Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το Χ για μένα μέχρι και τώρα που μιλάμε βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες ημέρας.

Αμέσως μετά από το Χ είναι το U και το 5s.

Το κριτήριο μου είναι το software να επεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερα.

Αν το 5s ήταν 5,5-6 ίντσες θα ήταν το ιδανικό τηλέφωνο για μένα...

Για βραδυνές δεν λέω τίποτα αφού έχει βρεθεί λύση για όλα σχεδόν τα τηλέφωνα.,πάντα σε λογικές συνθήκες.

Και ειναι και αυτο που λεγαμε και τις προαλλες. Κολλάμε στις νυχτερινές και χάνουμε τις ημερήσιες.

Και ναι νομιζω πως συμφωνω μαζι σου. Αν και φαινεται βελτιωμένο και το s9+ σε αυτό το τομέα.

Και εγώ κρατάω το V10 διότι είμαι υπερικανοποιημένος overall. Συν ότι έχω το Nexus 6p για τα πορτραίτα καβάντζα. Αλλά είναι κουραστικό και παλαβό να βγαίνω βόλτα με 2 κινητά. Ενημερώνομαι συχνά από παντού για νέα κινητά και η γνώμη κάποιων παιδιών (που τους έχω εμπιστοσύνη) εδώ έχουν βαρύνουσα σημασία στο θέμα φωτογραφία.

Εγώ πάλι εμπιστευομαι μονο τα ματάκια μου και το exif. Το να βλέπω μια "τελεια" νυχτερινη με χαμηλό iso ή καλά φωτισμένο θέμα δεν μου λέει κατι. Τα συγκριτικά απο την άλλη σου δινουν μια μεγαλύτερη ασφάλεια... εστω και αν αυτα ειναι εμμεσα (πχ εχω συγκρινει s6 με s8...μια σύγκριση s8 με u11 μπορει να δώσει μια έμμεση σχέση μεταξύ s6 και u11) ;)

Τέσπα, καλά να μαστε να αμπελοφιλοσοφούμε και να αλλαζουμε κινητά :)

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τελευταία πάντως παρατηρώ ότι οι εταιρείες επιστρέφουν στις φυσικές φωτογραφίες.

Αυτό φαίνεται στο P10 αλλά και στα Samsung ακόμα. Εξαίρεση το P20 χωρίς να είμαι σίγουρος.

Εγώ πάλι εμπιστευομαι μονο τα ματάκια μου και το exif. Το να βλέπω μια "τελεια" νυχτερινη με χαμηλό iso ή καλά φωτισμένο θέμα δεν μου λέει κατι. Τα συγκριτικά απο την άλλη σου δινουν μια μεγαλύτερη ασφάλεια... εστω και αν αυτα ειναι εμμεσα (πχ εχω συγκρινει s6 με s8...μια σύγκριση s8 με u11 μπορει να δώσει μια έμμεση σχέση μεταξύ s6 και u11) ;)

Τέσπα, καλά να μαστε να αμπελοφιλοσοφούμε και να αλλαζουμε κινητά :)

Ναι εννοείται.

Οπως ο καθένας φαντάζομαι, εγώ δίνω σημασία σε αυτό που προσωπικά με ενδιαφέρει. Τα πορτραίτα indoor/outdoor. Είμαι σίγουρος πως αν ικανοποιούν τα standards μου σε αυτόν το τομέα, στα άλλα θα είμαι καλυμμένος 101%. Εκεί έχω "θυμώσει" λίγω με την google που κάτι έχει κάνει στην 7.0 & 8.0 και έχει αφαιρέσει φυσικότητα από τα πρόσωπα.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Mate 10 Pro auto

40711293304_bff509fe9b_c.jpgIMG_20180413_103402 by John, on Flickr

40711294074_61fff6e996_c.jpgIMG_20180413_103333 by John, on Flickr

Device: S25 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Ναι εννοείται.

Οπως ο καθένας φαντάζομαι, εγώ δίνω σημασία σε αυτό που προσωπικά με ενδιαφέρει. Τα πορτραίτα indoor/outdoor. Είμαι σίγουρος πως αν ικανοποιούν τα standards μου σε αυτόν το τομέα, στα άλλα θα είμαι καλυμμένος 101%. Εκεί έχω "θυμώσει" λίγω με την google που κάτι έχει κάνει στην 7.0 & 8.0 και έχει αφαιρέσει φυσικότητα από τα πρόσωπα.

Στην 8.0 η επεξεργασια ειναι απαραδεκτη.Υπερβολικο contrast , πολυ σκοτεινες σκιες, ατονα χρωματα.

Προσωπικα οι φωτο απο Pixel 2 δεν μου αρεσουν καθολου.

Τα καλυτερα πορτραιτα εγω τα χω βγαλει με Nexus 5x Και android 6.0.

Για να με επιβεβαιωσεις ανεβασε εκεινη τη φωτο με το bluetooth στο αυτι

Για να με επιβεβαιωσεις ανεβασε εκεινη τη φωτο με το bluetooth στο αυτι

Από κει και τότε 2016 εγώ και ο Παύλος (Saleakos) μιλάγαμε για τα οφέλη του HDR+ και λίγο εισακουγόμασταν...

Δεν την ανεβάζω αλλά όντως δεν υπάρχει, ειδικά για απογευματινή χωρίς πολύ φως, η λεπτομέρεια απο nexus 5x.

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Mate 10 pro auto

40718179694_4ed218fb1b_c.jpgIMG_20180413_180305 by John, on Flickr

39623699800_6d2059ffc7_c.jpgIMG_20180413_181350 by John, on Flickr

39623687840_c364abc1b3_c.jpgIMG_20180413_181910 by John, on Flickr

Είναι τόσα πολλά που χαρακτηρίζουν μια κάμερα ώστε θεωρώ πολύ δύσκολο να βγουν συμπεράσματα αν κάποιος δεν έχει στα χέρια του για μερικές μέρες τις συσκευές που συγκρίνει.

Από iphone όταν υπάρχει το ελάχιστο αναγκαίο φως δεν θα πάρεις ποτέ κακή φωτογραφία. Είχε και έχει το καλύτερο auto. Συν ότι δίνει πάντα όσο γίνεται πιο φυσικά χρώματα, δεν υπερβάλει και με το Χ επεδίωξε φυσικό Bokeh μέσω του δεύτερου φακού. Αυτό το portrait mode έχω πει από την αρχή ότι είναι για τα κλάματα. Μόνο για instagram κάνει.

Πολλές φορές ένα εξαιρετικό πλάνο βοηθά στην ανάδειξη μια κάμερας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερη από κάποια άλλη.

Η άποψη μου σύμφωνα με όσα έχω δει εδώ μέσα, είναι ότι όλα τα κινητά ανα κατηγορία είναι τόσο κοντά και πλέον όλα εξαρτώνται από την επεξεργασία που κάνει το software κάθε κατασκευαστή.

Στις βραδινές δεν υπάρχει περίπτωση οι κάμερες των κινητών να τα πάνε καλά χωρίς τεχνικές. Όταν δεν αντέχουν iso πάνω από 400 δεν γίνονται θαύματα. Και πως να γίνουν με τέτοιο μέγεθος αισθητήρα. Το μέγεθος pixel σε σχέση με μια dslr τα λέει όλα. Είναι απλά μαθηματικά.

Έχω καθημερινή άμεση συγκριση και ξέρω που σταματούν οι δυνατότητες των κινητών. Με βάση αυτό και ξέροντας τι να περιμένω, είμαι ικανοποιημένος. Τα υπόλοιπα μπορώ να τα βελτιώσω μόνος μου. Όμως ακόμα και οι ημερήσιες δεν αντέχουν σε συγκριση. Κανενός κινητού δεν αντέχουν σε προβολή 100% ακόμα και όταν είναι τραβηγμένες στις ιδανικότερες συνθήκες.

Η λύση είναι μια κάμερα όπως έχει η Samsung στα 16 mp όμως, με f2.4 για βελτίωση της λεπτομέρειας στις ημερήσιες και παράλληλα μια δεύτερη στα 12 η ακόμα και 8 mp f1.5 για το βράδυ. Υποβοήθηση από το software με εξέλιξη της φιλοσοφίας της gcam. Τίποτα άλλο.

Αν υπήρχαν λύσεις θα τις χρησιμοποιούσαν και στις ψηφιακές.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Όταν λεω με Νότο εννοω οτι ειναι χάλια η ατμόσφαιρα.

Νομίζω οτι πολλες φορές ξεγελά το wb των κινητών...Το 950 xl το τρέλαινε :lol:

Mate 10 Pro Night mode με τριποδο

40720722284_cb8b3abb5f_c.jpgIMG_20180413_210240 by John, on Flickr

39625926190_d807038970_c.jpgIMG_20180413_210040 by John, on Flickr

Οντως ωραίο αποτέλεσμα το night mode.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η λύση είναι μια κάμερα όπως έχει η Samsung στα 16 mp όμως, με f2.4 για βελτίωση της λεπτομέρειας στις ημερήσιες και παράλληλα μια δεύτερη στα 12 η ακόμα και 8 mp f1.5 για το βράδυ.

Εντάξει το πρόβλημα των κινητών είναι περισσότερο ο αισθητήρας παρά η οξύτητα του φακού. Οπότε δεν νομίζω να έχει τόση μεγάλη διαφορά όσο αφήνει να εννοηθεί. Αλλωστε αν δεν απατωμαι οι φακοί με fix διαφραγμα υποφέρουν λιγότερο σε οξύτητα από αυτούς με μεταβλητο

Αν κάπου έχει πραγματικη διαφορα το μεταβλητό διαφραγμα είναι ίσως στο dof όπου το f1.5 ίσως σε περιορίσει κάπως.

Eυχαριστω πολυ παιδια!! :)

Οντως ωραίο αποτέλεσμα το night mode.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εντάξει το πρόβλημα των κινητών είναι περισσότερο ο αισθητήρας παρά η οξύτητα του φακού. Οπότε δεν νομίζω να έχει τόση μεγάλη διαφορά όσο αφήνει να εννοηθεί. Αλλωστε αν δεν απατωμαι οι φακοί με fix διαφραγμα υποφέρουν λιγότερο σε οξύτητα από αυτούς με μεταβλητο

Αν κάπου έχει πραγματικη διαφορα το μεταβλητό διαφραγμα είναι ίσως στο dof όπου το f1.5 ίσως σε περιορίσει κάπως.

Στους φακούς η διαφορά ενός στοπ στο διάφραγμα είναι σημαντική ως προς την ευκρίνεια.

Σ' ένα φακό με μέγιστο διάφραγμα 1.8 θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2.8 ακόμα και στο κέντρο. Και δεν έχει να κάνει με το dof αφού εντοπίζεται και σε αποστάσεις όπου το dof καλύπτει το αντικείμενο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στο S9 επιλέχθηκε μεταβλητό διάφραγμα.

Επίσης το dof σε αυτά τα mm είναι εκ των πραγμάτων μεγάλο. Μπορεί ο φακός ενός κινητού να αντιστοιχεί σε 26mm, αλλά το dof δεν έχει καμία σχέση με αυτό των αντίστοιχων mm σε crop και FF.

Αλλά και η μείωση των mp από τα 16 στα 12 μαζί με το πιο ανοιχτό διάφραγμα, ενώ βελτίωσε το αποτέλεσμα σε low light μείωσε την λεπτομέρεια σε ημερησιες.

Θυμάμαι ήταν πολύ ορατό όταν έγινε η αλλαγή στα Samsung.

Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δεν διαφωνώ αλλά εδώ φύγαμε από φιξ διάφραγμα σε μεταβλητο. Δηλαδή κέρδισες μεν σε διάφραγμα αλλά έχασες λόγω μεταβλητού αφού αν δεν κάνω λάθος οι μεταβλητοί χάνουν περισσότερο. Οπότε δεν ξέρω αν και κατά πόσο έχεις σημαντικό όφελος στην οξύτητα.

Αλλά ακόμα και έτσι επιμενω ότι το πρόβλημα είναι οι μικροί αισθητήρες. Δεν είναι ότι ο φακός δεν έχει αρκετή οξύτητα αφού ούτως ή άλλος έχεις ταβάνι τον μικρό αισθητήρα. Θυμάμαι και το συγκριτικό του Νίκου V30 vs S9+ και πραγματικά δεν κατάφερα να δω διαφορά στη λεπτομέρια.

Αυτό που πρόσεξα στο s9+ είναι ότι τη μέρα έχει μικρότερο noise reduction. Δηλαδή ναι μεν κερδίζει σε λεπτομέρια αλλά θα δεις και θόρυβο στις σκιές (το προτιμώ προσωπικά)

Edited by Antretng

Δεν διαφωνώ αλλά εδώ φύγαμε από φιξ διάφραγμα σε μεταβλητο. Δηλαδή κέρδισες μεν σε διάφραγμα αλλά έχασες λόγω μεταβλητού. Οπότε δεν ξέρω αν και κατά πόσο έχεις σημαντικό όφελος στην οξύτητα.

Αλλά ακόμα και έτσι επιμενω ότι το πρόβλημα είναι οι μικροί αισθητήρες. Δεν είναι ότι ο φακός δεν έχει αρκετή οξύτητα αφού ούτως ή άλλος έχεις ταβάνι τον μικρό αισθητήρα. Θυμάμαι και το συγκριτικό του Νίκου V30 vs S9+ και πραγματικά δεν κατάφερα να δω διαφορά στη λεπτομέρια.

Αυτό που πρόσεξα στο s9+ είναι ότι τη μέρα έχει μικρότερο noise reduction. Δηλαδή ναι μεν κερδίζει σε λεπτομέρια αλλά θα δεις και θόρυβο στις σκιές (το προτιμώ προσωπικά)

Όλα παίζουν ρόλο πιστεύω.

Για να μην ξεφεύγουμε πολύ, πιστεύω ότι τα κινητά βρίσκονται στον σωστό δρόμο ως προς την φωτογραφία. Πολύ σημαντικό ότι ξεκίνησαν να προσθέτουν δεύτερη και τρίτη κάμερα με μεγαλύτερο εστιακό μήκος.

Ήταν το μεγάλο μειονέκτημα. Πιστεύω την επόμενη χρονιά θα δούμε πολύ καλές υλοποιήσεις.

Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mate 10 Pro Night mode με τριποδο

39625926190_d807038970_c.jpgIMG_20180413_210040 by John, on Flickr

εξαιρετική ευκρίνεια.. δοκίμασες και με το pro mode να δεις τις διαφορές;

aka bill_thes

εξαιρετική ευκρίνεια.. δοκίμασες και με το pro mode να δεις τις διαφορές;

Oχι βασιλη δεν δοκιμασα manual!!θα δοκιμασω ομως!Να τονισω οτι ητανε σκοταδι.Απλα το night mode χρειαζεται τριποδο!

Δεν διαφωνώ αλλά εδώ φύγαμε από φιξ διάφραγμα σε μεταβλητο. Δηλαδή κέρδισες μεν σε διάφραγμα αλλά έχασες λόγω μεταβλητού αφού αν δεν κάνω λάθος οι μεταβλητοί χάνουν περισσότερο. Οπότε δεν ξέρω αν και κατά πόσο έχεις σημαντικό όφελος στην οξύτητα.

Πιο φωτεινο διαφραγμα σημαινει αυτοματως λιγοτερη λεπτομερεια.

γι αυτο οι βραδυνες του S9 ειναι soft...Λογω f/1.5

Ήρθε το κόσμημαααααααα <3

Huawei P20 Pro:

26573366297_06e0496f99_z.jpgAuto 10mpixels (auto hdr) by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

40550327525_8b4efb9eb3_z.jpgNight shot mode in daylight by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

41401988702_f8e11481ee_z.jpgPro mode (all auto adjusted - hdr off) by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

41401992862_7ba1cb63f9_z.jpgPro mode 40mpixels by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

40730084614_2147e4df7d_z.jpg2x pro mode (no hdr) by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

41401994452_c7134e32a2_z.jpg5x Pro mode (no hdr) by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

Μέσα στη μέρα θα ανεβάζω κι άλλες. :)

Καλημέρα. Καλορίζικο βαγγελαρα μου. Για πες εντυπώσεις (νωρίς είναι βέβαια).

Έχει auto hdr?

Δεν το έχει σαν ξεχωριστό mode πλέον?

Πολύ καλές φενονται!!

Grey Huawei Mate 10 Pro Power

'Φχαριστωωω :)

Έχει και HDR Mode, τώρα το τσέκαρα.

Οπως έχουμε πει τα Huawei στο full auto έχουν "HDR auto". Ο μόνος τρόπος να έχεις HDR off είναι να είσαι σε Pro Mode, και ο μόνος τρόπος να έχεις HDR On είναι το HDR Mode.

Λιγο μπέρδεμα, αλλά γίνεται δουλειά.

Σε ημερήσιες το Night Shot που τραβάει 4" βγάζει παρόμοιο αποτέλεσμα με το HDR auto απ ότι παρατηρώ, με λίγο πιο καλά αποτελέσματα (αν όχι λίγο αφύσικα, βέβαια).

Εχω πάθει την καραπλακαρα μου με το 5x για τώρα.

Θα είναι απόλαυση να τραβάω φωτογραφίες άσχετα από ποιότητα κτλ. Δειχνει επιτέλους να είναι κάμερα αντάξια ναυαρχίδας. Και το Mate 10 Pro ήταν, αλλά ίσως ένα σκαλάκι πιο πίσω.

Δεν θα κρίνω ακόμη αν έχει προβάδισμα έναντι άλλων συσκευών το P20 Pro, αλλά τα πρώτα δείγματα με έχουν χαροποίησε.

Edited by x_vagos_x

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...