Jump to content

iPhone X

energetic
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει αλλαγή κανένας από εδώ μπαταρία ; Εδώ Ελλάδα σε σέρβις δεν την αλλάζουν ε ; Άσε γιατί ψυνοναι να το δώσω και να πάω σε pixel xl 2 Χί χι δεν βλέπω να φτάνω εκεί που λες σε ποσοστό μπαταρίας

Θα του κάνω τώρα ένα φορματ να δω αν θα ξανά γράψει το ίδιο

Τζάμπα σκας

Μια χαρά είσαι

Αν είναι να το δώσεις μην ασχολείσαι δωστο να φύγει

Μπορείς να το σκοτώσεις σε εμένα 600-700€ δεν είναι καλό τηλέφωνο όλο προβλήματα είναι χαχα

Nokia 8800 Scirocco

Τζάμπα σκας

Μια χαρά είσαι

Αν είναι να το δώσεις μην ασχολείσαι δωστο να φύγει

Μπορείς να το σκοτώσεις σε εμένα 600-700€ δεν είναι καλό τηλέφωνο όλο προβλήματα είναι χαχα

Χαχαααχα θεός

«Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ»

Οι μπαταρίες κατασκευάζονται με μία ονομαστική, θεωρητική, χωρητικότητα.

Ένα 3-4-5% μπορεί να το έχουν στα συν ή στα πλην (στην συντριπτική πλειοψηφία στα πλην γιατί η ονομαστική χωρητικότητα είναι η μέγιστη).

Σε 2 iPhone 7 Plus που πέρασαν από τα χέρια μου (κάπου εκεί...περί 7 Plus 128, άνοιξα την παρένθεση του Android...), χρησιμοποιώντας το coconut Battery (δεν είχε ενσωματωμένο software το iOS) η τιμή που έπαιρνα στο 64άρι ήταν 85-93% μάξιμουμ. Όταν πήρα το 128άρι, η τιμή ξεκίνησε από 108% και δεν έπεσε ποτέ κάτω από 100%. Και τις 2 συσκευές της είχα πάρει καινούριες και τις είχα από κάνα 3-4 μήνες την καθεμία.

Σε όλα τα υπόλοιπα iPhone που είχα η τιμή του coconut Battery ήταν από 85-95%. Αγορασμένες καινούριες συσκευές και οι τιμές αυτές ήταν απο την αρχή μέχρι να τις δώσω (περίπου στο 9μηνο). Η διακύμανση του ποσοστού εξαρτώταν πολύ από το εάν φόρτιζα από 5% ή από 25% και εάν ήταν από USB ή φορτιστή τοίχου. Τις καλύτερες τιμές τις είχα όταν φόρτιζα με μαμά φορτιστή τοίχου από 20-80% (ή κάπου εκεί μέσα τέλος πάντων). Τις χαμηλότερες όταν φόρτιζα από USB και από 1%-100%.

Υ.Γ Καιρό είχα μιλήσω για μήλο και μου έλειψε...:cool:

Edited by pavlidisc

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Ένα ποσοστό της τάξεως του 2-3% είναι απόλυτα δικαιολογημένο

Όπως είπαν και οι από πάνω παίζει ρόλο και ο τρόπος που το φορτίζεις εκείνη την φορά

Δεν είναι κάτι σημαντικό σε μια μπαταρία 3000mah να έχουν χαθεί τα 80-90mah

Έτσι κι αλλιώς και από το εργοστάσιο όταν βγαίνουν οι μπαταρίες αποκλείεται να είναι όλες ακριβώς ίδιες

Λίγο πάνω λίγο κάτω είναι 3000mah

Όταν η μπαταρία φτάσει στο 80% είναι αισθητή αρκετά η μειωμένη αυτονομία της συσκευής και εκεί ναι χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία

Τώρα σε κάποιους αν είναι 95 σε κάποιους 92 σε κάποιους 97 δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα την μειωμένη αυτονομία

Μια εφαρμογή μια μικρή ρύθμιση να αλλάξεις μπορεί να κερδίσεις πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μπαταρίας παρά να ασχολείσαι τώρα με την μέγιστη χωρητικότητα της κάθε μέρα

Nokia 8800 Scirocco

Ένα ποσοστό της τάξεως του 2-3% είναι απόλυτα δικαιολογημένο

Όπως είπαν και οι από πάνω παίζει ρόλο και ο τρόπος που το φορτίζεις εκείνη την φορά

Δεν είναι κάτι σημαντικό σε μια μπαταρία 3000mah να έχουν χαθεί τα 80-90mah

Έτσι κι αλλιώς και από το εργοστάσιο όταν βγαίνουν οι μπαταρίες αποκλείεται να είναι όλες ακριβώς ίδιες

Λίγο πάνω λίγο κάτω είναι 3000mah

Όταν η μπαταρία φτάσει στο 80% είναι αισθητή αρκετά η μειωμένη αυτονομία της συσκευής και εκεί ναι χρειάζεται αλλαγή η μπαταρία

Τώρα σε κάποιους αν είναι 95 σε κάποιους 92 σε κάποιους 97 δεν μπορείς να καταλάβεις εύκολα την μειωμένη αυτονομία

Μια εφαρμογή μια μικρή ρύθμιση να αλλάξεις μπορεί να κερδίσεις πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μπαταρίας παρά να ασχολείσαι τώρα με την μέγιστη χωρητικότητα της κάθε μέρα

Νομίζω το 80% θα το φτάσουμε όχι στον πρώτο χρόνο αλλά στο δεύτερο έτος.

Νομίζω το 80% θα το φτάσουμε όχι στον πρώτο χρόνο αλλά στο δεύτερο έτος.

Κάποιες μπαταρίες αντέχουν και παραπάνω

Όσο την τυραννάς σίγουρα της κανείς ζημιά

Θερμοκρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός

Φόρτιση και παράλληλα χρήση

Ταχεία φόρτιση

Κακή λήψη σήματος και ομιλια στο κινητό εκείνη την ώρα

Θήκες το καλοκαίρι και χρήση έξω στον ήλιο

Όλα αυτά είναι κακοί εχθροί

Nokia 8800 Scirocco

Γενικά πάντως, το 99% που ανέφερε ο φίλος πιό πάνω είναι : μην το πείς ούτε του παπά! :rolleyes:

Σε 2,5 ετών iPhone 5c που μου έβγαζε 75-80% (ήταν της γυναίκας μου και του είχε πιει το αίμα...στην κυριολεξία...ΚΑΝΕΝΑΣ σεβασμός στην μπαταρία) η διαφορά σε αναμονή ήταν αισθητή.

Φόρτιση και παράλληλα χρήση

Ταχεία φόρτιση

Κακή λήψη σήματος και ομιλια στο κινητό εκείνη την ώρα

Θήκες το καλοκαίρι και χρήση έξω στον ήλιο

Όλα αυτά είναι κακοί εχθροί

Όλα τα προαναφερόμανε είναι Το Α και το Ω και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της μπαταρίας είναι η θερμοκρασία.

EDIT

ΕΔΩ ένα πολύ ωραίο άρθρο σχετικά με την φόρτιση μπαταρίας και πώς επηρεάζεται η ζωή της. Μέσα στο άρθρο υπάρχουν και παραπομπές σε άλλα άρθρα που σχετίζονται με το θέμα (π.χ τί προκαλεί τον "θάνατο" των Li-Ion κλπ.)

Edited by pavlidisc

Εμενα παντως, αγορασμενο αρχες Δεκεμβρη (με προσεγμενη χρηση/φορτιση ομως στην μπαταρια), ειναι στο 100%. Φορτιζω κυριως με τον wireless fast charger της samsung που ειχα. Αλλα που κα που, και με εναν φορτιστη 1.5Α. Τον μαμα δεν το εχω χρησιμοποιησει πανω απο 2-3 φορες, απλα τον εχω στην τσαντα για ωρα αναγκης...

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Εμενα παντως, αγορασμενο αρχες Δεκεμβρη (με προσεγμενη χρηση/φορτιση ομως στην μπαταρια), ειναι στο 100%. Φορτιζω κυριως με τον wireless fast charger της samsung που ειχα. Αλλα που κα που, και με εναν φορτιστη 1.5Α. Τον μαμα δεν το εχω χρησιμοποιησει πανω απο 2-3 φορες, απλα τον εχω στην τσαντα για ωρα αναγκης...

Sent from my iPhone X using Tapatalk

iPhone X και φορτίζεις με Samsung?

Ιεροσυλία

Nokia 8800 Scirocco

Ήρθα και γω στην παρέα του Χ από το 8 plus. Φοβερό το κινητό! Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μέγεθος με βολεύει περισσότερο.
:D

Ήρθα και γω στην παρέα του Χ από το 8 plus. Φοβερό το κινητό! Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μέγεθος με βολεύει περισσότερο.

Και για μένα ιδανικό μέγεθος για συσκευή και οθόνη

Nokia 8800 Scirocco

Κι εγώ τέλη μαρτιου το πήρα και γράφει 99%.

Εμένα ρε παιδιά που έχω το 6 αράκι από τότε που βγήκε μου δείχνει υγεία 93%.Ισως επειδή έχει ψόφιο επεξεργαστή κλπ σε σύγκριση με τα καινούργια

Εμένα ρε παιδιά που έχω το 6 αράκι από τότε που βγήκε μου δείχνει υγεία 93%.Ισως επειδή έχει ψόφιο επεξεργαστή κλπ σε σύγκριση με τα καινούργια

Τι άλλο θέλεις μια χαρά είσαι

Nokia 8800 Scirocco

Γνωρίζει κανένας τεκμηριωμένα γιατί το iPhone καταναλώνει παραπάνω mb από τα δεδομένα από κάποιο Android?

Με παρόμοια χρήση βλέπω αισθητή διαφορά πάντα όταν γυρίζω σε Android. Εκεί τα δεδομένα δεν τελειώνουν τόσο εύκολα

Από ότι διάβασα γίνεται κάποια συμπίεση του όγκου των δεδομένων στο Android και μετά εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής

Nokia 8800 Scirocco

Γνωρίζει κανένας τεκμηριωμένα γιατί το iPhone καταναλώνει παραπάνω mb από τα δεδομένα από κάποιο Android?

Με παρόμοια χρήση βλέπω αισθητή διαφορά πάντα όταν γυρίζω σε Android. Εκεί τα δεδομένα δεν τελειώνουν τόσο εύκολα

Από ότι διάβασα γίνεται κάποια συμπίεση του όγκου των δεδομένων στο Android και μετά εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής

Aν έχεις ενεργοποιημένο το data saving (ή καπως έτσι) στον Chrome, βρήκες από που έχεις μια διαφορά σε κατανάλωση data. Φυσικά με το μειονέκτημα ότι όλη σου η κίνηση περνάει από τους σέρβερς της Google.

Τώρα αν εννοείς κατανάλωση σε άλλες εφαρμογές πέραν του Browser, πχ Instagram, Facebook κλπ εκεί (θεωρητικά) πρέπει να είναι ίδια η κίνηση, καθώς η συσκευή επικοινωνεί με τους ίδιους σερβερς αυτών των εταιρειών.

Το διαπιστώνεις έμπρακτα (δηλαδή μέσω του υπολοίπου που δίνει ο πάροχος) ή μέσω εφαρμογών 3ων που τρέχεις στο τηλέφωνο (μετρητές);

Προσωπικά πίστευα το αντίθετο με βάση την εμπειρία μου. Όσο καιρό είχα iPhone, χωρίς να ρυθμίσω τίποτε, έλεγχα τα MB χωρίς να το πολυτυρανάω. Με το Android, εκτός του ότι πρέπει να ξεψαχνίσεις τις ρυθμίσεις της Google, πρέπει να κάνεις και μία βόλτα από τις ρυθμίσεις της κάθε μία εφαρμογής γιατί από τις διαφημίσεις κλπ μπορεί να ανοίξεις μία εφαρμογή και να γράψει πολύ πράμα.

