Jump to content

Κινητό μέχρι 650 ευρώ

pjg7000
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Πρακτικά είμαι ανάμεσα στα iPhone 7 plus και s8(+). Δεν είχα ποτέ iphone, ωστόσο με έχει δελεάσει αυτή η lag free εμπειρία που παρουσιάζουν όλοι. Ωστόσο αναγνωρίζω ότι είναι κάπως κλειστό λειτουργικό, και ίσως μου κακοφανεί αρκετά δεδομένου ότι με όλα μου τα κινητά άλλαζα ρομ, έπαιζα με ρυθμίσεις, κλπ κλπ. Βέβαια αυτή η διαδικασία για την πιο σταθερή ρομ κάπου με κούρασε και θέλω ένα γρήγορο κινητό με καλή κάμερα και μεγάλη οθόνη απευθείας out of the box. Όσον αφορά το S8, από πολλούς παρουσιάζεται ως η καλύτερη συσκευή του 2017. Ωστόσο έχω κάποιους ενδοιασμούς όσον αφορά τη "σβελτάδα" του και το αν πρόκειται σε ένα χρόνο να τρώει κολλήματα, καθώς και όσον αφορά την "ανθεκτικότητά" του. Έχω δει σε βίντεο το πίσω μέρος ειδικά και η οθόνη ότι σπάνε για πλάκα. Βέβαια όλα μου τα κινητά τα έχω σε θήκη και μεμβράνη από την πρώτη μέρα. Αλλά δε θέλω να γίνει καμία στραβή και να πληρώνω 250-300 ευρώ (τόσο είδα πως έχουν οι amoled) για οθόνη.

1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε. 650

2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε. τουλάχιστον 5.5 ίντσες

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος; Ελλάδα

4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; Ναι

5) Το θελουμε dual? Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc? ίσως IR

6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; Αν ναι, πειραζει αν χρειαστει φλασαρισμα; Ελληνικό μενού. Δεν πειράζει το φλασάρισμα.

7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; Αν ναι θελουμε amoled (και) stereo ή μας αρκει lcd (και) mono. Καλή οθόνη

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια. ταχύτητα, κάμερα, αυτονομία, gaming

9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη. LG G3 32GB

Edited by pjg7000

Δεν περιμένεις λίγο να βγει και το mate 10 γιατί φαίνεται να έχει όλα όσα θες.

Υγ. Ir βάζουν μόνο η Xiaomi, η leeco και η Huawei (αλλά μόνο στα mate και honor). Η Samsung έχει να βάλει κάτι αιώνες, η Apple δεν έχει βάλει ποτέ και ούτε πρόκειται.

Όντως, παίζει και να έχει πάνω από 700 αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο. Αν δεν βιάζεσαι περίμενε, δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Ακόμα και να βγει ακριβά, θα πέσει η τιμή του mate 9 που επίσης είναι μια εξαιρετική επιλογή με βάση αυτά που ψάχνεις.

Υγ. Μην ξεχνάς ότι και τα Huawei προσφέρουν την lag free εμπειρία που ψάχνεις.

Έχεις δει κανα βίντεο αναμεσα στα 2 στο utube? Το iPhone μοιάζει σαν αρχαιολογία μπροστά στο s8+. Έβλεπα ενα βιντεο ενος που ειχε μονιμως iPhone και το παραδεχοταν και ο ίδιος..

Επίσης στα περισσότερα ερωτήματα που βάζεις, νικα τo s8+, εχει μακραν καλυτερη, μεγαλύτερη και oled οθονη. Για να παρεις αντίστοιχη οθονη σε iPhone πας στο X μοντελο και πάλι θα είναι μικρότερη με χειρότερα τα παντα.

Στο θεμα smoothness, και ειδικα στη διατηρηση του smoothness για καιρό, εχεις δικιο. Δεν παίζεται απο κανενα Android αυτο το χαρακτηριστικο. Ειχα iPhone και ξερω.. Και ας το βρίζουν οι περισσοτεροι, σε αυτο δεν παίζεται.

Παντως το s8+ σε smoothness δεν εχει καμια σχεση με το lg g3, που ηταν θεοαργο και με χαλια smoothness (ειχα το g2, σε smoothness μακραν καλυτερο του 3).

Αμα σε ενδιαφέρει το smoothness παίρνεις s8+, βαζεις nova, παγωνεις και μερικες ******ες αχρηστες που βαζει η σαμσουνγκ (εν καιρο οταν σου ερθει), αλλάζεις και τα transition effect σε 0.5 και θα ειναι αρκετα κοντά στο iPhone.

Για μενα η επιλογή ειναι μονόδρομος. Μονο αν βαρεθηκες στο Android και θες να δοκιμασεις κατι αλλο. Και παλι θα σου ελεγα να δοκιμάσεις ενα σοβαρο android (με ολο το σεβασμο το g3 το θεωρουσα παντα απο τα ποιο laggy Android που βγηκαν ποτε), και μετα αν θες κατι ακόμα ποιο smooth, τοτε κανε την αλλαγη. Ή να το πω διαφορετικα: Σύγκριση smoothness g3 με αντίστοιχο τοτε iPhone : Να βαλουμε 10 στο τοτε iPhone, το g3 επαιρνε 2. Αν τωρα βαλουμε στο iPhone plus 7, 10 το s8+ θα είναι στο 7-8.

Δεν υπάρχει τετοια διαφορα που υπήρχε τοτε ειδικα γιατι ειχες παρει το ποιο laggy Android που ειχε βγει λογω τεράστιας αναλυσης και μικρου soc.

Edited by sosimple2

Οι διαφορές τους είναι 0.4 ίντσες και 500mAh. Πιστεύω, το + είναι καλύτερο αλλά δεν αξίζει 80€ παραπάνω.

Επίσης, δες και το oneplus 5, με τόσα λεφτά παίρνεις χαλαρά το 8/128. (560 έχει)

Ανάμεσα σε S8 και S8+, αξίζει αυτή η διαφορά τιμής για το μεγάλο;

Δες τα απο κοντά. Θα σου φανεί πολυ στενη η οθονη του s8 λογικά σε σχεση με το g3 που έχεις.

Εχει και καλύτερη αυτονομία το μεγάλο.

Ειμαι στο ιδιο διλημμα ακριβως με σενα γιατι εχω g3. Εγω θα επαιρνα το s8 plus αλλα μολις βγηκε το v30 λεω εδω είμαστε. Απλα θα περιμενω μερικους μηνες να πεσει η τιμη για να το παρω γιατι θα ξεκινήσει 850 ευρω περιπου.

Ειμαι στο ιδιο διλημμα ακριβως με σενα γιατι εχω g3. Εγω θα επαιρνα το s8 plus αλλα μολις βγηκε το v30 λεω εδω είμαστε. Απλα θα περιμενω μερικους μηνες να πεσει η τιμη για να το παρω γιατι θα ξεκινήσει 850 ευρω περιπου.

Η οθονη του v30 εχει χειρότερη φωτεινότητα πάντως. Στο 50% το s8 plus, εχει ιση φωτεινότητα με το v30 στο 80%. Το ειδα σε ενα συγκριτικο. Αυτο σημαινει οτι δεν ειναι ακομα στα επίπεδα της σαμσουνγκ.

Επίσης, ποιο φαρδιά ειναι της σαμσουνγκ η οθονη. Στις 6.2 που ειναι, παρολο που ειναι ποιο τηλεκοντρόλ, ειναι και φαρδυτερη λόγω 6.2 vs 6.

Γενικά στο θεμα οθονη δεν υπάρχει σύγκριση, θελει χρονια ακομα η lg να φτασει τη σαμσουνγκ στις oled, παρολη την πολυ καλη 1η προσπάθεια.

Edited by sosimple2

• 2 weeks later...