Jump to content

ΑΕΙ-ΤΕΙ:Τέλος οι εισακτέοι με βαθμό κάτω απ'τη βάση

Dimitris79
 Κοινοποίηση

Συμφωνειτε με τον "αποκλεισμο" οσων δεν πιανουν τη βαση?  

188 members have voted

1. 1. Συμφωνειτε με τον "αποκλεισμο" οσων δεν πιανουν τη βαση?

• Ναι,καιρος ηταν...
      130
    • Οχι,κι αυτοι εχουν δικαιωμα στις σπουδες...
      45
    • Μου ειναι αδιαφορο...
      13

Recommended Posts

EGW PANTWS SYMFWNW ME AYTO TO METRO.TO THEWRW APOLUTA DIKAIO KAI SWSTO.GIATI DEN EINAI DYNATON NA BGAINOYN PAIDIA STON KOSMO OPOU EXOUN PERASEI ME KATW APO TH BASH KAI NA MAS TO PAIZOUN KAI EKSUPNOI!!! :mad: YMARTON!!!!!!!!! :) :)
perasa xhmiko mhxaniko patras..e re gledia..patra s erxomai..

• Απαντήσεις 216
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν παρατηρήσεις σε τι απαντάς και πώς απαντάς με αναγκάζεις συνεχώς να γράφω τα ίδια και ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που σου λέω!

Δεν σχολιάζω παραπάνω γιατί συνεχίζεις να λες άσχετα!Ειδικά αυτό που είπες ότι οποιοσδήποτε αν κάνει ιδιαίατερα θα πάρει 19 στις Πανελλήνιες.....αυτό τα λέει όλα με το πόσα ξέρεις πάνω σε αυτό το θέμα!

na einai kala poy apantane kai alloi ektos apo emena se auta pou les peri 19 mias kai emena den me katalabaineis, opos ena post pou diabasa poy elege kapoios gia autous pou mpikan stin sxoli tou kai den ikseran stoixeiodi mathimatika

Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα, άλλωστε τι να διαβάσω, αφού από ένα γρήγορο "ξεφύλλισμα" βλέπω ότι έχετε πάει σε άσχετα θέματα, αλλά να πω την άποψή μου για αυτό που αναφέρεται στον τίτλο.

Καλά έκαναν και έκοψαν αυτούς που δεν περνάνε το 10. Να δω με αυτούς που γράφουν 18 και 19 και περνάνε σε σχολές και δεν ξέρουν ούτε απλά μαθηματικά (πχ) τι θα κάνουν.

Εγώ πέρασα με δέσμες. Όταν ήμουν στο 3 έτος ήρθε η 1η φουρνιά των "επιτυχόντων" με το καινούριο (το τωρινό δλδ) σύστημα. Θυμάμαι στα μαθηματικά 1ου εξαμήνου η αποτυχία ξεπέρασε το 90%. Και μιλάμε για 1 μάθημα που ήταν επανάληψη των μαθηματικών του Λυκείου (όταν το έκανα εγώ), της 4ης Δέσμης κιόλας (για τους γνωρίζοντες, όχι και ότι πιο δύσκολο )

Αλλά και από το δικό μου έτος (δλδ τα παιδιά που πέρασαν με δέσμες) θυμάμαι μια δυσκολία από παιδιά με μέσο όρο στις Πανελλήνιες το 18 (που δεν ήταν και λίγο τότε με τις δέσμες) να καταλάβουν ακόμα και απλές έννοιες, να εκφραστούν κτλ.

Και μετά μιλάμε για τους μαθητές του 5. Εδώ απορείς για τους μαθητές του 19 πως έβγαλαν το λύκειο...

kai einai arketa akoma post pou milane apo foitites ellinikon panepistimion pou lene pano kanto ta idia pragmata. emena na min me katalabaineis mias kai grafo kai se greeklish i na exo kai problima ekfrasis na to dexto alla alla post tou thread den diabazeis???? para mono ta dika mou.

please diabaze ola ta post kai mathe na ta diabazeis sota kai oxi na kollas se aples lekseis giati etsi den bgazoume akri.

ps.

to ksero oti eipa oti dn tha ksanapostaro se auto to thread alla ti na kano den kratithika. tespa elpizo na einai to teleutaio mou post mias kai polli exo asxolithei me auto to thema. :shifty:

am i an alien or just crazy?????? :p

:alien: :tease:

Να συμπληρωσω οτι στα Ξενα ΑΕΙ δεν μπαινεις με τον μεσο ορο των πανελλαδικων αλλα με τον μεσο ορο του ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ.Ετσι μπορει καποιος να εχει κατω απο την βαση στις Πανελληνιες αλλα αν εχει π.χ. 12/13 στο απολυτηριο να μπορει να γραφτει στο πρωτο ετος σε καποιο ξενο πανεπιστημιο.

Οσον αφορα τα ιδιωτικα ΑΕΙ εγω λεω οτι ακομα και ετσι οπως ειναι υπαρχει φετος αυξηση της ταξεως του 20% γιατι ακομα και αυτοι που μπαινουν καπου που δεν τους αρεσει τα παρατανε και γραφονται σε ιδιοτικα αει για να σπουδασουν αυτο που θελουν.

αν γραψαν πολλοι κατω απο την βαση ισως φταινε τα θεματα και πρεπει να προβληματισει πρωτα το υπουργειο για τα θεματα που μπηκαν και μετα να παρει μετρα.

Οπως ειπα και πιο πριν αν υπαρχουν ελευθερες θεσεις γιατι να μεινουν ελευθερες και να μην μπουν καποιοι φοιτητες με το τυπικο προσον οτι τελιωσαν το λυκειο και συμμετειχαν στις πανελλαδικες?

εμενα προσωπικα δεν με αφορα το μετρο αλλα νομιζω οτι το να καταδικαζεις φοιτητες πριν τους αξιολογησει το ιδιο το τει/αει τοτε ειναι λαθος.Θα μπορουσαν να ελεγαν να δοκιμαστουν πρωτα απο το ιδιο το τει για καποιο διαστημα και μετα αν δεν περασουν π.χ. τα μισα μαθηματα να κοβονται απο την σχολη.ετσι λεω εγω.μια προταση κανω κατι που σε καποιο βαθμο γινεται και εξω και στα ιδιωτικα αει.οτι υπαρχει οριο των φορων που μπορεις να δωσεις καθως και οτι εδω μπορει να χανεις το πασο αλλα εξακολουθεις και εισαι φοιτητης.εξω σε διωχνουν αν δεν εισαι καταλληλος και εχει λογικη.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

Dakar:

Από την στιγμή που λες ότι ασχολείσαι δεν θα έφερνες καν αυτό το ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΤΟΧΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ με την πρώτη φουρνιά του καινούριου συστήματος γιατί ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ότι στην πρώτη χρονιά ΕΒΑΛΑΝ ΓΕΛΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ και στην δεύτερη έκαναν ακριβώς το αντίθετο για να πέσουν οι βάσεις!

Ακόμα....δεν συμφωνώ με το καινούριο σύστημα γιατί τώρα από οποιαδήποτε κατεύθυνση μπορείς να μπεις ΟΠΟΥ ΘΕΣ παρόλο που μπορεί να είσαι άσχετος σε ένα αντικείμενο!Στις Δέσμες ήταν πιο "ειδικά" τα μαθήματα για κάθε σχολή!όμως τώρα δεν πηγαίνω στην συζήτηση για το πως πρέπει να είναι το καινούριο σύστημα γιατί ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ!Μπορώ να γράφω για ΜΕΡΕΣ!!!Παρόλ' αυτά ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!Μόνο και μόνο από θέμα ψυχολογικό να δίνεις τόσα μαθήματα σε τόσο λίγο χρόνο φτάνει!άσε που δεν μπορείς να κρατάς μάθημα!

Κατά την γνώμη μου καλύτερα θα ήταν να κάνουν ένα σύστημα που θα είχε τα καλύτερα από τις Δέσμες και από το καινούριο!

Τώρα με το να μου λες ότι οι μαθητές του 18 δεν καταλάβαιναν τίποτα.........με ποιους μου τους συγκρίνεις;Με τους ξένους της ίδιας τάξης;;;Αν είναι έτσι φίλε μου τότε δεν έχεις ιδέα τι γίνεται!Πώς γίνεται να συγκρίνεις έναν ξένο που στην ίδια αντίστοιχα τάξη έχει ευκολότερη ύλη(πάρε παράδειγμα Αμερική που τα πράγματα είναι γελοία εκεί) με εμάς;;;

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Κάτι ακόμα...αυτό που είπε ο Tomorrow περί εξετάσεων στα πανεπιστήμια είναι πολύ καλή ιδέα!Αν θυμάμαι καλά το είχε προτείνει ο Μπαμπινιώτης και το είχα διαβάσει αναλυτικά σε μια εφημερίδα!Ότι και καλά θα παίρνουν το απολυτήριο και δεν θυμάμαι πως θα γινόταν η επιλογή των μαθητών στα Πανεπιστήμια(μάλον θα είχε και κάποια βάση το απολυτήριο), και αφού έμπαιναν στο Πανεπιστήμιο της επιλογής τους,στο πρώτο εξάμηνο θα έκαναν κάποια μαθήματα και ΑΝ ΠΕΡΝΑΓΑΝ τις εξετάσεις ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ τότε θα συνέχιζαν!Κάπως έτσι αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες τώρα!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Dakar:

Τώρα με το να μου λες ότι οι μαθητές του 18 δεν καταλάβαιναν τίποτα.........με ποιους μου τους συγκρίνεις;Με τους ξένους της ίδιας τάξης;;;Αν είναι έτσι φίλε μου τότε δεν έχεις ιδέα τι γίνεται!Πώς γίνεται να συγκρίνεις έναν ξένο που στην ίδια αντίστοιχα τάξη έχει ευκολότερη ύλη(πάρε παράδειγμα Αμερική που τα πράγματα είναι γελοία εκεί) με εμάς;;;

den to eipa ego allos to eipe, ego aplos simfonisa. mathe na dianazeis ta post

kai na min apantas sto ksekarfoto ;) please

Παιδία, αν και το ιδανικό θα ήταν η προσβαση να ήταν ελευθερη και να είχαμε προπαρασκευστικά εξάμηνα και επιλογή μέσα στο πανεπιστήμιο, εν τουτοις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα είναι πλήρως ανεφάρμοστο. Αν κατι έχουν πετύχει τα εξεταστικά συστήματα όλα αυτα τα χρόνια, αυτό είναι το αδιάβλητο. Δεν αντέχω καν τη σκέψη να αποφασίζουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητάδες μας ποιοι θα μείνουν στις σχολές με τον ίδιο τρόπο που αποφασίζουν ποιους θα πάρουν για μεταπτυχιακά...

Παιδία, αν και το ιδανικό θα ήταν η προσβαση να ήταν ελευθερη και να είχαμε προπαρασκευστικά εξάμηνα και επιλογή μέσα στο πανεπιστήμιο, εν τουτοις κάτι τέτοιο στην Ελλάδα είναι πλήρως ανεφάρμοστο. Αν κατι έχουν πετύχει τα εξεταστικά συστήματα όλα αυτα τα χρόνια, αυτό είναι το αδιάβλητο. Δεν αντέχω καν τη σκέψη να αποφασίζουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητάδες μας ποιοι θα μείνουν στις σχολές με τον ίδιο τρόπο που αποφασίζουν ποιους θα πάρουν για μεταπτυχιακά...

no commentsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Το υπάροχν σύστημα των εξετάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο το θεωρώ το δικαιότερο, αλλά όχι και το καλύτερο... :confused:

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Καλά ρε Dakar μας δουλεύεις τώρα;Το είπε άλλος αλλά ΕΣΥ συμφώνησες!Όταν συμφωνούμε είναι σαν να το έχουμε πει και εμείς!!!Πώς γίνεται τώρα να απαντάω σε κάτι που ΕΙΝΑΙ ΣΕ POST ΣΟΥ και εσύ να το θεωρείς ξεκάρφωτο.....no comments!Άλλος απαντάει επιλεκτικά και όπως θέλει!Τέλοσπαντων το κόβω εδώ γιατί.....θα εξελιχθεί αλλιώς!

Ε ρε..........τι άλλο θα διαβάσω!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Καλά ρε Dakar μας δουλεύεις τώρα;Το είπε άλλος αλλά ΕΣΥ συμφώνησες!Όταν συμφωνούμε είναι σαν να το έχουμε πει και εμείς!!!Πώς γίνεται τώρα να απαντάω σε κάτι που ΕΙΝΑΙ ΣΕ POST ΣΟΥ και εσύ να το θεωρείς ξεκάρφωτο.....no comments!Άλλος απαντάει επιλεκτικά και όπως θέλει!Τέλοσπαντων το κόβω εδώ γιατί.....θα εξελιχθεί αλλιώς!

Ε ρε..........τι άλλο θα διαβάσω!

den eipa pote oti den to eipa kai ego, apla na sou episimano to oti auto to eipe kai kapoios allos ektos apo emena. to periergo pou eida kai mou ekane antiposei einai oti apantas mono sta dika mou post kai prospatheis me ton ena i ton allo tropo na me kontrareis sinexeia.

tha ithela na sou episimano gia alli mia fora na diabaseis ola ta post apo tin arxi kai tha deis oti se arketa exou kanei nikseis peri to thematon pou anefera kai ego alla oxi me toso polli leptomereia kai atoma pou itan se ellinika panepistimia.

tespa den exei noima pleon na sizitame giati mallon iparxei problima epikoinonias apo oti katalaba.

asto na paei kai kali nixta. ego apo auto to thread teliosa giati polli salio xalasa kai den aksize kai ton kopo apo oti blepo.

byezzzzzzzzzzz

Άντε και ένα ακόμα από μένα γιατί μου φαίνεται άλλος δεν καταλαβαίνει!

Δεν είπα ότι μόνο εσύ τα λες!ΑΛΛΑ είσαι Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ!Κι εγώ είπα ότι γίνονται κάποια από αυτά σε άλλα πανεπιστήμια λιγότερο σε άλλα περισσότερο αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑΩ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΣΕΝΑ!Λόγω της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ με το τρομερό και τρανταχτό επιχείρημα "ΑΚΟΥΣΑ/ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ"!!!ΚΑι παρόλ'αυτά συνεχίζεις να επιμένεις ΧΩΡΙΣ να τα έχεις ζήσει!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

απλα να πω οτι αν υπηρχαν προπανεπιστημιακα τμηματα θα ηταν καλυτερα αλλα με την προυποθεση να ελεγχονται τα γραπτα και απο εξωτερικο διορθωτη γιατι εχω ακουσει οτι αρκετοι καθηγητες θελουν να κοψουν τους φοιτητες.

Αντιθετα στα κολλεγια συνηθως οι καθηγητες ειναι φιλικοι και θελουν να βοηθησουν αλλα παντοτε ελεγχονται απο τους αρμοδιους φορεις.Εκτος βεβαια αν πεσεις σε περιπτωση καθηγητη οποτε τα πραγματα αλλαζουν.

Για πανεπιστημια του εξωτερικου δεν ξερω τι γινεται με τους καθηγητες.Ομως δεν νομιζω να θελουν να κοψουν καποιον.Να σημειωσω οτι σε πανεπιστημια του εξωτερικου μπορεις να μπεις ακομα και με το απολυτηριο σε αγγλοφωνα π.χ. προγραμματα στην Βουλγαρια και θεωριτικα δεν υπαρχει νομικος λογος που η Ελλαδα δεν μπορει να αναγνωρισει ακαδημαικα αυτα τα πτυχια.

Τα κολλεγια μπορει αργοτερα να αναγνωριστουν μονο επαγγελματικα ομως.Και ειναι λογικο λογω Συνταγματος.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

• 2 years later...
Από την στιγμή που το εκπαιδευτικό σύστημα, από το νηπιαγωγείο μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι επιεικώς απαράδεκτο όλοι όσοι παίρνουν πτυχίο λυκείου έχουν το δικαίωμα να σπουδάσουν. Όσοι πιστεύουν ότι τα άτομα που βγάζουν 9 στις πανελλήνιες δεν έχουν το δικαίωμα για περαιτέρω μόρφωση και πρέπει να πάνε σπίτια τους είναι κομπλεξικοί και άτομα χωρίς παιδεία.

όσοι δεν μπορουν να βγαλουν τοτε βαθμο πανω απο 9 ειναι βλακες...ελεος δλδ

εγώ στο σχολείο μου οσους βλέπω να μην κάνουν τίποτα και να μη μπορουν να βγάλουν βαθμό είναι μοσχάρια

LAZIO IRRIDUCIBILI CURVA NORD

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πιστεύεις ότι αν κάποιος δεν μπορεί να βγάλει πάνω από 9 στις εξετάσεις θα καταφέρει να βγάλει κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ;

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Από την στιγμή που το εκπαιδευτικό σύστημα, από το νηπιαγωγείο μέχρι την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι επιεικώς απαράδεκτο όλοι όσοι παίρνουν πτυχίο λυκείου έχουν το δικαίωμα να σπουδάσουν. Όσοι πιστεύουν ότι τα άτομα που βγάζουν 9 στις πανελλήνιες δεν έχουν το δικαίωμα για περαιτέρω μόρφωση και πρέπει να πάνε σπίτια τους είναι κομπλεξικοί και άτομα χωρίς παιδεία.