Τί εννοώ; Tapatalk Android πχ. Η free έκδοση...όχι η αγορασμένη. Την έχω δεί να ανοίγει και να γράφει με το καλημέρα (χωρίς να κάνω κλίκ) 7-8ΜΒ! Με 2-3 κλίκ πήγα σε 11! Αυτό δεν το είχα ΠΟΤΕ και σε καμία εφαρμογή με iPhone.

Μήπως πρέπει να ρυθμίσεις τις εφαρμογές που ανανεώνουν στο παρασκήνιο; Μήπως το παρασκήνιο του iPhone είναι πιο βαρύ από αυτό του Android;

Στο Androi το δεξί πλήκτρο κλείνει την εφαρμογή. Δεν την πάει στο παρασκήνιο. Μπορεί να θεωρείς ότι η εφαρμογή είναι στο παρασκήνιο...αλλά στην πραγματικότητα την έχεις κλείσει...δεν ανανεώνει. Στο iPhone, εάν δεν την έκλεινες είτε εσύ είτε η ram, η εφαρμογή ανανέωνε κανονικά.

Δεν μου ακούγεται λογικό το iPhone να καταναλώνει περισσότερα ΜΒ από το Android. Το "ανεξέλεγκτο" της κατανάλωσης MB στα Android (εάν δεν ξεσκονίσεις τις ρυθμίσεις δηλαδή) παίζει και καθοριστικότατο ρόλο στην διάρκεια αναμονής της συσκευής. Καθοριστικό όμως. Όχι 1-2 ώρες χαμένες. Μιλάμε για 1 μέρα χαμένη :rolleyes:

Απλές σκέψεις μεταφέρω. :)

iPhone X και φορτίζεις με Samsung?

Ιεροσυλία

Και λίγα λες! Έχω και τον παλιό αλλά και τον καινούριο τον δερμάτινο της Sammy (τέλειοι και οι δύο), και χρησιμοποιώ και το keyboard της Google αποκλειστικά! :)

Το διαπιστώνεις έμπρακτα (δηλαδή μέσω του υπολοίπου που δίνει ο πάροχος) ή μέσω εφαρμογών 3ων που τρέχεις στο τηλέφωνο (μετρητές);

Προσωπικά πίστευα το αντίθετο με βάση την εμπειρία μου. Όσο καιρό είχα iPhone, χωρίς να ρυθμίσω τίποτε, έλεγχα τα MB χωρίς να το πολυτυρανάω. Με το Android, εκτός του ότι πρέπει να ξεψαχνίσεις τις ρυθμίσεις της Google, πρέπει να κάνεις και μία βόλτα από τις ρυθμίσεις της κάθε μία εφαρμογής γιατί από τις διαφημίσεις κλπ μπορεί να ανοίξεις μία εφαρμογή και να γράψει πολύ πράμα.

Τί εννοώ; Tapatalk Android πχ. Η free έκδοση...όχι η αγορασμένη. Την έχω δεί να ανοίγει και να γράφει με το καλημέρα (χωρίς να κάνω κλίκ) 7-8ΜΒ! Με 2-3 κλίκ πήγα σε 11! Αυτό δεν το είχα ΠΟΤΕ και σε καμία εφαρμογή με iPhone.

Μήπως πρέπει να ρυθμίσεις τις εφαρμογές που ανανεώνουν στο παρασκήνιο; Μήπως το παρασκήνιο του iPhone είναι πιο βαρύ από αυτό του Android;

Στο Androi το δεξί πλήκτρο κλείνει την εφαρμογή. Δεν την πάει στο παρασκήνιο. Μπορεί να θεωρείς ότι η εφαρμογή είναι στο παρασκήνιο...αλλά στην πραγματικότητα την έχεις κλείσει...δεν ανανεώνει. Στο iPhone, εάν δεν την έκλεινες είτε εσύ είτε η ram, η εφαρμογή ανανέωνε κανονικά.

Δεν μου ακούγεται λογικό το iPhone να καταναλώνει περισσότερα ΜΒ από το Android. Το "ανεξέλεγκτο" της κατανάλωσης MB στα Android (εάν δεν ξεσκονίσεις τις ρυθμίσεις δηλαδή) παίζει και καθοριστικότατο ρόλο στην διάρκεια αναμονής της συσκευής. Καθοριστικό όμως. Όχι 1-2 ώρες χαμένες. Μιλάμε για 1 μέρα χαμένη :rolleyes:

Απλές σκέψεις μεταφέρω. :)

Δεν έχω κάνει ακρίβεια μετρήσεις

Μιλάω για safari ios και chrome android

Χωρίς να πειράζω ρυθμίσεις.

Οι εφαρμογές μετά από λίγο κλείνουν στο iOS όταν βγεις από αυτές. Τις παγώνει. Όταν χρειάζεται πόρους τις διώχνει εντελώς από την ram

Δεν ανανεώνω εφαρμογές στο παρασκήνιο. Το έχω κλειστό σαν επιλογή

Ίσως φταίει ότι το iPhone σε κάνει να θέλεις να το έχεις συνέχεια στο χέρι και άθελα καταναλώνεις συνέχεια παραπάνω δεδομένα αφού όλο και κάτι παραπάνω μπαίνεις να δεις, να διαβάσεις

Nokia 8800 Scirocco

Δεν έχω κάνει ακρίβεια μετρήσεις

Μιλάω για safari ios και chrome android

Χωρίς να πειράζω ρυθμίσεις.

Οι εφαρμογές μετά από λίγο κλείνουν στο iOS όταν βγεις από αυτές. Τις παγώνει. Όταν χρειάζεται πόρους τις διώχνει εντελώς από την ram

Δεν ανανεώνω εφαρμογές στο παρασκήνιο. Το έχω κλειστό σαν επιλογή

Ίσως φταίει ότι το iPhone σε κάνει να θέλεις να το έχεις συνέχεια στο χέρι και άθελα καταναλώνεις συνέχεια παραπάνω δεδομένα αφού όλο και κάτι παραπάνω μπαίνεις να δεις, να διαβάσεις

Σε αυτό έχεις ένα δίκιο. Η χρήση σου σε κάθε συσκευή μπορεί να είναι λίγο διαφορετική χωρίς να το συνειδητοποιείς και αυτό να αντικατοπτρίζεται και στην κατανάλωση δεδομένων.

Σε αυτό έχεις ένα δίκιο. Η χρήση σου σε κάθε συσκευή μπορεί να είναι λίγο διαφορετική χωρίς να το συνειδητοποιείς και αυτό να αντικατοπτρίζεται και στην κατανάλωση δεδομένων.

Πιστεύω όμως ότι ο chrome στο Android καταναλώνει λιγότερα mb

Ειδικά τώρα τελευταία κάπου έχει πάρει το μάτι μου μια ρύθμιση του που λέει για εξοικονόμηση δεδομένων

Nokia 8800 Scirocco

Πάντως παιδιά το Face ID ακόμα δεν το έχω καταλάβει πως δουλεύει. Μια με το που με βλέπει, η κλειδαριά ανοίγει , μια θέλει λόγο το χρόνο της και γενικά το περίμενα αλλιώς. Όχι ότι έχω πρόβλημα αλλά είχα την εντύπωση ότι θα με αναγνώριζε πάντα , κατευθείαν.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι σε κάποιες φαάσεις δεν αναγνωρίζει!!!

Αλλά τις περισσότερες φορές είναι οκ :D

IPhone pro max /note 10 plus ,ipad pro 11 & MacBook pro :love:

Πρώτη συσκευή είναι που μπήκε σαν λειτουργία

Λογικά υπάρχει κάποιο μικρό περιθώριο βελτίωσης και του λογισμικού και του αισθητήρα

Nokia 8800 Scirocco

Κυρίως στο λογισμικό πιστεύω.

Και πόσο σωστά θα στήσεις τη μούρη σου στην κάμερα! Το ξαναέκανα τώρα και δουλεύει καλύτερα. Νομίζω ότι από θέμα αισθητήρα είναι τοπ το κινητό!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by vaggelis_grg

• The title was changed to iPhone X
  • The topic was unpinned