Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

20170822_203208

Νομιζω τα εκανα σωστα

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χαρά τώρα

Βλέπω αρκετά κατεβασμενη την έκθεση -1.2 ίσως για να τονισεις τα χρώματα πίσω. Εγω νομίζω θα το αφηνα κάνα στοπ πιο πάνω.

Επίσης τραβάς με φωτομετρηση σημείου (metering mode - spot) που κατά την άποψή μου δεν ταιριάζει σε τέτοιου είδους σκηνές. Πχ θα ταιριαζε σε ενα κοντινό ή ενα πρόσωπο ανάλογα πάντα το φως.

Ίσως το εβαλες καταλαθος, για να είσαι "πάντα μεσα" βάλε την φωτομετρηση στο κέντρο!!

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μια χαρά τώρα

Βλέπω αρκετά κατεβασμενη την έκθεση -1.2 ίσως για να τονισεις τα χρώματα πίσω. Εγω νομίζω θα το αφηνα κάνα στοπ πιο πάνω.

Επίσης τραβάς με φωτομετρηση σημείου (metering mode - spot) που κατά την άποψή μου δεν ταιριάζει σε τέτοιου είδους σκηνές. Πχ θα ταιριαζε σε ενα κοντινό ή ενα πρόσωπο ανάλογα πάντα το φως.

Ίσως το εβαλες καταλαθος, για να είσαι "πάντα μεσα" βάλε την φωτομετρηση στο κέντρο!!

Κατεβασα την εκθεση ακριβως για τον.λογο που ειπες... είχε και φωτα ανοιχτα μεσα στο κολυμβητήριο οποτε δεν θα φαινοταν ετσι οπως ηθελα...αυτο με την φωτομέτρηση είναι η εστίαση;που πατας για να εστιάσει;γιατι εγω το παταω για να μου βγαλει την εκθεση σε τέτοιες φωτογραφίες..

iPhone 15 Pro Max + Samsung S23 Ultra

iPad Pro M4

Garmin Fenix 7X Sapphire Solar

Apple Airpods Pro 2

Κατεβασα την εκθεση ακριβως για τον.λογο που ειπες... είχε και φωτα ανοιχτα μεσα στο κολυμβητήριο οποτε δεν θα φαινοταν ετσι οπως ηθελα...αυτο με την φωτομέτρηση είναι η εστίαση;που πατας για να εστιάσει;γιατι εγω το παταω για να μου βγαλει την εκθεση σε τέτοιες φωτογραφίες..

Μήπως ήσουν σε pro mode δηλαδή manual δεν θυμάμαι πως ήταν το μενού στο σ7, στο σ8 όμως αυτο γινεται στο pro mode.

Χτυπα λιγο στο Google φωτομετρηση σημείου και θα καταλάβεις καλύτερα.

Μήπως ήσουν σε pro mode δηλαδή manual δεν θυμάμαι πως ήταν το μενού στο σ7, στο σ8 όμως αυτο γινεται στο pro mode.

Αλλη μια φωτο που κατεβασα μονο την εκθεση και εστιασα στην δυση του ηλιου..και παλι auto mode...

2017-08-23_12-14-48

iPad Pro M4

Apple Airpods Pro 2

Αλλη μια φωτο που κατεβασα μονο την εκθεση και εστιασα στην δυση του ηλιου..και παλι auto mode...

2017-08-23_12-14-48

και παλι βλεπω στο exif φωτομετρηση σημειου, ισως να πρεπει να πας σε manual να το γυρισεις σε φωτομετρηση κεντρου και μετα να στο βγαλει δεν θυμαμαι το μενου του σ7

δες εδω μια παρομοια δικια μου που εκανα ταπ στον ηλιο και εγω, στο exif λεει "Metering Mode - Center-weighted average" το θεωρω ιδανικοτερο σε τετοιο ειδους σκηνες...

36405250422_7286c87b38_c.jpg20170814_192357 by marios86, on Flickr

και παλι βλεπω στο exif φωτομετρηση σημειου, ισως να πρεπει να πας σε manual να το γυρισεις σε φωτομετρηση κεντρου και μετα να στο βγαλει δεν θυμαμαι το μενου του σ7

δες εδω μια παρομοια δικια μου που εκανα ταπ στον ηλιο και εγω, στο exif λεει "Metering Mode - Center-weighted average" το θεωρω ιδανικοτερο σε τετοιο ειδους σκηνες...

36405250422_7286c87b38_c.jpg20170814_192357 by marios86, on Flickr

Αυτο με το exif που το.λεει και εγω δςν το βλεπω;

iPad Pro M4

Apple Airpods Pro 2

Και σε στοκ και σε aosp που ειμαι τωρα είναι πιο σκοτεινές οι φωτος σε σχέση σε σχέση με τον στοκ κάμερα της htc.

Μιλάω πάντα για νυχτερινες.

Black Leather Htc 10 Power

Της google camera με hdr+ εννοείς πιο σκοτεινές;

Όχι γενικά άμα τραβήξω σε manual mode με οποιαδήποτε κάμερα είναι πιο σκοτεινές σε σχέση με στοκ.

Πάντα μιλάω για ίδιο iso και ταχύτητα κλείστρου.

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Όχι γενικά άμα τραβήξω σε manual mode με οποιαδήποτε κάμερα είναι πιο σκοτεινές σε σχέση με στοκ.

Πάντα μιλάω για ίδιο iso και ταχύτητα κλείστρου.

Αλλο εννοώ. Αν με hdr+ διαφέρει στς σκοτάδια σε φωτεινότητα από ότι με στοκ.

Σε μένα εκεί που βγαίνει σχετικα σκοτεινή με στοκ, με google φωτίζει αλλά έχει και θόρυβο. Δηλαδή τη φωτίζει περισσότερο από ότι μπορεί ο αισθητήρας. Αν πάλι είναι ίδια φωτεινότητα τότε με hdr+ είναι σίγουρα προτιμοτερη η φωτογραφία.

Αλλο εννοώ. Αν με hdr+ διαφέρει στς σκοτάδια σε φωτεινότητα από ότι με στοκ.

Σε μένα εκεί που βγαίνει σχετικα σκοτεινή με στοκ, με google φωτίζει αλλά έχει και θόρυβο. Δηλαδή τη φωτίζει περισσότερο από ότι μπορεί ο αισθητήρας. Αν πάλι είναι ίδια φωτεινότητα τότε με hdr+ είναι σίγουρα προτιμοτερη η φωτογραφία.

Ετσι κανει και σε μενα ναι!Με hdr+ φωτιζει πιο πολυ αλλα με θορυβο!

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Αυτο με το exif που το.λεει και εγω δςν το βλεπω;

Βρε Μάριε ο Σπύρος είναι πιο νέος στο άθλημα. Να βοηθήσω ;)

Φίλε Σπύρο,

Στο αυτόματο, κάνοντας ταπ σου κάνει εστίαση ΚΑΙ φωτομέτρηση στο σημείο που κάνεις ταπ. Με την ευκαιρία, σου εμφανίζει και το slider στα δεξιά για να ρίξεις την φωτεινότητα όπως κάνεις και εσύ.

Ο Μάριος σου λέει να γυρίσεις στην επαγγελματική λειτουργία και να πειράξεις μια ρύθμιση που αφορά ΜΟΝΟ την φωτομέτρηση.

Είναι μια έξτρα ρύθμιση που λέει στο σύστημα να τσεκάρει περισσότερα σημεία αντί για μόνο το σημείο που κάνεις ταπ.

Αν δεις εδώ:

galaxy-s7-interface-720x720.jpg

είναι η δεύτερη ρύθμιση από πάνω στα αριστερά. Είμαστε σε Pro mode, επαγγελματική λειτουργία, πρόσεξε.

Εκεί που με ένα ταπ πριν έλεγες στο κινητό "κάνε focus και φωτομέτρηση εδώ", τώρα έχεις δυο επιλογές. Την πρώτη για τον τρόπο που θα κάνεις focus (πχ. στην φωτο λεει matrix AF-autofocus). O Μάριος λέει το από κάτω, που αφορά την φωτομέτρηση (πχ. στην φωτο λέει Spot), αντί για Spot να επιλέξεις Matrix.

Το Spot Metering κοιτάζει να σου φωτίσει σωστά εκείνο το ένα σημείο που έκανες tap.

Το Μatrix Metering ελέγχει όλη τη σκηνή και προσαρμόζει την ισορροπία του φωτισμού (όχι την Ισορροπία του Λευκού, White Balance, μην μπρδεύεσαι).

Κατ' αυτόν τον τρόπο μπορείς να τραβήξεις μια σωστά φωτισμένη σκηνή χωρίς να ρίξεις -1,2 τη φωτεινότητα. Τα EXIF είναι οι ιδιότητες των αρχείων εικόνας όπως τα id3tags είναι για τα mp3. Έχουν πληροφορίες για το τι συσκευή τράβηξε και με τι ρυθμίσεις και τι ώρα κτλ κτλ την συγκεκριμένη φωτογραφία για την οποία κοιτάς το EXIF.

Όταν την ανεβάσεις στο Flickr, τα EXIF φαίνονται από τo website από υπολογιστή και μόνο. Από την εφαρμογή ή από την mobile εκδοση δεν δείχνει EXIF. Πρέπει να ζητήσεις έκδοση για υπολογιστή από τον browser του κινητού για να σου εμφανίσει το site όπως θα έβγαινε στον υπολογιστή σου.

Αυτά.

P10 plus

Auto

36755141685_3a43248c7f_c.jpgIMG_20170822_203701 by alex-mand, on Flickr

Manual

36755141865_7cefdf69ec_c.jpgIMG_20170822_204109 by alex-mand, on Flickr

Με ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις παρατηρώ ότι έχει μεγάλη διαφορά το auto με το manual η είναι ιδέα μου; για ποιο λόγο λέτε; έθεσα iso shutter speed focus στα ίδια επίπεδα.

P10 plus

Auto

36755141685_3a43248c7f_c.jpgIMG_20170822_203701 by alex-mand, on Flickr

Manual

36755141865_7cefdf69ec_c.jpgIMG_20170822_204109 by alex-mand, on Flickr

Με ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις παρατηρώ ότι έχει μεγάλη διαφορά το auto με το manual η είναι ιδέα μου; για ποιο λόγο λέτε; έθεσα iso shutter speed focus στα ίδια επίπεδα.

Μγηπως στη μια ενεργοποίησε hdr αυτοματα;

Ετσι κανει και σε μενα ναι!Με hdr+ φωτιζει πιο πολυ αλλα με θορυβο!

Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οταν ειναι unusable/σκοτεινη με στοκ καμερα τοτε θα εχεις unusable/θορυβωδης με hdr+. Οποτε μικρο το κακο. Αντιθετα οταν ειναι εντος των οριων του αισθητηρα τοτε εχει καλυτερο αποτελεσμα. Ως εκ τουτου απο μετριο φωτισμο (iso800) ή σκοτεινοτερα προτιμω google camera. Αν τυχον βγει τιγκα στο θρουβο τοτε δεν με καιει γιατι και παλι θα βγαινε σκοτεινη με στοκ.

Παντως επειδη ειχα το mi5s που εχει τιν αισθητηρα του pixel, ανεβαζε iso μεχρι 6400 χωρις προβληματα. Οποτε αν παει να βαλεις ιδιες τιμες iso σε αλλους αισθητηρες που τελικιαζουν σε iso3200 με στοκ τοτε αναμενομενος ο θορυβος που βλεπουμε. Εγω εχω δει μεχρι και iso 9600 με hdr+ στο redmi note 4x που κανονικα τελικιαζει 3200.

Παρεμπιπτοντως με photoshop μπορω να αφαιρεσω μεγαλο μερος των hot pixels με πολυ μικρες απωλειες σε λεπτομερια. Πλεον μαλιστα εχω φτιαξει ενα action που απλα το τρεχω στις φωτογραφιες μου και τα κανει ολα αυτοματα.

Edited by Antretng

Μγηπως στη μια ενεργοποίησε hdr αυτοματα;

Δεν νομίζω. Στο manual αποκλείεται θεωρώ. Και στο auto όταν μπαίνει hdr το γράφει συνήθως.

Θα βγάλω κι άλλα δείγματα βραδινά για να το επιβεβαιώσω όμως

@vaggos τα ειπες ολα αναλυτικα και απλα!

@abdalis ειναι πολυ καλυτερη η φωτο σε manual, σε auto εχει αρκετο θορυβο ειδικα αριστερα και δεξια

Δεν νομίζω. Στο manual αποκλείεται θεωρώ. Και στο auto όταν μπαίνει hdr το γράφει συνήθως.

Θα βγάλω κι άλλα δείγματα βραδινά για να το επιβεβαιώσω όμως

Βασικα για το auto μιλαγα. Μηπως θεωρησε το λευκο τοιχο ως παραπανω φως και το μειωσε με το hdr.

Βρε Μάριε ο Σπύρος είναι πιο νέος στο άθλημα. Να βοηθήσω ;)

Φίλε Σπύρο,

Στο αυτόματο, κάνοντας ταπ σου κάνει εστίαση ΚΑΙ φωτομέτρηση στο σημείο που κάνεις ταπ. Με την ευκαιρία, σου εμφανίζει και το slider στα δεξιά για να ρίξεις την φωτεινότητα όπως κάνεις και εσύ.

Ο Μάριος σου λέει να γυρίσεις στην επαγγελματική λειτουργία και να πειράξεις μια ρύθμιση που αφορά ΜΟΝΟ την φωτομέτρηση.

Είναι μια έξτρα ρύθμιση που λέει στο σύστημα να τσεκάρει περισσότερα σημεία αντί για μόνο το σημείο που κάνεις ταπ.

Αν δεις εδώ:

galaxy-s7-interface-720x720.jpg

είναι η δεύτερη ρύθμιση από πάνω στα αριστερά. Είμαστε σε Pro mode, επαγγελματική λειτουργία, πρόσεξε.

Εκεί που με ένα ταπ πριν έλεγες στο κινητό "κάνε focus και φωτομέτρηση εδώ", τώρα έχεις δυο επιλογές. Την πρώτη για τον τρόπο που θα κάνεις focus (πχ. στην φωτο λεει matrix AF-autofocus). O Μάριος λέει το από κάτω, που αφορά την φωτομέτρηση (πχ. στην φωτο λέει Spot), αντί για Spot να επιλέξεις Matrix.

Το Spot Metering κοιτάζει να σου φωτίσει σωστά εκείνο το ένα σημείο που έκανες tap.

Το Μatrix Metering ελέγχει όλη τη σκηνή και προσαρμόζει την ισορροπία του φωτισμού (όχι την Ισορροπία του Λευκού, White Balance, μην μπρδεύεσαι).

Κατ' αυτόν τον τρόπο μπορείς να τραβήξεις μια σωστά φωτισμένη σκηνή χωρίς να ρίξεις -1,2 τη φωτεινότητα. Τα EXIF είναι οι ιδιότητες των αρχείων εικόνας όπως τα id3tags είναι για τα mp3. Έχουν πληροφορίες για το τι συσκευή τράβηξε και με τι ρυθμίσεις και τι ώρα κτλ κτλ την συγκεκριμένη φωτογραφία για την οποία κοιτάς το EXIF.

Όταν την ανεβάσεις στο Flickr, τα EXIF φαίνονται από τo website από υπολογιστή και μόνο. Από την εφαρμογή ή από την mobile εκδοση δεν δείχνει EXIF. Πρέπει να ζητήσεις έκδοση για υπολογιστή από τον browser του κινητού για να σου εμφανίσει το site όπως θα έβγαινε στον υπολογιστή σου.

Αυτά.

Τα ειπες ολα αναλυτικοτατα και σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!με την προηγμενη λειτουργια ασχοληθηκα παρα πολυ λιγο και κυριως για κατι φωτο που δεν ειχε φως νυχτα και τ στερεωνα καπου το κινητό για να βγει σωστα η φωτο αλλα και παλι με θορυβο...ειμαι ο μεσος χρηστης που θα ασχοληθεί λιγο για να βγαλει μια καθαρη φωτο οσο μπορει...

iPad Pro M4

Apple Airpods Pro 2

φοβερά χρώματά και λήψη Μάριε. ολοφρεσκη πιπεριά!

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε έχω δει πρωτάθλημα να παίρνεις...

...σε έχω δει στην γ' εθνική...

φοβερά χρώματά και λήψη Μάριε. ολοφρεσκη πιπεριά!

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θενκς φίλε,

Λαμβάνουν περιποίηση!!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...