Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του

platijet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν έλαβα απάντηση από τον εκδότη του FilesPlus, λέει ότι θα δημοσιοποιήσει τον κώδικα στο GitHub, ώστε να έχουμε πρόσβαση και να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το cloud. Κάποιες βασικές γνώσεις έχουν τα παιδιά του SIStore, ίσως κάτι να μπορεί να γίνει. Η αρχή πάντως έγινε ;)

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ποιο είναι το mod και τι κάνει;

Δοκίμασα το desktop mode στον opera και το youtube κόλλησε στην πρώτη σελίδα

Πρακτικά αλλάζει το UserAgent σε Android περιηγητή. Εϊναι το Restoration of Video Playback στο Skins και άλλα, κάτω από την ενότητα Εξατομίκευση στην εφαρμογή SIStore.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Πρακτικά αλλάζει το UserAgent σε Android περιηγητή. Εϊναι το Restoration of Video Playback στο Skins και άλλα, κάτω από την ενότητα Εξατομίκευση στην εφαρμογή SIStore.

Το βρήκα, θα το δοκιμάσω.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχω με το 808 και μπορεί να το λύσει η αλλαγή agent είναι ότι δεν δουλεύουν πολλά δωρεάν wifi που χρειάζονται να κάνεις login.

Κάνουν αυτοκατεύθυνση στην σελίδα για symbian η οποία δεν υπάρχει.

Το έχω πάθει άπειρες φορές πχ σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία κτλ και είναι εκνευριστικό.

Ήταν από τους λόγους που το απέσυρα σαν πρώτη συσκευή 2,5 χρόνια πριν. Αυτό και το wa

Το βρήκα, θα το δοκιμάσω.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που έχω με το 808 και μπορεί να το λύσει η αλλαγή agent είναι ότι δεν δουλεύουν πολλά δωρεάν wifi που χρειάζονται να κάνεις login.

Κάνουν αυτοκατεύθυνση στην σελίδα για symbian η οποία δεν υπάρχει.

Το έχω πάθει άπειρες φορές πχ σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία κτλ και είναι εκνευριστικό.

Ήταν από τους λόγους που το απέσυρα σαν πρώτη συσκευή 2,5 χρόνια πριν. Αυτό και το wa

Αυτό όντως θα μπορούσε να λυθεί με Android user agent. Το Whatsapp, με αυτά που μου είπες ότι κυνηγάνε όλα τα mods, ακόμη και στο android, λογικά δύσκολο να γίνει κάτι στο Symbian... Αν το ίδιο το facebook δηλαδή κυνηγάει τροποποιημένες εφαρμογές, ακόμη και κάτι στυλ user agent να γινόταν στην εφαρμογή όπως είχα προτείνει, λογικά θα το σταματούσαν οι ίδιοι... Θα δούμε...

Για αρχή αναμένω τον πηγαίο κώδικα του FilesPlus το Σ/Κ. Θα το δω λίγο εγώ, θα το δουν και τα παιδιά του SIStore, ίσως να μπορέσει κάποιος να φτιάξει το cloud, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την συνδεσιμότητα του Symbian. Μετά μόνο οι μεγάλοι messengers λείπουν, εκτός από το Skype που τελευταία που κοίταξα λειτουργούσε κανονικά. Υπάρχει επίσης το λειτουργικό WeChat που είναι παγκοσμίως πολύ γνωστό, αν και στην Ελλάδα το μικρό Viber είναι πιο διαδεδομένο...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Καλά το WeChat δεν το λες και παγκοσμίως γνωστό :p

Στην κίνα το χρησιμοποιούν και οι Κινέζοι του εξωτερικού για να μιλάνε με Κίνα, επειδή το fb είναι κλειδωμένο. Αυτό του δίνει εκατομμύρια χρήστες, αλλά σε εμάς δεν είναι χρήσιμο.

Στον υπόλοιπο κόσμο παίζει κυρίως wa, το viber μόνο Ελλάδα το έχω δει να έχει πιάσει τόσο πολύ.

Είσαι λίγο αισιόδοξος στο τι μας λείπει εγώ βλέπω αρκετά περισσότερα (ενημερωμένους χάρτες, σοβαρό browsing, youtube μέχρι να δοκιμάσω το patch).

Αλλά ΟΚ, αυτό δεν είναι υποχρεωτικά κακό :p

Είσαι λίγο αισιόδοξος στο τι μας λείπει εγώ βλέπω αρκετά περισσότερα (ενημερωμένους χάρτες, σοβαρό browsing, youtube μέχρι να δοκιμάσω το patch).

Αλλά ΟΚ, αυτό δεν είναι υποχρεωτικά κακό :p

Η ζωή χρειάζεται θετικότητα με τόσα αρνητικά που υπάρχουν ;)

Το youtube λειτουργεί κανονικά στο Nokia browser με το fix και στον Opera Mobile desktop version χωρίς καν fix. Υπάρχει και modded Opera στο SIStore, αλλά νομίζω δεν είναι στα ελληνικά για αυτό κράτησα το παλιό που είχα. Οι ενημερωμένοι χάρτες είναι ένα θέμα όσον αφορά την πλοήγηση κυρίως. HERE Maps, Google Maps, Sygic και Garmin είναι αυτά που ξέρω για Symbian, αλλά νομίζω μόνο οι online Google Maps είναι οι ενημερωμένοι (δεν θυμάμαι όμως αν η εφαρμογή έχει και πλοήγηση με GPS)... Θέλει λίγο ψάξιμο βέβαια. Μπορείς να δοκιμάσεις Garmin ή Sygic και να μας πεις εντυπώσεις :)

θα δοκιμάσω το βράδυ τον nokia browser με το Mod, ο opera mobile σε desktop mode που πρότινες δεν δούλευε προχτές που δοκίμασα

Garmin/Sygic είναι αρκετά πίσω από nokia maps σε updates, θες να πέσω σε καμιά καφετέρια σε κάνα πεζόδρομο; :p Και το κυριότερο δεν μπορείς να προσθέσεις άλλη χώρα άρα δεν μπορώ να τους δοκιμάσω. Οι google maps και εγώ δεν θυμάμαι αν έχουν πλοήγηση αλλά μιας και είναι online είναι ενημερωμένοι .

Ας βρεθεί μια λύση για το cloud γιατί τώρα δεν υπάρχει πχ τρόπος να περάσω βίντεο από κινητό σε κινητό ή σε υπολογιστή χωρίς καλώδιο.

Edited by matersci

Λοιπόν επανέρχομαι

Παίζουν τα περισσότερα βίντεο αλλά όχι όλα. Είχα πει ότι κάποια βίντεο πετάνε ένα κόκκινο Χ. Δεν υποστηρίζεται από τον media player και δεν μπορεί να συνδεθεί στο stream.

AVafXKxP_t.jpg

δοκίμαζα τυχαία βίντεο από τα προτεινόμενα και το έκανε μόνο με 2 απ τα 8. Σε μία φάση κόλλησε ο browser και έκανε επανεκκίνηση το τηλέφωνο, αλλά αυτό είναι λόγω μνήμης λογικά

Προσπάθησα να στείλω ένα link από αυτά μέσω fb ώστε να το ανεβάσω εδώ αλλά δεν μπορούσα σε καμία εφαρμογή να κάνω επικόλληση :mad:

το να μην παίζουν λόγω μορφής αρχείου έχει να κάνει με κωδικοποιητές κλπ, όχι με το ίδιο το ίντερνετ. Αλλά το να μην συνδέεται στον server δεν το καταλαβαίνω γιατί να το κάνει...

Για να στείλεις σύνδεσμο youtube, αντιγράφεις την διεύθυνση υποθέτω, μπαίνεις στο myphone μέσω περιηγητή και κάνεις επικόλληση... Εκτός κι αν κατάλαβα κάτι διαφορετικό από αυτό που ήθελες να κάνεις... Το fb που κολλάει για παράδειγμα με το youtube και τους συνδέσμους?

Δεν το εξήγησα καλά για τον σύνδεσμο.

Ήθελα να στείλω το screenshot στον υπολογιστή και αφού δεν έχουμε cloud ο μόνος τρόπος ήταν μέσω messenger στον εαυτό μου. Έτσι το κάνω καιρό τώρα, αν ξέρεις άλλο τρόπο πες μου.

Αφού έστειλα την εικόνα από την java εφαρμογή είπα να στείλω και τον σύνδεσμο με τον ίδιο τρόπο. Αλλά όταν κρατάω πατημένο το πλαίσιο κειμένου στην java εφαρμογή δεν βγάζει επιλογή για επικόλληση, βγάζει μόνο send αλλά χωρίς επικόλληση. Δοκίμασα από περιέργεια και fb mobile. Fbrowser και FB browser αλλά δεν δούλεψε πουθενά. Δεν μπορώ να κάνω επικόλληση σε μήνυμα στο fb δηλαδή :confused: Σου δουλεύει;;

Με τον browser δεν μπαίνω γενικά σε sites, κολλάει πολύ. Όχι το myphone που είναι ελαφρύ, γενικά το browsing

Την εφαρμογή dukto την ξέρετε; Την έχω στο 808 και στο PC και μεταφέρω αρχεία μέσω WiFi.

Δεν το εξήγησα καλά για τον σύνδεσμο.

Ήθελα να στείλω το screenshot στον υπολογιστή και αφού δεν έχουμε cloud ο μόνος τρόπος ήταν μέσω messenger στον εαυτό μου. Έτσι το κάνω καιρό τώρα, αν ξέρεις άλλο τρόπο πες μου.

Αφού έστειλα την εικόνα από την java εφαρμογή είπα να στείλω και τον σύνδεσμο με τον ίδιο τρόπο. Αλλά όταν κρατάω πατημένο το πλαίσιο κειμένου στην java εφαρμογή δεν βγάζει επιλογή για επικόλληση, βγάζει μόνο send αλλά χωρίς επικόλληση. Δοκίμασα από περιέργεια και fb mobile. Fbrowser και FB browser αλλά δεν δούλεψε πουθενά. Δεν μπορώ να κάνω επικόλληση σε μήνυμα στο fb δηλαδή :confused: Σου δουλεύει;;

Με τον browser δεν μπαίνω γενικά σε sites, κολλάει πολύ. Όχι το myphone που είναι ελαφρύ, γενικά το browsing

Α. οκ. Ναι κι εγώ για αυτό επιμένω για το cloud, αναμένω τον πηγαίο κώδικα του FilesPlus, να δούμε τι μπορεί να γίνει. Η συνδεσιμότητα είναι από τα πιο βασικά... Για browsing οι επιλογές είναι τρεις θεωρώ. Opera Mini Advanced, ελαφρύς, γρήγορος, ιδιωτική περιήγηση, νυχτερινή λειτουργία κλπ και φυσικά εξοικονόμηση δεδομένων. Για ό,τι δεν ανοίγει με αυτόν, Opera Mobile που έχει και desktop λειτουργία και ανοίγει περισσότερα σάιτ, αλλά όχι όσο γρήγορος όσο ο Java (Mini Advanced). Τέλος, εάν κάτι πάλι δεν ανοίγει, τελική επιλογή ο Nokia Browser (π.χ. για τα περισσότερα βίντεο Youtube, μέσω του fix). Έχω απορρίψει πολλούς άλλους περιηγητές, όπως UC Browser, ο οποίος δεν μπορεί να ανοίξει σωστά τις περισσότερες σελίδες, κατά τα άλλα, θα ήταν γρήγορος και πανίσχυρος. Star Browser επίσης πανίσχυρος και ανοίγει πολλά σάιτ, αλλά τρομερά βαρύς, δεν είναι για τέτοιες συσκευές... Και πολλά άλλα. Οπότε δοκίμασε με τους τρεις που λέω. Και μάλιστα τους Modded Opera από το SIStore ;)

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Την εφαρμογή dukto την ξέρετε; Την έχω στο 808 και στο PC και μεταφέρω αρχεία μέσω WiFi.

Σε έχει βολέψει; Με ftp δουλεύει; Δεν την έχω δοκιμάσει καθόλου...

Όχι δυστυχώς. Μόνο wifi. Γενικά τα αρχεία από και προς το κινητό έτσι τα μεταφέρω πλέον. Δεν μπορώ το σύνδεσε ξεσύνδεσε usb, άσε που η ταχύτητά του είναι χαμηλή.

Όχι δυστυχώς. Μόνο wifi. Γενικά τα αρχεία από και προς το κινητό έτσι τα μεταφέρω πλέον. Δεν μπορώ το σύνδεσε ξεσύνδεσε usb, άσε που η ταχύτητά του είναι χαμηλή.

Άρα πρακτικά είναι εναλλακτική της αποστολής μέσω Bluetooth... Καλό είναι πάντως να υπάρχει και η επιλογή του Cloud για μη ευαίσθητα αρχεία...

Ανέβηκε ο πηγαίος κώδικας του FilesPlus στο Github, όπως και οι δύο εξαρτήσεις του.

https://github.com/meekimobile/FilesPlus

https://github.com/meekimobile/quazip

https://github.com/meekimobile/unrar

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί κάποιο fix για υπηρεσίες cloud, όπως Dropbox, OneDrive, GoogleDrive, ώστε να λειτουργούν και πάλι κανονικά.

Παρακαλώ όσοι έχουν κάποιες γνώσεις ας ρίξουν μια ματιά, καθώς η συνδεσιμότητα είναι από τα πιο ουσιώδη στοιχεία που χάθηκαν από το Symbian.

Τα περισσότερα websites έχουν γίνει πολύ βαριά για το κινητό. Και χωρίς adblocker είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Πλέον browsing μόνο όταν είναι απολύτως ανάγκη αλλιώς πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή. Με τον opera mini είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα σε θέμα ταχύτητας γιατί οι σελίδες συμπιέζονται στον server τους, αλλά αυτό δημιουργεί προβλήματα συμβατότητας. Τον Nokia browser ποτέ δεν τον συμπάθησα. ζήτημα είναι να τον έχω ανοίξει πάνω από 3-5 φορές στα τόσα χρόνια που έχω symbian συσκευή. Μόνο αν τον άνοιγε κάποια εφαρμογή από μόνη της, αλλιώς ποτέ.

Σε έχει βολέψει; Με ftp δουλεύει; Δεν την έχω δοκιμάσει καθόλου...

Το dukto το χρησιμοποιώ από τις καλές εποχές του symbian. Δεν είναι ftp, απλά όσο τρέχει η εφαρμογή στον υπολογιστή πχ και ανοίξεις άλλον υπολογιστή ή και άλλο κινητό (που με τα ftp δεν γίνεται) στο ίδιο δίκτυο, θα βρει το ένα το άλλο και μπορείς να στείλεις κάτι. Δεν μπορείς να κάνεις share έναν φάκελο όπως πχ με τις εφαρμογές ftp, αλλά από την άλλη δεν είναι ανάγκη να πας μέσω browser για να κατεβάσεις κάτι. Μεγάλο πλεονέκτημα ότι παίζει παντού (windows, linux, mac αλλά και android) και ότι η ταχύτητα του είναι τάξεις μεγέθους ανώτερη από Bluetooth. Έστελνα ολόκληρες ταινίες σε λίγα λεπτά ενώ το Bluetooth θα ήθελε ώρες.

Απλά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς wifι, δηλαδή από τηλέφωνο σε τηλέφωνο χωρίς να είναι συνδεδεμένα κάπου (εκτός σπιτιού κτλ).

Edited by matersci

• 3 weeks later...

Παιδιά, όσοι έχετε λογαριασμούς σε GoogleDrive, Dropbox και Box.com, μπορείτε να ελέγξετε ποια λειτουργούν στο FilesPlus και ποια όχι;

Προσπαθώ για την ώρα να βγάλω άκρη με το OneDrive, το οποίο και χρησιμοποιώ από άλλες συσκευές, έστω και χωρίς γνώσεις... Αλλά αν πετύχει, θα ψάξω και για τα υπόλοιπα εάν δεν λειτουργούν.

Κυρίως χρησιμοποιώ dropbox και θυμάμαι δεν δούλευε, θα κοιτάξω πάλι. Έχω και onedrive μπορεί να δοκιμάσω

Βρήκα τα καινούργια APIs της Microsoft για το OneDrive και αντικατέστησα τα παλιά της εφαρμογής. Μένει τώρα να μας δώσει οδηγίες ο προγραμματιστής για το πως κάνουμε compile την εφαρμογή ώστε να δω αν δουλεύει και πάλι. Οπότε αναμένω απάντηση από εκεί και έπειτα το δοκιμάζω. Αν λειτουργήσει, προχωρώ και με το Dropbox. Το Box.com νομίζω ήταν το μόνο από τα cloud που λειτουργούσε στο τέλος. Άρα μένει Dropbox και Google Drive.

Ελπίζω να τα καταφέρουμε, τουλάχιστον να αποκτήσουμε ξανά συνδεσιμότητα με cloud στο Symbian. :)

onedrive, dropbox, google drive δεν παίζουν. Δεν έχω box.com

ok, αναμένουμε απάντηση από τον προγραμματιστή για το compiling της εφαρμογής. Μόλις ξέρω πως γίνεται, μπορώ να αρχίσω τις δοκιμές με τα τροποποιημένα αρχεία. :)

• 1 month later...

Τελικά δοκίμασα, ξαναδοκίμασα το Skype, τίποτα. Δεν συνδέεται πια. Δεν δείχνει σφάλμα, αλλά η μπάρα σύνδεσης μένει στάσιμη...

Μας ξανα-άφησε τελικά; Ή συνδέεστε ακόμη κανονικά;

μάλιστα. Άρα πρακτικά ξεμείναμε από μεγάλους messenger... Δεν ξέρω κάτι κινέζικα Wechat αν δουλεύουν, ή κάποιο από τα Fring, Nimbuzz κλπ, αλλά πόσοι να χρησιμοποιούν τέτοια...

To weechat είναι το πρώτο messenger στην κίνα, άρα μιλάμε για πολλά εκατομμύρια. Αλλά εκτός Κίνας γενικά δεν...

Τα άλλα δύο απλά δεν υπάρχουν πλέον.

Messenger δεν είχαμε ουσιαστικά, δεν ξέρω πολύ κόσμο να τρέχει skype στο κινητό

To weechat είναι το πρώτο messenger στην κίνα, άρα μιλάμε για πολλά εκατομμύρια. Αλλά εκτός Κίνας γενικά δεν...

Τα άλλα δύο απλά δεν υπάρχουν πλέον.

Messenger δεν είχαμε ουσιαστικά, δεν ξέρω πολύ κόσμο να τρέχει skype στο κινητό

Πριν ο Marc αρχίσει να την ψωνίζει και να μπλοκάρει όλες τις 3rd party apps του FB messenger, Whatsapp κλπ, πολύ απλά με το lightbulb είχαμε facebook chat. Και φυσικά Whatsapp, Viber, Skype κλπ. Τώρα τίποτα...

Και για απλό facebook/μηνύματα οι λύσεις λιγοστεύουν. Η μόνη εφαρμογή που τα κάνει καλά και τα δύο, αλλά είναι βαριά, είναι το Facebook Qt. Τα fbweb και fbrowser έχουν τα θέματά τους...

Αλλά και οι σελίδες στους περιηγητές δεν εμφανίζονται πια τόσο σωστά... Λίγο με κάτι mod των Opera κάτι γίνεται, αλλά κι εκεί δύσκολα.

Στα πιο αισιόδοξα νέα, ο Max, ένα από τα παιδιά του SIStore και του νέου Delight team, ετοιμάζει την έκδοση 1.8 για το 808. :)

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned