Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του

platijet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δυστυχώς το fb σταμάτησε να υποστηρίζει το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούσε το Lightbulb. Δεν θα δουλέψει. Ειδοποιήσεις για μηνύματα κτλ υποστηρίζει μόνο το τελευταίο fbWeb.

Το skype δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψει. Ακόμα και να καταφέρεις να κοροϊδέψεις τον browser ότι έχεις πχ windows:

α) οι browsers μας δεν υποστηρίζουν ότι χρειάζεται για να δουλέψει και να έχεις πχ ήχο και εικόνα

β) αποκλείεται να το σηκώσει το τηλέφωνο, λόγω μνήμης και επεξεργαστή

Παιδιά τι λειτουργεί πλέον στο Symbian κανονικά; Εκτός των κλήσεων και SMS. Είδα μετά από καιρό το N8 μου. Ο browser ήταν προγραμματισμένος να ανοίγει το you tube. Εκτος που δεν έδειχνε τίποτα, λευκη οθόνη, δεν μπορούσα να το αλλάξω να ανοίγει κάτι άλλο, εκτός του you tube!

Επίσης ξέρετε αν λειτουργούν οι Here κανονικά στο N8 ή πρέπει να περάσουμε άλλους χάρτες; Αν περνάνε κι αυτοί βέβαια!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Καταρχήν φυσικά δουλεύει ότι δεν θέλει internet. πχ apps για έγγραφα (adobe reader, quick office, NSR Reader, smart office), για το αυτοκίνητο (services, Fuelmate), παιχνίδια κτλ. Το πρόβλημα είναι με τις onlie υπηρεσίες που έκλεισαν τους servers για symbian ή έβγαλαν αναβάθμιση και η έκδοση για symbian δεν δουλεύει. Πολλά βέβαια δουλεύουν ακόμα.

Αυτά που χρησιμοποιώ εγώ:

• Nokia (here maps) maps, δουλεύει ακόμα η online σύνδεση και αναζήτηση POI. Και google maps για όταν θέλω να δω λεωφορεία κτλ. Έχω και το garmin αλλά δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα.
  • opera mobile / opera mini για browser. Όχι ότι ο default δεν δουλεύει αλλά από πάντα ήταν απίστευτα αργός...
  • Foursquare το επίσημο app
  • cutetube για youtube
  • profimail για email client. Πάρα πολύ καλός, τον έμαθα στο symbian και τον έβαλα και στο android tablet
  • qooweather για καιρό με widget στην αρχική οθόνη. Και τα accuweather/myweather αλλά δεν έχουν widget...
  • whatsapp (μέχρι το τέλος του χρόνου, μετά βλέπουμε)
  • toshl για διαχείριση εξόδων και συγχρονισμό με android/web/iOS
  • fBrowser (πλήρες client) ή fbWeb (πιο ελαφριά έκδοση) για facebook
  • cutebox για dropbox αλλά έχω και το fileplus για file manager ο οποίος μπορεί να συνδεθεί σε dropbox/google drive/skydrive κτλ
  • instapro για instagram - πλήρες app που παίρνει και updates
  • TAO translator για μεταφράσεις online - συνδέεται με google translate κ.α.

και κάτι άλλα apps πχ για συνάλλαγμα, ειδήσεις, MMM κ.α

Όπως βλέπει, κάτι γίνεται...

Για τον browser σου, μάλλον έχει σκαλώσει. Εγώ κανονικά μπορώ να αλλάξω αρχική σελίδα και μπαίνει σε σελίδες. Απλά είναι πολύ αργός....

Καταρχήν φυσικά δουλεύει ότι δεν θέλει internet. πχ apps για έγγραφα (adobe reader, quick office, NSR Reader, smart office), για το αυτοκίνητο (services, Fuelmate), παιχνίδια κτλ. Το πρόβλημα είναι με τις onlie υπηρεσίες που έκλεισαν τους servers για symbian ή έβγαλαν αναβάθμιση και η έκδοση για symbian δεν δουλεύει. Πολλά βέβαια δουλεύουν ακόμα.

Αυτά που χρησιμοποιώ εγώ:

• Nokia (here maps) maps, δουλεύει ακόμα η online σύνδεση και αναζήτηση POI. Και google maps για όταν θέλω να δω λεωφορεία κτλ. Έχω και το garmin αλλά δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα.
  • opera mobile / opera mini για browser. Όχι ότι ο default δεν δουλεύει αλλά από πάντα ήταν απίστευτα αργός...
  • Foursquare το επίσημο app
  • cutetube για youtube
  • profimail για email client. Πάρα πολύ καλός, τον έμαθα στο symbian και τον έβαλα και στο android tablet
  • qooweather για καιρό με widget στην αρχική οθόνη. Και τα accuweather/myweather αλλά δεν έχουν widget...
  • whatsapp (μέχρι το τέλος του χρόνου, μετά βλέπουμε)
  • toshl για διαχείριση εξόδων και συγχρονισμό με android/web/iOS
  • fBrowser (πλήρες client) ή fbWeb (πιο ελαφριά έκδοση) για facebook
  • cutebox για dropbox αλλά έχω και το fileplus για file manager ο οποίος μπορεί να συνδεθεί σε dropbox/google drive/skydrive κτλ
  • instapro για instagram - πλήρες app που παίρνει και updates
  • TAO translator για μεταφράσεις online - συνδέεται με google translate κ.α.

και κάτι άλλα apps πχ για συνάλλαγμα, ειδήσεις, MMM κ.α

Όπως βλέπει, κάτι γίνεται...

Για τον browser σου, μάλλον έχει σκαλώσει. Εγώ κανονικά μπορώ να αλλάξω αρχική σελίδα και μπαίνει σε σελίδες. Απλά είναι πολύ αργός....

Οι Here μόνο online δουλεύουν για πλοήγηση;

Επίσης παλιά είχα βάλει σε N95 Garmin και δούλευε άψογα χωρίς ίντερνετ. Για το N8 δεν ισχύει αυτό αν περνούσα τους Garmin;

Το ξέρω ότι ο browser καθηστερει. Ακόμα και τότε πήγαινε αργά!

Επίσης ουτε το cute tube λειτουργησε και το έσβησα αν θυμάμαι καλά!

Edited by evris2013

όχι, δουλεύον τελείως offline. δεν χρειάζεσαι internet. Το θες μόνο για να βρεις POI που δεν έχουν οι χάρτες, υπηρεσίες ή γενικά τι έχει κοντά στην περιοχή που ψάχνεις. Κατά τα άλλα δεν θέλουν καθόλου ίντερνετ. Ακριβώς όπως στα άλλα λειτουργικά. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα τους σε σχέση με τους google maps..

Και το garmin χωρίς internet δουλεύει.

Το cutetube έχει πάρει πολλά updates, τελευταίο πριν κάνα μήνα ;)

Αφού υπάρχουν εφαρμογές που παίρνουν αναβαθμίσεις στο Symbian, καταφέρνει να διατηρηθεί όσο γίνετε! ;)

Μάλιστα, πάει και το Lightbulb... Κι άλλη απεγκατάσταση... Παλαιότερα πάει και το Google News for Symbian... Μας αφήνουν οι online εφαρμογές, αν και έχουμε ακόμη επιλογές για κάποια πράγματα όπως ανέφερε κι ο Matersci... Για offline, εννοείται όλες λειτουργούν, δεν υπάρχει θέμα...

Μιας και το έφερε η κουβέντα, ας γράψω μερικές ακόμη ιντερνετικές που χρησιμοποιώ:

ThOR (feedly) για τροφοδοσίες από σάιτ (ενημέρωση, τεχνολογία κλπ), Ναυτεμπορική (νέα από Ελλάδα), LiveScore (νέα ποδοσφαίρου)

CNN, Deutsche Welle (νέα από εξωτερικό)

Nokia Internet Radio (χειροκίνητα μόνο ροές), cuteRadio, GrabRadio

ShaZam, SoundHound (αναγνώριση τραγουδιών από λίστες)

Musikloud, Spotify (λίστες αναπαραγωγής κλπ)

PoPflix (Netflix για καινούργιες ταινίες)

Fahrplan (δρομολόγια τρένων για πολλές χώρες της Ευρώπης)

TripAdvisor

HRS Hotels (λίστες ξενοδοχείων, όχι τόσο πλήρες όσο το TripAdvisor)

Gismeteo (μαζί με το qooweatherII, τα μόνα με widget για καιρό)

Facebook QT (η τρίτη εναλλακτική μετά τις δύο που ανέφερε ο Matersci)

FlickRUp (το μόνο που γνωρίζω για flickR)

UC Browser, StarBrowser (ο πρώτος ελαφρύς, όμορφος, γρήγορος με πολλές δυνατότητες αλλά δεν φορτώνει όλες τις σελίδες σωστά κι ο δεύτερος βαρύς και κολλάει, οπότε πάλι Opera Browser σαν πρώτη επιλογή)

MobileVoIP (φορτώνει υπηρεσίες για VoIP, δηλαδή κλήσεις και μηνύματα από εφαρμογή σε σταθερά/κινητά με πίστωση μονάδων μέσω ίντερνετ)

και φυσικά AppList

και ενδεχομένως λειτουργούν κι άλλες πέρα από αυτές που αναφέραμε ο Matersci κι εγώ, οπότε όντως, ακόμη κάτι γίνεται, αλλά κι αυτές μας αφήνουν σταδιακά (π.χ. το Whatsapp κλείνει τέλος του χρόνου για Symbian)

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Το cuteradio πως το ξέχασα, το χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Και αυτό παίρνει updates ακόμα.

Επίσης, Poddi για podcasts. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα

Για να δούμε μέχρι πόσο θα κρατήσει αυτή η αχνή υποστήριξη του Symbian!

Όχι για πολύ πιστεύω. Ειδικά όταν σταματήσει να δουλεύει το wa πολύς κόσμος θα φύγει. Μαζί και εγώ, θα αναγκαστώ να το έχω μόνο για δεύτερο και φωτογραφίες

Για μηνύματα ή κλήσεις μέσω ίντερνετ τι λειτουργεί γενικά; Θυμάμαι δυο υπηρεσίες, Fring και Nimbuzz υποστήριζαν βιντεοκλήση, κλήση και μηνύματα, αλλά δεν είναι πολύ γνωστές... Το Viber υποστηρίζει μηνύματα αν θυμάμαι καλά στο Symbian οπότε κάτι γίνεται ίσως... Το WeChat γνωστό στην Ασία κυρίως... Αλλά Skype και Whatsapp που είναι τα πιο γνωστά μας αφήνουν (/άφησαν)...

Τα hike, Kik Messenger κσι κάτι άλλα που έχω δει, επίσης δεν τα γνωρίζω... Ή το IRC για BelleChat... Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποια εφαρμογή από αυτές, αλλά να αναγνωρίζει τους server άλλων υπηρεσιών; Π.χ. παλιά είχα ακούσει το Nimbuzz μπορούσε να συνδεθεί στο Skype. Υπάρχει κάποια ελπίδα για κάτι τέτοιο σήμερα;

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Το θέμα είναι τι χρησιμοποιούν οι επαφές σου. Και εμένα είναι σχεδόν όλες στο wa.

Το fringe και το kik παίζει να δουλεύουν ακόμα αλλά τι να το κάνεις...

Το θέμα είναι τι χρησιμοποιούν οι επαφές σου. Και εμένα είναι σχεδόν όλες στο wa.

Το fringe και το kik παίζει να δουλεύουν ακόμα αλλά τι να το κάνεις...

κι εμένα οι περισσότεροι σε whatsapp και skype, οπότε... Απλά είπα μήπως είναι συμβατή κάποια εφαρμογή με servers άλλων, όπως ήταν με το skype τα nimbuzz και fring κάποτε, αλλά μάλλον όχι από ό,τι βλέπω...

Όσο για το Skype, εδώ το καταργούν στα 8.1 στο Symbian θα το αφήσουν; ;)

Το WhatsApp παίρνει αναβαθμίσεις ή τις κατήργησαν εδώ και καιρό στο Symbian;

Μέσα στο 16 πήρε τουλάχιστον 7-8. Έβαλαν και encryption όπως στους υπόλοιπους ;)

Μόνο κλήση δεν έχουμε

Έβαλαν κρυπτογράφηση και δεν έχουν βάλει κλήση; Θα μου πεις τι να την κάνεις τη κλήση εφόσον θα φύγει η εφαρμογή μέχρι τέλη του 16. Το ίδιο θα έλεγα εγώ όμως και για την κρυπτογράφηση!

Σε μας έβαλαν και βιντεοκλήση!!!! :)

καλημερα παιδια και καλη εβδομαδα.υπαρχει viber που να λειτουργει για Ν8?Επισης μπορω να βρω καπου το garmin?Eυχαριστω

καλημερα παιδια και καλη εβδομαδα.υπαρχει viber που να λειτουργει για Ν8?Επισης μπορω να βρω καπου το garmin?Eυχαριστω

Για το viber όπως σου είπα και στο άλλο θέμα, βάζεις το applist. Έχει αρκετές από τις εφαρμογές που συνεχίζουν να δουλεύουν και κάποιες παίρνουν και updates.

Για το garmin, pm

Για το Garmin θέλω κι εγώ να μάθω πως και αν περνάει στο N8 και αν λειτουργεί σωστά όπως οι Here!

• 2 weeks later...

To whatsapp έβγαλε update προχτές και απ' ότι λέει στο about του το τέλος ζωής για το symbian πήρε παράταση άλλους 6 μήνες.

Πλέον λέει 30/06/2017 :)

To whatsapp έβγαλε update προχτές και απ' ότι λέει στο about του το τέλος ζωής για το symbian πήρε παράταση άλλους 6 μήνες.

Πλέον λέει 30/06/2017 :)

Μήπως λόγο Facebook; Λειτουργεί αυτό στο Symbian;

Α μέσω browser μπαίναμε; Δεν θυμάμαι! Ξέχασα κιόλας είναι η αλήθεια!

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned