Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του

platijet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με αφορμή κάποια μικρά κολληματάκια στην απόκριση του τηλεφώνου, έλεγξα στο TaskMan την κατανάλωση μνήμης των εφαρμογών που τρέχουν στο παρασκήνιο.

Τη μεγαλύτερη κατανάλωση όλων (με διαφορά!) την έχει το qoobattery widget (176,63 kb) το οποίο μάλιστα χρησιμοποιώ χρόνια.

Εγκατέστησα το Battery info με παρόμοιο interface με το προηγούμενο αλλά με σημαντικά μικρότερη κατανάλωση όμως (57.14 kb)!

Χρησιμοποιείτε κάποια άλλη εφαρμογή για τον έλεγχο της μπαταρίας και ποιές είναι οι απαιτήσεις της σε μνήμη;

De4vTfGN_o.jpg Sony Ericsson K800i -> Nokia N82 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 1020 -> iPhone SE -> iPhone 13 mini

Επειδή δεν θέλω widget για την μπαταρία αλλά μου αρκεί η % ένδειξη χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη λειτουργία του belle extra buttons. Και αν πατήσω πάνω στο εικονίδιο με το ποσοστό μου βγάζει εκτός του ποσοστού, την χωρητικότητα σε mAh και εκτιμώμενο χρόνο μέχρι να αδειάσει.

Δεν έχω το κάποια εφαρμογή να δω ακριβώς πόση RAM τρώει κάθε εφαρμογή* αλλά έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να γίνει σύγκριση καθώς το belle extra buttons κάνει πολύ περισσότερα από το να δείχνει απλά την μπαταρία.

*To jbtaskman δεν δουλεύει καλά στο 808 όπως στο N8

Το widget για την μπαταρία μου είναι απαραίτητο ώστε να βλέπω άμεσα στην αρχική οθόνη τι ποσοστό απομένει.

Διαβάζοντας reviews για τα qooBattery, Nokia battery monitor και Battery info, νομίζω ότι το τελευταίο είναι το πιο "ελαφρύ".

De4vTfGN_o.jpg Sony Ericsson K800i -> Nokia N82 -> Nokia N8 -> Nokia Lumia 1020 -> iPhone SE -> iPhone 13 mini

Ο έλεγχος της μπαταρίας συμφωνώ, είναι απαραίτητος. Δεν έχω widget καιρού, ημερολογίου/υπενθυμίσεων κλπ, αλλά μπαταρία θέλω να έχω να την βλέπω στην κεντρική μου οθόνη. Το widget της Νόκια έχω κρατήσει, αλλά δεν με πειράζει όσο και να τρώει, έχει άφθονη RAM το 808... Η προτελευταία γενιά τύπου Ν8, Ε7 κλπ επίσης είχε αρκετή RAM οπότε δεν πιστεύω να δημιουργεί πρόβλημα ένα widget... Πιο πολύ με νοιάζει να μην τρώει μπαταρία...

Από το RAM blow Pro είδα ότι και τα μηνύματα είχαν περί τα 200 kb, αν και το Access Apps είχε 200 και κάτι, ενώ το Nokia Battery Monitor, περί τα 500... Λες έστω και αυτό το περίπου 0.5MB, να βοηθήσει;

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Tiny Battery Widget 1.1.0 . το ελαφρυτερο... 20,4 kb. Τσεκαρισμενο με Best Taskman v3.0 Edited by lagoskon
Xiaomi Mi 9T 128GB

Σχετικά με λεξικά εκτός σύνδεσης που αναφερθήκατε νωρίτερα, το mDictionary (MDict), μπορεί να φορτώσει λεξικά εκτός σύνδεσης, ακόμη και με πηγή τη Wikipedia (να έχεις δηλαδή όλη τη Wikipedia εκτός σύνδεσης). Παρόλα αυτά, επειδή δεν το είχα ξαναχρησιμοποιήσει, δεν γνωρίζω πως φορτώνεις μέσα τα λεξικά. Αν το βρει κάποιος ας μου πει κι εμένα! :p

Φαινόταν καλό project πάντως και υπάρχει και σε PC, Android, iOS εκτός από Symbian... Τα αρχεία που φορτώνει είναι του ίδιου τύπου ακριβώς, οπότε δεν χρειάζονται καν μετατροπές... Απλά δεν γνωρίζω την διαδικασία... :(

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Tiny Battery Widget 1.1.0 . το ελαφρυτερο... 20,4 kb. Τσεκαρισμενο με Best Taskman v3.0

Με το Best Taskman 3.0 τα μετράω και εγώ.

Όντως το Tiny είναι το ελαφρύτερο αλλά ενώ οι μετρήσεις των qoobattery 63.8% και Battery info 64% συμβαδίζουν, το Tiny battery δείχνει 59% :confused:

Συνοψίζοντας τις καταναλώσεις των battery widgets μετρημένα με το Best Taskman 3.0 έχουμε τα εξής δεδομένα:

qooBattery 176.63 kb

Battery Status 148.1 kb

Battery Info 57.14 kb

Tiny Battery 21.23 kb

• 4 weeks later...

Παιδιά, όσοι τελοσπάντων έχουμε μείνει εδώ, χρησιμοποιούσε κανένας την εφαρμογή ESPN FC???

Εδώ και κάποιες μέρες δεν φορτώνει, σαν να μην υπάρχει ο server... Ούτε η αντίστοιχη εφαρμογή λειτουργεί στα WindowsPhone... Λέτε να είναι κάτι προσωρινό από τους ίδιους?

Για αθλητικά για την ώρα, η μόνη που λειτουργεί για όλα τα πρωταθλήματα, σκορ κλπ είναι το LiveScore... Απλά το ESPN FC είχε και νέα, βίντεο, ειδήσεις, πίνακες βαθμολογίας και πολλά άλλα... Αν έκλεισαν την υπηρεσία και δεν είναι κάτι προσωρινό κρίμα...

Παίδες, ποιες εφαρμογές λειτουργούν ακόμη για FB??? Το fMobi, μου βγάζει σφάλμα, ότι maximum number of requests reached, ή κάτι τέτοιο και δεν εμφανίζει τίποτα... Το Gravity, μου βγάζει μισές ενημερώσεις. Ακόμη και την λίστα φίλων και τις φωτογραφίες τους δεν ενημερώνει... Μόνο μηνύματα και κάποιες από τις τελευταίες ενημερώσεις...

Λειτουργεί καμία άλλη;;; Συνήθισα με fMobi, αλλά αν δεν επανέλθει, χρειάζεται κάποια εναλλακτική...

Το fmobi πράγματι δεν δουλεύει, έχω το ίδιο σφάλμα. Κάτι θα άλλαξε στο api του fb φαίνεται και πάει και αυτό...

Το gravity (v2.85 build 7307) δουλεύει

Εγώ χρησιμοποιώ τα fBrowser & fbWeb. Το τελευταίο μάλιστα μπορεί να τρέχει στο background και να έχεις ενημερώσεις.Άλλο ένα που δουλεύει είναι το FB Browser, παρόμοιο interface με το fBrowser αλλά μου φαίνεται πιο αργό.

Ποτέ δεν κατάλαβα τι βρίσκατε στο fmobi και το θεωρούσατε "τον καλύτερο fb client", προσωπικά τον βρίσκω με πολλές ελλείψεις. Ομοίως και το gravity που δεν υποστηρίζει σχεδόν τίποτα, αλλά γούστα είναι αυτά :)

Το fMobi μου άρεσε για το UI του κυρίως που θυμίζει το μενού Symbian Belle και επίσης, μπορείς να έχεις την συνομιλία εκτός και τα μηνύματα που διαβάζεις, να μην δείχνει στον άλλον ότι τα διάβασες (έτσι απαντάς όταν θα έχεις μεγαλύτερη άνεση χρόνου, αν δεν είναι κάτι επείγον!)

Επίσης το fChat από τον ίδιο προγραμματιστή δεν λειτουργεί πια και επίσης το Facial, μια καλή εναλλακτική, δεν λαμβάνει τροφοδοσία πια...

Το Gravity κάνει μερική ενημέρωση χωρίς να ξέρω τον λόγο...

Από το AppList βρήκα μόνο από την AllStar το Qt Facebook, που λειτουργεί, αλλά είναι σαν να ανοίγω απλά τον browser...

Αυτά που αναφέρεις έχει κανέναν σύνδεσμο; Στο Opera Store δεν βρήκα κάτι...

Αυτό μου άρεσε και εμένα στο fmobi αλλά από την άλλη δεν μπορούσες να απαντήσεις σε μήνυμα αν δεν έμπαινες ονλαιν στην συνομιλία, δεν μπορούσες να κάνεις κοινοποίηση παρουσίας με φωτογραφία και πολλά άλλα που τα έχουν οι clients που ανέφερα. Ομοίως και το gravity.

Τα προγράμματα που λέω δεν έχουν μπει ακόμα στο applist, αν τα θες πες μου.

Αυτό μου άρεσε και εμένα στο fmobi αλλά από την άλλη δεν μπορούσες να απαντήσεις σε μήνυμα αν δεν έμπαινες ονλαιν στην συνομιλία, δεν μπορούσες να κάνεις κοινοποίηση παρουσίας με φωτογραφία και πολλά άλλα που τα έχουν οι clients που ανέφερα. Ομοίως και το gravity.

Τα προγράμματα που λέω δεν έχουν μπει ακόμα στο applist, αν τα θες πες μου.

Αν έχουν κάτι καλύτερο από το Facebook Qt που είναι στην AppList πες μου αν είναι... Έστειλα στον εκδότη του fMobi πάντως, αλλά δεν έλαβα απάντηση ακόμη... Και το Gravity αν και παρέχει ενοποίηση κλπ δεν ενημερώνεται σωστά και έχει ελλείψεις συμφωνώ...

Δεν νομίζω να βγάλει ενημέρωση. Γιαυτό την έβγαλε δωρεάν στο applist.

Το FBrowser είναι υπερπλήρης εφαρμογή εκτός από ειδοποιήσεις. Σε Ν8 ίσως είναι κάπως αργή σε 808 πάει μια χαρά. Έχει το interface της εφαρμογής για android.

Το fbWeb είναι κάτι μεταξύ του facebookQt και του fmobi. Χρησιμοποιεί το m.facebook αλλά έχει εικονίδια symbian για τις συντομέυσεις. Από την έκδοση 2.0 και πάνω έχει και ειδοποιήσεις όταν τρέχει στο background.

Δεν βρήκα screenshots στο ίντερνετ που να μπορώ να βάλω εδώ. Ψάξε για

facebook hd browser koonooz

και

facebook web 2.0 symbian

και θα βρεις screenshots

Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις. Βρήκα τελικά το Facebook HD Koonooz. Το web δεν το βρήκα, αλλά δεν πειράζει...

Πως σου φαίνεται;

Να σου πω την αλήθεια, δοκίμασα τα FBMobileQt, fBrowser και FB browser, τα δύο τελευταία όντως μοιάζουν, αλλά το τελευταίο είναι πολύ αργό και βγάζει το παλιό πληκτρολόγιο, οπότε το έσβησα αμέσως! Το 2ο κάτι λέει, αλλά το πρώτο είναι το πιο γρήγορο από όλα αυτά... Το fMobi πάντως εμφανισιακά, μου άρεσε πολύ περισσότερο. Και επίσης ότι επέλεγες αν ήθελες ανοιχτή συνομιλία ή όχι (στην 2η περίπτωση ο άλλος δεν έβλεπε αν διάβασες το μήνυμά του).

Το fb web μόνο δεν μπόρεσα να βρω... Είναι καλύτερο από τα άλλα;

Και επίσης ότι επέλεγες αν ήθελες ανοιχτή συνομιλία ή όχι (στην 2η περίπτωση ο άλλος δεν έβλεπε αν διάβασες το μήνυμά του).

Αυτό ναι, μόνο το fmobi το κάνει. Δεν το έχω βρει σε καμία άλλη εφαρμογή ούτε σε άλλο λειτουργικό.

Αλλά από την άλλη, όταν δεν είχες ανοικτή συνομιλία δεν μπορούσες να απαντήσεις σε προσωπικό μήνυμα το οποίο είναι μεγάλο μείον για μένα. Ποτέ δεν χρησιμοποιώ την συνομιλία και με το fmobi έπρεπε να φαίνομαι online σε όλους για να απαντήσω σε ένα προσωπικό μήνυμα

Το fb web μόνο δεν μπόρεσα να βρω... Είναι καλύτερο από τα άλλα;

Το interface μοιάζει με το FacebookQt (είναι το facebook mobile) αλλά έχει μενού με συντομεύσεις και τα εικονίδια σαν του fmobi

Λοιπόν, μετά την απώλεια του fmobi, δοκίμασα διάφορα και κατέληξα σε δύο εφαρμογές, ως εναλλακτικές. Η μία είναι το fbWeb που πήρε την θέση του fMobi στην αρχική οθόνη και η άλλη είναι η Facebook QT (όχι το mobile).

Η πληρέτερη ίσως είναι το Facebook QT, με στιγμιότυπο οθόνης, εναλλαγή από το όμορφο FB touch στο πιο γρήγορο FB mobile, μενού με συντομεύσεις για ολες τις λειτουργίες, Night Mode κλπ.

Παρόλα αυτά, το μενού συντομεύσεων του fbWeb έχει εικονίδια σαν το fmobi, επιλογή αγαπημένων (σαν σελιδοδείκτης), ειδοποιήσεις αν τρέχει στο παρασκήνιο κλπ.

Οπότε με την σειρά μου θα πρότεινα κι εγώ αυτές τις δύο στους υπόλοιπους που είχαν fmobi έως τώρα.

Ευχαριστούμε Matersci για τις τελευταίες προτάσεις!!! :thanks:

Πάνω στην ώρα, τo FacebookQt από σήμερα είναι διαθέσιμο δωρεάν στο applist.

Και εγώ κυρίως με το fmobi παίζω αλλά για backup έχω το fBrowser. Σήμερα θα δοκιμάσω το FacebookQt

Λοιπόν, μετά την απώλεια του fmobi, δοκίμασα διάφορα και κατέληξα σε δύο εφαρμογές, ως εναλλακτικές. Η μία είναι το fbWeb που πήρε την θέση του fMobi στην αρχική οθόνη και η άλλη είναι η Facebook QT (όχι το mobile).

Και τα δύο αυτά πάντως χρησιμοποιούν την mobile έκδοση του fb. Το FacebookQt υποστηρίζει και την έκδοση για touch αλλα όπως λέει και ο δημιουργός του είναι πολύ buggy. Θα παραμείνω στο fBrowser που είναι πιο πλήρες

Πως συγχρονίζετε τους σελιδοδείκτες μεταξύ pc και opera mobile/mini;

Γράφω αναλυτικά τα βήματα που κάνω χωρίς αποτέλεσμα.

1) Κάνω export από τον firefox το αρχείο bookmark.html

2) To αρχείο αυτό το κάνω import στον opera 29

3) Κάνω login στον opera 29 ώστε να γίνει συγχρονισμός

4) Στον opera mobile (και mini) ενεργοποιώ το opera link αλλά δεν γίνεται ενημέρωση

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned