Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είναι μια μέτρια κάμερα,αλλά επιμένω ότι κυρίως φταίει το λογισμικό anyway.Aνεβάζω και μια στο αυτόματο σε χαμηλό φωτισμό με αυτές τις αρρωστιάρικες κιτρινιάρικες λάμπες.

36549153950_ce98235168_c.jpgXiaomi mi max 2 Auto by Giwrgos Gkretsikos, on Flickr

Δεν είναι και τόσο κακή πάντως. Οκ, θα μπορούσε να είχε αφήσει λίγο θορυβο για παραπάνω λεπτομέρια αλλα κατά τα άλλα για κινητο 6.44 ιντσων στη τιμή που είναι μια χαρά μου φαίνεται.

Μήπως με κάποιο άλλο app έχει λιγότερο nr?

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν είναι και τόσο κακή πάντως. Οκ, θα μπορούσε να είχε αφήσει λίγο θορυβο για παραπάνω λεπτομέρια αλλα κατά τα άλλα για κινητο 6.44 ιντσων στη τιμή που είναι μια χαρά μου φαίνεται.

Μήπως με κάποιο άλλο app έχει λιγότερο nr?

Πλάκα πλάκα δεν έχω δοκιμάσει,θα κατεβάσω καμιά open camera,bacon και θα δω.

Πλάκα πλάκα δεν έχω δοκιμάσει,θα κατεβάσω καμιά open camera,bacon και θα δω.

Συνήθως η cyanogen camera έχει το λιγότερο nr.

Όχι άλλες κίτρινες/πορτοκαλί λάμπες, μια πλατεία δεν έχετε εκεί κοντά να πάτε με τον καφέ ή το κουτάκι μπίρα να απλωθείτε και να κάνετε άνετα τα πειράματα του κόσμου; Μόνο έτσι θα βγάλετε άκρη.

Όχι άλλες κίτρινες/πορτοκαλί λάμπες, μια πλατεία δεν έχετε εκεί κοντά να πάτε με τον καφέ ή το κουτάκι μπίρα να απλωθείτε και να κάνετε άνετα τα πειράματα του κόσμου; Μόνο έτσι θα βγάλετε άκρη.

Δεν λες που καθόμαστε και ασχολούμαστε μπας και διαφωτίσουμε και κανέναν πιθανό αγοραστή.

Δεν λες που καθόμαστε και ασχολούμαστε μπας και διαφωτίσουμε και κανέναν πιθανό αγοραστή.

Πρόσεξε γιατί μιλάς με πιθανό αγοραστή :lol::lol::lol:

Απλά λέω ότι χρειάζεται θεματική ευχέρεια σε συγκεκριμένες συνθήκες για να καταλάβουμε καλύτερα τις δυνατότητες της συσκευής.

Πρόσεξε γιατί μιλάς με πιθανό αγοραστή :lol::lol::lol:

Απλά λέω ότι χρειάζεται θεματική ευχέρεια σε συγκεκριμένες συνθήκες για να καταλάβουμε καλύτερα τις δυνατότητες της συσκευής.

Ε τώρα αυτό είχα πρόχειρο από το μπαλκόνι μου :p

Ε τώρα αυτό είχα πρόχειρο από το μπαλκόνι μου :p

Καλά και μένα το μπαλκόνι μου είναι το αγαπημένο μου θέμα όταν δοκιμάζω μια κάμερα :lol:

Βολεύει πάντως από άποψη συγκριτικών με προηγούμενα κινητά.

Για παράδειγμα: honor 8 auto vs redmi note 4x google hdr+

36268844736_fea1b59ca4_c.jpgIMG_20170712_215411 by Andreas L., on Flickr

36137853893_79bf1c7d23_c.jpgIMG_20170830_221025 (google hdr+) by Andreas L., on Flickr

Edited by Antretng

Καλά και μένα το μπαλκόνι μου είναι το αγαπημένο μου θέμα όταν δοκιμάζω μια κάμερα :lol:

Βολεύει πάντως από άποψη συγκριτικών με προηγούμενα κινητά.

Για παράδειγμα: honor 8 auto vs redmi note 4x google hdr+

36268844736_fea1b59ca4_c.jpgIMG_20170712_215411 by Andreas L., on Flickr

36137853893_79bf1c7d23_c.jpgIMG_20170830_221025 (google hdr+) by Andreas L., on Flickr

νομιζω η πανω ειναι καλυτερη απο αποψη θορυβου και ευκρινειας ισως επαιξε ρολο και το hdr στην κατω..οσο μπορω να δω απο το κινητο βεβαια γιατι υπολογιστη δεν εχω μπροστα μου

νομιζω η πανω ειναι καπυτερη απο αποψη θορυβου και ευκρινειας ισως επαιξε ρολο και το hdr στην κατω

Εντάξει το ένα είναι ναυαρχίδα της huawei (ίδια κάμερα με p9) και το άλλο οικονομικό μοντέλο της xiaomi. Και μόνο ότι με το hdr+ της google είναι συγκρίσιμο με κινητό διπλάσιας αξίας και μικρότερο σε ιντσες εμένα με αφήνει χαρούμενο :)

Πάντως όσα κινητά έχω δοκιμάσει σε αυτό το κάδρο, πάντα κάτι με χαλάει.

Πχ nexus 5x auto (ενεργοποίησε hdr+) και moto x style auto

34799425512_3d523b2733_c.jpgIMG_20170316_011334 by Andreas L., on Flickr

34357451635_2f991b5e1a_c.jpgIMG_20170429_211534099 by Andreas L., on Flickr

Edited by Antretng

:lol:αυτην που την βλεπεις ολο το βραδυ φερνει βολτες πανω κατω ,μιλαμε για μοτερακι και το πρωι ειναι με κατι ματια πρησμενα και κοκκινα λες και βγηκε απο αλβανικο βαπορι:D

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

η γλιτσα ειναι δανεικη απο τον παππου μου για τις ανγκες της φωτογραφισης αυτο αν το βαλεις με προβατα το ποιο πιθανο ειναι να τα φαει αυτο παρα ο λυκος χαχαχα

Είναι σκυλί της νύχτας!!!

Εντάξει το ένα είναι ναυαρχίδα της huawei (ίδια κάμερα με p9) και το άλλο οικονομικό μοντέλο της xiaomi. Και μόνο ότι με το hdr+ της google είναι συγκρίσιμο με κινητό διπλάσιας αξίας και μικρότερο σε ιντσες εμένα με αφήνει χαρούμενο :)

Πάντως όσα κινητά έχω δοκιμάσει σε αυτό το κάδρο, πάντα κάτι με χαλάει.

Πχ nexus 5x auto (ενεργοποίησε hdr+) και moto x style auto

34799425512_3d523b2733_c.jpgIMG_20170316_011334 by Andreas L., on Flickr

34357451635_2f991b5e1a_c.jpgIMG_20170429_211534099 by Andreas L., on Flickr

οτι δεν εχεις καμια καλη γειτονισα;:p το καδρο ειναι δυσκολο γιατι εχει εναν φωτισμο δυσκολο ο οποιος μπροστα σου δινει καλουτσικα αποτεσματα και απο κει και περα το χαος παρολα αυτα και το nexus εκανε καλη δουλεια σχετικα...βασικα μια λαμπα σε σωνει Edited by highland1

οτι δεν εχεις καμια καλη γειτονισα;:p το καδρο ειναι δυσκολο γιατι εχει εναν φωτισμο δυσκολο ο οποιος μπροστα σου δινει καλουτσικα αποτεσματα και απο κει και περα το χαος παρολα αυτα και το nexus εκανε καλη δουλεια σχετικα

Αστα να πάνε. Μόνο κάτι γιαγιάδες έχει. :lol:

Ναι ισχύει. Μα μου αρέσει που είναι δύσκολο κάδρο με σκιές, μεγάλη σχετικά απόσταση και φυτά για να βλέπεις λεπτομέρια. Μόνο η rx100 επιβίωσε από το τεστ :p

Το nexus απο άποψη λεπτομέριας καλά τα πήγε αλλά από άποψη φυσικότητας το χασε. Εντελώς διαφορετικά χρώματα από οτι έβλεπα. Γενικά αλλάζει τα χρώματα και contrast που βλέπεις λογω tone maping του hdr+.

Αλλά πιο πολύ ήθελα να πω την αξία του να έχεις ένα μόνιμο ίδιο κάδρο το οποίο θα έχει μόνιμα ίδιο φωτισμό (πχ κολώνα της ΔΕΗ) αφού μπορείς να κάνεις συγκρίσεις με παλαιότερά σου κινητά.

οντως αυτο ειναι καλο συγκριτικο γιατι το καδρο ειναι οτι πρεπει για να φτανεις τις καμερες στα ορια απο εκει και περα οκ η σονυ εχει και εναν αισθητηρα 1ιντσα και δεν θα σου ανεβασε και πολυ iso οποτε λογικο ειναι αυτο θα ηθελα και μια ταμπελα καπου εκει να βλεπω τα γραμματα γιατι εκει φαινονται πολλα πραγματα αλλα δεν εχει

οντως αυτο ειναι καλο συγκριτικο γιατι το καδρο ειναι οτι πρεπει για να φτανεις τις καμερες στα ορια απο εκει και περα οκ η σονυ εχει και εναν αισθητηρα 1ιντσα και δεν θα σου ανεβασε και πολυ iso οποτε λογικο ειναι αυτο θα ηθελα και μια ταμπελα καπου εκει να βλεπω τα γραμματα γιατι εκει φαινονται πολλα πραγματα αλλα δεν εχει

Εντάξει η πολυκατοικία απέναντι αλλα και οι τριγύρω έχουν θάμνους και δεντράκια που είναι πολύ καλύτερα για συγκριτκά. Ζουμάρεις και βλέπεις πόση λεπτομέρια έχουν κρατήσει στα φύλλα. Έχει και τους πάνω σκοτεινούς ορόφους που βλέπεις λεπτομέριες και dynamic range σε σκιές. Μια χαρά είναι.

Όσον αφορά την rx100 ακριβώς για αυτό το είπα. Ότι μόνο τέτοια κάμερα τα καταφέρνει σε τέτοιο θέμα.

Τέσπα, μην μονοπωλώ άλλο το thread. Απλά ορμώμενος από το σχόλιο περί να βγείς πλατία ήθελα να πω ότι ορισμένες φορές το σπίτι μας μπορεί να προσφέρει τα ιδανικά κάδρα για σύγκριση.

Edited by Antretng

Δοκίμασα πριν την νέα Google camera hdr+ αλλά το παράξενο noise pattern υπάρχει ακόμη σε όλα τα προφίλ...

The power of the 10

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

αυτη πρεπει να ειναι κοντα στα 30 δευτερα ισως και παραπανω;

δέκα λεπτά..

Βασικά δεν είναι πάνω απο 5 άντε 10 δευτερόλεπτα. Απλά είναι το light paint mode όπου συνεχίζει μετά να τραβά άλλες λήψεις και να προσθέτει απλά τα φώτα στη βασική φωτογραφία.

Δηλαδή τράβηξε μια φωτογραφία 5-10 δευτερα και μετα τράβαγε άλλες για τα επόμενα 10 λέπτα και πρόσθετε τα φώτα.

Δοκίμασα πριν την νέα Google camera hdr+ αλλά το παράξενο noise pattern υπάρχει ακόμη σε όλα τα προφίλ...

The power of the 10

Ακόμα και με την n5? Το δοκίμασες σε σκοτάδια ή και σε μεσαίες συνθήκες; Γενικά έχει παραπανω θόρυβο αλλά πολύ παραπάνω λεπτομέρια. Βέβαια επειδή έχεις ois και καλό nr process ίσως είναι προτιμότερη η στόκ.

Ακόμα και με την n5? Το δοκίμασες σε σκοτάδια ή και σε μεσαίες συνθήκες; Γενικά έχει παραπανω θόρυβο αλλά πολύ παραπάνω λεπτομέρια. Βέβαια επειδή έχεις ois και καλό nr process ίσως είναι προτιμότερη η στόκ.

Kαι σε σκοταδια και σε μεσαιες συνθηκες σε ολα τα προφιλ.Ενω σε μερικα σημεια ειναι πολυ καλη η φωτο σε αλλα σημερα εχει καθετες γραμμες με noise pattern...

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Kαι σε σκοταδια και σε μεσαιες συνθηκες σε ολα τα προφιλ.Ενω σε μερικα σημεια ειναι πολυ καλη η φωτο σε αλλα σημερα εχει καθετες γραμμες με noise pattern...

Κατάλαβα. Ε οπότε είναι αυτό που είπα. Καλύτερα η στοκ που είναι optimized για το δικό σου κινητό.

Γενικά πάντως έχει παραπάνω θόρυβο (βλεπε τον ουρανό στο μινι συγκριτκό που έκανα redmi note 4x hdr+ vs honor 8).

Πάντως ο θόρυβος που περιγράφεις φεύγει με debanding. Αλλά αν είναι να κάθεσαι να photoshopareis καθε φωτογραφία, δεν αξίζει.

@Vangelis_D9 και @highland1 τις προσωπικές σας διαμάχες παρακαλώ να τις λύνετε με pm. Edited by Antretng

Τι θα γίνει ρε παιδιά. Θα σας μαλώνω όλη την ώρα; Σας ζήτησα να σταματήσετε.

Σβηστήκαν μηνύματα. Ας μην ξεφεύγουμε. Σας ευχαριστώ.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...