Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πάντως συμφωνώ ότι μόνο σε μάκρο η αν όχι μάκρο πολύ κοντινές αποστάσεις το κινητό μπορεί να δώσει φυσικό bokeh , το πόσο έντονο(η ωραίο αν προτιμάται ) θα είναι πάντως παίζουν αρκετά πράγματα ρόλο το μέγεθος του αισθητήρα το πόσο κοντά είσαι στο αντικείμενο, και το διάφραγμα της εκάστοτε συσκευής, που δεν είναι ο ίδιος αριθμός που ξέρουμε , για παράδειγμα το lg g4 (αναφέρω αυτό μιάς και είμαι κάτοχος ) έχει F1.8 διάφραγμα που αναφέρεται στην ποσότητα φωτός που μπορεί να συλλέξει ο φακός , αλλά το διάφραγμα δεν καθορίζει μόνο την ποσότητα φωτός που θα λάβει ο αισθητήρας αλλά επηρεάζει και το βάθος πεδίου της φωτογραφίας , ο αισθητήρας του g4 είναι 6 φορές μικρότερος απο μιάς FF μηχανής οπότε αν κάνουμε f1.8 x 6 έχουμε f10.8 αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αρκετά μεγάλο βάθος πεδίου , οπότε πρακτικά ναι μέν συλλέγει αρκετός φώς λόγο του f1.8 αλλά στο βάθος παιδίου συμπεριφέρεται σαν μια FF μηχανή ρυθμισμένη σε f10.8.

Νίκο τα συγκριτικά καλό είναι να συνεχιστούν μιας και το 2018 που τα πάντα διαφημίζονται και κάθε site που κάνει συγκριτικά συνήθως έχει συμφέρων ενώ έσυ δεν έχεις και μπορείς να δώσεις μια αντικειμενική εικόνα στο κάθε υποψήφιο αγοραστή της εκάστοτε συσκευής πράγμα που είναι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου.

Υ.Γ δεν έγραψα αυτό το πόστ ούτε για να το παίξω ξερόλας ούτε τίποτα απλά προσπάθησα να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο με κάποια πράγματα που και έγω πρόσφατα έμαθα και είχα μπερδευτεί αρκετά , πιστεύω πώς καλό θα ήταν να ξέρουμε τι θα περιμένουμε απο την συσκευή μας σε κάθε περίπτωση , επίσης αν έχω λάθος κάπου δεκτή κάθε διόρθωση εννοείται , η αν θέλετε να προσθέσετε κάτι.

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αντρεα, αν θελουμε να λεγομαστε πολιτισμενοι και σοβαροι, θα πρεπει μεσα απο αυτη την κουβεντα εστω, να το καταλαβουν ολοι οσοι το παρακανουν. ΠΡοφανως και πρεπει να τηρουνται οι κανονες και το μετρο απο ολους...Δεν αναφερομαι σε εναν, ασχετως αν ενας πχ καπακωνει εμενα.

Απο εκει και περα, θεωρω οτι πολλα μελη την εκαναν επειδη ακριβως αντι να βλεπουν χρησιμα συγκριτικα ή χρησιμες φωτο, πχ μια δυσκολη που να συζητηθει κλπ, εβλεπαν ριπε απο ανουσιες και απο κατω σφαγη.

Θεωρω οτι ειναι ωριμες οι συνθηκες να το παμε ετσι, και οχι να ζηταμε ο ενας το ban του αλλου.

Εγω θεωρω οτι ολοι ειναι χρησιμοι, και ολοι μπορουν να προσφερουν, αρκει να το θελουν. Αν δεν το θελουν, ας αλλαξουν στεκι.

Το πιο σημαντικό που θα πρόσθετα είναι ότι μια κακη συμπεριφορά δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια άλλη κακή συμπεριφορά. Ένα δικαιολογημένο σπαμαρισμα δεν παύει να είναι και αυτό ένα σπαμαρισμα. Στη τελική πιο λογικό το βρίσκω να μην σχολιάζεις τίποτα παρά να σχολιάζεις στοχευμένα.

Κάποτε είχα προτείνει ότι αν έχεις πολλαπλές φωτογραφίες να μην τις βάζεις μια μια αλλά όλες μαζί σε ένα post. Είναι ένα τρόπος για λίγο πιο fair posting. :) Σε συνδιασμό με περιορισμό της μεροληψίας στο ποια μαρκα ή ποιανού μέλους το post σχολιάζω το thread θα βρει την υγεία του.

Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί εγώ προσωπικά επιλέγω να μην γίνομαι spammer επειδή υπάρχουν spammers ούτε να γλύφω μέλη επειδή κάποιοι άλλοι που κάνουν το ίδιο. Οπότε τελικά απλα αγνοώ αυτά τα posts και ελπίζω κάποια στιγμή να ακολουθήσουμε όλοι το ίδιο.

Και μην κρυβόμαστε. Δεν είναι 2-3 μέλη που φταίνε για όλα αλλά γενικότερα η νοοτροπία που έχει επικρατήσει.

Edited by Antretng

Το πιο σημαντικό που θα πρόσθετα είναι ότι μια κακη συμπεριφορά δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για μια άλλη κακή συμπεριφορά. Ένα δικαιολογημένο σπαμαρισμα δεν παύει να είναι και αυτό ένα σπαμαρισμα. Στη τελική πιο λογικό το βρίσκω να μην σχολιάζεις τίποτα παρά να σχολιάζεις στοχευμένα.

Κάποτε είχα προτείνει ότι αν έχεις πολλαπλές φωτογραφίες να μην της βάζεις μια μια αλλά όλες μαζί σε ένα post. Είναι ένα τρόπος για λίγο πιο fair posting. :) Σε συνδιασμό με περιορισμό της μεροληψίας στο ποια μαρκα ή ποιανού post σχολιάζω το thread θα βρει την υγεία του.

Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί εγώ προσωπικά επιλέγω να μην γίνομαι spammer επειδή υπάρχουν spammers ούτε να γλύφω μέλη επειδή κάποιοι άλλοι που κάνουν το ίδιο. Οπότε τελικά απλα αγνοώ αυτά τα posts και ελπίζω κάποια στιγμή να ακολουθήσουμε όλοι το ίδιο.

Και μην κρυβόμαστε. Δεν είναι 2-3 μέλη που φταίνε για όλα αλλά γενικότερα η νοοτροπία που έχει επικρατήσει.

Συμφωνω, αν και ολο αυτο ξεκινησε απο 2-3 μελη, και δυστυχως αντι να καταλαβουν οτι αυτο που κανουν δεν οφελει κανεναν, μπηκαμε ολοι στη διαδικασια να το ξεσκισουμε το θεμα βλεποντας οτι καμια τιμωρια δεν πτοει κανεναν! Απο εκει και περα, το συγκεκριμενο θεμα εχει εγκαταλειφθει απο τους υπευθυνους τελικα μιας και πηγαν και οι ιδιοι σε ψυχολογο απο ο,τι καταλαβα.

Εγω προσωπικα δοκιμασα τα παντα, απο το να μην ασχολουμαι για μεγαλο διαστημα, να μην μπαινω κλπ, αλλα οκ, απλα οταν χρειαστηκα το φορουμ κανοντας κανα συγκριτικο, παλιοτερα, δεν ασχοληθηκε κανεις.

Οσο για τις μαζεμενες φωτο, προφωανως και θα επρεπε να μπαινουν τουλαχιστον μερικες μαζι, και οχι μια μια..

Asamoa1 σε ευχαριστω, οσο εχω ορεξη και κουραγιο να ανακατευομαι με αγγελιες θα το κανω, γιατι αυτο ειναι η πηγη ολων, οτι απλα γυρναω τις συσκευες, ομως και αυτο καποια στιγμη δυσκολευει και κοστιζει πολυ παραπανω απο οσο νομιζα, ειδικα οταν εισαι επαρχια που δυσκολα διωχνεις συσκευες οσο τελειες και να ειναι.

Edited by Nikos_Mpl

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Μου αρέσουν γιατί δείχνουν καλλιτεχνικές. Με έξτρα φώτα θα χανόταν ή ατμόσφαιρα.

Μπράβο σου.

Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μου αρέσουν γιατί δείχνουν καλλιτεχνικές. Με έξτρα φώτα θα χανόταν ή ατμόσφαιρα.

Μπράβο σου.

Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα. Όταν έρθει η ώρα να ξαναπάρω κάμερα θα μου επιτρέψεις να σε ενοχλήσω για λίγο να μου δώσεις 2-3 συμβουλές για το τι να πάρω. :)

Πάντως συμφωνώ ότι μόνο σε μάκρο η αν όχι μάκρο πολύ κοντινές αποστάσεις το κινητό μπορεί να δώσει φυσικό bokeh , το πόσο έντονο(η ωραίο αν προτιμάται ) θα είναι πάντως παίζουν αρκετά πράγματα ρόλο το μέγεθος του αισθητήρα το πόσο κοντά είσαι στο αντικείμενο, και το διάφραγμα της εκάστοτε συσκευής, που δεν είναι ο ίδιος αριθμός που ξέρουμε , για παράδειγμα το lg g4 (αναφέρω αυτό μιάς και είμαι κάτοχος ) έχει F1.8 διάφραγμα που αναφέρεται στην ποσότητα φωτός που μπορεί να συλλέξει ο φακός , αλλά το διάφραγμα δεν καθορίζει μόνο την ποσότητα φωτός που θα λάβει ο αισθητήρας αλλά επηρεάζει και το βάθος πεδίου της φωτογραφίας , ο αισθητήρας του g4 είναι 6 φορές μικρότερος απο μιάς FF μηχανής οπότε αν κάνουμε f1.8 x 6 έχουμε f10.8 αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αρκετά μεγάλο βάθος πεδίου , οπότε πρακτικά ναι μέν συλλέγει αρκετός φώς λόγο του f1.8 αλλά στο βάθος παιδίου συμπεριφέρεται σαν μια FF μηχανή ρυθμισμένη σε f10.8.

Νίκο τα συγκριτικά καλό είναι να συνεχιστούν μιας και το 2018 που τα πάντα διαφημίζονται και κάθε site που κάνει συγκριτικά συνήθως έχει συμφέρων ενώ έσυ δεν έχεις και μπορείς να δώσεις μια αντικειμενική εικόνα στο κάθε υποψήφιο αγοραστή της εκάστοτε συσκευής πράγμα που είναι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου.

Υ.Γ δεν έγραψα αυτό το πόστ ούτε για να το παίξω ξερόλας ούτε τίποτα απλά προσπάθησα να ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο με κάποια πράγματα που και έγω πρόσφατα έμαθα και είχα μπερδευτεί αρκετά , πιστεύω πώς καλό θα ήταν να ξέρουμε τι θα περιμένουμε απο την συσκευή μας σε κάθε περίπτωση , επίσης αν έχω λάθος κάπου δεκτή κάθε διόρθωση εννοείται , η αν θέλετε να προσθέσετε κάτι.

Σωστός. Όχι ότι έχει σημασία αλλά πρακτικά δεν αντιστοιχεί f10 σε FF. Με φακό 24 η 28mm το βλέπω να είναι κάπου μεταξύ 5.6 - 7.1

Δεν έχω φακό σ αυτά τα mm αλλά θα δοκιμάσω με τον 35mm πηγαίνοντας λίγο πιο πίσω.

@@@ Ως προς το θέμα του φόρουμ, όποιος πιστεύει ότι υπάρχει στην αγορά σήμερα το απόλυτο φωτογραφικό κινητό κάνει λάθος.

Κάπου υπερτερεί το ένα κάπου το άλλο. Όλα όμως βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο από τα δείγματα που βλέπω.

Ακόμα και οι φθηνότερες συσκευές με την προσθήκη της gCam δίνουν πολύ καλές φώτο.

Επίσης μην τρελαίνεστε με τις βραδινές.

Εδώ δυσκολεύονται οι κάμερες των 2000€ που φοράνε φακούς που κοστίζουν άλλα τόσα.

Οι φωτογραφίες του Αντρέα από το χορευτικό ήταν πολύ πιο όμορφες απ ότι θα ήταν με προσθήκη φωτισμού.

Καλό είναι να εκμεταλλευόμαστε την κάμερα του κινητού μας εκεί που αποδίδει καλύτερα και δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στην σύνθεση κλπ.

