Jump to content

S6 edge vs S7 edge vs S7 flat vs A5 2017

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες.. Χρειάζομαι τα φώτα των έμπειρων της παρέας για να επιλέξω νέο κινητό..

Όπως βλέπετε έχω αυτά τα 4 υπόψην μου. Αυτά που θέλω γενικά είναι:

--μια άριστη οθόνη με όσο το δυνατό καλύτερη αναγνωσιμότητα κάτω από φως ήλιου.

--όσο το δυνατόν καλύτερη κάμερα

--να μου αντέξει τουλάχιστον 2 χρόνια.

Είμαι λοιπόν μεταξύ αυτών των 3ων. Τα διλλήματα μου τώρα είναι τα εξής.

1ον. Βρήκα από γνωστό μαγαζί να δίνουν από Live Demo, το S7 flat στα 365€.. Το θεωρώ πολύ συμφέρουσα πρόταση, αλλά φοβάμαι την μπαταρία του... Σίγουρα δεν θα είναι αρκετά δουλεμένη; Μήπως δεν αξίζει καθόλου η διαφορά των 40€ (410€ έχει καινούριο) για αυτό τον λόγο; Εμπειρίες κανείς άλλος από κάτι τέτοιο;

2ον. Σκέφτομαι για το S7 edge, αλλά δε με ενθουσιάζει η οθόνη, επειδή είναι κάπως μακρόστενη. Το μήκος δηλαδή στα 15εκ περίπου μου φαίνεται περίεργο... Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, πέρα από την μπαταρία και το trendy της εμφάνισης να πάρω edge; Αξίζουν τελοσπάντων αυτά τα +50€;

3ον. Βάζω τώρα στο παιχνίδι το S6 edge. Μου αρέσει που είναι πιο λεπτό από το S7 flat, που έχει την edge οθόνη σε λιγότερες από 5.5" του S7 και εννοείται που είναι στα 360€ καινούριο.. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι το πόσο χειρότερη είναι η κάμερά του από το S7; Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα λόγια...

4ον. Τώρα βάζω και κάτι πιο φθηνό στο παιχνίδι. Το Α3 2017. Δε με ενθουσιάζει και τόσο η εμφάνισή του, καθώς φέρνει πολύ σε S4... Ωστόσο, αν θεωρήσουμε ότι από performance είμαι μέσες-άκρες καλυμμένος, καθώς παιχνίδια δεν παίζω για να έχω τρελές απαιτήσεις. Λίγο browsing, tapatalk, διάβασμα ειδήσεων, e-mails και χειρισμός excel.. Αυτά κάνω. Θα με καλύπτει νομίζω άνετα σε αυτά, εφόσον μέχρι πρότινως τα έκανα με το Nokia 735 :-). Τι με ενδιαφέρει όμως. Η κάμερα του είναι καλή; Είναι αντάξια του S6 (καλά του S7 δε το αναφέρω, γιατί δε νομίζω να είναι, άσχετα με το ότι είναι περσινό); Η οθόνη πάλι βλέπω πως είναι σε καλά επίπεδα, αλλά όχι ωστόσο όσο του S6... Για πείτε μου λοιπόν λεβέντες.

Για να σας πω την σειρά με την οποία τα βάζω κάτω μέχρι στιγμής: S6 edge--->S7 flat--->S7 edge-----> A5 2017

Υ.Γ: Ξέρω ότι το budget που αναφέρω μπορεί να συμπεριλάβει πάρα πολλά κινητά μέσα.. Δεν θέλω να ξεσηκώσουμε διάφορα VS, καθώς από δείγματα που έχω δει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θεωρώ την κάμερα του S7 μια από τις καλύτερες για να απαθανατίζω την πιτσιρίκα μου και για αυτό έχω αποφασίσει για αυτό.. Αν υπάρχει κάτι που είναι αντίστοιχα καλό σε αυτό τον τομέα και έχει την ποιότητα των οθονών της σειράς S, μπορώ να το ακούσω ωστόσο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Το S7 flat είναι ιδανική συσκευή για αυτό που θέλεις....

Το S6 edge το αφήνουμε κυρίως λόγο μπαταρίας και λόγο έλλειψης κάρτα μνήμης...

Αφού θες και φωτογραφία και να κρατήσει δύο χρόνια, πας σε s7.

Ιδίως για τον τελευταίο λόγο δεν πας στο s6 αφού ήδη έχει κοντά δύο χρόνια.

Η διαφορά στην μπαταρία μεταξύ s7 edge και s7 flat είναι σημαντικότατη άρα για εμένα τα +50 ευρώ αξίζουν και με το παραπανω.

Με το 6 edge απλά δεν ασχολείσαι.

Όσο για το A5 έιναι καθαρά mid range συσκευή που σημαινει κατώτερη κάμερα,κατώτερη εμπειρία χρήση σε ταχύτητα,επιδόσεις,multitasking και φυσικά δεν είναι future proof.

Sent from my iPad using Tapatalk

Edited by alextrela

OnePlus 9 Pro - OnePlus 8T

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δε περίμενα τόσο χάλια η μπαταρία του S6 edge.

Για το S7 flat απο το live demo να ασχοληθω ή όχι; Θα είναι ξεσκισμένη η μπαταρία του λέτε; 3 μήνες εγγύηση μπαταρίας μου είπαν και 2 χρόνια συσκευής.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Δε περίμενα τόσο χάλια η μπαταρία του S6 edge.

Για το S7 flat απο το live demo να ασχοληθω ή όχι; Θα είναι ξεσκισμένη η μπαταρία του λέτε; 3 μήνες εγγύηση μπαταρίας μου είπαν και 2 χρόνια συσκευής.

Όχι φιλε δεν αξίζει τη διαφορά. 3 μηνες δεν είναι τίποτα πάρτο κούτα να είσαι ήσυχος.

Πάντως όπως λένε τα παιδιά το 7 edge έχει μπαταριαρα αν δε σε ενοχλεί το edge χωρίς συζήτηση πας εκει.

Πας στο νεότερο edge, το 7 δηλαδή.

Το live demo φλατ με τίποτα.

To a5 υποδεέστερο.

Το 6 edge παλιωσε

Sent from my LeEco-LeTv Le Max 2 X829 6/128 using tapalk!

Παιδιά ευχαριστώ γιατί ψηνομουν πολύ για το s6e και άλλαξα γνώμη με αυτά που μου είπατε. Επειδή γενικά θέλω κάτι μαζεμένο θα πάω στο flat.

Κάτι τελευταίο. Με το G6 τι λετε; Παίζει να είναι πιο καλή επιλογη, καθότι πιο καινούριο η να μην ασχοληθώ καθόλου;

Στάλθηκε από το SM-A320FL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με σκισατε τώρα παιδιά!! Είναι καλύτερο στις φωτογραφίες πχ; για βοηθείστε...

Δες και Huawei P9,vfm στα 350€

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Παιδιά τελικά πήρα το s7.. Δίνω πολλή βάση στην οθόνη και προχθές που είδα το edge το πως φεγγοβολαγε κάτω από τον ήλιο και έβλεπες κανονικά επαθα. Συν του ότι έχει μια από τις καλύτερες κάμερες.. Τώρα ψάχνω τζαμακι..