Jump to content

Character Encodings

Voldemort
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μήπως ξέρει κανείς κανένα encoding που να υποστιρίζει πολλές γλώσσες μαζί; :(

πχ ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, κινέζικα κτλ... :O

Εγώ ξέρω τις iso-8859-1 που είναι για τα αγγλικά και την iso-8859-7 που είναι για τα ελληνικά. μήπως υπάρχει κάτι στο μέσο; :(

:pig:

Τι εννοείς όταν λες Unicode? Εγώ θέλω να βρω ένα character encoding meta-tag που υποστιρίζει πολλές γλώσσες μαζί.

Αυτό που έχει είναι το iso-8859-1, αλλά δεν υποστιρίζει ελληνικά, αλλά το iso-8859-7 υποστιρίζει μόνο ελληνικά...

Θέλω να βρω ένα που υποστιρίζει τις περισσότερες γλώσσες

Θέλεις ένα character encoding που να έχει αυτές τις δυνατότητες και ο e.e. σου απάντησε unicode (http://www.unicode.org/standard/WhatIsUnicode.html) http://www.google.com :)

Ubuntu Linux

UTF-8 χωρίς όμως κινέζικα...κάποιες υπόλοιπες γλώσσες μαζί...

Εγώ θέλω αυτό ακριβώς που είπε ο Omen. UTF-8, αυτό που λες όμως δεν μου εξηγεί πολλά πράγματα. Θα ήθελα μία λίστα, με encodings, και ποιές γλώσσες υποστηρίζουν το κάθε ένα...

Τι εννοείς όταν λες Unicode? Εγώ θέλω να βρω ένα character encoding meta-tag που υποστιρίζει πολλές γλώσσες μαζί.

Αυτό που έχει είναι το iso-8859-1, αλλά δεν υποστιρίζει ελληνικά, αλλά το iso-8859-7 υποστιρίζει μόνο ελληνικά...

Θέλω να βρω ένα που υποστιρίζει τις περισσότερες γλώσσες

Το charset δεν υποστηρίζει γλώσσες, αλλά αλφάβητα. Πληροφοριακά, το ISO-8859-7 προφανώς υποστηρίζει ελληνικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες. :shifty:

Η λίστα με τα encodings είναι ψιλοτεράστια. ISO-8859-5 είναι πχ αυτό που περιέχει τους κυριλλικούς χαρακτήρες. Και εννοείται ότι δεν υπάρχουν μόνο τα iso, αλλά και τα WIN, MAC, KOI8 και άλλα.

Αν αυτό που θέλεις είναι να έχεις κείμενο που περιέχει ελληνικούς, κυριλλικούς, γαλλικούς ή τουρκικούς χαρακτήρες ταυτόγχρονα, τότε η λύση UTF8/16 (unicode) είναι μονόδρομος. Υπόψην ότι δεν περιέχουν όλες οι γραμματοσειρές όλα τα σύμβολα για όλα τα αλφάβητα ακόμα και αν χαρακτηρίζονται ως unicode. Από τις διαδεδομένες γραμματοσειρές, η πληρέστερη είναι ίσως η Arial Unicode MS.

Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, θα πρέπει να ψάξεις στα σχετικά sites με τα specifications των συγκεκριμένων προτύπων.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr