Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Htc 10 Auto Snapdragon camera

36492261484_6eff15ec35_c.jpgPlaymobil Snapdragon camera by Guardian, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

αλλαξες καθολου το wb? κατι δεν μου καθεται καλα... :happy:

οχι.. πάντως τα χρώματα έτσι όπως ήταν τ αποτύπωσε

Στο DxOmark τα iphones έπιασαν 92 και 94 (για το plus).....

Κάτι μου μυρίζει με το καινούριο σύστημα αξιολόγησης + το γεγονός ότι αν κατεβάσετε οποιαδήποτε φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση από το site τους, από το review τους, θα δείτε το Photoshop να έχει χρησιμοποιηθεί...... :confused: (???!!!!...???)....

Στο HTC U11 καθώς και στο Iphone 7.0 για παράδειγμα, δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο....

Δεν ξέρω αν θα υπάρξει απάντηση από την Dxo αλλά μου μυρίζει σκανδαλάκι....

Η απάντηση της DXo

his could be caused by the factors mentioned at the end:

"The iPhone 8 and 8 Plus record photographs in the DCI-P3 colorspace, which their displays also use. DCI-P3 is newer and larger than the sRGB color space that most devices use and most web browsers assume. So to ensure that the images we used in the review display properly on a wide variety of browsers and devices, we converted the originals from DCI-P3 to sRGB. This can slightly reduce the richness of color in some cases from what you would see when viewing the original images on a DCI-P3-calibrated display with appropriate software. We also captured the original images using the new HEIF (High-Efficiency Image Format), but we then converted them to very high-quality JPEGs for viewing in standard browsers and image editing software."

iPhone captures photos in wider color gamut and in HEVC. They had to convert it somehow to be viewable for all."

Δεν ξέρω να κρίνω αλλά είμαι καχύποπτος, πως μέσα από περίεργες αναλύσεις πάνε να το καλύψουν...

Edited by babill2004
"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Βασικά αν θέλαν να το κρύψουν απλά θα τροποποιούσαν το exif

Πάντως photoshop μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς λόγους. Ακόμα και για απλό resize/crop.

Πάντως κρίμα... όσο άριστες είναι οι συγκρίσεις τους στους αισθητήρες φωτογραφικών μηχανών, τόσο μέτρια είναι τα review τους στις κάμερες κινητών.

Βασικά αν θέλαν να το κρύψουν απλά θα τροποποιούσαν το exif

Πάντως photoshop μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς λόγους. Ακόμα και για απλό resize/crop.

Πάντως κρίμα... όσο άριστες είναι οι συγκρίσεις τους στους αισθητήρες φωτογραφικών μηχανών, τόσο μέτρια είναι τα review τους στις κάμερες κινητών.

Ισως... Θα μπορούσε απλά να το "ξέχασαν" να το κάνουν... :p

Δεν βλέπω (τόση, αν υπάρχει κιόλας) διαφορά από Pixel & U11 που να δικαιολογεί το 94...

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Ισως... Θα μπορούσε απλά να το "ξέχασαν" να το κάνουν... :p

Δεν βλέπω (τόση, αν υπάρχει κιόλας) διαφορά από Pixel & U11 που να δικαιολογεί το 94...

Δεν έχω προλάβει να το διαβάσω, αλλά από την άλλη ενδεχομένως να χεις δίκιο. Είναι πολυ ερασιτεχνικά πλέον τα reviews τους.

Πάντως δεν είναι μόνο τα δείγματα αλλά και η ευκολία λήψης που ίσως να επηρρέασαν την βαθμολογία.

Εν πάση περιπτώσει θα του ρίξω μια ματιά. Αλλά από την στιγμή που έχουν φτάσει να βαθμολογούν με 90αρια δεν περιμενω και πολλά. Για μένα το άριστα ούτε full frame dslr με ποιοτικό φακό δεν θα πρεπε να το παίρνει. Όταν αύριο μεθαύριο βελτιωθούν και άλλο τα κινητά, με τι βαθμό θα τα βαθμολογούνε; Με 110? :p

Edited by Antretng

Δεν έχω προλάβει να το διαβάσω, αλλά από την άλλη ενδεχομένως να χεις δίκιο. Είναι πολυ ερασιτεχνικά πλέον τα reviews τους.

Πάντως δεν είναι μόνο τα δείγματα αλλά και η ευκολία λήψης που ίσως να επηρρέασαν την βαθμολογία.

Εν πάση περιπτώσει θα του ρίξω μια ματιά. Αλλά από την στιγμή που έχουν φτάσει να βαθμολογούν με 90αρια δεν περιμενω και πολλά. Για μένα το άριστα ούτε full frame dslr με ποιοτικό φακό δεν θα πρεπε να το παίρνει. Όταν αύριο μεθαύριο βελτιωθούν και άλλο τα κινητά, με τι βαθμό θα τα βαθμολογούνε; Με 110? :p

Φαντάζομαι ότι η βαθμολογία τους γενικά, έχει βάση την απόδοση των κινητών και όχι γενικά. Μακάρι για μας σύντομα να φτάσουν στο πρόβλημα του 110. Θα αλλάξουν (και πάλι) τον τρόπο αξιολόγησης...

Περιμένω τώρα τα νέα Pixels να δω τι έχουν ετοιμάσει κυρίως από πλευράς software. Διότι δεν έχω ακούσει να έχει κυκλοφορήσει κάποιος νέος αισθητήρας 1/2.3 1.55 που βάζει η google στα κινητά τους. Άρα μένει μόνο εξέλιξη software, χαμηλότερο ίσως f και επεξεργαστική δύναμη...

Καινούριο εργαλείο mi6 (είναι πανέμορφο το ριμαδη!!)

Auto και *2 loslles zoom!! Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι στο μανουαλ έχει μόνο μέχρι 1/4 το κλείστρο!!ενώ στο mi5s είχε μέχρι 30 δευτερόλεπτα!!!

37211090376_f352b8839d_b.jpgIMG_20170922_141104 by manthos kalaitzidis, on Flickr

37400489955_1fa546643e_b.jpgIMG_20170922_141108 by manthos kalaitzidis, on Flickr

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...