Jump to content

adventure games

totis13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

8ymatai kaneis ta gabriel knight??

eidika to GK2 : The Beast Within htan to kalytero adventure pou exw pai3ei pote!! :D

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Όντως τα Gabriel Knight ήταν από τα καλύτερα!

Εμένα μου άρεσε πάντως και το Phantasmagoria αλλά και τα Monkey Island.

Το πιο άπαιχτο παιχνίδι όμως για μένα θα είναι το Tex Murphy:Pandora's directive. Όποιος δεν το έχει παίξει, απλά χάνει...

...And yet I know the worst is still to come...

poooooo ti mou 8ymhses twra!!! :D

phantasmagoria, pandora's directive, monkey island, blade runner...

apisteyta adventures!!

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

ego pira to myst IV antegrameno alla den mou energopoiei ta subtitles apo ta option,kserete mipos giati?

Γιατί απλώς το παιχνίδι εχει μόνο γερμανικούς υποτιτλους να επιλέξεις αν θες να βαλεις ... Πραγμα που σημαίνει ότι διναμωνουμε τα ηχεία και ό,τι καταλάβουμε...

Υ.Γ. Είδες ομως, όλοι έχουν ενδιαφερθεί για υπότιτλους μόνο οι δικοί μας δεν εδιαφέρονται να βαλουν σε κανενα παιχνιδακι...Μόνο να τα πουλάνε ξέρουν!

Το κορυφαίο adventure που έχω πάιξει είναι το The Last Express, ένα εκπληκτικό έργο, μια υπερπαραγωγή (και εμπορική αποτυχία) του 1997, το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση δυστυχώς να βρεις σήμερα αυθεντικό, οπότε η μόνη λύση είναι να ψάξεις στους γνωστούς πειρατές της Στουρνάρη... (είναι το μόνο παιχνίδι που αγόρασα αντιγραμμένο για αυτόν τον λόγο)

Το παιχνίδι ξεκινάει στο Παρίσι το 1913, λίγο πριν το Όριεντ Εξπρές αναχωρήσει για το (όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια) τελευταίο του ταξίδι πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Ήρωας του παιχνιδιού είναι ένας τυχοδιώκτης, ο Ρόμπετ Καθ, ο οποίος μπαίνει στην καμπίνα που έχει κλείσει ένας φίλος του και για τους 2 (αυτός βρίσκεται στη Γαλλία παράνομα) και τον βρίσκει νεκρό. Δε μπορεί να πει τίποτα καθώς φυσικά οι υποψίες θα πέσουν πάνω του αφού η καμπίνα δεν είναι καν στο όνομά του, οπότε το μόνο που του μένει να κάνει είναι να πετάξει το πτώμα του από το παράθυρο και να πάρει τη θέση του φίλου του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προσπαθεί να εξιχνιάσει τον φόνο αλλά και να μείνει ζωντανός.

Το παιχνίδι ξεχωρίζει κυρίως για την ατμόσφαιρά του, και το γεγονός ότι έχει δέσει πολύ όμορφα η υπόθεση με ιστορικά γεγονότα (πχ την εξέγερση των Σέρβων της Βοσνίας εναντίον της Αυστροουγγαρίας και το ξέσπασμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου), και θα γινόταν άνετα ένα τέλειο film-noir.

Θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος κινηματογραφικό adventure (σαν το Gabriel Knight 2 δηλαδή), όσον αφορά το χειρισμό του, αλλά τα γραφικά είναι σχεδιασμένα στο χέρι και πραγματικά εκπληκτικά.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό, που συμβάλλει στο να δημιουργηθεί μια τέλεια ατμόσφαιρα, είναι οι ομιλίες του παιχνιδιού, που ακούγονται σε πάρα πολλές γλώσσες όπως και θα ήταν το λογικό, και όχι αυτό που βλέπουμε σε άπειρες ταινίες και παιχνίδια, όπου όλοι μιλάνε αγγλικά. Οι χαρακτήρες μιλάνε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ρωσικά και Σερβικά, και μάλιστα με προσφορά που αντιστοιχεί στην εθνικότητά τους (δηλαδή ο Γερμανός μιλάει πολύ βαριά αγγλικά κλπ) και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το ότι οι υπότιτλοι πέφτουν μόνο στα Γαλλικά και στα Ρωσικά, που είναι οι 2 γλώσσες που υποτίθεται ότι γνωρίζει ο Καθ πέρα από τα Αγγλικά, με αποτέλεσμα όταν ακούς να μιλάνε κάποιοι Γερμανικά να μη μπορείς να καταλάβεις τι λένε, όπως και αυτός.

Τελευταίο πρωτότυπο στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι ο χρόνος κυλάει κανονικά, και τα διάφορα γεγονότα συμβαίνουν όταν είναι η ώρα τους και όχι όταν πάς εσύ εκεί που θα συμβούν, όπως γίνεται στα άλλα παιχνίδια, με αποτέλεσμα να σου δίνεται πραγματικά η αίσθηση ότι είσαι μέσα στο τρένο και όχι κάπου έξω ως παρατηρητής. Αν ωστόσο περάσει η ώρα που πρέπει να κάνεις κάτι και δεν το κάνεις, ο χρόνος γυρνάει πίσω, χωρίς όμως να σου αποκαλύπτεται τίποτα.

Καταλήγω προτείνοντας το παιχνίδι σε όποιον ψάχνει ένα καλό adventure.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δες τα Larry 6-7, τα Police Quest 3-4, Tex Murphy UAKM,PD,Overseer, Black Dahlia, Gabriel Knight 1-2-3

Και όταν τα τερματίσεις, πες μας :Ρ

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Adventures: το καλύτερο είδος παιχνιδιών και η μοναδική κατηγορία παιχνιδιών που συνεχίζω να αγοράζω μόνο αυθεντικά !!!!!!

Με το Indiana Jones and the Fate of Atlantis είχα πωρωθεί τόσο πολύ που το αγόρασα αυθεντικό σε CDROM όταν βγήκε σε αυτή την έκδοση. Φυσικά το έχω τερματίσει πάμπολλες φορές ακολουθώντας κάθε επιλογή που καθόριζε ουσιαστικά τη συνέχεια της πλοκής. Του διαλόγους τους είχα μάθει απ'έξω, και όταν το τερμάτισα είχα πάει εκείνο το καλοκαίρι Κρήτη και έβγαλα ένα σωρό φωτογραφίες στην Κνωσσό :geek:

Επίσης θεωρώ κορυφαία τη σειρά των Gabriel Knight για το σενάριο τους και για τον τρόπο που το παρουσίαζαν. Επίσης το καθένα είχε χαρακτηριστικά γραφικά της εποχής (το πρώτο πιξελιαστά, το δεύτερο φωτογραφίες και βίντεο και το τρίτο τρισδιάστατα). Από τα Gabriel Knight έμαθα και όποιες λίγες γερμανικές λέξεις ξέρω σήμερα :up:

Τα Under a Killing Moon, Pandora Directive και Overseer ήταν επίσης εκπληκτικά, και ο Chris Jones ανεπανάληπτος στο ρόλο του Tex Murphy! Βέβαια την εποχή που βγήκαν γονάτιζαν τα τότε PC για να τρέξουν, αλλά άξιζαν σίγουρα! Θυμάστε τα γραφικά; Δε νομίζω ότι υπήρχε μέτρο σύγκρισης...

Έχω ρίξει τρελό γέλιο στα Larry, Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam and Max κλπ. Για κάποιο λόγο τα Space Quest δεν μου είχαν φανεί τόσο χιουμοριστικά...

Ακόμα και μέχρι σήμερα πάντως, τα πιο όμορφα γραφικά που έχω δει, ήταν στη σειρά των Kyrandia! Είχαν πετύχει τόσο καλά τους χρωματισμούς που μου έχουν μείνει αξέχαστα! Όσο για την in-game μουσική τους, ήταν ο δεύτερος τομέας όπου είχαν δώσει ρέστα.

Για να πάμε όμως και σε πιο πρόσφατα παιχνίδια, πιστεύω ότι το κορυφαίο adventure των τελευταίων χρόνων είναι το Longest Journey, και μπορεί να συγκριθεί άνετα με τα adventures της "χρυσής εποχής". Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το σενάριο, τις εκπλήξεις που επιφύλασσε, τη σχεδίαση και τη λογική των κόσμων, και γενικά από το όλο gameplay. Περιμένω πως και πως το Dreamfall όπως θα λέγεται η συνέχεια του, και μακάρι να είναι τόσο ποιοτικό όσο το πρώτο μέρος.

Αν ψάξω στα συρτάρια μου θα βρω και άλλα adventures με τα οποία έχω φάει άπειρες ώρες.

By the way, ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τη σειρά των Eco Quest?

[sIGPIC][/sIGPIC]

By the way, ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τη σειρά των Eco Quest?

στο undredogs, αν δεν το βρεις εκει, μαλλον δεν υπαρχει

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Ενα καλο adventure (οχι ιδιαιτερα προσφατο), που επαιξα εινα το black mirror. ;)

Phantasmagoria,gabriel knight κτλ κτλ ειναι ολα τα λεφτα. ;)

και τα syberia ειναι καλα. :)

• 2 weeks later...
...

Τα Under a Killing Moon, Pandora Directive και Overseer ήταν επίσης εκπληκτικά, και ο Chris Jones ανεπανάληπτος στο ρόλο του Tex Murphy! Βέβαια την εποχή που βγήκαν γονάτιζαν τα τότε PC για να τρέξουν, αλλά άξιζαν σίγουρα! Θυμάστε τα γραφικά; Δε νομίζω ότι υπήρχε μέτρο σύγκρισης...

Έχω ρίξει τρελό γέλιο στα Larry, Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam and Max κλπ. Για κάποιο λόγο τα Space Quest δεν μου είχαν φανεί τόσο χιουμοριστικά...

...

Για να πάμε όμως και σε πιο πρόσφατα παιχνίδια, πιστεύω ότι το κορυφαίο adventure των τελευταίων χρόνων είναι το Longest Journey, και μπορεί να συγκριθεί άνετα με τα adventures της "χρυσής εποχής". Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το σενάριο, τις εκπλήξεις που επιφύλασσε, τη σχεδίαση και τη λογική των κόσμων, και γενικά από το όλο gameplay. Περιμένω πως και πως το Dreamfall όπως θα λέγεται η συνέχεια του, και μακάρι να είναι τόσο ποιοτικό όσο το πρώτο μέρος.

...

Συμφωνώ απόλυτα με όλα (σχεδόν) από τα παραπάνω! :)

Και να τονίσω ότι το The Longest Journey ήταν το τελευταίο πολύ καλό adventure που έχω παίξει...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

To Computer and Games Magazine που κυκλοφορεί δίνει δωρεάν το Post Mortem, ένα (με βάση όσα έχω διαβάσει) καλό adventure μυστηρίου/τρόμου από τους δημιουργούς των Syberia.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

To Computer and Games Magazine που κυκλοφορεί δίνει δωρεάν το Post Mortem, ένα (με βάση όσα έχω διαβάσει) καλό adventure μυστηρίου/τρόμου από τους δημιουργούς των Syberia.

Το εχω παιξει.

Αρκετα καλο και ατμοσφαιρικο "thriller". ;)

Απλως σε αντιθεση με τα syberia αυτο ειναι πρωτου προσωπου.

Δεν πιανει και τρομερες "βαθμολογιες" (για εμενα)

Παντως αξιζει. :)

• 3 weeks later...

Πάρα πολύ καλά adventure είναι τα Tomb Raider. Αν εξαιρέσεις το τελευταίο το οποίο ήταν ψιλοχάλια. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι το τέταρτο. Νομίζω λέγεται the last relevation.

Αν και είναι λίγο παλιό είναι τέλειο! :cool:

ειναι και το τι θεωρει ο καθενας μας "adventure"... :O

Π.Χ. οταν μιλαω εγω για adventure, εννοω τυπου, phadasmagoria,black mirror, still life, post mortem, midnight nowhere, GK, Syberia...κτλ κτλ οπoυ ουσιαστκα χρησιμοποιεις μονο το mouse και ελαχιστα (για να μην πω καθολου) το πληκτρολογιο.(Εκτος αν ειναι πρωτου προσωπου στυλ thief οπου και παλι ηταν Αction - Adventure.)

Τα υπολοιπα τα θεωρω ACTION - ADVENTURE.(Τοmb Raider,Prince of persia και πολλα αλλα)

ειναι και το τι θεωρει ο καθενας μας "adventure"... :O

Σωστός!

Για μένα adventure είναι καθαρά όλα τα MYST. Που στην ουσία είναι Puzzle Adventure. Όμως χωρίς κατεβατά και διαλόγους, μόνο γρίφους και να το παίζεις χωρίς λύσεις βεβαια. Αυτή είναι η μαγκιά!

Έχουμε καλομάθει μου φαίνεται...

Πάρα πολύ καλά adventure είναι τα Tomb Raider. Αν εξαιρέσεις το τελευταίο το οποίο ήταν ψιλοχάλια. Κατά τη γνώμη μου το καλύτερο είναι το τέταρτο. Νομίζω λέγεται the last relevation.

Αν και είναι λίγο παλιό είναι τέλειο! :cool:

Μόνο που δεν είναι adventure.

[sIGPIC][/sIGPIC]