Οσοι πιστεύουν αυτο το πράγμα ανήκουν στην οικογένεια

"παπαγαλίδαι"

Ξυπνίστε η μόρφωση ανήκει σε όλους

Μα τι φασιστικά επιχειρήματα είναι αυτά; Οποιος έχει αντίθετη άποψη είναι "κομπλεξικός", "παπαγάλος" και δεν έχει παιδεία. Δηλαδή έλεος, αν είναι να κάνουμε συζήτηση με επιχειρήματα του κ*λου πείτε να το ξέρουμε. :down:

Πιστεύεις ότι αν κάποιος δεν μπορεί να βγάλει πάνω από 9 στις εξετάσεις θα καταφέρει να βγάλει κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ;

γιατι πιστευεις φιλε μου οτι αν καποιος εχει βγαλει 15 θα καταφερει ντε και καλα να τελειωσει το μαθηματικο και το φυσικο?

γιατι πιστευεις φιλε μου οτι αν καποιος εχει βγαλει 15 θα καταφερει ντε και καλα να τελειωσει το μαθηματικο και το φυσικο?

Έχει περισσότερες πιθανότητες.

Αν δεν μπορεί αυτός τότε δεν μπορεί σίγουρα αυτός που έχει βγάλει 7 ή 8.

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

Οσοι πιστεύουν αυτο το πράγμα ανήκουν στην οικογένεια

"παπαγαλίδαι"

Ξυπνίστε η μόρφωση ανήκει σε όλους

oταν καποιος δεν μπορει να βγαλει να βγαλει πανω απο 9 τοτε συμβαινουν 2 πραγματα...ειτε ειναι πραγματικα χαζος δηλαδη δεν μπορει να καταλαβει καποια βασικα μαθηματικα και φυσικη ας πουμε ειτε ειναι πολυ 'μαγκας' για να διαβασει...either way, ειναι βλακας! ειναι απλο...μαλλον εσυ πρεπει να ξυπνησεις και να δεις τι συμβαινει.

εσυ τι μαθητρια εισαι btw?

πραγματικα ειναι πολυ ευκολο να περασεις τη βαση στις πανελληνιες...εστω και μονο με παπαγαλια να πας το 10 το πιανεις γιατι σε ολες τις κατευθυνσεις υπαρχουν τα μαθηματα παπαγαλιας που βοηθανε τους αδυναμους μαθητες...εαν εσυ εισαι 'μαγκας' και περιμενεις να 'διαβασεις' μια βδομαδα πριν τις πανελληνιες τοτε με συγχωρεις αλλα δεν φταιει το συστημα αλλα η βλακεια στο κεφαλι σου...καλως ή κακως υπαρχουν καποιοι κανόνες και πρεπει να μαθεις να ζεις με αυτους..

επισης, η μορφωση δεν ανηκει σε ολους..το δικαιωμα στη μορφωση το εχουν ολοι αλλα λιγοι την κατακτουν...επιλογη μας δεν ειναι? αμα θες να μαθεις, διαβασε...αμα διαβασεις θα περασεις το 9..τοσο απλο ειναι...

επισης, καποιος του 15 δεν σημαινει οτι θα βγαλει το μαθηματικο αλλα σιγουρα εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες

Έχει περισσότερες πιθανότητες.

Αν δεν μπορεί αυτός τότε δεν μπορεί σίγουρα αυτός που έχει βγάλει 7 ή 8.

συμφωνω απολυτα μαζι σου..Βεβαια εγω το παω αλλου επιλεγοντας οχι τυχαια αυτες τις δυο σχολες....ωστοσο για να μη βγω off topic θα αναφερω και τη δικη μου αποψη πανω στο θεμα του 9...το προβλημα δεν ειναι αν καποιος "πρεπει" και "οφειλει" να βγαλει πανω απο 10,το θεμα ειναι γιατι το υπουργειο αποφασισε να ανοιξει τοσες πολλες σχολες{υπαρχουν πολλες απαντησεις στο θεμα αυτο}.απο τη στιγμη ομως που τις ανοιξε οφειλει να τις γεμισει με 85% περιπου απο τις πανελληνιες και ας εχουν γραψει μερικοι και κατω απο 10.Ο βαθμος εισαγωγης θα διαμορφωθει απο τη ζητηση στα μηχανογραφικα.Τωρα βεβαια γιατι καθιερωθηκε το πλαφον του 10 στις πανελληνιες δεν εγινε σε καμια περιπτωση για την "αναβαθμιση" της Γβαθμιας εκπαιδευσης και γιαυτο ως νοημονες πολιτες-φοιτητες να μη μπαινουμε στο trippaki "καλως εγινε"