Jump to content

Κριτική καμερών κινητών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μάριε με καπακώνεις φίλε; :P

EDIT: ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΕΝΤΟΝΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΣΤΑΡΩ.

Edited by x_vagos_x

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

ΗTC U11 εντελώς βράδυ, με μόνο φως τις κολώνες και την εικονιζόμενη λάμπα στην είσοδο του σπιτιού.

Full auto βγάλτε-πυροβολήστε με hdr auto αν θυμάμαι καλά.

36743791502_eee118bd28.jpg2017-08-29 20.44.45 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

36517615870_282dab9794.jpg2017-08-29 20.44.35 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

36517616470_b82a9f1acd.jpg2017-08-29 20.44.23 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

36743793152_99e72862ac.jpg2017-08-29 20.44.14 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

36517617530_a467101500.jpg2017-08-29 20.43.55 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

36517618240_e65edabdfd.jpg2017-08-29 20.44.57 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

36080019634_1619d8314d.jpg2017-08-29 20.43.39 by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ. :lol::lol::lol:

Μάλλον έχει λόξυγγα το Flickr. Σε 3 PC μου τις ανοίγει όλες, και σε Incognito. Τσέκαρε πάλι. ;) Edited by x_vagos_x

Σωστά. Τώρα με έβαλε.

Στη πρώτη νομίζω ότι δεν έχει νετάρει. Βέβαια υποθέτω ότι πρέπει να ήταν πολύ σκοτεινά.

Γενικά το έφερες στα όρια του. Το τελίκιασες το iso :). Πως κρίνεις την εμπειρία σου στις νυχτερινές σε σχέση με άλλα κινητά που έχεις πιάσει;

ενω είναι σχετικά καλοφωτισμένη νυχτερινή, είναι τίγκα στο θόρυβο.. το S8 σίγουρα θα τα πήγαινε καλύτερα, ασε που δε θα ανέβαζε πάνω απο 1000-1200 iso με τίποτα

U11 with HDR:

36913893375_f506f1c2ee_c.jpgwith HDR by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

U11 no HDR:

36743612052_723fcb8479_c.jpgno HDR by Vangelis Lasithiotakis, on Flickr

σου εκαψε λιγο τον ουρανο χωρις hdr νομιζω

----- προσθήκη μηνύματος 77 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

S8+, επιλεκτική εστίαση, hdr off

36743686032_30106d7c21_c.jpg20170826_182209 by marios86, on Flickr

αξιοπρεπης

Σωστά. Τώρα με έβαλε.

Στη πρώτη νομίζω ότι δεν έχει νετάρει. Βέβαια υποθέτω ότι πρέπει να ήταν πολύ σκοτεινά.

Γενικά το έφερες στα όρια του. Το τελίκιασες το iso :). Πως κρίνεις την εμπειρία σου στις νυχτερινές σε σχέση με άλλα κινητά που έχεις πιάσει;

Όντως, δεν είχε κάνει κάτι σωστά, γι' αυτό κιόλας τράβηξα μια δεύτερη στο ίδιο σημείο λίγο μετά που ήταν πιο ισορροπημένο και το focus και η φωτομέτρηση.

Ήταν παντού σκοτάδι, εκτός από τις κλασσικές non-led λάμπες στην κολώνα και την λάμπα του σπιτιού. Επίσης δεν έκανα ΚΑΝ tap to focus.

Γενικώς είναι on par με τα υπόλοιπα γνωστά καμεροτηλέφωνα. Για auto νυχτερινό είναι όσο καλό ήταν το s8 μου που ποτέ μα ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Η κυρίαρχη διαφορά u11 vs s8+ όπως θα πω και παρακάτω στον Βασίλη, είναι το noise reduction.

Στα θετικά του είναι η χρωματική πιστότητα και η άπειρη λεπτομέρεια που δίνει σαν σύστημα φακών/σένσορα/whatever, και στα αρνητικά προσωπικά του καταλογίζω το μικρό dynamic range που με αναγκάζει να γυρνάω σε HDR μόνιμα on με το όποιο ghosting προκύπτει από κινήσεις θέματος ή χεριού κτλ κτλ.

Κατά τ' άλλα είναι για μένα η μία ή η άλλη στο u11 vs s8+.

ενω είναι σχετικά καλοφωτισμένη νυχτερινή, είναι τίγκα στο θόρυβο.. το S8 σίγουρα θα τα πήγαινε καλύτερα, ασε που δε θα ανέβαζε πάνω απο 1000-1200 iso με τίποτα

Χωρίς να γνωρίζω πού θα πήγαινε το ISO (που δεν είναι και συγκρίσιμο μέγεθος), συμφωνώ πως έχει θόρυβο προφανώς. Διαφωνώ ότι το S8 θα τα πήγαινε καλύτερα.

Αυτό που ξεκίνησα να λέω και στον Αντρέα, είναι πως το S8+ τείνει να κρύβει τον θόρυβο μέσω του έντονου sharpenning διά του επιθετικού jpeg engine του.

Οπότε είτε έχεις ένα S8+ που ενώ τραβάει λεπτομερείς φωτογραφίες τις 'παραλείβει' κρύβοντας τον θόρυβό τους ΚΑΙ την fine λεπτομέρεια, είτε έχεις ένα u11 που αφήνει θόρυβο, αφήνει λεπτομέρεια, υπερεκθέτει για να φωτίσει ότι μπορεί να συγκαλύψει με συντηρητικό noise reduction.

Σε ένα blind test σε full auto το S8+ θα έδειχνε καλύτερο, ναι. Σε pixel peeping επίπεδο όμως όχι. Ειδικά στις βραδινές το S8 μοιάζει να μην έχει κάνει focus πουθενά ή να έχει κουνηθεί, σαν αποτέλεσμα του noise reduction/sharpening. To u11 απλώς αφήνει μια λεπτομερή φωτογραφία με θόρυβο τόσο ώστε να μπορείς να τον "κρύψεις" με λίγο underexposing.

Επί ίσοις όροις (ISO 800 shutter 1/20"), το U11 εντυπωσιάζει όπως και αν τα συγκρίνω. Χαζεύω δηλαδή τις φωτογραφίες μου και βλέπω νυχτερινές manual από τις διακοπές μου και δεν με ικανοποιεί αυτό που βλέπω από το S8+. Απόψε ίσως τραβήξω κάποιες νυχτερινές με τρίποδο για να ελέγξω τι παίζει.

σου εκαψε λιγο τον ουρανο χωρις hdr νομιζω

Ναι. Γενικά καίει πανεύκολα τα πάντα, ή μαυρίζει αντίστοιχα τις σκιές αν φωτομετρήσει τον ουρανό. Το HDR κατ' εμέ είναι απαραίτητο.

Έχω καταλήξει όμως στα εξής, που είναι καλό:

Μόνο και μόνιμα HDR=on για ημερίσιες, και είτε underexposed auto βραδινές είτε full manual.

Βαγγέλη αυτό που λες για το θόρυβο το είχα υποψιαστεί και από απλά δείγματα που ανεβάζατε. Το s8 φαινεται να έχει πιο επιθετικό nr. Οπότε είναι θέμα προτίμησης σε αυτό το τομέα (λεπτομέρια vs θορυβος). Δηλαδή στα μάτια μου έβλεπα παρόμοιο λόγο λεπτομέριας/θόρυβο. Προσωπικά στις raw μου φωτογραφίες δεν αφαιρώ το περισσότερο θόρυβο οπότε μάλλον το προτιμώ έτσι.

Το dynamic range χειροτερεύει πολύ σε χαμηλό φωτισμό ή μόνο σε base iso δεν είναι εξίσου καλό με τα άλλα σου καμεροτηλέφωνα;

Με προβλημάτισε λίγο αυτό που είχες γράψει για τα χρώματα. Εννοείς ότι υστερεί σε βάθος χρώματος ή απλά έχει μικρότερο vibrance η jpeg engine?

Κι εγώ προτιμώ λεπτομέρεια και ανέχομαι θόρυβο γενικότερα, καθώς NR μπορείς να εφαρμόσεις after the fact. Ενώ λεπτομέρεια δεν μπορείς να... δημιουργήσεις ;)

Δεν ξέρω πώς συμπεριφέρεται το dynamic range σε βραδινές με διαφορετικό φωτισμό. Θα το δοκιμάσω πάλι απόψε ή αύριο βράδυ. Ως τώρα σε base iso με αφήνει απογοητευμένο. Βράδυ από τα δείγματα που έβαλα φαίνεται να τα πηγαίνει καλά. Μου κάνει εντύπωση που ανεβάζει ISO 1500-3000 για πλάκα στις αυτόματες βραδινές, οπότε υποψιάζομαι πως είναι σε όλο το φάσμα μικρό το dynamic range.

Στο τελευταίο νομίζω έχει μικρότερο vibrance. Το βάθος χρώματος είναι αρκετά καλό χωρίς να είναι Lumia 950xl...

S8+, επιλεκτική εστίαση, hdr off

36743686032_30106d7c21_c.jpg20170826_182209 by marios86, on Flickr

καταπληκτική φωτογραφία.. με τρομερή λεπτομέρεια

γιατι σβηστηκε το σχολιο μου?

Γιατί είναι flame και αντίθετο στους όρους. Και αν δεν θες να ακολουθήσεις και εσύ παρακαλώ σταμάτα να το κάνεις. Δεν έχει περάσει ούτε μέρα από την στιγμή που τελείωσε το ban του τωρινού σου προφιλ.

Είχες γράψει:

Καποιοι εδω μεσα δεν αντεχουν την ανωτεροτητα του u11.

Βλεπω επανειλημμενα ακριβως κατω απο φωτο του u11...μπαινουν αποκλειστικα κατοχοι του S8

και κανουν παραθεση κατι ασχετες φωτογραφιες απο galaxy S8...

Για ποιο λογο?

για να μην φαινονται οι φωτο απο το u11?

τι θα κερδισετε με αυτο που κανετε?

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...