Jump to content

ΑΕΙ-ΤΕΙ:Τέλος οι εισακτέοι με βαθμό κάτω απ'τη βάση

Dimitris79
 Κοινοποίηση

Συμφωνειτε με τον "αποκλεισμο" οσων δεν πιανουν τη βαση?  

188 members have voted

1. 1. Συμφωνειτε με τον "αποκλεισμο" οσων δεν πιανουν τη βαση?

• Ναι,καιρος ηταν...
      130
    • Οχι,κι αυτοι εχουν δικαιωμα στις σπουδες...
      45
    • Μου ειναι αδιαφορο...
      13

Recommended Posts

Dakar:

Τα δεδομένα που λες ότι έχω τα έχω από Αμερικάνους και Ελληνοαμερικάνους που έχουν έρθει από Αμερική εδώ!Φίλους κυρίως(είτε οικογενειακούς είτε δικούς μου!) και έχω δει και κάποια βιβλία τους.Αλλά αν ψάξεις και λίγο καλύτερα θα βρεις κι εσύ αυτά τα "δεδομένα"!Όσον αφορά το τρίτο έτος.....παίζει ρόλο τι σχολή είναι,με τι ασχολείται και ποιου επιπέδου είναι!Για αυτό πριν πεις κάτι κάνε σύκριση με σχολές ίδιου επιπέδου και ίδιας ειδικότητας!Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τα πανεπιστήμιά τους(εκτός από τα κλασικά πανεπιστήμια για τα όντως....ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ!).ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ μην ξεχάσω και πως παίρνουν κάποια εξυπνοπούλια εκεί υποτροφίες!Άν είναι απλώς καλοί αθλητές(όχι πανελληνιονίκες ή παρόμοια που είναι εδώ και γενικώς με διάφορες προϋποθέσεις που έχουμε εμείς εδώ) περνάνε σε πανεπιστήμια με διάφορες υποτροφίες γιατί απλώς είναι καλοί αθλητές!!!!!ΠΩΠΩ αντικειμενικότητα γνώσεων!!!

Dimitris79:

Απάντησα στον Dakar που τα ξέρω!Τα είδα και με τα μάτια μου και δεν λέω ότι απλώς μου τα είπαν!

Στην ουσία αυτά που είπα πιο πάνω ισχύουν και για αυτά που λες εσύ!Κάντε σωστές συγκρίζεις και όχι ότι μας βολεύει!Και τουλάχιστον για την Αμερική μην μου λέτε για επίπεδο!Για κάποια άλλη χώρα θα συμφωνήσω!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

• Απαντήσεις 216
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κάτι ακόμα Dakar!

Για την σχολή μου και την Κομοτηνή που λες.......το άκουσες από έναν και το έχεις μεγαλοποιήσει τόσο;;;;;Καλά τα έλεγα πιο πριν!!!

Όσον αφορά τα μοντέλα....κάτσε ρε συ...από που περιμένεις δηλαδή να παίρνουν για διαφημίσεις και διάφορα τέτοια γκόμενες;;;;Πού θα βρουν καλογυμνασμένα σώματα δηλαδή;Επειδή έχουν κάποιες λεφτά δεν έχει σχέση η σχολή!Αν μέσα στο μόντελινγκ έχει κάνει γνωριμίες και έχει πλούσιους γκόμενους τότε τι σχέση έχει η σχολή;Επειδή κάποιες ανοίγουν.....κουρτίνες :) πρέπει να καταδικάσουμε μια ολόκληρη σχολή;ΕΛΕΟΣ!!!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Εδω ξερω ατομα που σπουδαζουν Αγγλικη Φιλολογια στην Αθηνα & δυσανασχετουν επειδη εχουν να διαβασουν κειμενο 20 σελιδων(!)αποκλειστικα στα Αγγλικα,

Έλα ρε αρχηγέ; Υπάρχει μάθημα στην Αγγλική φιλολογία Αθήνα με μόνο 20 σελίδες ύλη στα Αγγλικά;;; Ποιο είναι αυτό; :w00t:

...σχετικα με το ποσο καλα ή οχι ειναι τα ελληνικα παν/μια & αυτα του εξωτερικου,ας πω κι εγω τη γνωμη μου...

Σπουδαζω απ'το 99 στην Ιταλια Φαρμακευτικη...

Απόψεις. Εγώ ήμουν για μερικούς μήνες μόνο στην Μπράγκα της Πορτογαλίας και αισθανόμουν σαν να ήμουν στο Λύκειο, και όχι στο πανεπιστήμιο. Όταν τους περιέγρφα την ύλη και την μεθοδολογία που κάνουμε μάθημα στην Ελλάδα με κοίταζαν σαν Θεό!!! :w00t: :p

Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακούλι.

Ολοι εσεις που βγαζετε "σκαρτους" οσους πηγαν στο εξωτερικο,αναρωτηθηκατε ποτε τι δυσκολιες αντιμετωπισαν?

Προσωπικά δεν βγάζω σκάρτο κάποιον όσον αφορά την μόρφωσή του απλά και μόνο επειδή απέφυγε να σπουδάσει στην Ελλάδα και πήγε στο εξωτερικό. Αυτά είναι στερεότυπα. Ωστόσο τα στερεότυπα πηγάζουν από την πραγματικότητα, όχι το αντίστροφο. Πληροφοριακά πάντα.

κι εσεις νομιζετε οτι ειναι ευκολο να δινει ο αλλος τα μαθηματα σε ξενη γλωσσα και μαλιστα,να μην τυγχανει ΚΑΜΙΑΣ ευνοικης μεταχειρησης απ'τους καθηγητες του,ακομα & στην αρχη?Για να μη μιλησω & για τις δυσκολιες στεγασης,διατροφης,προσαρμογης σε ξενη νοοτροπια & περιβαλλον...

Χωρίς καμία διάθεση παρεξήγησης, όταν επέλεξες να πας στο εξωτερικό να σπουδάσεις περίμενες να τα βρεις όλα ρόδινα; :w00t:

εκει ομως δεν υπαρχει η,επιτρεψτε μου,αρρωστημενοι νοοτροπια των περισσοτερων φοιτητων,"ελα μωρε με τη σχολη θα ασχολουμαστε","να γραψουμε το πενταρακι να περασουμε","χαλαρα","ασε το μαθημα να παμε για καφε" κλπ... :!:

Σύμφωνοι. αυτή όμως είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι ότι σε τα αποτελέσματα μιας εξέτασης δεν είναι παρά ενδεικτικά της απόδοσης ενός φοιτητή. Ειδική στα θετικά μαθήματα δεν είναι καθόλου απίθανο να έχει διαβάσει κάποιος όσο δεν πάει, να πάει να εξεταστεί και για χίλιους δυο λόγους να μην γράψει τίποτα. Τι γίνεται τότε;

Αυτό το ρίσκο το αντιμετώπισα και εγώ όταν έδωσα πανελλήνιες. Ευτυχώς ευτυχώς έγραψα όσο καλά χρειαζόταν και πέρασα στην σχολή που ήθελα. Αν δεν έγραφα όμως, και πέρναγα σε μια σχολή με τραγικά χαμηλή βάση λόγω χαμηλής προτίμησης, τι θα σήμαινε αυτό;

Δε σημαινει πως οσοι περασαν(με οποιαδηποτε βαθμο)στις πανελληνιες ειναι αγιοι & ηρωες,ουτε πως οσοι κοπηκαν(με οποιαδηποτε βαθμο)ειναι αποδιοπομπαιοι τραγοι.Ας σταματησει επιτελους αυτη η καραμελα!

Ακριβώς.

Έλα ρε αρχηγέ; Υπάρχει μάθημα στην Αγγλική φιλολογία Αθήνα με μόνο 20 σελίδες ύλη στα Αγγλικά;;; Ποιο είναι αυτό; :w00t:
Δεν ειπα οτι υπαρχει μαθημα,αλλα κειμενο που τους εδωσαν για προετοιμασια :!:

Προσωπικά δεν βγάζω σκάρτο κάποιον όσον αφορά την μόρφωσή του απλά και μόνο επειδή απέφυγε να σπουδάσει στην Ελλάδα και πήγε στο εξωτερικό. Αυτά είναι στερεότυπα. Ωστόσο τα στερεότυπα πηγάζουν από την πραγματικότητα, όχι το αντίστροφο. Πληροφοριακά πάντα.

Και ποιος σου ειπε οτι "απεφυγε"?Ετσι λεγεται τωρα η αποτυχια στις πανελληνιες? :rolleyes:

Χωρίς καμία διάθεση παρεξήγησης, όταν επέλεξες να πας στο εξωτερικό να σπουδάσεις περίμενες να τα βρεις όλα ρόδινα; :w00t:

Εννοειται & ουτε παραπονεθηκα γι'αυτο.Απλα απαντησα στο φιλο που ελεγε οτι εναι το ιδιο με το να σπουδαζεις στη χωρα σου...

Δεν ειπα οτι υπαρχει μαθημα,αλλα κειμενο που τους εδωσαν για προετοιμασια :!:

Και πάλι δεν μου λέει τίποτα. Από τους 300 που μπαίνουν στο τμήμα αυτό κάθε χρόνο οι μισοί είτε

α) Πέρασαν τυχαία/κατά λάθος

β) Πέρασαν χωρίς να ξέρουν αγγλικά (μην γελάς καθόλου :X )

γ) Πέρασαν απλά για να περάσουν κάπου, χωρίς να τους νοιάζει πότε θα πάρουν πτυχίο ή με τι βαθμό.

Άρα τι θέλεις να πεις τελικά με τις 20 σελίδες που βαριούνται να διαβάσουν;

Και ποιος σου ειπε οτι "απεφυγε"?Ετσι λεγεται τωρα η αποτυχια στις πανελληνιες? :rolleyes:

Βεβαίως και ΔΕΝ λέγεται (ακριβώς) έτσι, πλην όμως, ξέρω πολλά άτομα που δεν έδωσαν καν Πανελλήνιες. Ρολάιζ: :rolleyes:

Κάτι ακόμα Dakar!

Για την σχολή μου και την Κομοτηνή που λες.......το άκουσες από έναν και το έχεις μεγαλοποιήσει τόσο;;;;;Καλά τα έλεγα πιο πριν!!!

Όσον αφορά τα μοντέλα....κάτσε ρε συ...από που περιμένεις δηλαδή να παίρνουν για διαφημίσεις και διάφορα τέτοια γκόμενες;;;;Πού θα βρουν καλογυμνασμένα σώματα δηλαδή;Επειδή έχουν κάποιες λεφτά δεν έχει σχέση η σχολή!Αν μέσα στο μόντελινγκ έχει κάνει γνωριμίες και έχει πλούσιους γκόμενους τότε τι σχέση έχει η σχολή;Επειδή κάποιες ανοίγουν.....κουρτίνες :) πρέπει να καταδικάσουμε μια ολόκληρη σχολή;ΕΛΕΟΣ!!!!!

kala to peri komotinis as min to sizitisoume katholou mias kai exo akousei polla oxi mono apo to palikari pou anefera alla kai apo alla polli kala filarakia mou pou spoudazan dikigoroi stin komotini sxetika me ta atoma tis gimnastikis akadimias kai plousious tis perioxis kata pleiopsifia (blaxous), gi'auto kalitera asto auto poy les.

oso gia tis sxoles mponteling kai ta loipa, iparxoun sxoles monteling, kanonikes kai oxi sxoles stil mastrokosta pou tin iksere olos o plousios antrikos plithismos pano apo ta 30 stin komotini.

am i an alien or just crazy?????? :p

:alien: :tease:

Και πάλι δεν μου λέει τίποτα. Από τους 300 που μπαίνουν στο τμήμα αυτό κάθε χρόνο οι μισοί είτε

α) Πέρασαν τυχαία/κατά λάθος

β) Πέρασαν χωρίς να ξέρουν αγγλικά (μην γελάς καθόλου :X )

γ) Πέρασαν απλά για να περάσουν κάπου, χωρίς να τους νοιάζει πότε θα πάρουν πτυχίο ή με τι βαθμό.

Άρα τι θέλεις να πεις τελικά με τις 20 σελίδες που βαριούνται να διαβάσουν;

Τι να σου πω φιλε μου,μονος σου τα λες...δειχνει το επιπεδο των φοιτητων σε ορισμενες σχολες...αυτους κατηγορω,οχι ολους... ;)

Βεβαίως και ΔΕΝ λέγεται (ακριβώς) έτσι, πλην όμως, ξέρω πολλά άτομα που δεν έδωσαν καν Πανελλήνιες. Ρολάιζ: :rolleyes:

Φυσικα,αλλα οι περισσοτεροι(τουλαχιστον αυτοι που ηθελαν να πανε σε καλη σχολη)εφυγαν επειδη απετυχαν στια πανελληνιες & οχι επειδη δεν προσπαθησαν καθολου...

Μα καθε χρονο τα θεματα δεν γινονται πιο ευκολα?Επισης καθε χρονο ολο και περισσοτεροι δεν πιανουν τη βαση?Τι να φταιει αραγε...? :rolleyes: ;)

νομιζω οτι εισαι λαθος φιλες μου.Την πρωτη μονο χρονια με το Ενιαιο Λυκειο συγκενρωθηκαν πολλα γραπτα με υψηλους βαθμους γιατι επειδη ηταν ευκολα τα θεματα και οι μεσοι μαθητες πηραν αριστους βαθμους.Εξαλλου επειδη εδωσα δυο φορες στην Τριτη Λυκειου μπορω να σου πω οτι την δευτερη χρονια ηταν πιο δυσκολα τα θεματα ειδικα στην Ιστορια,προγραμματισμο,μαθηματικα γενικης σε σχεση με την πρωτη χρονια του τοτε νεου συστηματος.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

Dakar:

Τα δεδομένα που λες ότι έχω τα έχω από Αμερικάνους και Ελληνοαμερικάνους που έχουν έρθει από Αμερική εδώ!Φίλους κυρίως(είτε οικογενειακούς είτε δικούς μου!) και έχω δει και κάποια βιβλία τους.Αλλά αν ψάξεις και λίγο καλύτερα θα βρεις κι εσύ αυτά τα "δεδομένα"!Όσον αφορά το τρίτο έτος.....παίζει ρόλο τι σχολή είναι,με τι ασχολείται και ποιου επιπέδου είναι!Για αυτό πριν πεις κάτι κάνε σύκριση με σχολές ίδιου επιπέδου και ίδιας ειδικότητας!Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τα πανεπιστήμιά τους(εκτός από τα κλασικά πανεπιστήμια για τα όντως....ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ!).ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ μην ξεχάσω και πως παίρνουν κάποια εξυπνοπούλια εκεί υποτροφίες!Άν είναι απλώς καλοί αθλητές(όχι πανελληνιονίκες ή παρόμοια που είναι εδώ και γενικώς με διάφορες προϋποθέσεις που έχουμε εμείς εδώ) περνάνε σε πανεπιστήμια με διάφορες υποτροφίες γιατί απλώς είναι καλοί αθλητές!!!!!ΠΩΠΩ αντικειμενικότητα γνώσεων!!!

Dimitris79:

Απάντησα στον Dakar που τα ξέρω!Τα είδα και με τα μάτια μου και δεν λέω ότι απλώς μου τα είπαν!

Στην ουσία αυτά που είπα πιο πάνω ισχύουν και για αυτά που λες εσύ!Κάντε σωστές συγκρίζεις και όχι ότι μας βολεύει!Και τουλάχιστον για την Αμερική μην μου λέτε για επίπεδο!Για κάποια άλλη χώρα θα συμφωνήσω!

ti na po den ksero. apla to mono poy ksero oti ego meno ston deutero orofo kai ta ksaderfia mou otan erxontai ellada sto isogeio. pistepseme kai ta biblia tous eida kala kai eno stin arxi otan itan akoma proto xrono gelousa me tin aplotites pou eixan, kathos eftasan sto teleutaio etos pragmatika emeina anaudos apo to epipedo pou eixan kai tis gnosis pou tous prosferan eidika se nees texnologies kai ta tiauta. ara loipon min ta isopedonoume ola giati an kapoios mathainei simera se oli tin europi sxedon tous nomous px tou porter i tin filosofia tou marketing tou philip kotler, stin ameriki eidika tote pou spoudazan ta ksaderfia mou apo oti mou eipan ekanan kapoies nikseis se kapoia mathimata kai eixan kai mathima sxetika me auta alla mexri ekei logo tou oti me to internet kai tis texnologies ta perisotera apo auta apla den ifistantai. kai milame panta gia dekaetia mesa me teli '90 polli pin tin pagkosmiopoiisi to pliros eksaplomeno e-commerce kai paei legontas.

oso afora tora ta ksefteria me tis ipotrofies pou pernoun stin ameriki, na se diabebaioso oti oute oi ekei kaloi foitites pou den eixan paromies eunoikes metaxeiriseis gia na perasoun ta mathimata i na telieosoun ena kalo kollegio i panepistimio einai euxaritimenoi. oso de afora ta ksefteria se pliroforo oti an den sinexisoun na asxolountai eppaggelmatika me to athlima pou ekanan kai mpikan sto kollegio i kataligoun na douleuoun se mia 3is takseos etairia pernontas lefta stin kirileksia tis plakas eite anergoi me ola ta epakoloutha. kanenas sobaros epixeirimatias den tous bazei mesa epeidi epezan kalo basket ean den exoun apodeiksei tin aksia tous emprakta kai oxi na paizoun mono stis kollegiakes omades. blepeis ekei pragmata tou stil exo mparmpa edo kai ekei kai bismata den isxioun. ean den aksizeis perneis podi den pas na eisai o idios tou o gios. klassiko paradeigma o mikroteros apo ta ksaderfia mou pou o pateras tou asxeta ean exoun alisida me estiatoria ton eixe mia zoi stin lantza mexri na apodeiksi oti aksizi na tou dosei mia kaliteri thesi mesa stin epixeirisi kai parapano lefta. ean den aksize o pateras tou apla tha tou elege na paei na brei allou douleia kai auto kou to exei pei o theios mou. ekei blepeis ta lefta metrane kai ean den aksizeis pragmtika den kaneis apolitos tipota.

tor ti sou lene ta filarakia sou esena epetrepse mou na diafoniso mias kai exo paradeigmata zontana mesa apo tin oikogeneia mou tin idia. ;)

νομιζω οτι εισαι λαθος φιλες μου.Την πρωτη μονο χρονια με το Ενιαιο Λυκειο συγκενρωθηκαν πολλα γραπτα με υψηλους βαθμους γιατι επειδη ηταν ευκολα τα θεματα και οι μεσοι μαθητες πηραν αριστους βαθμους.Εξαλλου επειδη εδωσα δυο φορες στην Τριτη Λυκειου μπορω να σου πω οτι την δευτερη χρονια ηταν πιο δυσκολα τα θεματα ειδικα στην Ιστορια,προγραμματισμο,μαθηματικα γενικης σε σχεση με την πρωτη χρονια του τοτε νεου συστηματος.

Δεν ξερω τι εγινε την πρωτη χρονια...αυτο που ξερω ειναι οτι περυσι το 42% των υποψηφιων απ'ολα τα πεδια εγραψε κατω απ'τη βαση...γι'αυτο αλλωστε βαζουν & το πλαφον του 10... ;)

Dakar:

