Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Γιάννη πολύ όμορφα καδρα και οι bokeh φοβερες!!
Ευχαριστώ πολύ Μαριε. Θα ξανακατεβω άλλη μέρα αλλά να είναι σούρουπο για μερικές ακόμη! :)

May the mi note 3 force be with you

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Ευχαριστώ Αντρέα.!! Τα σπάει το κινητό!!

Γιάννη εάν θέλεις κάνε και μία δοκιμή (στις ημερήσιες) με ανεβασμένο το contrast κατά μία σκάλα.

Εάν δείς ότι ξεφεύγει το θέμα κατέβασε ταυτόχρονα και μία σκάλα το sharpness (καθαρότητα το αναφέρει στα Ελληνικά).

Ίσως να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. :)

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Κατά τα γούστα μου τουλάχιστον, είναι σωστό το contrast.

Νομίζω αν το αυξήσει και άλλο θα αρχίσει να χάνει σε φυσικότητα και θα κλείσει και τις σκιές.

Φυσικά δοκιμάζει μιας και ειναι θέμα γούστου. Αυτό είναι ένα καλό που έχει η xiaomi.

Προσαρμόζεις sharpness, saturation και contrast κατά τις προτιμήσεις σου. ;)

Ήδη τις έχω πειραγμένες τις ρυθμίσεις. Έτσι τραβάω όλες τις φωτος. 6c73775cdc30080a296ebca4edb56c88.jpg

Και εγώ υψηλή το έχω (για οσους δεν γνωρίζουν ειναι η 4η σκάλα από τις 6... δηλαδή παει και παραπάνω).

Για αυτό μου άρεσε το contrast σου. Ίδιο το έχουμε :lol:

Και εγώ έτσι βαράω παιδιά. Το είχα δει που το πρότεινε ο Αντρέας πριν αρκετό καιρό σε κάποιο post. Το ρύθμισα έτσι και οι ημερήσιες μου είναι πολύ δυνατές και με πολύ ωραία χρώματα χωρίς να ξεφεύγουν σε φυσικότητα. :D

Πακέτο οι δύο ρυθμίσεις δίνουν ωραίο αποτέλεσμα.

iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Στη πισω καμερα σε χαμηλό φωτισμό τα πάει καλύτερα το s8. Σε bokeh τα πάει καλύτερα το op5t. Για ημερήσιες και πως τα πάνε οι μπροστινες δεν έχω άποψη.

Αν σε νοιάζει μόνο η κάμερα, πάρε το s8.

Μία διόρθωση εδώ Αντρέα. Το op5t ΔΕΝ έχει τηλεφακό, απλά τον χρησιμοποιεί για να το βοηθάει στις νυχτερινές λήψεις. Επομένως, δεν παίζει κανένα ρόλο στο bokeh. Επειδή έχω δει δείγματα από 5t, θεωρώ πολύ καλύτερο το s8 σαν all around κάμερα ακόμα και στο bokeh.

Edit: επίσης για την μπροστινή που ρώτησε η φίλη, κυμαίνεται σε πολύ μέτριο επίπεδο ειδικά άμα δεν είναι τελείως μέρα.

Στάλθηκε από το Pixel 2 XL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μία διόρθωση εδώ Αντρέα. Το op5t ΔΕΝ έχει τηλεφακό, απλά τον χρησιμοποιεί για να το βοηθάει στις νυχτερινές λήψεις. Επομένως, δεν παίζει κανένα ρόλο στο bokeh. Επειδή έχω δει δείγματα από 5t, θεωρώ πολύ καλύτερο το s8 σαν all around κάμερα ακόμα και στο bokeh.

Καλά ούτε το p10, p9, mate 9 κλπ έχουν τηλεφακό αλλά τον χρησιμοποιούν κανονικότατα για artificial bokeh. (ήταν και από τα πρώτα)

Το θόλωμα δεν οφείλεται στο tele (αφού μιλάμε και για μικροσκοπικους αισθητήρες) αλλά ότι στερεοσκοπικά βρίσκει τι ειναι ειναι foreground και background.

Οπότε έχω την εντύπωση ότι και το op5t το χρησιμοποιεί με παρόμοιο τρόπο. Σε συγκριτικό πάντως s8 με op5t που χε γίνει παλαιότερα θυμάμαι ότι είχε κάνει καλύτερη δουλειά το op5t. Η επιλεκτική εστίαση του s8 από οτι καταλαβαίνω τα πάει καλά σε σχετικά κοντυνές αποστάσεις και λογικό αφού δεν έχει την βοήθεια δεύτερου φακού.

Edited by Antretng

Καλά ούτε το p10, p9, mate 9 κλπ έχουν τηλεφακό αλλά τον χρησιμοποιούν κανονικότατα για artificial bokeh. (ήταν και από τα πρώτα)

Το θόλωμα δεν οφείλεται στο tele (αφού μιλάμε και για μικροσκοπικους αισθητήρες) αλλά ότι στερεοσκοπικά βρίσκει τι ειναι ειναι foreground και background.

Οπότε έχω την εντύπωση ότι και το op5t το χρησιμοποιεί με παρόμοιο τρόπο. Σε συγκριτικό πάντως s8 με op5t που χε γίνει παλαιότερα θυμάμαι ότι είχε κάνει καλύτερη δουλειά το op5t. Η επιλεκτική εστίαση του s8 από οτι καταλαβαίνω τα πάει καλά σε σχετικά κοντυνές αποστάσεις και λογικό αφού δεν έχει την βοήθεια δεύτερου φακού.

Σίγουρα με παρόμοιο τρόπο δουλεύει, αλλά επειδή το 5αρι είχε τελεφωτο που βοηθάει και στο 5τ καταργήθηκε, πολλοί περιμένουν αντίστοιχα αποτελέσματα στο bokeh αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Κατά την γνώμη μου το 5τ ήταν downgrade σε σχέση με το απλό στο κομμάτι κάμερα και προσωπικά το θεωρώ χειρότερο από s8 στα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Ελπίζω να μην την μπερδεψαμε την φίλη με την διχογνωμία

Σίγουρα με παρόμοιο τρόπο δουλεύει, αλλά επειδή το 5αρι είχε τελεφωτο που βοηθάει και στο 5τ καταργήθηκε, πολλοί περιμένουν αντίστοιχα αποτελέσματα στο bokeh αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Κατά την γνώμη μου το 5τ ήταν downgrade σε σχέση με το απλό στο κομμάτι κάμερα και προσωπικά το θεωρώ χειρότερο από s8 στα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Ελπίζω να μην την μπερδεψαμε την φίλη με την διχογνωμία

Είχε ανεβεί συγκριτικό πριν καμια βδομάδα με μια δέστρα σε λιμάνι. Το s8 τα ειχε παει πολύ χειρότερα σε σχέση με op5t. Θυμάμαι που είχε σχολιάσει σχετικά και ο Αλέξης (@abdalis) ότι το s8 τα είχα θολώσει όλα λάθος (λογικό κιόλας λόγω της απόστασης... εκει θες διπλό φακό).

Το ότι μπορεί να τα πάει χειρότερα απο το op5 δεν σημαίνει ότι φταίει η έλλειψη τηλεφακού αφού ο τηλεφακός δεν βοηθάει στο θόλωμα. Ίσως να βοηθήσει στα πρόσωπα στο ότι δεν θα ειναι παραμορφωμένα. Αλλά ως εκεί. Θες 2 φακούς ωστε να "δει" στερεοσκοπικα και από εκεί και πέρα ειναι καθαρά software. Ίσως δεν είχαν προσαρμόσει σωστά το λογισμικό στο το νεο set up. Σκέψου ότι οι συσκευές της huawei που έχουν εξαιρετικό θόλωμα δεν έχουν τηλεφακό αλλά μονόχρωμο.

Προσοχη δεν λέω ότι ειναι καλύτερο από το op5 αλλά ότι ειναι καλύτερο από s8 στο θόλωμα. ;)

Υ.Γ. Για την φίλη μην αγχώνεσαι. Δεν νομίζω να παρακολουθεί τη συζήτηση (μπορεί να κάνω και λάθος αλλά είδα μονο 90 μηνύματα).

