Jump to content

Όπερα


woudoulis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος

Δεν είμαι ο άνθρωπος που ψάχνει τα γιατί και τα πως στη μουσική ούτε μαζεύω ιστορικά στοιχεία αλλά με αφορμή ένα πανέμορφο cd που μου έγραψε ένας φίλος με όπερα και πραγματικά το ακούω μέρα νύχτα, και επειδή τα αυτάκια μας τα έχουμε χαλάσει ακούγοντας ότι βλακεία βγαίνει στα ραδιόφωνα για να πουλήσει για μια εβδομάδα , ακούει κανείς Οπερα ή κλασσική μουσική ?

Αν ναι ποιό είναι το αγαπημένο σας ?

Εμένα μου αρέσει πολύ το poveri fiori με τη Μαρία Κάλλας

Link to comment
Share on other sites

Συμπτωματικά, χθες κιόλας ήμουν στην πρεμιέρα του "Il Trovatore" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Καταπληκτική παράσταση, αντάξια της μουσικής του Verdi.

Αγαπημένες μου όπερες : I Pagli****, Tosca, Ο Μαγεμένος Αυλός, η τριλογία του Wagner "Το δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν" (απλά άψογο), Don Giovanni και πολλές άλλες.

Αγαπημένες Άριες : "E lucevan le stelle" από Tosca.Θεικό.

"Nessun Dorma" από Turandot,"Der Holle Rache" από Μαγεμένο Αυλό,"Vesti La Giubba" από το "I Pagli****" και άλλα πολλά.

Φανταστική μουσική και πολύ ενδιαφέρον χόμπυ.

"Μελετάς" πρώτα ένα συγκεκριμένο έργο,διαβάζεις για την υπόθεση,μαθαίνεις την ιστορία του έργου,τις γνωστές άριες του και μετά πας και το παρακολουθείς και βλέπεις πως το αποδίδει ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης.

Η αλήθεια είναι πάντως πως αν πας χύμα στην όπερα χωρίς να έχεις ιδέα για το τι πρόκειται να παρακολουθήσεις, το πιθανότερο είναι να βαρεθείς.

Διάφορες συλλογές που κυκλοφορούν και περιέχουν τις πιο γνωστές άριες και τα πιο γνωστά choruses είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσει κάποιος μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο.Το βρίσκω ενδιαφέρον δεκάδες κομμάτια που τα έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές σε διαφημίσεις,trailers,spotάκια κτλ να ανακαλύπτουμε πως είναι από την τάδε ή τη δείνα όπερα.

Αν ακούσει π.χ. κάποιος την "Carmen" θα αναγνωρίσει τουλάχιστον 4-5 μελωδίες.

Ας ακούσει κάποιος που μόλις χώρισε το "E lucevan le stelle" (βρίσκοντας παράλληλα και από κάπου τα λόγια, για να καταλαβαίνει τι ακούει) και μετά ας έρθει να μου πει αν είναι βαρετή η όπερα. :cool:

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Γινεται μια ερευνα σχετικα με το κατα ποσο ο νεοελληνας μεσα στην ψυχαγωγια του συμπεριλαμβανει την οπερα.Ποια ειναι η αγαπημενη σας οπερα?

Παρακαλω γραψτε αν ακουτε η οχι (cd-dvd), αν πηγαινετε σε τετοιες μουσικες σκηνες (λυρικη,μεγαρο,αλλες σκηνες) και γενικοτερα πως αξιολογειτε τη μουσικη αυτη γνωριζοντας οτι η οπερα ξεκινησε ως ενα καθαρα λαικο (για το λαο) μελοδραμα. Προσοχη! Ακομα και η αρνητικη γνωμη μετραει! :)

Don't give up! :!:
Link to comment
Share on other sites

[ Υπήρχε θέμα για την Οπερα και το νέο θέμα του Cavaradossi ενώθηκε με αυτό ]

Μα που ξέρεις, μπορεί,

να ταξιδέψουμε μια μέρα ή μια νύχτα μαζί.

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο θέμα :)

Δεν ακούω όπερα ιδιαιτέρως αλλά θα συμφωνήσω με κάποιους πιο πάνω για Nessun Dorma (Turandot) και Lucevan le stelle (Tosca) ότι είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχουν γραφτεί. Κλασική γενικώς ακούω περισσότερο- αγαπημένα: κοντσέρτα για βιολί του Βιβάλντι. Πιστεύω ότι ακόμα και για όσους δεν τρελαίνονται με την κλασσική μουσική, σίγουρα φτιάχνει τη διάθεση και σε ηρεμεί:happy:

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Egw pigaino syxna sto megaro mousikis (Salonika)!!!!!Alla ektos megarou mono METAL!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Ξέθαψα αυτό το θέμα, γιατί μιλωντας μ' εναν φίλο συμφορουμίτη πριν λίγο, διαπίστωσα γι' αλλη μια φορά, πως κανείς πλέον δεν ακούει όχι μονο όπερα, αλλά ουτε καν κλασσική ή προκλασσική μουσική.

Προσωπικά αγαπώ πολυ την προκλασσική (ειδικότερα το Φθινόπωρο του Vivaldi είναι ένα απο τα αγαπημένα μου κομμάτια). Το μονο μειονέκτημα για μένα είναι, πως ακουγοντας τέτοιου είδους μουσική, δεν μπορώ μετά με τπτ να ακουσω ό,τι παίζεται σήμερα. Ολα μου φαίνονται φτηνα και παροδικά. Ακόμα κι αν ανήκουν σε κλασσικά πλέον κομμάτια όπως πχ το Hello των Doors..

Link to comment
Share on other sites

Μετραει η trans siberian orcestra για οπερα?

Ειναι καταπληκτικος ο δισκος με θεμα τη ζωη του Μπετοβεν.

Το συστηνω ανεπιφυλακτα.

Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...