Για την Κομοτηνή που λες............sorry αλλά μπλέκεις τις.......με τις βούρτσες!Τι δουλειά έχει το Πανεπιστήμιο με το αν κάποια γκόμενα έχει πάει με όλη την Κομοτηνή ή όλη την Ελλάδα;;;Τι μου λες τώρα;Και όντως αν δεις για ταινίες ή γενικώς για ερασιτεχνικό μόντελινγκ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ είναι να υπάρχουν πολλές γυναίκες αλλά και πολλοί άντρες από την Γυμναστική Ακαδημία!Σε ποια σχολή θα βρουν περισσότερους φοιτητές και φοιτήτριες που να χρειάζονται χρήματα και να έχουν ένα αξιόλογο σώμα και πρόσωπο;Από την στιγμή που ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ και απλώς σου έχουν πει διάφορα(τα οποία δεν έχουν σχέση με την σχολή αλλά με τις έξω δραστηριότητές τους),τα οποία τα περισσότερα είναι παραμύθια/φήμες /ψέμματα ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΟΣ!Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι αν γίνονταν σε τόσο μεγάλο βαθμό θα τα έβγαζαν στην φόρα;;;;Ίσα ίσα θα τα έκρυβαν!Κι εσύ μου λες για απλούς φίλους σου που ήταν σε ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΗ!Ξέρεις τι ζήλεια υπάρχει;Αν σου πω εγώ τι ξέρω για τους "έξυπνους δικηγόρους" εκεί πάνω θα φρίξεις και μάλιστα έχω και ντοκουμέντα!!!!Δεν είναι του στυλ "μου είπαν κι έτσι" αλλά είδα κάποια πράγματα και τα έζησα!Αλλά δεν κάθομαι να λέω και να μεγαλοποιώ πράγματα με 1-2 γεγονότα!Κα΄τι που κάνουν οι "δικηγόροι"!

Τα μοναδικά πανεπιστήμια που έχουν πρόβλημα στην Ελλάδα είναι όσα ασχολούνται με καινούργιες τεχνολογίες κ.α.!Εκεί εχουμε πρόβλημα σε σχέση με άλλες χώρες αλλά σε όλα τα άλλα.........άστο!Για το αν τα ξεφτέρια που λες θα βγουν ή όχι......δεν με ενδιαφέρει!Από την στιγμή που μπαίνει ο κάθε κάφρος σε σχολή που για παράδειγμα εδώ θα πρέπει να βγάλεις 19.....αυτό από μόνο του λέει πολλά!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Diabasa to thread kai gelasa arketa bravo re paidia...

den einai h prwth fora pou foithtes apo ellhnika panephsthmeia "diafwnoun" me foithtes ksenwn panephstimeiwn se mia prospa8ia pote o enas kai pote o allos na anaba9mhsei to diko tou uni kai na upoba8mish tou allou (den lew oti ginete panta... milaw gia thn plhopsifia).

apo proswpikh mou empeiria exw akousei polla gia ta ksena panephstimeia tou stul den aksizoun kai osoi pane ekei psaxnoun thn eukolh lush. apo thn allh ta ellhnika exoun ena susthma to opoio APAITEI allages kai osoi foitoun kseroun oti xreiazetai upodomh to panephstimeio gia na leitourghsei (kthria, ergasthria kai propantwn KA8HGHTES!!!)

atoma pou ksekinane na lene "to diko mou panephsimeio einai pio duskolo kai pio kalo apo to diko sou kai oti esy phges ekswteriko giati den eisai ikanos na mpeis se kapoio ellhniko panephstimeio (h opoia allh dikaiologia)" ta 8ewrw kompleksika kai anorima kai kruma to ptuxio pou 8a paroun giati to panephstimeio ektos apo ptuxio upoth8etai oti sou mia sfairikh apopsh twn pragmatwn...

me auta ta atoma loipon 8a ta poume sthn agora ergasias otan 8a psaxnoun gia douleia kai 8a lene ston mellontiko ergodoth oti "epeidh spoudasa ellada eimai kaluteros" h "epeidh spoudasa ekswteriko einai kaluteros apo kapoion allon"... ekei 8a pesei polu gelio :D :D :D

oso gia to 8ema... OLOI exoun dikaiwma sthn morfwsh alla me eisagwgh sta panephstimeia me ba8mo katw apo thn bash 8a riksei to epipedo polu! an bebaia to ellhniko kratos eixe anagnwrisei ta idiothka panephstimeia (OXI OLA! mono auta pou aksizoun) 8a eixan kai mia deuterh eukairia sthn ellada, giati twra h monadikh eukairia pou mporei na exoun einai ekswteriko (lew mporei giati den einai eukolo oute se panephstimeia ekswterikou na mpeis me ba8mo katw tou 9 kai milaw gia kala panephstimeia).

ps. to mhnuma den anaferetai se kanenan allon xrhsth me bash to post tou pros apofugh twn anorimwn kai twn kompleksikwn foithtwn pou dusthxws 8a paroun ptuxio... ;)

filika

Dakar:

Για την Κομοτηνή που λες............sorry αλλά μπλέκεις τις.......με τις βούρτσες!Τι δουλειά έχει το Πανεπιστήμιο με το αν κάποια γκόμενα έχει πάει με όλη την Κομοτηνή ή όλη την Ελλάδα;;;Τι μου λες τώρα;Και όντως αν δεις για ταινίες ή γενικώς για ερασιτεχνικό μόντελινγκ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ είναι να υπάρχουν πολλές γυναίκες αλλά και πολλοί άντρες από την Γυμναστική Ακαδημία!Σε ποια σχολή θα βρουν περισσότερους φοιτητές και φοιτήτριες που να χρειάζονται χρήματα και να έχουν ένα αξιόλογο σώμα και πρόσωπο;Από την στιγμή που ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΖΗΣΕΙ και απλώς σου έχουν πει διάφορα(τα οποία δεν έχουν σχέση με την σχολή αλλά με τις έξω δραστηριότητές τους),τα οποία τα περισσότερα είναι παραμύθια/φήμες /ψέμματα ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΟΣ!Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι αν γίνονταν σε τόσο μεγάλο βαθμό θα τα έβγαζαν στην φόρα;;;;Ίσα ίσα θα τα έκρυβαν!Κι εσύ μου λες για απλούς φίλους σου που ήταν σε ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΗ!Ξέρεις τι ζήλεια υπάρχει;Αν σου πω εγώ τι ξέρω για τους "έξυπνους δικηγόρους" εκεί πάνω θα φρίξεις και μάλιστα έχω και ντοκουμέντα!!!!Δεν είναι του στυλ "μου είπαν κι έτσι" αλλά είδα κάποια πράγματα και τα έζησα!Αλλά δεν κάθομαι να λέω και να μεγαλοποιώ πράγματα με 1-2 γεγονότα!Κα΄τι που κάνουν οι "δικηγόροι"!

Τα μοναδικά πανεπιστήμια που έχουν πρόβλημα στην Ελλάδα είναι όσα ασχολούνται με καινούργιες τεχνολογίες κ.α.!Εκεί εχουμε πρόβλημα σε σχέση με άλλες χώρες αλλά σε όλα τα άλλα.........άστο!Για το αν τα ξεφτέρια που λες θα βγουν ή όχι......δεν με ενδιαφέρει!Από την στιγμή που μπαίνει ο κάθε κάφρος σε σχολή που για παράδειγμα εδώ θα πρέπει να βγάλεις 19.....αυτό από μόνο του λέει πολλά!

gia to proto meros tou post sou apla den tha po tipota giati edo kollaei to rito o kosmos to exei toumpano kai emeis krifo kamari. :p

apla na sou po oti apo tis poles douleies pou ekana sti zoi mou mexri tora mia apo aytes itan kai san epoxiakos se epitheorisi ergasias. na deis kati ginaikares logistries me somatares (pou tis eftiaksan meta tis spoudes) na paiksei to mati sou.

kai milao gia ilikies apo 22 kai pano dld den tis piran kai ta xronia ektos kai an esi koitas panta apo 20 kai kato :p

gia to deutero to mono pou exo na po kai to elega mia zoi einai. theleis agori mou na mpeis se mia sxoli. mpes alla na eisai magkas na bgeis kai olas kai oxi se 10 xronakia kai alla se 4 ante pente to polli kai me austirous kanones sxetika me ergastiria, bathmologisi sta mathimata, na min mporeis na doseis mathima pano apo 2 fores etsi oste na stronese na diabaseis kai an to xaseis na xaneis kai to etos (opos isxiei sta ilithia kata tin gnomi sou panepistimia tou eksoterikou). na deis meta ti oraia pou tha einai kai ti adeies takseis apo to deutero etos kai meta tha blepeis se oles tis sxoles stin ellada anti gia pappoudes poy tha dinoun akoma mathimata. :lol:

tora to an tha bgalo 19 pou les esi i oxi me ta simerina kritiria ton panellinion an kano idiaitera me sxedon olous tous kathigites pou mou kanoun mathima kai sto sxoleio i pigaino sto frontistirio tous (giati apo oti ksero toulaxiston oloi oi kathigites sto likeio i kanoun idiaitera i einai se kapoia frontistiria) les na einai diskolo???

ma an se endiaferei pio polli to na mpeis se mia sxoli para na bgeis (blepe ta ksefteria poy aneferes pio prin) einai san na mou les ego na peraso kapou na figo makria apo to spiti mou, na kano tin zoi mou kai meta blepoume kai ta peri sxolis kai aurio peri ergasias. toulaxiston ego etsi to elaba pou isos na ekana kai stin ektimisi mou kai lathos.

Δεν είναι εύκολο ρε παιδιά να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες; Ένα κατεβατό σε greeklish είναι αμαρτία προς τα μάτια μας να το διαβάσουμε... :blink:

Δεν είναι εύκολο ρε παιδιά να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες; Ένα κατεβατό σε greeklish είναι αμαρτία προς τα μάτια μας να το διαβάσουμε... :blink:

sorry gia ta greeklish alla etsi kai allios apofasisa na einai to teleutaio post mou se auto to thread mias kai apo oti katalaba i sizitisi pou mono sizitisi den einai den bgazei pouthena. gi'auto loipon o kathenas as exei tin gnomi tou gia to ti kanei, tha kanei sti zoi tou kai telos.

kai opos eipe kai enas filos se perasmeno post kai to epikroto kai to exo anaferei kai olas sta panepistimia ektos apo ta mathimata poy mathaineis prepei na sou kaliergoun kai tin kritiki apopsi ton pragmaton kai auto legetai panepistimiaki morfosi kai paideia.

ayta apo emena ta leme se allo tread.

kali sinexeia :lol:

Αν παρατηρήσεις σε τι απαντάς και πώς απαντάς με αναγκάζεις συνεχώς να γράφω τα ίδια και ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που σου λέω!

Δεν σχολιάζω παραπάνω γιατί συνεχίζεις να λες άσχετα!Ειδικά αυτό που είπες ότι οποιοσδήποτε αν κάνει ιδιαίατερα θα πάρει 19 στις Πανελλήνιες.....αυτό τα λέει όλα με το πόσα ξέρεις πάνω σε αυτό το θέμα!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα, άλλωστε τι να διαβάσω, αφού από ένα γρήγορο "ξεφύλλισμα" βλέπω ότι έχετε πάει σε άσχετα θέματα, αλλά να πω την άποψή μου για αυτό που αναφέρεται στον τίτλο.

Καλά έκαναν και έκοψαν αυτούς που δεν περνάνε το 10. Να δω με αυτούς που γράφουν 18 και 19 και περνάνε σε σχολές και δεν ξέρουν ούτε απλά μαθηματικά (πχ) τι θα κάνουν.

Εγώ πέρασα με δέσμες. Όταν ήμουν στο 3 έτος ήρθε η 1η φουρνιά των "επιτυχόντων" με το καινούριο (το τωρινό δλδ) σύστημα. Θυμάμαι στα μαθηματικά 1ου εξαμήνου η αποτυχία ξεπέρασε το 90%. Και μιλάμε για 1 μάθημα που ήταν επανάληψη των μαθηματικών του Λυκείου (όταν το έκανα εγώ), της 4ης Δέσμης κιόλας (για τους γνωρίζοντες, όχι και ότι πιο δύσκολο :p )

Αλλά και από το δικό μου έτος (δλδ τα παιδιά που πέρασαν με δέσμες) θυμάμαι μια δυσκολία από παιδιά με μέσο όρο στις Πανελλήνιες το 18 (που δεν ήταν και λίγο τότε με τις δέσμες) να καταλάβουν ακόμα και απλές έννοιες, να εκφραστούν κτλ.

Και μετά μιλάμε για τους μαθητές του 5. Εδώ απορείς για τους μαθητές του 19 πως έβγαλαν το λύκειο...

Διαφωνώ κάθετα με αυτό το μέτρο. Όταν βάζουν θέματα στις πανελλήνιες που μέχρι και οι καθηγητές λένε "Αμάν τι είναι αυτά" πως θα γράψουν οι μαθητές τουλάχιστον την βάση;;;; Π.χ. ήταν θέματα αυτά στις περασμένες πανελλήνιες στην φυσική γενικής παιδείας της Τρίτης Λυκείου;;; Από όλους τους καθηγητές άκουγα ότι αυτά τα θέματα ήταν τα πιο δύσκολα από κάθε χρονιά. Είχα συμμαθητές μου οι οποίοι παρόλο που αποδεδειγμένα είχαν ξεσκιστεί στο διάβασμα (τα έβλεπα με τα μάτια μου) δεν είχαν πάνω από 4,5 μέσο όρο στα μαθήματα που εξετάζονται πανελλήνια. Αυτοί σώθηκαν από τους βαθμούς των τετραμήνων (ευτυχώς η πλειοψηφία των καθηγητών βοηθάει πολύ στα τετράμηνα) και από μερικές μικρές βοήθειες στις εξετάσεις των ενδοσχολικών. Να τους χαιρόμαστε λοιπόν αυτούς που μας κυβερνάνε. Μέχρι και εξετάσεις στο δημοτικό συζητάνε να βάλουν... Με τα τελευταία που είπα δεν έχω καμιά πρόθεση να ανοίξω πολιτική συζήτηση.
Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/

Διαφωνώ κάθετα με αυτό το μέτρο. Όταν βάζουν θέματα στις πανελλήνιες που μέχρι και οι καθηγητές λένε "Αμάν τι είναι αυτά" πως θα γράψουν οι μαθητές τουλάχιστον την βάση;;;; Π.χ. ήταν θέματα αυτά στις περασμένες πανελλήνιες στην φυσική γενικής παιδείας της Τρίτης Λυκείου;;; Από όλους τους καθηγητές άκουγα ότι αυτά τα θέματα ήταν τα πιο δύσκολα από κάθε χρονιά. Είχα συμμαθητές μου οι οποίοι παρόλο που αποδεδειγμένα είχαν ξεσκιστεί στο διάβασμα (τα έβλεπα με τα μάτια μου) δεν είχαν πάνω από 4,5 μέσο όρο στα μαθήματα που εξετάζονται πανελλήνια. Αυτοί σώθηκαν από τους βαθμούς των τετραμήνων (ευτυχώς η πλειοψηφία των καθηγητών βοηθάει πολύ στα τετράμηνα) και από μερικές μικρές βοήθειες στις εξετάσεις των ενδοσχολικών. Να τους χαιρόμαστε λοιπόν αυτούς που μας κυβερνάνε. Μέχρι και εξετάσεις στο δημοτικό συζητάνε να βάλουν... Με τα τελευταία που είπα δεν έχω καμιά πρόθεση να ανοίξω πολιτική συζήτηση.

To οτι ειχαν ξεσκισθει στο διαβασμα δε σημαινει αυτοματα οτι θα εγραφαν καλα..Και ενας φιλος μου διαβαζε απιστευτα (πραγματικα) και εβγαλε μεσο ορο 14...

Τωρα αν εβγαλαν 4,5 στα πανελλαδικως εξεταζομενα μαθηματα ειχαν καποιο προβλημα.Δεν εξηγειται αλλιως.

Και για να σε προλαβω,και εγω περσι εδωσα πανελληνιες.Ειδα οτι ηταν αρκετα δυσκολα.Αλλα οποιος ηταν καλος (οχι διαβαζε πολυ),εγραψε και περασε εκει που ηθελε.

Δεν υπαρχουν δικαιολογιες.

Στο θεμα μας,συμφωνω με τη θεσπιση του προαναφερθεντος μετρου.

Αν σε ένα μάθημα πχ της Α' Λυκείου γράψω κάτω από τη βάση και έχω βαθμούς κάτω από τη βάση στα τρίμηνα, θα προβιβαστώ στη Β ή θα μείνω μετεξεταστέος??

Ομοίως, αν σε ένα μάθημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ γράψω κάτω από τη βάση θα πρέπει να εισαχθώ ή να ξαναπροσπαθήσω??

Εντάξει, το εκπαιδευτικό σύστημα έχει τα χάλια του αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν ημιμαθή να ζητά να μπαίνει στο Πανεπιστήμιο με κακούς βαθμούς.

Τι? Δύσκολα θέματα? Και τι ειναι αυτό? Παράνομο?? Ότι ειναι εντός ύλης είναι εντός ύλης. Δεν κατάλαβα. Θέλεις dimangelid ΚΑΙ εύκολα θέματα ΚΑΙ εισαγωγή χωρίς κάτω όρια?? :lol:

Ας σοβαρευτούμε. Το μέτρο είναι στη σωστή κατεύθυνση και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα. Τουλάχιστον να έχουν τα ΑΕΙ/ΤΕΙ ένα επίπεδο. Όποιος είναι άξιος, έξυπνος, επιμελής και έχει στόχους, αυτός θα μπει σίγουρα. Οι υπόλοιποι ας διαβάσουν περισσότερο και καλύτερα αντί να ζητάνε εισαγωγή άνευ όρων.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Μιας και επανηλθαμε στο αρχικο μας θεμα,ας ξαναμπω στη συζητηση... ;)

Ας σοβαρευτούμε. Το μέτρο είναι στη σωστή κατεύθυνση και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα. Τουλάχιστον να έχουν τα ΑΕΙ/ΤΕΙ ένα επίπεδο. Όποιος είναι άξιος, έξυπνος, επιμελής και έχει στόχους, αυτός θα μπει σίγουρα. Οι υπόλοιποι ας διαβάσουν περισσότερο και καλύτερα αντί να ζητάνε εισαγωγή άνευ όρων

Δεν θα ηταν λογικο να ειχαν προηγηθει αλλα μετρα που να προσπαθουσαν/εξασφαλιζαν οτι θα ανεβει το επιπεδο των μαθητων και μετα να εισηγαγαν αυτο το μετρο;Τωρα ειναι απλα σαν να τιμωρεις καποιον επειδη εκανε κατι, χωρις να προσπαθεις να τον βοηθησεις να μην το κανει εξαρχης!Κατα δευτερον, στο " Όποιος είναι άξιος, έξυπνος, επιμελής και έχει στόχους, αυτός θα μπει σίγουρα" συμφωνω.Πιστευεις ομως οτι με αυτο το μετρο δεν θα μπουν και πολλοι που δεν θα ειναι "αξιοι,επιμελεις,κτλ";Πχ καποιος που εβγαλε 11 μεσο ορο;Επομενως μου φαινεται και καπως υποκριτικο το μετρο.Λες και μονο οι κατω του 10 δεν ειναι αξιοι ανωτατης εκπαιδευσης.

Τελος, τι ακριβως περιμενετε να γινει με τις σχολες που εχουν τωρα εξαιρετικα χαμηλες βασεις (κατω του δεκα) ;Δεν θα μεινουν αδειες; Ή υπαρχει περιπτωση μαθητες του 14 και 15 να αρχισουν ξαφνικα να τις επιλεγουν;Εκτος και αν δεν μας ενδιαφερει τι θα απογινουν ή τις θεωρουμε αχρηστες (κατι το οποιο ειναι -θεωρητικα τουλαχιστον - παραλογο,εφοσον το κρατος κρινει οτι η υπαρξη τους εχει καποιο κοινωνικο/επιστημονικο/εργασιακο νοημα)

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

to metro gia mena ine lathos.... ala telospanton... auto pou xriazete i ellada ine organosi stis sxoles ke podi sta komata! apo organosi asta na pane.... ama kalitereue ena 30% na dis poso pio orea ke poso pio eukola tha itane ta pragmata! stin asoe pou imouna psilozougkla..... na dite edo tora romi.... organosi taksi ke sistima!

(Οφτοπικ)

Κι εσυ vanirof Ρωμη εισαι? :cool: Πολλοι μαζευτηκαμε... :D ασχετο,αλλα μηπως θα πρεπε να φτιαξουμε ενα thread αποκλειστικα για τους φοιτητες του εξωτερικου(δεν ξερω αν ηδη υπαρχει)? :!: