Jump to content

Αγορά high end κινητού τηλεφώνου

Thanasis159
 Κοινοποίηση

Ποια συσκευή να επιλέξω;  

17 members have voted

1. 1. Ποια συσκευή να επιλέξω;

• HTC U11+
      1
    • Samsung Galaxy Note 8
      5
    • Google Pixel XL 2
      4
    • Huawei Mate 10 Pro
      5
    • Other (I welcome any suggestions)
      2

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια με το Galaxy S6 μου ήρθε η ώρα αγοράς νέας συσκευής και ήθελα και τις απόψεις της ομάδας εδώ. Το budget για αυτή την αγορά είναι σχετικά υψηλό οπότε και οι επιλογές όπως και οι απαιτήσεις κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα. Με την έρευνά που έχω κάνει έως τώρα έχω καταλήξει στα εξής:

- HTC U11+

- Galaxy Note 8

- Google Pixel XL2

- Huawei Mate 10 Pro

Σημαντικά κριτήρια για την επιλογή μου είναι η πολύ καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η όσο το δυνατόν καλύτερη οθόνη (εδώ με ξενίζει λίγο το Huawei που δεν έχει 2k οθόνη) και το όσο πιο δυνατόν smooth experience.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απόψεις σας.

Με πρακτικα unlimited budget:

1) Pixel 2 XL

2) Mate 10 Pro

3) Note 8

Nexus S --> S4 mini --> S4 Black Edition --> Frost white Note 4 --> Black Onyx S7 --> Mate 10 Pro Grey -->

Blue Coral S9+ --> S10 Black --> iPhone 11 Space Grey --> S20+ Cosmic Gray --> S20 FE 5G --> iPhone 13 Product Red --> Galaxy S21 Plus --> iPhone 14 Pro Max Silver (απεταξάμην το ios) --> Galaxy A54 Graphite --> Pixel 9

Και τα τέσσερα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Για το pixel 2 xl κανονικά θα σου έλεγα να πας με κλειστά μάτια αλλά μετά θυμάμαι ότι κατασκευάζεται από την lg... Με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Το note 8 αν και έχει την καλύτερη οθόνη + πενάκι, έχει και την μικρότερη μπαταρία. Από smooth experience τώρα μπορεί να φαίνεται εντάξει αλλά στο μέλλον θα είναι χειρότερα από τα άλλα τρία. Βασικά, αφού έχεις 3 χρόνια το s6 μάλλον ξέρεις τι θα περιμένεις.

Το mate 10 pro έχει τη μεγαλύτερη μπαταρία, είναι το μόνο που έχει 3 χρόνια εγγύηση, έχει και desktop mode χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις κάτι παραπάνω (σε αντίθεση με το note 8) αλλά έχει χαμηλότερης ανάλυσης οθόνη (βέβαια αν σκεφτείς ότι είναι και amoled θα έχει με διαφορά την καλύτερη αυτονομία).

Το u11+ φαίνεται καλό αλλά μάλλον δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με το service της htc στην Ελλάδα.

(Προσωπικά θα πήγαινα στο mate)

Ευχαριστώ και τους δύο για τις προτάσεις σας. Εγώ τείνω προς το U11+ το οποίο θα κυκλοφορήσει σε καμιά εβδομάδα. Η δεύτερη επιλογή μου θα ήταν μάλλον το pixel αλλά δεν είμαι σίγουρος πως αξίζει σχεδόν 200 ευρώ παραπάνω. Το Mate σίγουρα έχει την καλύτερη μπαταρία αλλά φοβάμαι λίγο το λογισμικό του. Γενικά το θέλω όσο πιο απλά και ιδανικά close to stock γίνεται.

Στο Pixel το μόνο που θα δεις (νομίζω) είναι η καλύτερη κάμερα στις λεπτομέρειες.

Και το smooth του λογισμικού.

Αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά από τα υπόλοιπα που να αξίζει τη διαφορά τιμής.

Στα - του Pixel η οθόνη, βάσει των πολλών αναφορών από χρήστες και reviewers και της έμμεσης παραδοχής της google...

Ολα είναι ακριβά, προσωπικά θα πήγαινα σε mate 10 pro. Δεν νομίζω βέβαια να ισχύουν τα 3 χρόνια εγγύησης που πλανάται στην ατμόσφαιρα. 2 πρέπει να είναι όπως όλα. Αν είναι 3 ακόμη καλύτερα για το Mate... Τώρα τρέχει και η προσφορά που δίνουν το P9 lite δώρο, στην ίδια τιμή...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Νομίζω ότι και το samsung S8+ θα σε καλύψει για αυτά που θες και με χαμηλότερο κόστος.

Καλά, και το 1+5t θα τον κάλυπτε αλλά μάλλον κοιτάει σε πιο υψηλή κατηγορία τιμής.

Νομίζω ότι και το samsung S8+ θα σε καλύψει για αυτά που θες και με χαμηλότερο κόστος.

Σαν συσκευή με καλύπτει απλά ήθελα να πάρω κάτι διαφορετικό από την σειρά S που έχω τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον το απέρριψα και λόγω τραγικής τοποθέτησης του fingerprint sensor (δεν τον φτάνω με τίποτα με ένα χέρι), πράγμα το οποίο υπάρχει και στο Note απλά το έβαλα ως εναλλακτική επιλογή.

Καλά, και το 1+5t θα τον κάλυπτε αλλά μάλλον κοιτάει σε πιο υψηλή κατηγορία τιμής.

Πάλι η ανάλυση της οθόνης είναι ανατρεπτικός παράγοντας εδώ συν την μέτρια κάμερα (συγκριτικά με τις άλλες επιλογές που έχω παραθέσει). Αλλά ναι, θα μπορούσε να μπει στο παιχνίδι και αυτό αν δεν έκρινα τελικά ότι αξίζει η διαφορά τιμής των υπολοίπων.

Ευχαριστώ και τους δύο για τις προτάσεις σας. Εγώ τείνω προς το U11+ το οποίο θα κυκλοφορήσει σε καμιά εβδομάδα. Η δεύτερη επιλογή μου θα ήταν μάλλον το pixel αλλά δεν είμαι σίγουρος πως αξίζει σχεδόν 200 ευρώ παραπάνω. Το Mate σίγουρα έχει την καλύτερη μπαταρία αλλά φοβάμαι λίγο το λογισμικό του. Γενικά το θέλω όσο πιο απλά και ιδανικά close to stock γίνεται.
Σε καμιά βδομάδα;

Μπες στόχος νήμα του να δεις. Δυστυχώς νεκρικη σιγή για όσους έχουν κάνει παραγγελία εδώ κ σχεδόν μήνα.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είμαι στο νήμα του, από τους πιο ενεργούς μάλιστα. Λογικά στις 20 ξεκινάνε οι αποστολές όσων έκαναν προπαραγγελία.