Jump to content

Έσβησε ο sir του Ελληνικού τραγουδιού.

Bayern7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/615036_b.jpg

«Έσβησε» την Πέμπτη μετά από τέσσερις μήνες νοσηλείας ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Λίγο νωρίτερα είχε εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο ο «σερ Μπιθί» είχε παρουσιάσει σηψαιμία και πολυοργανική ανεπάρκεια.

ΙΜΗΟ ο μεγαλύτερος Έλληνας τραγουδιστής ever...

Ελαφρυ το χώμα.. :cry:

Αιωνία σου η μνήμη μεγάλε μας Ερμηνευτή. :cry:

"Αξιον Εστι", "Ρωμιοσύνη", "Επιτάφιος" μερικά απο τα έργα που συνέδεσαν τον "Sir" με την σύγχρονη Ελλάδα.....

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Γρηγόρης Μπιθικώτσης

Γεννήθηκε στις 11/12/1922 στο Περιστέρι και μπήκε στην δισκογραφία το 1949 ("Καντήλι τρεμοσβήνει" σύνθεση Γ. Μπιθικώτσης, τραγούδι Γ. Μπιθικώτσης, Μ. Βαμβακάρης). Χαρακτηρίστηκε ως ο "σερ" του Ελληνικού πενταγράμμου ενώ η μοναδική "ξύλινη" φωνή του επισφράγισε κατά το πλείστο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Ο.τι και να πουμε θα είναι κατώτερο των περιστάσεων...Ελαφρυ το χώμα
Υπογραφή....

Αιωνία του η μνήμη!! :(

Άλλος ένας μεγάλος Έλληνας μουσικός περνάει στο πάνθεον των Αθάνατων!

Γρηγόρη θα σε θυμόμαστε πάντα! :cry:

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Αυτός μάλιστα, ήταν μεγάλος...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Προχωρούσε στο δρόμο με την κόρη του. Αυτή σιγομουρμούριζε ένα τραγουδάκι σουξέ της εποχής, τότε. Της λέει λοιπόν ο Μπιθικώτσης "Τι είν' αυτό που τραγουδάς?"

"το ...., του .... Τι δε σου αρέσει? Ολοι λένε πως είναι καλός τραγουδιστής".

"Ναι βρε παιδί μου, δε λέω. Καλός είναι...

Αλλά αφού έχεις διπλα σου τον Χριστό, εσύ προσκυνάς τον Αγιο Φανούριο?".

Σήμερα , η era2 (ο μοναδικός σταθμός που δεν ακούς μόνο Βανδή, Τσαλίκη και λοιπούς) έχει από πολύ νωρίς το πρωί, ένα μοναδικό αφιέρωμα, όπου ακούγονται όλα τα τραγούδια που είπε ο μεγάλος Μπιθικώτσης.

Σχόλιο του Λευτέρη Παπαδόπουλου στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου:

"Ο Καζαντζίδης ήταν ο αρχηγός της χωροφυλακής και ο Μπιθικώτσης ο αρχηγός της αστυνομίας".

Νομίζω ότι αυτός ο παραλληλισμός τα λέει όλα.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

παρα πολυ μεγαλος καλλιτεχνης πραγματικα μεγαλη απωλεια ενα,ενα σβηνουν τα μεγαλα ονοματα,ελαφρυ να ναι το χωμα που θα τον σκεπασει

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

H ellhnikh moysikh einai kata poly ftoxoterh apo xthes :cry: .O sir htan kai tha parameinei aftastos.Tyxeroi eiste oloi eseis poy ton prolavate sta niata toy....

O Theos na ton anapaysei...

Και εγώ με τη σειρά μου να πω ότι η χθεσινή μέρα ήταν η πιο μαύρη για το ελληνικό τραγούδι στη χρονιά που διανύουμε. Ο μέγιστος αυτός λαϊκός βάρβος δεν βρίσκεται ανάμεσά μας πλεον αλλά τα τραγούδια του θα μείνουν για ΠΑΝΤΑ και θα τα ακούμε με δέος και σεβασμό για τον κύριο του λαϊκού τραγουδιού όπως δικαίως έχει χαρακτηριστεί. Χθες το βράδι έκανα έκτακτο αφιέρωμα με τραγούδια του τόσο ως συνθέτη όσο και ως ερμηνευτή στην εκπομή μου "ρεμπέτικα στο διαδίκτυο" που μεταδίδεται κάθε βράδι 1.30-3.30 ώρες Ελλάδας από τον online σταθμό του world.gr (Στη σελίδα στην υπογραφή μου). Μείνετε και σήμερα συντονισμένοι μιας και θα υπάρξει αφίερωμα στη μνήμη του αλλά από εδώ και στο εξής θα παίζουμε συχνότερα τραγούδια του κορυφαίου Γρηγόρη Μπιθικώτση, που με το Στέλιο Καζαντζίδη υπήρξαν οι πιο διάσημοι Έλληνες ερμηνευτές των τελευταίων 50-55 ετών. Φιλικά,

Δημήτρης Αβαγιανός

Νομίζω δεν υπάρχει πλέον ζωντανός κανένας τόσο μεγάλος τραγουδιστής. Μας τελειώσανε. Και όσο πάμε προς τα πιο νέα ονόματα τόσο η σύγκριση γίνεται ιεροσυλία.

Edit: Αυτή τη στιγμή έχει στο Alpha την εκπομπή της Διγενή όπου είναι και ο Μπιθικώτσης.

KCB

κριμα πολυ κριμα αλλα τι να κανουμε αυτα εχει η ζωη

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

ισως ο μονος απο τους "παλιους" που μου αρεσαν τοσο τα τραγουδια του...

μου ηρθε καπως ξαφνικο καθως δεν ηξερα πως ηταν στο νοσοκομειο...

αιωνια του η μνημη...

[sIGPIC][/sIGPIC]