Edited by Antretng

Εδώ είμαι και παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Όντως με μπερδέψατε, αλλά είναι δημιουργικό μπέρδεμα.χαχαχα

Με ενδιαφέρει overallη καλύτερη κάμερα. Αν βγάζει bokeh καλύτερα η μια, αλλά σε όλα τα άλλα χάνει τι να το κάνω.

Δες και το mate 10 μηπως σου αρεσει.

Γενικά μια κάμερα να είναι καλύτερη σε όλα δεν παίζει. Όλες κάπου χάνουν και κάπου κερδίζουν. Βάλε τις προτιμήσεις σου σε μια προτεραιότητα και βλέπεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Εγώ σε αυτά που έγραψα ως διαφορές επιμένω (αλλα αν θύμασαι σου προτεινα το s8 αν σε νοιάζει μόνο η κάμερα).

Με ενδιαφέρει overallη καλύτερη κάμερα. Αν βγάζει bokeh καλύτερα η μια, αλλά σε όλα τα άλλα χάνει τι να το κάνω.
Overall είναι καλύτερο το S8 και οσον αφορά το bokeh δες στο Flickr μου που έχω ανεβάσει υπεροχες ληψεις.

Απο ενα δυο δείγματα που είδα του 5τ δεν μπορώ να κρίνω το bokeh εγω.

Σας ευχαριστώ όλους και πάλι! Θα επανέλθω με φωτογραφίες αυτή τη φορά από το κινητό που θα πάρω.
Η γνώμη μου είναι s8 για overall καλύτερη κάμερα.

+1 κ απο μένα για s8 θεωρώ καλυτερη υλοποίηση γενικά το χαίρομαι κάθε λεπτό χωρίς να μου λείπει κάτι....

IPhone 15 Pro 

Ήδη τις έχω πειραγμένες τις ρυθμίσεις. Έτσι τραβάω όλες τις φωτος. 6c73775cdc30080a296ebca4edb56c88.jpg

Θα βοηθούσε πολύ αν ανεβαζες τις ρυθμίσεις που έχεις και για την λήψη βίντεο.

Έχω το Mi 5 και έχω ένα πρόβλημα στην αυτόματη εστίαση. Σε αρκετές λήψεις, κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, επανεστιαζει κάθε λίγο και χαλάει την ποιότητα του βίντεο. Θέλω να δω αν είναι θέμα της κάμερας ή δικές μου λάθος ρυθμίσεις. Μάλλον το δεύτερο γιατί δεν το έχω πολύ με την κάμερα.

Συνεχίστε να ανεβάζετε ωραίες φωτογραφίες και να δίνετε συμβουλές για να βελτιωθούμε οι υπόλοιποι.

Keep going guys!

Θα βοηθούσε πολύ αν ανεβαζες τις ρυθμίσεις που έχεις και για την λήψη βίντεο.

Έχω το Mi 5 και έχω ένα πρόβλημα στην αυτόματη εστίαση. Σε αρκετές λήψεις, κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, επανεστιαζει κάθε λίγο και χαλάει την ποιότητα του βίντεο. Θέλω να δω αν είναι θέμα της κάμερας ή δικές μου λάθος ρυθμίσεις. Μάλλον το δεύτερο γιατί δεν το έχω πολύ με την κάμερα.

Συνεχίστε να ανεβάζετε ωραίες φωτογραφίες και να δίνετε συμβουλές για να βελτιωθούμε οι υπόλοιποι.

Keep going guys!

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με ρυθμίσεις το πρόβλημα σου. Ποια rom φορας; Στο thread της συσκευής σου ρώτησες;

Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με ρυθμίσεις το πρόβλημα σου. Ποια rom φορας; Στο thread της συσκευής σου ρώτησες;

Την official global 9.1.1.0 έχω. Προτίμησα να ρωτήσω πρώτα εδώ μήπως είναι θέμα ρυθμίσεων. Επίσης και εσύ και ο Γιάννης έχετε xiaomi οπότε το μενού ρυθμίσεων είναι κοινό και θα ήταν πιο εύκολο να δω αν έχω λάθος ρύθμιση.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...