Αυτό που χρειάζεται το thread είναι συγκριτικά και συμβουλές για το πως θα πάρουμε περισσότερα από την κάμερα της συσκευής μας.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Φυσικά και δεν μπορεί να επιτευχθεί από κινητό. Απλά θέλησα να δείξω στο φίλο ποιο είναι το πραγματικό Bokeh.

Δεν χρειάζεται οπτικό ζουμ. Μεγάλο focal length μόνο.

Όμως και με 35mm φακό που είναι κοντά στο ισοδύναμο 26mm των κινητών, πάλι ο φακός της FF dslr θα δώσει πραγματικό Bokeh σε σχέση μ ένα κινητό.

Θα ανεβάσω παράδειγμα.

0f377381940cfd970ac10795c06da23a.jpg

35mm f2.2 iso 1600

Κωστα , αυτο ειναι ενα κλασσικο παραδειγμα bokeh.

απο την αλλη το τι ακριβως ειναι bokeh...σαν εννοια, σαν ορισμος...ειναι καπως ασαφες

Κώστα (te salat) μου πήρε πολύ καιρό για να το συνειδητοποιήσω αυτό. Παλιά προσπαθούσα σωνι και καλά να την φωτίσω ή να μην βγει θολή. Τελικά όμως η όλη ιστορία είναι να προσπαθήσεις να καθοδηγήσεις το μάτι εκεί που θέλεις. Παλιά φωτιζα τις σκιές ενώ πλέον μπορεί ακόμα και να τις χαμηλώνω.

Θέλει πολλά κλικς μέχρι να αρχίσεις να τα καταλαβαινεις αυτά. Όπως επίσης θέλει πρώτα μια ανάσα να σκεφτείς που να τοποθετηθείς (αντί να τραβάς ένα κάρο φωτογραφίες). Από εκεί και πέρα ακόμα και με το τελευταίο κινέζικο μπορείς να βγάλεις όμορφες φωτογραφίες. Αυτήν ας πούμε την έβγαλα με redmi note 4x IMG_20170528_000449 Όρεξη να χεις...

Edited by Antretng

Πάρτε και ένα φυσικό bokeh

27063346848_5f32975b07_c.jpgV30 bokeh by Nikos Bletas, on Flickr

Και ένα με gcam

40226161114_b189129650_c.jpgV30 bokeh by Nikos Bletas, on Flickr

αυτες και οι δυο φωτο δεν εχουνε καμια σχεση με bokeh..

αυτες και οι δυο φωτο δεν εχουνε καμια σχεση με bokeh..

Συμφωνω απολυτα μαζι σου.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Μα δεν υπάρχει πραγματικό bokeh, υπάρχει καλό και κακό...

Αυτό λέω τόση ώρα! Και προφανώς υπάρχει και σε κινητά...

Bokeh είπαμε ότι είναι τα out of focus σημεία!

Στη φωτό με το πτηνό βλέπουμε ένα εξαιρετικό bokeh και στη φωτό με τον τυπά, ένα καλό bokeh...

Καλό bokeh μπορούμε να δουμέ από κινητά όπως έχουμε δει πολλές φορες και ειδικά από αυτά με μεγαλύτερο αισθητήρα...

Αφού ξέρεις απο φωτογραφία βρε Te_salat, γιατί με κουράζεις? :lol:

Από την άλλη αυτό που έγραψε ο StratosGR "όμως 999 στις 1000 είναι software το "bokeh" που βλέπεις στα κινητά ", δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα...

να σου πω τι πιστευω εγω

Real bokeh ειναι αυτο που τραβανε οι SLR καμερες.

Artificial bokeh = οι καμερες των κινητων προσπαθουν να εξομοιωσουν το bokeh effect

μεσω software και τωρα τελευταια με τη χρηση διπλης καμερας.

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Mi Note 3 hdr+

Στη τελευταία απενεργοποίησα το *2 exposure ωστε να χει πιο γρήγορο shutter (με στοκ τελίκιαζα σε iso και είχα χειρότερο αποτέλεσμα)

40935868781_fbe4f87d17_z.jpgIMG_20180321_020750 by Andreas L., on Flickr

26062754287_46cfb524f2_z.jpghdr+ by Andreas L., on Flickr

Αντρεα, βλεπω οτι εβαλες την εκδοση 3.2 εδω περα...για ποιο λογο?

να σου πω τι πιστευω εγω

Artificial bokeh = οι καμερες των κινητων προσπαθουν να εξομοιωσουν το bokeh effect

Αυτό που λέγανε τα παιδιά στις προηγούμενες σελίδες είναι ότι δεν υπάρχει read bokeh η fake bokeh οταν μιλάμε για θόλωμα του φακού και όχι software θόλωμα και συμφωνώ , υπάρχει καλό η κακό bokeh , και ναί έχουν και τα κινητά απο αυτό, κακό θες να το πείς πες το περιορισμένο θες , η κάμερες τον κινητών προσπαθούν να εξομοιώσουν με software γιατί δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς,σαν κατασκευαστής η μεγαλώνεις τον αισθητήρα και ρίχνεις το διάφραγμα στης συσκευές αν θες να δώσεις καλύτερο bokeh αλλά θα πρέπει αυτόματο να μεγαλώσει η συσκευή σε μέγεθος και δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία του κόσμου θα ήταν διατεθειμένη να κουβαλάει μια μεγαλύτερη σε μέγεθος συσκευή για να έχει καλύτερο bokeh , και εκτός απο αυτό αν ας πούμε μεγαλώσουν τον αισθητήρα και ρίξουν το διάφραγμα θα έχουν ναι μέν καλύτερο bokeh, αλλά αν θές να βγάλεις φωτογραφία ενα τοπίο , δεν θα έχεις μεγάλο βάθος πεδίου οπότε έχουν αφήσει το διάφραγμα σε μια μέση κατάσταση που βολεύει αρκετό κόσμο.

Θα την ξαναδώ από το pc και θα σου πω πιο μετά.

Μπορεί και να έκανα λάθος στο συγκεκριμένο και θα το αναγνωρίσω.

Αλλά γενικά στα κινητά δε νομίζω να διαφωνείς ότι είναι software αυτό που βλέπεις στην συντριπτική πλειοψηφία.

Ή μη μου πεις ότι bokeh είναι η "ποιότητα" του θολώματος...

Δε θα αντέξω να το ξανακούσω 3η φορά τόσο σύντομα :p

Η ποιοτητα του θολωματος ειναι μια ενδειξη για το εαν ειναι η οχι επιτηχημενο το bokeh

Δυο γρήγορες αυτόματο s9+

σεταρισμα,update και θα επανελθω.

40232855154_7b0c6c4f20_z.jpg20180321_181849 by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

26068585377_9999266603_z.jpg20180321_181833 by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

Ναι τα εχω και τα δυο.Θα προσπαθήσω αύριο μερικά δείγματα.

Το pixel xl βεβαια αν και παλιό είναι δύναμη.Αφού λυπάμαι να το δώσω,μονο και μονο λόγο cameras

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χαίρομαι που διαφαίνεται ένας αέρας αλλαγής...Μακάρι αν συνεχίσει έτσι!

Δεν ήταν και τόσο άσχημα αυτά που ειπώθηκαν τελικά...

να σου πω τι πιστευω εγω

Για άλλη μία φορά!

Το παραπάνω δεν ισχύει!!!

Ξαναλέω, όπως και αρκετοί άλλοι, ότι τα κινητά παρουσιάζουν φυσικό bokeh (τόσα raw δείγματα υπάρχουν και έβαλα κι εγώ), και δεν είναι μόνο μέσω software που είναι σχετικά πρόσφατο φίλτρο στο post processing!!!

όπου raw: Η πληροφορία (φωτογραφία) που συλλέγει ο αισθητήρας, χωρίς τη παραμικρή επεξεργασία!

:rtfm:

Χαίρομαι που διαφαίνεται ένας αέρας αλλαγής...Μακάρι αν συνεχίσει έτσι!

Δεν ήταν και τόσο άσχημα αυτά που ειπώθηκαν τελικά...

Για άλλη μία φορά!

Το παραπάνω δεν ισχύει!!!

Ξαναλέω, όπως και αρκετοί άλλοι, ότι τα κινητά παρουσιάζουν φυσικό bokeh (τόσα raw δείγματα υπάρχουν και έβαλα κι εγώ), και δεν είναι μόνο μέσω software που είναι σχετικά πρόσφατο φίλτρο στο post processing!!!

όπου raw: Η πληροφορία (φωτογραφία) που συλλέγει ο αισθητήρας, χωρίς τη παραμικρή επεξεργασία!

δηλαδη για να καταλαβω

Εσενα ο ισχυρισμος σου ειναι οτι

οι καμερες των κινητων μπορουν να βγαλουν bokeh μεσω hardware?

Ναι!!!

δεν είναι ισχυρισμός! είναι πραγματικότητα!!!

Αυτό λέω τόσα posts!

πχ

16277616619_6181a849ce_n.jpg

Δωσε μου εναν ορισμο

τι ειναι bokeh?

τι ειναι depth of field?

και ποια η διαφορα μεταξυ τους

@gtf4270:

Ωπα...

Πρώτον, στη raw φωτο του 930, βλέπεις το bokeh? Έπαιξε ρόλο το software?

bokeh παράγουν και τα μάτια μας... κρατήστε το δάχτυλό σας ~15εκ από τα μάτια σας, εστιάστε πάνω του, και το background θολώνει (bokeh). Όσο πιο μακρυά το background, τόσο μεγαλύτερο το θόλωμα (και καλύτερο το bokeh)...

bokeh: είναι η ποιότητα του θολώματος στα ανεστιάστα. Οτιδήποτε εκτός εστίασης είναι bokeh, και το χωρίζουμε σε καλό/ωραίο ή κακό/άσχημο...

depth of field (βάθος πεδίου): το εύρος το οποίο είναι νεταρισμένα (in focus) τα αντικείμενα. Χωρίζεται σε μικρό/ρηχό και μεγάλο/βαθύ...

@xostel77: προφανώς και όχι... το θέμα είναι πότε θα γίνει αντιληπτό και από άλλους!

:rtfm:

Ισχυει...απλα εχει επικρατησει να χρησιμοποιουμε τον ορο Bokeh(=blur στα ιαπωνικα, το οποιο απο μονο του θα επρεπε να λυσει με τη μια ολες τις αποριες) μονο οταν βλεπουμε τα στρογγυλα και οχι οταν ειναι απλα θολωμενο το background μιας και τοτε δεν μας προκαλει καποιο ιδιαιτερο συναισθημα. Παρολα αυτα δεν σημαινει αυτο πως και το "απλο" bakcground blur δεν ειναι bokeh. Ειναι, απλα ειναι "κακο" ή δεν ηταν ο σκοπος του φωτογραφου αυτος.

Ισχυει...απλα εχει επικρατησει να χρησιμοποιουμε τον ορο Bokeh(=blur στα ιαπωνικα, το οποιο απο μονο του θα επρεπε να λυσει με τη μια ολες τις αποριες) μονο οταν βλεπουμε τα στρογγυλα και οχι οταν ειναι απλα θολωμενο το background μιας και τοτε δεν μας προκαλει καποιο ιδιαιτερο συναισθημα. Παρολα αυτα δεν σημαινει αυτο πως και το "απλο" bakcground blur δεν ειναι bokeh. Ειναι, απλα ειναι "κακο" ή δεν ηταν ο σκοπος του φωτογραφου αυτος.
Από εσένα μπορώ να δεχτώ κριτική και να ακούσω ορολογίες μιας και έχεις αποδείξει ότι το κατέχεις το θέμα, αλλά δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι εδώ στο νήμα που όλες οι φωτογραφίες που ανεβάζουν είναι αδιάφορες κακές οι περισσότερες ως φωτογραφίες και κάνουν κριτική αντί να κοιτάνε τα οποία πρόβλημα τους................

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δυο γρήγορες αυτόματο s9+

σεταρισμα,update και θα επανελθω.

https://farm1.staticflickr.com/822/40232855154_7b0c6c4f20_z.jpg[/ig]20180321_181849 by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

https://farm1.staticflickr.com/795/26068585377_9999266603_z.jpg[/ig]20180321_181833 by ΝΙΚΟΣ Π., on Flickr

με γεια, αναμενουμε και συγκριση με πιξελ κυριως σε βραδινα που θεωρητικα το σ9 θα τα βρει δυσκολα..

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...