Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του

platijet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχεις δίκιο, αφού έγραψα το προηγούμενο δοκίμασα κι εγώ το δεύτερο και μου άρεσε, τόσο που το κράτησα. Δεν είχα προσέξει στην αρχή ότι ήταν και αναλογικό ρολόι. Καλά, στα μηνύματα και τις κλήσεις δεν παίζεται.

Για την εγκατάσταση είναι αυτό που λες, θέλει internet για να κατεβάσει τα Qt libraries. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις εφαρμογές που είναι γραμμένες σε Qt, είναι ο λεγόμενος Νokia Smart Installer (και ο λόγος που δεν μας έχουν δώσει ακόμη την Qt 4.7.2, αφού δεν έχει ακόμη - για άγνωστο λόγο - ενσωματωθεί σ' αυτόν). Υπάρχει πάντως και άλλο αρχείο εγκατάστασης στο τέλος της σελίδας, που προορίζεται για όσους έχουν ήδη την Qt στο κινητό τους. Εγώ έβαλα την 4.7.2 από την αρχή και ησύχασα (και μπορώ να τρέχω και εφαρμογές που την απαιτούν για να λειτουργήσουν, όπως το Κasvopus για παράδειγμα). Θα τη βρείτε στο Qt SDK 1.1 (και είναι η τελική έκδοση, παρόλο που το ίδιο το SDK είναι beta). Ευελπιστώ ότι θα έρθει και επίσημα με την PR2.0.

Κάποια βοήθεια για πως μπορούμε να την περάσουμε ??????

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Taliban αν λειτουργούν όσα θέλεις μη μπεις στον κόπο να περάσεις τίποτα. Αφού θα περαστεί έτσι κιαλλιώς με την pr2. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποια εφαρμογή που χρειάζεσαι ή θέλεις, τότε οκ.

Taliban αν λειτουργούν όσα θέλεις μη μπεις στον κόπο να περάσεις τίποτα. Αφού θα περαστεί έτσι κιαλλιώς με την pr2. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποια εφαρμογή που χρειάζεσαι ή θέλεις, τότε οκ.

αν είναι διαδικασία με φοίνικες και άλλα εξωτικά φρούτα δεν θα πάρω :) σε κάτι πιο απλό θα ήθελα να την πέρναγα !

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παιδια εβαλα και εγω το sleeping screen πραγματικα πολυ ωραιο!!!;)

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Samsung Galaxy S21 Ultra / Galaxy Watch Ultra ;)

Κάποια βοήθεια για πως μπορούμε να την περάσουμε ??????

Εγκαθιστάς το SDK στον υπολογιστή σου και πηγαίνεις στον φάκελο x\Symbian\sis\Symbian^3\Qt\4.7.2 (όπου x o φάκελος όπου εγκατέστησες το QtSDK). Εκεί θα βρεις τα qt.sis και qtwebkit.sis, ενώ στον διπλανό x\QtSDK\Symbian\sis\Symbian^3\QtMobility\1.1.0\ θα βρεις το qtmobility.sis. Τα 3 αυτά αρχεία τα εγκαθιστάς στο κινητό σου και τέλειωσες.

Προσοχή όμως, αν έχεις ήδη βάλει την 4.7.1 beta (με το Bubbles για παράδειγμα), μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Καλό είναι να το κάνεις σε καθαρό κινητό, ή να αφαιρέσεις πρώτα την 4.7.1, με τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ.

δυστηχως απογοητευση με το Vhome. δεν μπορω να το συνηθησω και μου φαινεται οτι ειναι ολα χυμα. το εβγαλα αμεσως - ασε που μου κολλησε 2 φορες το κινητο. α βγηκε νεο update του camerapro1.01(1) με καποιες βελτιωσεις. απλα απεγκαταστηστε την προηγουμενη εκδοση και μετα βαλτε τη νεα Edited by kaivlorapanos

Kι αλλο update στο CameraPro v1.01(1) S^3 :)

περιεχει..

* location of the camera is now stored in the EXIF (for JPEG)

* 5-HR bracketing

* icons for various modes

* Information about the picture on the display (resolution, quality, mode, ...)

* number of remaining shots / sec is now displayed for bracketing / Single Shot και προσθεσαν και update μεσα απ την εφαρμογη...

Τη περασα δουλευει αψογα σε μενα.

να επησημανω οτι οταν το βαλετε βγαλτε πρωτα την ηδη υπαρχουσα για να μην σας κανει κολληματα

νεο προγραμματακι απο ovistore vodafone league - απιστευτο για μας τους ποδοσφαιροφιλους. δεν χανεται με τιποτα ειναι δωρεαν

Vodafone League

από: Vodafone Greece

Αθλητικά - 0,44 MB

H Vodafone σας φέρνει τα τελευταία νέα της Ελληνικής Superleague, του Κυπέλλου Ελλάδος, και τα τελευταία νέα από την Δεύτερη Εθνική Κατηγορία και όλες τις Διεθνείς Διοργανώσεις! Τώρ α όλη η ποδοσφαιρική επικαιρότητα για όλους τους συνδρομητές Vodafone, Cosmote και WIND με την υποστήριξη του κορυφαίου Ελληνικού Αθλητικού portal http://www.sport24.gr

http://store.ovi.com/content/79976?clickSource=homepage

Edited by kaivlorapanos

καλημερα εβαλα χθες το swype αλλα πως μπορω να το χρησιμοποιω σαν κυριο πληκτρολογιο?ακομα δεν καταφερα να το δουλεψω.

Σας ακούγεται ο ήχος της κάμερας όταν χρησιμοποιείτε το Camera Pro? Αν και έχω ενεργοποιημένη τη συγκεκριμένη επιλογή, εντούτοις η εφαρμογή δε βγάζει ήχο. :what: Edited by panosz75
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Σας ακούγεται ο ήχος της κάμερας όταν χρησιμοποιείτε το Camera Pro? Αν και έχω ενεργοποιμένη τη συγκεκριμένη επιλογή, εντούτοις η εφαρμογή δε βγάζει ήχο. :what:

οχι στο δικο μου δεν ακουγεται

Εγκαθιστάς το SDK στον υπολογιστή σου και πηγαίνεις στον φάκελο x\Symbian\sis\Symbian^3\ (όπου x o φάκελος όπου εγκατέστησες το QtSDK). Εκεί θα βρεις τα qt.sis και qtwebkit.sis, ενώ στον διπλανό x\QtSDK\Symbian\sis\Symbian^3\QtMobility\1.1.0\ θα βρεις το qtmobility.sis. Τα 3 αυτά αρχεία τα εγκαθιστάς στο κινητό σου και τέλειωσες.

Προσοχή όμως, αν έχεις ήδη βάλει την 4.7.1 beta (με το Bubbles για παράδειγμα), μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Καλό είναι να το κάνεις σε καθαρό κινητό, ή να αφαιρέσεις πρώτα την 4.7.1, με τη διαδικασία που περιγράφεται εδώ.

Καλημερα.ολα αυτα τα εκανα.μετα περναμε κ την Qt 4.7.2 ;διοτι εγω ξαναπερασα το bubbles.

Εικόνα εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!!"

δυστηχως απογοητευση με το Vhome. δεν μπορω να το συνηθησω και μου φαινεται οτι ειναι ολα χυμα.

Μια απ τα ιδια:lol: το βγαλα και γω ...:)

Jason the Greek

Καλημερα.ολα αυτα τα εκανα.μετα περναμε κ την Qt 4.7.2 ;διοτι εγω ξαναπερασα το bubbles.

Αν τα έκανες έχεις ήδη περάσει την 4.7.2. Μετά μπορείς να βάλεις και το Bubbles, η 4.7.2 παραμένει.

Εγκαθιστάς το SDK στον υπολογιστή σου και πηγαίνεις στον φάκελο x\Symbian\sis\Symbian^3\Qt\4.7.2 (όπου x o φάκελος όπου εγκατέστησες το QtSDK). Εκεί θα βρεις τα qt.sis και qtwebkit.sis, ενώ στον διπλανό x\QtSDK\Symbian\sis\Symbian^3\QtMobility\1.1.0\ θα βρεις το qtmobility.sis. Τα 3 αυτά αρχεία τα εγκαθιστάς στο κινητό σου και τέλειωσες.

Πως μπορούμε να δούμε ποια έκδοση Qt έχουμε στο Ν8 ?

http://www.myphone.gr/forum/image.php?u=11306&type=sigpic&dateline=1348034580

δυστηχως απογοητευση με το Vhome. δεν μπορω να το συνηθησω και μου φαινεται οτι ειναι ολα χυμα.

Μια απ τα ιδια:lol: το βγαλα και γω ...:)

και γω στο Ν97μινι... πολυ χαλια ρε παιδια, τι ειναι αυτο? η χρηστικοτητα του ανδροιδ και του iOS ? :wacko:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Κι εγώ μία από τα ίδια. Δε μου άρεσε το vHome. Θέλει πολλή προσπάθεια για να το φέρεις στα μέτρα σου. Και όταν το καταφέρεις, η χρηστικότητά του δεν είναι τέτοια που να αξίζει τον κόπο. Ούτε widgets έχεις ούτε τίποτα.

Ήλπιζα να έχουμε ένα πολύ ποιοτικό εναλλακτικό shell με την άφιξη του SPB Mobile Shell 5.0, αλλά έχει καθυστερήσει πολύ, και φοβάμαι μήπως ακυρώθηκε τελικά η κυκλοφορία του. :what:

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Πως μπορούμε να δούμε ποια έκδοση Qt έχουμε στο Ν8 ?

Δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να το δεις. Μπορείς όμως να το υποθέσεις από αυτά που έχεις εγκαταστήσει. Αν δεν έχεις βάλει ο ίδιος την 4.7.x, και δεν έχεις εγκαταστήσει το Bubbles, το πιο πιθανό είναι ότι έχεις την 4.6 που έρχεται μαζί με το firmware. Αν έχεις βάλει το Bubbles τότε θα έχεις την 4.7.1. Αν έχεις βάλει ο ίδιος την 4.7.2, με τον τρόπο που περιέγραψα, τότε έχεις την 4.7.2.

Οι εφαρμογές που βασίζονται στην QML θέλουν την 4.7 για να τρέξουν. Η 4.7.1 είναι η beta και η 4.7.2 η stable. Θεωρητικά όλα αυτά, γιατί δεν ξέρω τελικά πόσο τελική είναι η 4.7.2, και αν είναι γιατί δεν την έχουν ακόμη ενσωματώσει στο firmware (η επίσημη απάντηση είναι ότι δεν την υποστηρίζει ο Nokia Smart Installer, όμως δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα να την υποστηρίξει). Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές που κάνουν χρήση της QML, συστήνεται να βάλετε την 4.7.2 και όχι την 4.7.1. Η πρώτη έχει σαφώς λιγότερα bugs.

Edited by terrestial

αποφυγεται την εφαρμογη του ovi "ο καιρος στην ελλαδα" τζαμπα λεφτα. τα πληρωσα και το ευχαριστηθηκα. βγαζει οτι η μνημη ειναι πληρης και εχω ανοιχτα 111 mb ραμ. οι τυποι μου ειπαν (ακουσων ακουσων) να κανω format το κινητο και να το παω στη νοκια γιατι εχει καποιο προβλημα. εχω βαλει επανω τα παντα και δεν εχει προβλημα και εχει με το δικο τους. αποφυγετε την γιατι δεν ξερουν τι τους γινεται. η προγραμματιστρια δεν ηξερε που ειναι γραμμενη και με ποιες qt λειτουργει. :lol: ειναι ασχετοι και το επιβεβαιωνουν . μου ειπαν να μου δωσουν και τα 3,62 πισω :lol:

Καλό είναι αλλά κάποιες επιλογές δεν δουλεύουν

π.χ ειδήσεις για την β' εθνική δεν εμφανίζονται

συμβαίνει και σε αλλους αυτό η μονο σε εμενα?

http://briefcase.pathfinder.gr/download/Privateer2004/7783/221488/0/karaiskakh2.jpg

πάντως κανένας σας δεν μου έδωσε βοήθεια σχετικά με το θέμα του email που μου προέκυψε.

Πήγα και σε Nokia care και μου είπαν ότι θα το φλασάρουν για να λυθεί το θέμα, πράγμα που με την καμία δεν το κάνω, αν δεν βρω τρόπο θα περιμένω μέχρι να έρθει η pr2.0

To data counter γιατί δε μου δουλέυει? Θέλει 4.7.2 qt?

Μαλλον! βαλε την ειναι ευκολο.

Εικόνα εκτός Όρων Πρόσβασης και Χρήσης.

"Δυστυχώς επτωχεύσαμεν!!!"

To data counter γιατί δε μου δουλέυει? Θέλει 4.7.2 qt?

σε εμένα πάντως με 4.7.1 εγκαταστάθηκε κανονικά

Μαλλον! βαλε την ειναι ευκολο.

ωραίαααα την βάλαμε....και τώρα ποιος θα μας πει πως λειτουργεί ?

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Symbian και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned