Jump to content

ΑΕΙ-ΤΕΙ:Τέλος οι εισακτέοι με βαθμό κάτω απ'τη βάση

Dimitris79
 Κοινοποίηση

Συμφωνειτε με τον "αποκλεισμο" οσων δεν πιανουν τη βαση?  

188 members have voted

1. 1. Συμφωνειτε με τον "αποκλεισμο" οσων δεν πιανουν τη βαση?

• Ναι,καιρος ηταν...
      130
    • Οχι,κι αυτοι εχουν δικαιωμα στις σπουδες...
      45
    • Μου ειναι αδιαφορο...
      13

Recommended Posts

Με βρησκει απολυτα συμφωνο αυτο το μετρο! Ειμαι στο 4 ετος σε ΤΕΙ λογιστικης και το χαλι που παρατηρω δεν περιγραφεται! Δεν μπορω να πω οτι ειμαι εξυπνο παιδακι :rolleyes: αλλα οταν οι συμφοιτητες μου εχουν εισαχθει με 8 και 9 δουλεια δεν γινεται! Εχω περασει με πανελληνιες με την τριτη φορα παρακαλω γιατι δεν μπορουσα να πιασω τις βασεις των ΤΕΙ που συνεχως ανεβαιναν( με βαθμο 14 περασα...)Μαθητης του 17 ημουν στο λυκειο.Η εισαγωγη ατομων με βαθμο κατω απο τη βαση υποβαθμισε κι αλλο τα ΤΕΙ. Εχουν δυσκολια σε βασικα μαθηματα που μαθητης που λογικα στα χρονια μου το περασε με 12 δεν θα ηταν δυσκολο να παρει ενα 6,οπως εγω π.χ. που πηρα και υποτροφια :O Αλλα ξερετε πως ενιωσα?Αρχηγος των ηλιθιων :( .Αλλα εδω σκεφτονται με την ιδια λογικη που ειχαν στο λυκειο,να παρουν το 5 και να περασουν το μαθημα.Με τον ιδιο τροπο θα σκεφτονται οταν πανε να δουλεψουν? :confused: :worry: Τωρα θα πειτε και αν ηταν φτωχα τα παιδια και δουλευαν και παραμελουσαν τα μαθηματα τους? Αυτοι ειναι η εξαιρεση και οι κανονες δεν πρεπει να λειτουργουν για τις εξαιρεσεις.Γιατι απο προσωπικη πειρα δεν εχω δει κανεναν που να εχει βγαλει 9 και να τα πηγαινει καλα εδω που ειμαι...

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

• Απαντήσεις 216
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Συμφωνώ με papajohn και hostis.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι διαγωνισμός (του οποίου τα αποτελέσματα εξαρτόνται απο τη δυσκολία των θεμάτων) και όχι τρόπος πιστοποίησης των γνώσεων των υποψηφίων. Το τυπικό προσόν για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ είναι το απολυτήριο λυκείου, το οποίο και πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του έχει τις ελάχιστες απαιτούμενες γνώσεις για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Άλλωστε η κακή επίδοση ενός υποψηφίου σε έναν διαγωνισμό μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυό λόγους. Υποτίθεται ότι το απολυτήριο λυκείου είναι πιο αξιόπιστη μέθοδος για την εκτίμηση των ικανοτήτων των υποψηφίων καθώς αντανακλά τη συνολικη πορεία 3 χρόνων και όχι τα συγκυριακά απολέσματα ενός διαγωνισμού. Εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, δεν καταλαβαίνων γιατί να μην καταλαμβάνονται απο υποψηφίους που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα (απολυτήριο λυκείου δηλαδή)

Εαν πάλι θέλουν να κλείσουν κάποια περιφερειακά ΤΕΙ, ας το κάνουν ανοιχτά (πιθανόν ορισμένα να πρέπει όντως να κλείσουν) και όχι μέσο έμμεσων τρόπων.

Τέλος ελπίζω στην απόφαση αυτή να μην είναι έπαιξαν ρόλο τα τα συμφέροντα των κολεγιών/ Ιδιωτικών ΙΕΚ που τα τελευταία χρόνια βλέπουν την πελατεία τους να μειώνεται...

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

Απλα για οσους πιστευουν οτι αδικηθηκαν υπαρχουν οι ιδιωτικες σχολες και η λυση για εξω

ακριβώς με αυτή τη λογική ενισχύουμε το νέο νόμο που περνάει αυτές τις μέρες στη Βουλή και εξισώνει τα πτυχία των πανεπιστημίων με τα 3χρονα Bachelor που δίνουν τα ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ΞΥΝΗ, κλπ... :mad:

Δηλαδή, εξισώνουμε τους εαυτούς μας με όλους αυτούς που δεν άξιζαν και δεν κόπιασαν για να πάρουν μια θέση σε Πανεπιστήμιο ή ΑΤΕΙ :mad:

Entexnos Fm

Το νέο μουσικό ραδιόφωνο!

Δηλαδή, εξισώνουμε τους εαυτούς μας με όλους αυτούς που δεν άξιζαν και δεν κόπιασαν για να πάρουν μια θέση σε Πανεπιστήμιο ή ΑΤΕΙ :mad:

Μηπως "αξιζαν" να μπουν σε αει/τει οσοι εγραψαν αισχρους βαθμους? :rolleyes:

Κανεις δεν ειπε πως οσοι πανε στα κολεγια/ΙΕΚ πολυκουραζονται,αλλα ας σταματησει επιτελους αυτη η καραμελα της...αγιοποιησης των επιτυχοντων(?)με οποιαδηποτε βαθμο στην δημοσια τριτοβαθμια εκπαιδευση.Δε νομιζω πως πολλα τει εχουν ανωτερο επιπεδο απο τα αντιστοιχα ιεκ... ;)

Συγνωμη αλλα δεν χαριζει πτυχιο κανενα Ξενο Πανεπιστημιο.Δεν δινουν πτυχια τα κεντρα αλλα τα Ξενα ΑΕΙ στα οποια αξιολογουνται οι φοιτητες.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 3ΧΡΟΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΡΙΧΡΟΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ.

Εγω μπηκα σε μια σχολη και με αξιολογηση με καλλυμενα ονοματα στις εξετασεις,με εξωτερικο διορθωτη πηρα τους βαθμους που πηρα.Και κατι αλλο.Για να πας απο το ενα ετος στο αλλο πρεπει να περνας ολα τα μαθηματα.Δεν προαγεσαι αυτοματα οπως στα ελληνικα ΑΕΙ.

Με την ιδια λογικη και οσοι πανε εξω δεν αξιζουν μια επειδη απλα δεν μπηκαν εκει που ηθελαν.

Ε οχι ρε φιλε.Γιατι αν αυριο εγω παρω το πτυχιο του Πανεπιστημιου της Ουαλιας θα εχω ενα σημαντικο εφοδιο στην ζωη μου μετα απο καποιο κοπο και μετα απο καποιο διαβασμα.

Να θυμισω οτι το Ενιαο Λυκειο ειχε στοχο οσοι τελιωναν το λυκειο να εμπαιναν καπου.

Και ετσι αυξηθηκαν οι θεσεις και πολλοι μπαιναν καπου.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

Και οι τόσες σχολές που θα μεινουν άδειες?

Όσες μένουν άδειες ας κλείσουν. Στις υπόλοιπες θα υπάρξει αποσυμφώρηση.

Και θα ελευθερωθούν και πόροι για την ενίσχυση των άλλων σχολών που έχουν πραγματικά μεγάλη ζήτηση.

Μπορείτε να καταλάβετε ότι συμφωνώ με το μέτρο ;)

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Χαχα! Μου θυμίζει έναν φίλο μου που έχει πτυχίο φυσικομαθηματικού και δεν ήθελε να δωσει ΑΣΕΠ επειδή "εφόσον έχω πτυχίο πάει να πει οτι ειμαι επαρκης και αρα πρεπει να προσληφθω στο δημόσιο". Λες και εμεις δεν περνάμε interview σε κάθε εργοδότη.

Έτσι και ο φίλος που λεει "έχω απολυτήριο Λυκείου άρα αυτόματα κάνω για φοιτητής όσο κι αν γράψω αν υπαρχουν κενές θέσεις.

Γράφω κάτω από τη βάση=είμαι ανεπαρκής για φοιτητής. Πώς θα πας ρε μάγκα να διδάξεις σε παιδιά πχ τα μαθηματικά αν έχεις εισαχθεί με βαθμό κάτω από τη βάση? Περιμένεις να τα μαθεις στο πανεπιστήμιο? Καλή επιτυχία! :p

Προσωπικά θα ήθελα τα ίδια τα Ιδρύματα να διάλεγαν τους φοιτητές τους με δικές τους εξετάσεις με έμφαση στο αντικείμενό τους κλπ κλπ. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση και προϋποθέτει άλλα ΑΕΙ και άλλους καθηγητές. Τέσπα...

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Συγνωμη αλλα δεν χαριζει πτυχιο κανενα Ξενο Πανεπιστημιο.Δεν δινουν πτυχια τα κεντρα αλλα τα Ξενα ΑΕΙ στα οποια αξιολογουνται οι φοιτητες.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 3ΧΡΟΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΡΙΧΡΟΝΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ.

Εγω μπηκα σε μια σχολη και με αξιολογηση με καλλυμενα ονοματα στις εξετασεις,με εξωτερικο διορθωτη πηρα τους βαθμους που πηρα.Και κατι αλλο.Για να πας απο το ενα ετος στο αλλο πρεπει να περνας ολα τα μαθηματα.Δεν προαγεσαι αυτοματα οπως στα ελληνικα ΑΕΙ.

Με την ιδια λογικη και οσοι πανε εξω δεν αξιζουν μια επειδη απλα δεν μπηκαν εκει που ηθελαν.

Ε οχι ρε φιλε.Γιατι αν αυριο εγω παρω το πτυχιο του Πανεπιστημιου της Ουαλιας θα εχω ενα σημαντικο εφοδιο στην ζωη μου μετα απο καποιο κοπο και μετα απο καποιο διαβασμα.

Να θυμισω οτι το Ενιαο Λυκειο ειχε στοχο οσοι τελιωναν το λυκειο να εμπαιναν καπου.

Και ετσι αυξηθηκαν οι θεσεις και πολλοι μπαιναν καπου.

Καταρχην δεν βαζω ολους τους φοιτητες που σπουδαζουν σε ξενα παν/μια(αναμεσα τους κι εγω,εστω & στο τελος ;))στην ιδια μοιρα...ξερω τις δυσκολιες,ακομα & των "κολεγιων".Ομως,πολλα απ'αυτα,θες επειδη τα παραρτηματα τους στην Ελλαδα υποσχονται "γρηγορα & ευκολα" ενα πτυχιο,θες επειδη οι ιδιοι οι σπουδαστες τους αδιαφορουν(δεν αναφερομαι σε σενα),εχουν ενα χαμηλοτατο επιπεδο & δικαιως διαμαρτυρονται πολλοι για την επικειμενη αναγνωριση τους απ'το κρατος σαν ισοτηιμα των ελληνικων αει/τει.Και κατι αλλο...θες κυριε να παρεις τιτλο σπουδων αναγνωρισμενο 100%?Κανε τον κοπο & πηγαινε στο εξωτερικο,οπως τον εκαναν εγω & τοσοι αλλοι...αυτοι δηλαδη τι ειναι,μ@λ@κες & εσεις οι εξυπνοι που καθεστε στο σπιτακι σας & θελετε ισοτιμα πτυχια?Και μη μου πειτε για λεφτα,γιατι δε νομιζω τα κολεγια να κοστιζουν λιγο... :!:

:mad: Θα το θέσω απλά και ωραία.Φίλε μου με βαθμό κάτω του επαρκούς 10 που πας και τι θες να σπουδάσεις?Χάρη έκανε το κράτος και έβαζε τον κόσμο ως τώρα για να μαζεύει η εκάστοτε κυβέρνηση καμία ψήφο παραπάνω! :shifty:
http://www.egs-avatars.com/e_gs_images/divers/gifs_jeux/image01.gif

Γράφω κάτω από τη βάση=είμαι ανεπαρκής για φοιτητής. Πώς θα πας ρε μάγκα να διδάξεις σε παιδιά πχ τα μαθηματικά αν έχεις εισαχθεί με βαθμό κάτω από τη βάση? Περιμένεις να τα μαθεις στο πανεπιστήμιο? Καλή επιτυχία! :p

Φίλε μου Ovelix (wow! Είναι το πρώτο θέμα που διαφωνούμε! :)), τι καθορίζει τη βάση; Είναι το 10; Ή μήπως το 12; Καλυτερα μάλλον το 9... :O

Δεν μπορεί να υπάρχει σταθερή βάση σε ένα διαγωνισμό. Ποιος μου λέει οτι λόγω δυσκολίας των θεμάτων το 10 το ενός έτους δεν αντιστοιχεί σε 9,3 του επόμενου; Ποιος μου λέει οτι πάρα πολλά άτομα δεν θα αδικηθόυν απο χρόνο σε χρόνο με τα "εύκολα θέματα" μίας χρονιάς; :rolleyes:

Απο την άλλη πλευρα, αναγνωρίζω το "παραπονο" του songless_bird. :X Το αίτημα πρέπει να είναι γενικό: περιορισμός των εισακτέων γιατι το κακό έχει παραγίνει, σε όλες τις σχολές. Όχι όμως με αυτον τον κατάφωρα αδικο τρόπο του "πλαφόν". Ξεκαθαρίζω: θεωρώ απολύτως πανευκολο να πιάσει κανεις το 10άρι του πλαφόν στις πανελλαδικές, αν βέβαια έχει επιδείξει στοιχειώδη υπευθυνότητα στη διάρκεια της Γ Λυκείου. Τα άτομα αυτα που δεν τα καταφέρνουν πιθανότατα είναι γιατι δεν το θέλουν οι ίδιοι. Θα έλεγα πως δεν έχουν θέση στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Εφόσον όμως θέσεις υπάρχουν, είναι απολύτως παραλογο να τους αφήνουμε απ' έξω! :mad:

:mad: Θα το θέσω απλά και ωραία.Φίλε μου με βαθμό κάτω του επαρκούς 10 που πας και τι θες να σπουδάσεις?Χάρη έκανε το κράτος και έβαζε τον κόσμο ως τώρα για να μαζεύει η εκάστοτε κυβέρνηση καμία ψήφο παραπάνω! :shifty:

Δεν καταλαβες... Ο "φίλος" έχει πάρει 10αρακι κανονικότατα και το λέει το απολυτήριο του! Γιατι εσυ να του στερήσεις μια ελευθερη θέση επειδή ήταν ο τελευταίος σε ένα διαγνωισμό;;

κακά τα ψέματα.όσοι γράφουν κάτω απο 10 και θέλουν τει ή ΑΕΙ υποβαθμίζουν τις σχολές.γιατί στην πραγματικότητα είναι άσχετοι.πολύ σωστό το μέτρο,και ευτυχώς που βρέθηκε κάποιος να το εφαρμόσει.όσο για τα ιεκ,κολλέγια,κτλ :lol: :lol: :lol: τα έχω ξαναπεί χίλιες φορές.ούτε ισότιμα με τα ελληνικά πρόκειται να γίνουν ποτέ,ούτε θα αναγνωριστούν.εκεί πάς,πληρώνεις και τέλειωσες.και δεν είναι λογικό να αναγνωριστούν κιόλας.έχω και παράδειγμα απο indianapolis που αγοράζει μαθήματα και δεν έχει πατήσει ποτέ.η γνώμη μου είναι, όποιος είναι άξιος και διαβάζει θα πετύχει και εκεί που θέλει.όποιος δεν τα καταφέρνει πάει να πεί ότι είτε δεν διάβασε όπως θα έπρεπε ή δεν τα πέρνει εύκολα τα γράμματα.οπότε να πάει να κάνει κάτι άλλο.και η ελλάδα έχει ανάγκη απο εργατικό δυναμικό.δηλαδή, σώνει και καλά όλοι πρέπει να γίνουν επιστήμονες??

Φίλε μου Ovelix (wow! Είναι το πρώτο θέμα που διαφωνούμε! :)), τι καθορίζει τη βάση; Είναι το 10; Ή μήπως το 12; Καλυτερα μάλλον το 9... :O

Δεν μπορεί να υπάρχει σταθερή βάση σε ένα διαγωνισμό. Ποιος μου λέει οτι λόγω δυσκολίας των θεμάτων το 10 το ενός έτους δεν αντιστοιχεί σε 9,3 του επόμενου; Ποιος μου λέει οτι πάρα πολλά άτομα δεν θα αδικηθόυν απο χρόνο σε χρόνο με τα "εύκολα θέματα" μίας χρονιάς; :rolleyes:

Απο την άλλη πλευρα, αναγνωρίζω το "παραπονο" του songless_bird. :X Το αίτημα πρέπει να είναι γενικό: περιορισμός των εισακτέων γιατι το κακό έχει παραγίνει, σε όλες τις σχολές. Όχι όμως με αυτον τον κατάφωρα αδικο τρόπο του "πλαφόν". Ξεκαθαρίζω: θεωρώ απολύτως πανευκολο να πιάσει κανεις το 10άρι του πλαφόν στις πανελλαδικές, αν βέβαια έχει επιδείξει στοιχειώδη υπευθυνότητα στη διάρκεια της Γ Λυκείου. Τα άτομα αυτα που δεν τα καταφέρνουν πιθανότατα είναι γιατι δεν το θέλουν οι ίδιοι. Θα έλεγα πως δεν έχουν θέση στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Εφόσον όμως θέσεις υπάρχουν, είναι απολύτως παραλογο να τους αφήνουμε απ' έξω! :mad:

Τώρα στο 9, 10 ή 11 κόλλησες; Ότι απ' τα 3 και να βγάλεις, τα ίδια χάλια έχεις

Επίσης ΔΕΝ υπάρχουν κενές θέσεις. Είναι γεμάτες οι σχολές. Θα πάρει καιρό μέχρι να αποσυμφορηθούν.

Αλλά και πες οτι υπάρχουν. Προτιμάς δηλαδή να περάσει ο κάθε πικραμένος που δεν άνοιξε ποτε βιβλίο στη ζωή του και μετά να πας εσύ να του εμπιστευτείς να σου κάνει τη φορολογική δήλωση πχ (αν τελειώσει ποτέ κι όπως τελειώσει); Προτιμάς να πηγαίνουν τα λεφτά από τις χρηματοδοτήσεις εκεί που δε χρειάζονται για να μορφωθεί αυτός που δεν κόπιασε ποτέ του, αντί να μοιραστούν εκεί που πραγματικά χρειάζονται; Προτιμάς να συνεχιστεί ο υποβιβασμός (του ήδη υποβαθμισμένου) επιπέδου σπουδών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Χάρη έκανε το κράτος και έβαζε τον κόσμο ως τώρα για να μαζεύει η εκάστοτε κυβέρνηση καμία ψήφο παραπάνω! :shifty:
Αυτη ειναι η πικρη αληθεια... ;) αντι να αυξησουν τις θεσεις στις καλες σχολες,δημιουργησαν ενα σωρο αλλες αμφιβολου ποιοτητας & αβεβαιης επαγγελματικης αποκαταστασης...εκμεταλλευομενοι το ψωνιο του Ελληνα(γονιου & μαθητη) να ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΥ,ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ... :rolleyes:

Και κατι αλλο...ειπωθηκε πως οι βασεις καθε χρονο πεφτουν επειδη δυσκολευουν τα θεματα...μα σοβαρολογειτε?Οταν εδινα εγω(το '97)δεν ειχαν καμια σχεση με τωρα(εννοειται ηταν πιο δυσκολα)...αυτο μπορουν να το επιβεβαιωσουν κι αλλοι της "εποχης" μου...μηπως τελικα επεσαν οι επιδοσεις επειδη πολλοι σκεφτηκαν με τον κλασικο ελληνικο τροπο,"αφου περναμε & με 5-6-10-12,γιατι να διαβασουμε & να γραψουμε καλα?" :rolleyes: :X .

εγώ πέρασα το 98 και έχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου.καμία σχέση τα θέματα όπως ήταν τότε, με τώρα.η μέρα με τη νύχτα.και μετά παραπονιούνται για αυτούς που γράφουν κάτω απο 10. ως που θα πάει αυτή η κατάσταση??όποιος δεν είναι ικανός να κάνει κάτι άλλο.πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι ελληνικές σχολές για να αξιολογηθούν κάποια στιγμή και να φτάσουν σε ένα επίπεδο σύγκρισης με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

Εχω διαβάσει δις την άποψη "να αυξηθούν οι θέσεις στις καλές σχολές". Εγώ θα έλεγα να αυξομειώνονται οι θέσεις στις σχολές ανάλογα με τη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Διότι καλές σχολές μπορεί να θεωρούνται και η Νομική, η Ιατρική κλπ, οι οποίες εν τέλει βγάζουν... ανεργους.

Δεύτερον, δεν θεωρώ οτι το να αποτύχεις στις πανελλήνιες σημαίνει οτι δεν αξίζεις ανωτέρας μόρφωσης. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι πανελλήνιες είναι σχεδόν "μονόδρομος" αν θέλει κάποιος να αποκτήσει πτυχιο...

Προσωπικά θα προτιμούσα να μπαίνουν όσοι μπαίνουν, αλλά να καταργηθεί ο θεσμός του αιώνιου φοιτητή με την αποπομπή κάποιων φοιτητών που δεν πληρούν κάποια ελαχιστα κριτήρια. Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου π.χ. αν αποτύχει κάποιος νομίζω 2 φορές στο ίδιο μάθημα, αποπέμπεται. Έτσι, παύει και η ασυδοσία των καθηγητών που "κόβουν" απλά για να κόψουν, αλλά και οι φοιτητές υποχρεώνονται να το σκεφτούν δις προτού αγνοήσουν κάποιο μάθημα...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Dimitris 79 καθε κολλεγιο εποπευεται απο το συνεργαζομενο πανεπιστημιο και απο την επιτροπη ανωτατης εκπαιδευσης της Αγγλιας.Αν καποια Πανεπιστημια εχουν χαμηλο επιπεδο στην Αγγλια ειναι λογικο να εχουν χαμηλο επιπεδο και εδω.Τωρα για την αναγνωριση που λες ειναι απλα ζητημα χρονου η αναγνωριση γιατι η Ε.Ε. αναγνωριζει επαγγελματικα αυτα τα πτυχια.Αναφερομαι μονο στα Ευρωπαικα Πανεπιστημια.

braindead1303 το ιντιαναοπολις ουτως η αλλος δεν θα αναγνωριστει ποτε γιατι ειναι Αμερικανικο.Δεν σημαινει οτι το ιδιο γιεται σε ολα τα κολεγια.Εγω προσωπικα δεν σπουδαζω εκει και δεν σκεφτομαι να συνεχισω εκει.

Bestman συμφωνω απολυτα.Να υπαρχουν περιορισμοι στο ποσες φορες δινεις ενα μαθημα.Ακομα και στα κολεγια υπαρχουν περιορισμοι για ποσες φορες δινεις ενα μαθημα.Υπαρχει χρονικος περιορισμος.

P800

Και ποιος φταιει γι'αυτο,σκεφτηκες?Μηπως οι ιδιοι οι γονεις & η κοινωνια,που προτιμουν να βλεπουν το παιδι τους "επιτυχοντα" ακομα & με 5,παρα να ξαναδωσει ή να κανει κατι αλλο... ;)

Το αρνητικο αυτου του μετρου ειναι πως αρκετοι θα πανε στο εξωτερικο για να σπουδασουν... :!:

Μα τι είδους επιτυχία είναι αυτή, φίλε Dimitri;

Αν ένα παιδί που παίρνει 5 ή ακόμα και 9 , το θεωρούμε επιτυχημένο και το συγχαίρουμε , τότε αυτά που βγάζουν 14,...,16,.. 19,... και βάλε, τι πρέπει να τα κάνουμε;

Αν υπάρχουν τέτοιοι γονείς, (που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν) τότε κρίμα και για τους ίδιους αλλά και για το παιδί τους , που έχουν τόσο χαμηλές βλέψεις και βολεύονται με το να κοροϊδέυουν τον εαυτό τους...

Για τις σπουδές στο εξωτερικό έχεις δίκιο!

Είναι τρομερή απώλεια κεφαλαίων για τη χώρα!

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την εφαρμογή του μέτρου. Μάλιστα είμαι της άποψης ότι το όριο έπρεπε να ήταν κάπως υψηλότερο. Οποιοσδήποτε βέβαια έχει έστω κι έμμεση σχέση με τα Ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ, ξέρει πως αυτό δεν είναι το ούτε το μόνο, ούτε ίσως το κυριότερο πρόβλημα. Όμως δε παύει η εισροή μέτριων και κακών φοιτητών από τα λύκεια να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των περισσοτέρων τμημάτων, που αναγκάζονται να προσαρμόζουν το επίπεδο των σπουδών τους αντίστοιχα. Αποτελεί ένα ακόμα αίτιο ή αφορμή αν προτιμάτε να υποβαθμίζεται το επιστημονικό κεφάλαιο της χώρας μας. (Όχι, όχι, δεν παραβλέπω την ανεπάρκεια των μελών ΔΕΠ και το τεράστιο μερίδιο ευθύνης τους. Γι αυτό θεωρώ επιβεβλημένη την θεσμοθετημένη αξιολόγηση τους.)

Θεωρώ απαράδεκτο να οδηγούνται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα άτομα που για διάφορους λόγους, αλλά συνηθέστερα από αδιαφορία, δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της προηγούμενης βαθμίδας. Ειδικά σε ένα σύστημα όπου πολύ εύκολα και με ελάχιστες θυσίες μπορείς να χαρακτηριστείς μέσος. Η αδιαφορία είναι σίγουρα δικαίωμα του καθενός μας. (Νομικά, όχι ηθικά/φιλοσοφικά...) Γιατί όμως η καθολική παραγωγή επιστημών χωρίς αντίκρισμα πρέπει να είναι υποχρέωση που βαραίνει την πολιτεία;

Ελπίζω να δούμε κι άλλα μέτρα, ουσιαστικότερα και ανεξάρτητα πολιτικού κόστους, να εισάγονται για την πραγματική αναβάθμιση των σπουδών μας.

Άλλωστε συμφωνούμε ή όχι, είμαστε αναγκασμένοι να σκεφτόμαστε πλέον ως πολίτες του κόσμου.

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

Συγνωμη αλλα θα μπορουσαν να μπαιναν οσοι θελανε αφου υπηρχαν κενες θεσεις και να υπηρχε οριο στο ποσες φορες δινει ενα μαθημα.Ο νεοελληνας εζησε τα τελευταια χρονια και εχει μπει στην ψυχη του οτι παιρνω το απολυτηριο-μπαινω καπου.Το να μπορουν δηλαδη οι αποφοιτοι να μπουν καπου.

Εγω ειμαι κατα της παρεμβασης του κρατους στο ποιους φοιτητες θα δεχτουν τα ιδρυματα και σωστοτερο κατα εμε θα ηταν τα ιδια τα ΑΕΙ/ΤΕΙ να διαλεγανε τους φοιτητες του με εξετασεις αλλα και οσοι εμπαιναν να μην ηταν αιωνιοι φοιτητες.

Αν λες οχι σε 15000 νεους που δεν καναν κατι κακο.Απλα μπηκαν σε σχολης μη ζητησης.Γιατι να μην μπορω να μπω σε σχολη που δεν εχει ζητηση?

Παντοτε λεγαμε για την εισαγωγη σε ΑΕΙ/ΤΕΙ προσφορα και ζητηση.

Αλλιως τι θα γινουν ολοι αυτοι?Κατα πασα πιθανοτητα θα μπουν σε ιδιωτικα πανεπιστημια και θα φυγουν για εξωτερικο.Αυτο θα γινει.Δεν μπορει να γινει κατι αλλο γιατι αν θελουν να σπουδασουν δεν εχουν αλλες επιλογες.

Δεν μπορει να αγνοεις οτι ο Ελληνας γονιος θελει το παιδι του να μπει καπου.

Οι κοινωνικες ανισοτητες θα μεγαλωσουν γιατι οσοι δεν μπορουν θα μεινουν απεξω ενω πριν μπορουσαν να τελιωσουν κατι.

Να το λεγανε προεκλογικα και να πληρωνανε το πολιτικο κοστος.Ειναι μεγα εξαπατηση του ελληνικου λαου για το μελλον των παιδιων του.Τοσα χρονια ειχε εμπεδωσει ο Ελληνας οτι αν τελιωνες το λυκειο θα μπορουσες να μπεις καπου και κεντρικο συνθηκα ηταν θα απορροφηθουν ολοι οι αποφοιτοι.Τωρα μια αλλη κυβερνηση χωρις να ρωτα κανεναν και χωρις να πει τις προθεσεις της παιρνει μετρα που μπορει να ανατραπουν αν αλλαξει το κομμα που κυβερνα γιατι οι μεν λεγανε παιρνεις απολυτηριο=εχεις προσβαση σε αει/τει και οι αλλοι τωρα λενε για να μπεις καπου παρε 10 στο απολυτηριο.

Και οπως εξηγησα και πιο πριν με 12-13 μπορεις να σπουδασεις εξω σε πανεπιστημιακα προγραμματα η με 10 μπορεις να κανεις προπανεπιστημιακο ετος και να συνεχισεις στο πανεπιστημιακο μετα αναλογως βαθμολογιας.

P800

...και οι αλλοι τωρα λενε για να μπεις καπου παρε 10 στο απολυτηριο.

Αν κατάλαβα καλά το 10 το ζητάνε να το γράψεις στις πανελλήνιες εξετάσεις (δηλαδή πάνω απο 10000 μόρια) και όχι το απολυτήριο σου να είναι πάνω απο 10(αυτό ήδη το ζητάνε για να περάσεις στη σχολή αν περάσεις στις πανελλήνιες)

Εξάλλου απ' όσο ξέρω στο Ενιαίο Λύκειο πρώτα δίνουν τις πανελλήνιες και μετά τα ενδοσχολικά, και αν περάσουν κάπου δείχνουν εκεί το απολυτήριό τους. Αρα πως θα ξέρουν τι βαθμό έχουν στο απολυτήριο αφου δεν έχουν δώσει ενδοσχολικές εξετάσεις ? :confused::wacko::blink:

αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με...

Μιχάλη, εκτός από τις σχολές μέσης ζήτησης, υπάρχουν και σχολές ανύπαρκτης ζήτησης, με λίγους φοιτητες που εγράφονται μόνο και μόνο για να ενσαρκώσουν γονεικές/κοινωνικές προσδοκίες. Τα ιδρύματα αυτά έχουν σημαντικότατα λειτουργικά έξοδα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών τους είτε εγκαταλείπουν είτε αποφοιτούν και εταιροαπασχολούνται. Την ίδια στιγμη άλλα σοβαρά ιδρύματα υποχρηματοδοτούνται και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής.

Είσαι υπέρ της διατήρρησης αυτής της κατάστασης επειδή "Ο νεοελληνας εζησε τα τελευταια χρονια και εχει μπει στην ψυχη του οτι παιρνω το απολυτηριο-μπαινω καπου";

Εγκαταλείψτε την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!

ναι ειδικα για τα αγορια που μπορουν αν μπουν καπου να παρουν αναβολη.

Για μενα μπορει να μπαινει καποιος αλλα να υπαρχι οριο και αν χασεις ενα μαθημα 3 φορες να σε διωχνει η σχολη εκτος βεβαια αν εχεις σοβαρους λογους.Αλλα για μια κανονικι φοιτητικη ζωη δεν δικαιολογειται να χασεις ενα μαθημα πανω απο 3 φορες.Απλα λεω οτι οταν το 98 ξεκινησε μια μεταρρυθμιση η τοτε κυβερνηση καναμε ολοι ως μαθητες αμαν για να προσαρμοστουμε στο νεο συστημα.Τωρα ηρθε μια αλλη κυβερνηση και τιναζει το συστημα στον αερα.Η φιλοσοφια του προηγουμενου συστηματος ηταν οτι να μπαινουν καπου ολοι οι αποφοιτοι και μπηκε μαλιστα αυτο ως διαφημιση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογες 99 ως κατι θετικο.Τωρα αμφισβητητει ευθεως αυτη η θεωρια.Γνωμη μου?Απλα θα αυξηθει η ιδιωτικη παιδεια και το συνναλαγμα που θα παει εξω.

Οσον αφορα αυτο που ειπα πριν για το 10 εννουσα 10 πανελλαδικα οχι 10 στο απολυτηριο.Με το ισχυων συστημα και με 9.5 απολυτηριο υπαρχει περιπτωση να μπεις καπου.

P800

Δεν καταλαβες... Ο "φίλος" έχει πάρει 10αρακι κανονικότατα και το λέει το απολυτήριο του! Γιατι εσυ να του στερήσεις μια ελευθερη θέση επειδή ήταν ο τελευταίος σε ένα διαγνωισμό;;

Δεν μου λες εσύ θέλεις να έχεις για γιατρό σου τον τελευταίο ή τον πρώτο σε ένα διαγωνισμό? Θέλεις στα σχολέια να υπάρχουν οι πρώτοι ή τελευταίοι απο τον ΑΣΕπ? Θέλεις να έχεις πάντα το καλύτερο και έτσι πρέπει να είναι,ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό κόσμο,δεν χαρίζουμε κάστανα στην εκπέδευση και στην κοινωνία!Δώξα το θεό δουλείές υπάρχουν και για άτομα που δεν τα πέρνουν τα γράμματα..

http://www.egs-avatars.com/e_gs_images/divers/gifs_jeux/image01.gif

Αν κατάλαβα καλά το 10 το ζητάνε να το γράψεις στις πανελλήνιες εξετάσεις (δηλαδή πάνω απο 10000 μόρια) και όχι το απολυτήριο σου να είναι πάνω απο 10(αυτό ήδη το ζητάνε για να περάσεις στη σχολή αν περάσεις στις πανελλήνιες)

Εξάλλου απ' όσο ξέρω στο Ενιαίο Λύκειο πρώτα δίνουν τις πανελλήνιες και μετά τα ενδοσχολικά, και αν περάσουν κάπου δείχνουν εκεί το απολυτήριό τους. Αρα πως θα ξέρουν τι βαθμό έχουν στο απολυτήριο αφου δεν έχουν δώσει ενδοσχολικές εξετάσεις ? :confused::wacko::blink:

αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με...

ναι εχεις δικιο.Ανθρωπος ειμαι απο κεκτημενη ταχυτητα εκανα λαθος.Τωρα με 9,5 απολυτηριο θεωρητικα ελπιζεις με μια θεση στον ηλιο.Το απολυτηριο βγαινει και με τα ενδοσχολικα στον μεσο ορο.Απλα ειδικα για το απολυτηριο δεν ισχυει η διαφορα των 3 μοναδων μεταξυ προφορικου και γραπτου.Αυτο εγινε πριν 2-3 χρονια νομιζω.Αρχικα και στο απολυτηριο υπηρχε αυτη η διαφορα.

P800