Jump to content

Τι κάρτα WLAN να αγοράσω;

Κοινοποίηση

Recommended Posts

NETGEAR 54Mbps PCI WG311GE me 78 euro ii

NETGEAR 11Mbps PCI MA311GE me 48 euro?

oi times den simperilambanoun fpa kai ine apo to plaisio!

ti protinete? aksizei na paro auti me ta 78?

i moni diafora, i proti ine sta 54mbps kai i deuteri sta 11!

ego tin thelo gia na sindeo pano to ipaq h5450! alla den ksero an to ipaq ipostirizei tin deuteri! kai poiani tetoia taxitita!

• 4 weeks later...
Για φορητους προτεινετε κατι γιατι μας εδαιφερει, θα παω σε ενα συνεδριο και στο φορητο θα χρειαστω τετοια καρτουλα..

Αρχικό Μήνυμα από τον Papashark

Ελπίζω 20' μετά εκεί που μπήκες να πήρες την απάντηση που ήθελες ! :)

Δεν μας λέτε κι εμείς που μας ενδιαφέρει η εν λόγω καρτούλα ; :)

Μιχάλης :alien:

• 2 weeks later...

Για φορητούς, η κάρτα θα είναι απαράτητα pcmcia..

Πήρα πρόσφατα μια τέτοια για το φορητό μου, από το πλαίσιο, στα 11Mbps, την εγκατέστησα χωρίς κανένα πρόβλημα, μόνο που...πρέπει να πάρω και μια PCI αντίστοιχα για το σταθερό..χεχε..αλλιώς με ποιον να συνδεθεί;

Θα τις είχα πάρει πακέτο, αλλά δεν είχαν εκείνη τη στιγμή PCI, και αμφιβάλλω αν έφεραν ακόμα..

Θα φέρουν πάντως μου είπαν, μέχρι το Σάββατο. Αντε να δουμε..

Δικτυώνεις φορητό με σταθερό, ορίζεις το φορητό να μπαίνει στο internet μέσα από το modem του σταθερού, και αυτό ήταν! Έισαι στο internet από όποιο σημείο του σπιτιού σου θέλεις, χωρίς καλώδια κλπ, από αραχτός στο κρεββάτι σου, μέχρι καθιστός στην...εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος του τέλος πάντων ;)

Τώρα για τις κάρτες των 54Μbps, είναι ακριβότερες, αλλα μη νομίζετε ότι θα πιάσετε ποτέ αυτές τις ταχύτητες..

Ούτε τα 11 θα πιάσετε..

Οι των 11, πιάνουν περι τα 750Kbps, ενώ αυτές των 54, γύρω στα 2Mbps..

Αν δε μεταφέρετε ΜΕΓΑΛΑ αρχεία από τον ένα στον άλλο συχνά αυτή των 11 είναι μια χαρά, και είναι σαφέστατα πιο φτηνή..(την pcmcia από το Πλαίσιο κι εγώ την πήρα 48€)

Αυτά τα ολίγα :rolleyes:

Να προσθέσω ότι εάν η σύνδεση είναι πιο μακρυνή (πχ το PC στο δωμάτιο και εμείς στο σαλόνι, 2 δωμάτια παραπέρα), η ταχύτητα που θα έχουμε είτε με την μία είτε με την άλλη θα είναι η ίδια.

Στα g, ταχύτητες πάνω από τα 750ΚΒ τις βλέπεις μόνο στο ίδιο δωμάτιο, και το πολύ που θα φτάσεις είναι τα 2.5ΜΒ (όχι με dlink, αυτά δεν φτάνουν ούτε τα 2 και μάλιστα στα 3-4 μέτρα το ένα από το άλλο).

Βέβαια, τώρα πιά, αρκετές καρτούλες b είναι δυσεύρετες, οπότε σε λίγο καιρό δεν θα έχετε καν το δίλημα... :)

Επίσεις μην αγοράζετε άγνωστες μάρκες ή τελείως μάπα, προτειμήστε linksys (του π****η, η Cisco την πήρε, δεν θα γίνει σοβατή εταιρεία), και μετά Netgear (για φθηνές τα πάνε καλά).

Αρχικό Μήνυμα από τον soulmate

Για φορητούς, η κάρτα θα είναι απαράτητα pcmcia..

Πήρα πρόσφατα μια τέτοια για το φορητό μου, από το πλαίσιο, στα 11Mbps, την εγκατέστησα χωρίς κανένα πρόβλημα, μόνο που...πρέπει να πάρω και μια PCI αντίστοιχα για το σταθερό..χεχε..αλλιώς με ποιον να συνδεθεί;

Θα τις είχα πάρει πακέτο, αλλά δεν είχαν εκείνη τη στιγμή PCI, και αμφιβάλλω αν έφεραν ακόμα..

Θα φέρουν πάντως μου είπαν, μέχρι το Σάββατο. Αντε να δουμε..

Δικτυώνεις φορητό με σταθερό, ορίζεις το φορητό να μπαίνει στο internet μέσα από το modem του σταθερού, και αυτό ήταν! Έισαι στο internet από όποιο σημείο του σπιτιού σου θέλεις, χωρίς καλώδια κλπ, από αραχτός στο κρεββάτι σου, μέχρι καθιστός στην...εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος του τέλος πάντων ;)

Τώρα για τις κάρτες των 54Μbps, είναι ακριβότερες, αλλα μη νομίζετε ότι θα πιάσετε ποτέ αυτές τις ταχύτητες..

Ούτε τα 11 θα πιάσετε..

Οι των 11, πιάνουν περι τα 750Kbps, ενώ αυτές των 54, γύρω στα 2Mbps..

Αν δε μεταφέρετε ΜΕΓΑΛΑ αρχεία από τον ένα στον άλλο συχνά αυτή των 11 είναι μια χαρά, και είναι σαφέστατα πιο φτηνή..(την pcmcia από το Πλαίσιο κι εγώ την πήρα 48€)

Αυτά τα ολίγα :rolleyes:

Γιατί ρε soulmate το τρομοκρατείς το παιδί;;; :D

Εγώ συνδέομαι στα 3Km με ένα Access point του awmn, κι έχω ταχύτητα >2Mbit (και δεν είναι καλή η σύνδεση). Λες να έχει λιγότερη μέσα στο σπίτι του απο το laptop στο desktop??? :rolleyes:

Μια χαρά θα του παίζει το δικτυάκι. 5-6 Mbit θα τα έχει χαλαρά.

HTC Desire Root User

Οι των 11, πιάνουν περι τα 750Kbps, ενώ αυτές των 54, γύρω στα 2Mbps...

Οι κάρτες αυτές πιάνουν περίπου τη μισή ταχύτητα απ' όση λένε :!: Προφανώς πιάνουν περισσότερο από 2Mbps ακόμα και οι 11άρες.

Θα τις είχα πάρει πακέτο, αλλά δεν είχαν εκείνη τη στιγμή PCI, και αμφιβάλλω αν έφεραν ακόμα.. Θα φέρουν πάντως μου είπαν, μέχρι το Σάββατο. Αντε να δουμε..

Οι πωλητές του Πλαισίου συναγωνίζονται επάξια αυτούς του Γερμανού σε ασχετοσύνη. Αν δεις κάρτα εσύ το Σάββατο, γράψε μου!

Εγώ τους είχα ρωτήσει πριν 3 εβδομάδες πότε θα φέρουν ασύρματες κάρτες και μου είχαν πει από Δευτέρα (ποιου μήνα δεν μου είπαν όμως). Αποφάσισα να την κάνω παραγγελία μέσα από το site αλλά όσο πήραν εσάς τηλέφωνο, πήραν κι εμένα.

Αρχικό Μήνυμα από τον michpan

Οι πωλητές του Πλαισίου συναγωνίζονται επάξια αυτούς του Γερμανού σε ασχετοσύνη. Αν δεις κάρτα εσύ το Σάββατο, γράψε μου!

Εγώ τους είχα ρωτήσει πριν 3 εβδομάδες πότε θα φέρουν ασύρματες κάρτες και μου είχαν πει από Δευτέρα (ποιου μήνα δεν μου είπαν όμως). Αποφάσισα να την κάνω παραγγελία μέσα από το site αλλά όσο πήραν εσάς τηλέφωνο, πήραν κι εμένα.

Αν σκεφτείς οτι έρχονται από την Ταγκανίκα, μέχρι τα Χριστούγεννα θα είναι εδώ! :p (έστω κι αν έρχονται με μουλάρια) :D

Egw pira olo to set gia na diktuwsw to spiti mou:

NETGEAR MR814 Router

NETGEAR MA111 PCMCIA kai

NETGEAR MA521 usb

Ola 11 Mbps. H max sundesi pou exw piasei einai ~7 Mbps me ton router (more than enough). To diktuo itan polu eukolo na sti8ei.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχω, ο Άγιος Βασίλης έχει μεγάλη παρτίδα κάρτες μαζί του για το πλαίσιο, αλλά κάνουν καθιστική διαμαρτυρία τα καλικατζαράκια, για αυτό αργούν......

Ήρθανε!

Τουλάχιστον στο Πλαίσιο Καλαμαριάς,στη Θεσσαλονίκη, έφεραν τον αστρονομικό αριθμό των 5 (!) κομματιών.Μιλάω για Netgear 54Mbps pci.

Για 11 Mbps ούτε λόγος, μάλλον είναι είδος προς εξαφάνιση.

Πήρα λοιπόν, αναγκαστικά μια τέτοια (όχι ότι το μετάνοιωσα, που είναι στα 54, κι ας είναι η αντίστοιχη του φορητου σςτα 11), και αυτή τη στιγμή, με μεγάλη μου συγκίνηση, είμαι στο internet και ποστάρω από το σαλόνι :D

Είναι μεγάλη υπόθεση...

Η απόλυτη ελευθερία! :rolleyes:

• 1 month later...
Oxi netgear paidia....safws kaliterh h d-link! Akoma kalhterh alla polu akribh h cisco systems aironet 350. Egw pira USR kai karta gia PC kai gia laptop, kai to router/accesspoint kai to dsl modem ola me 150 dollaria...kai einai ola 100mbps!!!! Edw ta tetraplasia 8a edina! Ara....an 3erete kanenan pou na pigenei ameriki peite na sas ferei apo ekei, otidipote exei sxesh me computer.

Η netgear στα wifi είναι σαφώς ανώτερη από την dlink, ειδικά στα 802.11b....

Όσο αναφορά τα 100mpbs, τρώνε διπλό bandwidth στον αέρα, στο awmn τα απαγορεύουμε δια ροπάλου.... Τώρα για μέσα στο σπίτι, λίγο πολύ όλα παίζουν.... Πάντως τα USR που πήρες, στα 54 (802.11g) έχουν βγάλει την μεγαλύτερη ταχύτητα. Δοκίμασετα με το Qcheck και πες μας τι βγάζει με πακέτο 1Mbyte :)

100mbps einai....sigouros gia auto!...pigene des kai apo ekei pou ta pira.... http://www.pcmall.com/pcmall/shop/detail.asp?dpno=327902 ...h kai sthn usr.com.

To qckeck ti einai?....

Pantws h USR den mou aresei polu...alla htan polu pio ftina. H dlink toulaxiston sthn amerikh einai polu pio gnwsth apo thn netgear kai me kalhtero servive...kai 8eorountai pio a3iopista.

• 2 weeks later...

Το Qcheck είναι πρόγραμμα μέτρησης ταχύτητας δικτύου το οποίο δεν εππηρεάζετε από σκληρούς και την cpu (κάνει generate ένα πακέτο 1Μbyte) και σου βγάζει μια αρκετά σωστή ένδειξη της πραγματικής ταχύτητας στο δίκτυο σου.

Το είδα το λινκ, είναι 108mbits που τρώει την διπλή συχνότητα για να το κάνει, και βγάζει πραγματικά γύρω στα 33.....

Πάντως στα wifi η dlink είναι για τα μπάζα, το καλύτερο τους μηχανάκι το 900+ το έχουν μαμήσει τελείως με τα firmware. Και ο αντικαταστάτης του, το 2000, δεν παίζει με τα μισά μηχανήματα....

Η netgear δεν έχει τέτοια προβλήματα, you get what you pay....

Να ρωτήσω και εγώ κάτι -μια που το θέμα του thread με καλύπτει-. Σκεφτομαι να φτιάξω ενα τοπικο δικτυακι με pci στο ντεσκτοπ (μάλλον για acces point) και pcmcia σε λαπτοπ. Θα μπορει να πιάνει στον επάνω όροφο σε τριτο λαπτοπ (8μ σε ευθεια μεσα απο ταβανι);

Το βασικοτερο.. αν θελησω καποια στιγμη να στησω access point με εξωτερικη κεραια για να συνδεθω/φτiαξω wlan backbone στην πολη μου (προς το παρον δεν παιζει τιποτα), τα υπολοιπα λαπτοπ θα εχουν δυνατότητα σύνδεσης; -η εξωτερικη κεραια δηλ, θα εχει εμβελεια ακριβως απο κατω της κ τι πρεπει να κανω; Όποια προταση ευπροσδεκτη..

Σε ποιά πόλη είσαι ? :)

Ακριβώς κάτω της, η εξωτερική κεραία θα έχει εμβέλεια, αλλά το καλώδιο είναι πάντα καλύτερο ;)

Και ναι θα πιάνει στον απο πάνω όροφο.

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://www.awmn.gr :whistle: