menace82 Δημοσιεύτηκε April 19, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε April 19, 2005 Γνώμη μου, τίποτα δεν είναι καλύτερο από κάτι άλλο γενικώς Η Μ$ ούτε την τεχνολογία έχει, ούτε και την περίφημη άριστη υποστήριξη (τώρα κάτι γίνεται λόγω πίεσης) Την πάτησε σαν τον λαγό με την χελώνα! Είχε ξαπλάρει, εξέλισσε το λειτουργικό της σύστημα αργά και ξαφνικά πετάχτηκε το Linux να της "φάει" τους οικιακούς της χρήστες. Τώρα έχει μείνει πίσω... πολύ πίσω... Και γιαυτό (ενώ μέχρι και 2-3 χρόνια ήμουν λάτρης τους) τα διέγραψα οριστικά από τον σκληρό μου δίσκο, καθώς και από τους Η/Υ της επιχειρήσεως μου. (Άσε που δεν μαθαίνεις πληροφορική με τα Windoze :lol: ...) Για κανένα παιχνιδάκι μόνο και άν (και αυτό επειδή δεν υποστηρίζουν οι κατασκευαστές παιχνιδιών το Linux :( ), γιατί τα παιχνίδια που έχουν περάσει από τα windoze στο Linux πάνε πολύ καλύτερα (π.χ. Είχα εγκαταστήσει τα Windows XP για να παίξω το Doom3 μέχρι να βγεί το εκτελέσιμό του για Linux. Είχα απόδοση γύρω στα 5-15 FPS. Βγαίνει το εκτελέσιμό του για linux, εγκαθιστώ το Doom3 στο Linux και έχω απόδοση 25-30 FPS :w00t: ). Τώρα η Micro$oft πασχίζει να βγάλει τo SP3 των Windows XP (.... Συγνώμμη.... Τα Windows Longhorn ήθελα να πω :D...) με στοιχεία "δανεισμένα" από τα Un*xοειδή (Thin Clients, Journalised FS κ.α.). Τεχνολογίες που υπάρχουν στα Un*xοειδή για δεκαετίες, η M$ τις ανακάλυψε τώρα... Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης για Linux vs Windows. Το ένα είναι λειτουργικό σύστημα με όλη την σημασία της λέξεως και το άλλο είναι "θέλω να γίνω πραγματικό λειτουργικό σύστημα :lol: " Αντώνιος Δημόπουλος Power On Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. April 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Η Μ$ ούτε την τεχνολογία έχει, ούτε και την περίφημη άριστη υποστήριξη (τώρα κάτι γίνεται λόγω πίεσης) Υπερβολές... Την πάτησε σαν τον λαγό με την χελώνα! Είχε ξαπλάρει, εξέλισσε το λειτουργικό της σύστημα αργά και ξαφνικά πετάχτηκε το Linux να της "φάει" τους οικιακούς της χρήστες. Τώρα έχει μείνει πίσω... πολύ πίσω... Κι άλλες υπερβολές... Και γιαυτό (ενώ μέχρι και 2-3 χρόνια ήμουν λάτρης τους) Και τώρα άλλαξες τη μια δογματική άποψη για μια άλλη εξίσου δογματική άποψη τα διέγραψα οριστικά από τον σκληρό μου δίσκο, καθώς και από τους Η/Υ της επιχειρήσεως μου. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα ήθελα ως τεχνικός να μπορούσα να το κάνω αυτό σε πάρα πολλούς πελάτες μου αλλά δυστυχώς δεν γίνεται έτσι εύκολα όπως το γράφεις. Θα ήθελα πάντως να μου πεις αν θέλεις το είδος της επιχείρησής σου και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς... (Άσε που δεν μαθαίνεις πληροφορική με τα Windoze :lol: ...) Για κανένα παιχνιδάκι μόνο και άν (και αυτό επειδή δεν υποστηρίζουν οι κατασκευαστές παιχνιδιών το Linux :( ), Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω για μία ακόμη φορά. Με τα Windows μπορείς να μάθεις εξίσου καλά πληροφορική όσο και με το Linux. Απλά με τα Windows δεν είναι υποχρεωτικό να ξέρεις όλα όσα στο Linux αναγκάζεσαι να μάθεις για να το κάνεις να δουλέψει όπως το θέλεις. Σύντομα κι αυτό θα αλλάξει μια και έχουν βγεί φιλικές στο χρήστη διανομές Linux στις οποίες δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα... Βλέπε Linspire (Πρώην Lindows) γιατί τα παιχνίδια που έχουν περάσει από τα windoze στο Linux πάνε πολύ καλύτερα (π.χ. Είχα εγκαταστήσει τα Windows XP για να παίξω το Doom3 μέχρι να βγεί το εκτελέσιμό του για Linux. Είχα απόδοση γύρω στα 5-15 FPS. Βγαίνει το εκτελέσιμό του για linux, εγκαθιστώ το Doom3 στο Linux και έχω απόδοση 25-30 FPS :w00t: ). Μια υπόθεση θα κάνω, την ώρα που έτρεχες το παιχνίδι στο Linux δεν έτρεχε στο background Antivirus, msn messenger, antispyware κλπ κλπ... Επίσης ενδεχομένος κάποια εφφέ να μην είναι διαθέσιμα στην έκδοση για Linux μια και δεν υποστηρίζει DirectX αλλά OpenGL (μην πιάσουμε το πιο είναι καλύτερο, θα συμφωνήσουμε στο OpenGL, αλλά συνήθως υπερτερεί το πιο διαδεδομένο δυστυχώς...) Τώρα η Micro$oft πασχίζει να βγάλει τo SP3 των Windows XP (.... Συγνώμμη.... Τα Windows Longhorn ήθελα να πω :D...) με στοιχεία "δανεισμένα" από τα Un*xοειδή (Thin Clients, Journalised FS κ.α.). Τεχνολογίες που υπάρχουν στα Un*xοειδή για δεκαετίες, η M$ τις ανακάλυψε τώρα... Μηδέν εκ του μηδενός, όλα τα λειτουργικά συστήματα έχουν δανειστεί ιδέες από τα προηγούμενα κ.ο.κ. Εκτώς κι αν πιστεύεις ότι το Linux προέκυψε από παρθενογέννεση. Το ότι η Microsoft δανείζεται χαρακτηριστικά του Unix είναι ευχάριστο γεγονός, δεν καταλαβαίνω γιατί το βλέπεις αρνητικά. Θέλεις ίσως να μετρήσουμε το πόσα πράγματα το Linux έχει δανειστεί από τη Microsoft στην εμφάνιση και την αίσθηση; Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης για Linux vs Windows. Το ένα είναι λειτουργικό σύστημα με όλη την σημασία της λέξεως και το άλλο είναι "θέλω να γίνω πραγματικό λειτουργικό σύστημα :lol: " Ο λόγος που δεν υπάρχει σύγκριση είναι ότι είναι ανόμοια πράγματα που απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες... Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. April 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Γεγονός πάντως είναι ότι με την εμφάνιση του linux ευνοήθηκε η MS! Μέχρι το '92-93 το λειτουργικό της ήταν μάπα. Κρασάρισμα κάθε 12 ώρες, απίστευτη ασυμβατότητα με τους drivers (αν και απο τότε την υποστήριζαν σχεδόν όλες οι εταιρείες hardware). Αυτά για τα 3.11, και 95. Βγάζοντας τα ΝΤ βελτιώθηκαν κάπως τα χαρακτηριστικά των win αλλά η ασυμβατότητα των ΝΤ ήταν ακόμα μεγαλύτερη και πολύ ακριβά για αγορά. Η εμφάνιση του πιγκουίνου ανάγκασε την ανάγκασε να βελτιώσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στις επόμενες εκδόσεις αλλά και να ρίξει τις τιμές, μετά το κράξιμο που έφαγε αλλά και το φόβο του linux (η apple ήταν ήδη τελειωμένη ιστορία). Το ζήτημα για μένα αλλά περισσότερο για τον απλό χρήστη που θέλει απλά να κάνει τη δουλειά του, είναι να κάνει τη δουλειά του γρήγορα (εδώ υπερτερούν τα win λόγω πληθώρας software) σταθερά και ασφαλή (Linux βέβαια, αλλά και τα win έχουν βελτιωθεί αισθητά). Η μεγάλη αλλαγή, όπως πιστεύω εγώ, έγινε με την εμφάνιση του open office αλλά και της υποστήριξης συσκευών plug'n'play στο linux και φυσικά στα εξαιρετικά windows manager (KDE, Gnome) που προσπαθούν να αντιγράψουν τη φιλικότητα του Mac OSX (μακράν καλύτερο περιβάλλον εργασίας και από τα 2 παραπάνω λειτουργικά, αλλά αυτός ο Jobs -κόλλημα- δεν λέει να τα βγάλει για x86 να γίνει χαμός :w00t: ). Σκεφτείται τώρα να βγει Autocad (όχι με wine) για linux ή έστω ένα αντίστοιχο open source της ποιότητας του openoffice,αλλά και καμιά 10αριά δημοφιλή προγράμματα, θα δεις για πότε κάνουν switch αρκετές εταιρείες. Αν τα windows ήταν απλά μάπα όπως λέει ο φίλος menace82, κανείς δεν θα τα είχε σπίτι του και στη δουλειά του. Τόσο λάθος είμαστε όλοι; Η Sun, Apple που είναι με τα δικά τους λειτουργικά; Ναι το ξέρω, φοβερά, τρομερά πρωτοπόρα αλλά γιατί έχουν μικρά μερίδια αγοράς; Το μαρκετινγκ θα μου πεις, αλλά το από μόνο του δεν κάνει τπτ. Μπορεί να σε πείσει παροδικά μόνο. Αγαπώ το open source και το linux αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω switch παρά μόνο για προσωπική χρήση. Στη δουλειά, αναγκαστικα windows. http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. April 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Μην μετατρέψετε το topic σε vs. Υπάρχει για να γράφετε χρήσιμα πράγματα για το linux, ας μείνει έτσι. http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menace82 Δημ. April 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Η αλήθεια είναι ότι είμουν λιγάκι υπερβολικός σε μερικά θέματα. Πάντως στο θέμα της τεχνολογίας έχει μείνει πίσω η MS. Μόνο η σειρά WinNT (NT,2000,XP,2003) είναι πραγματικά λειτουργικά με πραγματικά πρωτοποριακές τεχνολογίες (όσον αφορά τα Win) και όχι GUI του MS-DOS. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα ήθελα ως τεχνικός να μπορούσα να το κάνω αυτό σε πάρα πολλούς πελάτες μου αλλά δυστυχώς δεν γίνεται έτσι εύκολα όπως το γράφεις. Θα ήθελα πάντως να μου πεις αν θέλεις το είδος της επιχείρησής σου και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς... Πωλήσεις και Τεχνική Υποστήριξη Η/Υ. Χρησιμοποιώ Fedora 3 στους Η/Υ του καταστήματος μου, Mandrake Linux 10.1 στον δικό μου υπολογιστή στο σπίτι, και Kubuntu 5.04 στον υπολογιστή του σαλονιού (dvd player, video recorder, mp3 player). Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ στην επιχείρηση μου είναι: OpenOffice 1.9, (Writer, Calc, Base), The Gimp 2.2 (Γραφικά για φυλλάδια και Web), Kaffeine (radio streaming), Scribus 1.2 (Φυλλάδια), NVu (Web Site), Kontact (Kmail). Στο σπίτι χρησιμοποιώ πολύ περισσότερα προγράμματα από τα παραπάνω... Εκτός από τον Η/Υ του σαλονιού που έχει μόνο το MythTV και κάποια παιχνίδια (tux racer, super tux κλπ. για να παίζουν τα αδελφάκια μου). KDE χρησιμοποιώ παντού. Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω για μία ακόμη φορά. Με τα Windows μπορείς να μάθεις εξίσου καλά πληροφορική όσο και με το Linux. Απλά με τα Windows δεν είναι υποχρεωτικό να ξέρεις όλα όσα στο Linux αναγκάζεσαι να μάθεις για να το κάνεις να δουλέψει όπως το θέλεις. Σύντομα κι αυτό θα αλλάξει μια και έχουν βγεί φιλικές στο χρήστη διανομές Linux στις οποίες δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα... Βλέπε Linspire (Πρώην Lindows) Μέχρι τα Windows 98 μάθαινες πληροφορική. Τώρα η MS ενεργεί με γνώμονα τον οικιακό χρήστη. Το αποτέλεσμα: Υπερβολική απλότητα που δημιουργεί ακόμα και στον αρχάριο χρήστη σύγχυση και πανικό. (έχω αρκετά παραδείγματα από πελάτες). Μια υπόθεση θα κάνω, την ώρα που έτρεχες το παιχνίδι στο Linux δεν έτρεχε στο background Antivirus, msn messenger, antispyware κλπ κλπ... Επίσης ενδεχομένος κάποια εφφέ να μην είναι διαθέσιμα στην έκδοση για Linux μια και δεν υποστηρίζει DirectX αλλά OpenGL (μην πιάσουμε το πιο είναι καλύτερο, θα συμφωνήσουμε στο OpenGL, αλλά συνήθως υπερτερεί το πιο διαδεδομένο δυστυχώς...) Όχι. Μόλις είχα εγκαταστήσει τα WinXP και δεν είχα εγκαταστήσει AV καθώς και είχα απενεργοποιήσει δίκτυο και messenger. Το επίπεδο λεπτομέρεια ήταν στο χαμηλό (χωρίς σκιές και bumps) και στο linux ήταν στο μέσο (με το Kontact να κατεβάζει mails, και το KAlarm ενεργοποιημένο! Μηδέν εκ του μηδενός, όλα τα λειτουργικά συστήματα έχουν δανειστεί ιδέες από τα προηγούμενα κ.ο.κ. Εκτώς κι αν πιστεύεις ότι το Linux προέκυψε από παρθενογέννεση. Το ότι η Microsoft δανείζεται χαρακτηριστικά του Unix είναι ευχάριστο γεγονός, δεν καταλαβαίνω γιατί το βλέπεις αρνητικά. Θέλεις ίσως να μετρήσουμε το πόσα πράγματα το Linux έχει δανειστεί από τη Microsoft στην εμφάνιση και την αίσθηση; Θα το έβλεπα θετικά μόνο εάν η κα MS αποφάσιζε να ανοίξει τον κωδικά της και ας συνέχιζε να πουλάει το λειτουργικό της κανονικά (βλέπε Cedega) Προς το παρόν, μόνο αρνητικά το βλέπω, γιατί δεν βλέπω τίποτε και αυτό με κάνει να αμφισβητώ την γνώση των προγραμματιστών της. Αντώνιος Δημόπουλος Power On Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menace82 Δημ. April 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Αν τα windows ήταν απλά μάπα όπως λέει ο φίλος menace82, κανείς δεν θα τα είχε σπίτι του και στη δουλειά του. Τόσο λάθος είμαστε όλοι; Μια εταιρία, χωρίς σοβαρούς ανταγωνιστές για παραπάνω από 10 χρόνια, που παράγει ένα λειτουργικό σύστημα (το σημαντικότερο μέρος σε έναν υπολογιστή) είναι φυσικό να έχει και μεγάλη απήχηση. Η MS παράγει και διάφορες συσκευές εισόδου (ποντίκια, πληκτρολόγια, κ.α.), το XBoX, αλλά δεν έχει μεγάλο μερίδιο αγοράς. Γιατί; Γιατί υπάρχει η Logitech, Sony, Chicony, BTC, Nitendo, κ.α. Αν υπήρχε μόνο η MS για 10 χρόνια στις συσκευές εισόδου και εμφανιζόταν η λ.χ. Logitech με δικές της συσκευές εισόδου, ο κόσμος θα συνέχιζε να εμπιστέυεται την MS λόγω συνήθειας, διαφήμησης και ίσως λόγω φανατισμού. Αντώνιος Δημόπουλος Power On Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. April 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Εξαρτάται τι εννοείς κανονικά. Θα εγκατασταθεί ένα boot loader (lilo, grub) όπου θα διαλέγεις ποιο λειτουργικό θα φορτώσεις κάθε φορά. Adv.:Διάβασε καλά τα howto's για partition. @menace82: Μετά την πολύ σωστή παρ(ένεση) του mcde δεν συνεχίζω, αλλά θα πω κάτι γενικό και τελειώνω: όταν κάποιος ή μια εταιρεία έχει σχεδόν 90% της αγοράς δεν φταίει μόνο ότι οι άλλοι κοιμούνται αλλά κάτι κάνει και αυτή σωστά. Ακούει τις ανάγκες του κόσμου καλύτερα; καλή διαφήμιση; δεν ξέρω αλλά δεν είναι τυχαία η πρώτη. Π.χ. το OS/2 ήταν μία σημαντική πρωτοπορία της IBM, που υπήρχε σαν εταιρεία πριν την microsoft, αλλά πάτωσε. Δεν υποστηρίζω την Ms αλλά δεν είναι και η πηγή του κακού για όλα τα πράγματα στον κόσμο ετούτο!!! Anyway, σταματώ εδώ Linux Rules the Free world :!: http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
valerio Δημ. April 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Να συμφωνήσω με το Murex και να σταματήσω κι εγώ σε αυτό το σημείο. Στη ζωή δεν επικρατεί πάντα το καλύτερο αλλά ο καλύτερος συμβιβασμός. Τα Macintosh της Apple για παράδειγμα, το 1989 που η Intel ήταν στον 80286 και η Microsoft στο MS-DOS είχαν γραφικό περιβάλλον (από πολύ παλιότερα με το Apple LISA), SCSI σκληρούς δίσκου, κάρτα ήχου, ποντίκι και έγχρωμη οθόνη. Όλος ο κόσμος τα σνόμπαρε ως ακριβά. Τα ίδια χαρακτηριστικά κάνανε μια τετραετία για να φτάσουνε στα PC. Το θέμα δεν είναι αν το Linux είναι καλύτερο από μια σκοπιά. Ένα σύνολο παραμέτρων καθορίζουν το τι εξυπηρετεί την εργασία που θες να κάνεις... Κι εγώ είμαι υπέρ του λογισμικού ανοιχτού κώδικα, αλλά το Linux έχει αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι να γίνει mainstream. Ευτυχώς είναι στη σωστή τροχιά... Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
menace82 Δημ. April 20, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 το OS/2 ήταν μία σημαντική πρωτοπορία της IBM, που υπήρχε σαν εταιρεία πριν την microsoft, αλλά πάτωσε. Αν θυμάμαι καλά, το OS/2 Warp (από τα πρώτα εναλλακτικά ΛΣ για desktop) κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 1995 μαζί με τα Windows 95. Η MS είχε ήδη πετύχει με τα Windows for Workgroups 3.11 και ο κόσμος απέρριψε το OS/2 Warp. Ομολογώ ότι την είχα πατήσει και εγώ με τα Win (είχα σε Demo το OS/2 Warp τότε και με είχε εντυπωσιάσει, αλλά είχα ήδη αγοράσει τα Win95). Πιστέυω ότι η ΙΒΜ πάτωσε λόγω της λάθος εποχής που αποφάσισε να βγάλει το εν λόγω ΛΣ. :cry: Δεν υποστηρίζω την Ms αλλά δεν είναι και η πηγή του κακού για όλα τα πράγματα στον κόσμο ετούτο!!! Αυτό είναι μιά άλλη ιστορία με πολλές πολιτικές προεκτάσεις... :shifty: Anyway, σταματώ εδώ :X Και εγώ!!! :X Αντώνιος Δημόπουλος Power On Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. April 20, 2005 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2005 Πιστεύω έχει εξαντληθεί το θέμα στο Internet :rolleyes: :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts