Jump to content

Αγορά κινητού, budget 200++

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γειά χαρά.

Ύστερα από 2,5 χρόνια χρήσης του LG G2 (6μήνες με stock ROM, 2χρόνια με CM/LineageOS) αποφάσισα να κάνω μια αναβάθμιση, μιάς και το G2 θα το δώσω.

Παρακάτω απαντάω στις ερωτήσεις από το sticky θέμα της κατηγορίας:

1) Το χρηματικο ποσο που διαθετουμε.

2) Το μεγεθος οθονης που προτιμουμε.

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Με 2ετη εγγυηση αντιπροσωπειας ή μας αρκει και η εγγυηση του καταστηματος;

4) Χρειαζομαστε 800αρα μπαντα ωστε να χουμε σε περισσοτερα μερη 4g; (επαρχια χωρις 800αρα εχεις σοβαρο θεμα)

5) Το θελουμε dual? Χρειαζομαστε ραδιοφωνο, ir ή nfc?

6) Χρειαζομαστε ελληνικο μενου; Αν ναι, πειραζει αν χρειαστει φλασαρισμα;

7) Μας ενδιαφερει ο καλος ηχος ή/και η καλη οθονη; Αν ναι θελουμε amoled (και) stereo ή μας αρκει lcd (και) mono.

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, καμερα, αυτονομια.

9) Ποια ειναι η τωρινη σας συσκευη.

1) 200ευρώ και πάνω. Το κινητό θα το κρατήσω λογικά (αν δεν γίνει καμιά βλακεία π.χ. το σπάσω) κανά 3άρι χρόνια, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να τσιγκουνευτώ για να κάνω μια καλή αγορά που θα την κρατήσω για καιρό. Ίσως ένα άνω όριο να ήταν τα 400 άντε 420 ευρώ.

2) Οπωσδήποτε όχι πάνω από 5.5". Θα έλεγα 4.7" - 5.3" θα ήταν καλά, αλλά και σε 5.5" να πάω δεν νομίζω να είχα μεγάλο πρόβλημα.

3) Οπωσδήποτε Ελλάδα/Ευρώπη με δυνατότητα κοπής τιμολογίου. Ακόμα και μικρά σκρουτζομάγαζα δηλαδή, θα προτιμούσα να τα αποφύγω. Εννοείται με ενδιαφέρει να έχει μια κάποια μορφή εγγύησης. (Ε, από τη στιγμή που το παίρνω και από Ευρώπη, επιβάλλεται να έχω αυτήν την παροχή βάση νόμου.)

4) Band20 800ΜΗΖ ? Ε Ν Ν Ο Ε Ι Τ Α Ι

5) Δεν θα έλεγα όχι σε dual sim, αν και δεν χρησιμοποιώ αυτή τη στιγμή. Δεν είναι προτεραιότητα όμως. NFC πάση θυσία, να έχει. IR δεν με ενδιαφέρει. Ραδιόφωνο ψιλοαδιάφορο, ούτε θέλω, ούτε δεν θέλω.

6) Ελληνικό μενού θέλω, ναι. Αλλά αγγλικό θα χρησιμοποιώ. Θα με πείραζε αν χρειαστεί φλασάρισμα για κάτι τέτοιο.

7) Με ενδιαφέρει η καλή οθόνη. Ο ήχος μου είναι αδιάφορος. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τις οθόνες στα κινητά. Θέλω κάτι καλό όμως. Με το LG G2 είμαι σχετικά ΟΚ αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο - όχι όσον αφορά dpi αλλά ποιότητα απεικόνισης.

8) Από το σημαντικότερο στο λιγότερο σημαντικό: Ταχύτητα, Κάμερα, Αυτονομία, Βαρυ Gaming (μόνο hearthstone θέλω να παίζω - χωρίς να κολλάω)

9) Όπως είπα παραπάνω, LG G2 με το τελευταίο Lineage OS 14.1 (Stock Android 7.1)

Γενικά, σιχαίνομαι κάθε τι UI που δεν είναι pure stock android. Από το Home ( αρχική οθόνη - πώς το λένε; launcher; ), μέχρι και μέσα στα settings. Δεν με νοιάζει να μου πείτε ποιό UI ίσως θα μου αρέσει, τα έχω δει όλα, δεν με ενδιαφέρει κανένα. Οπότε εφ'όσον εάν δεν γίνεται να πάμε σε κάτι τελείως stock AOSP, παρακαλώ να μην γίνει κουβέντα για τα υπόλοιπα UI. Δηλαδή προτείνετέ μου αυτό που πιστεύετε με βάση τα υπόλοιπα που ζητώ.

Το κινητό που θα πάρω θέλω οπωσδήποτε να το root-άρω, να του περάσω TWRP recovery και, αν δεν υπάρχει ήδη, να μοιάζει να έχει αρκετή κίνηση σε community ώστε να αποκτήσει μια καθώς πρέπει custom ROM όπως LineageOS ή Resurrection Remix OS ή ξέρω 'γω μελλοντικά.

Θέλω οπωσδήποτε τον πηγαίο κώδικα του κινητού. Δυστυχώς πολύ λίγες εταιρίες σέβονται το νόμο σχετικά με την Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης GPL (2.0) και δεν θα συμβιβαστώ με το να αγοράσω κινητό χωρίς τον (μερικό) πηγαίο κώδικα που θα έπρεπε να συνοδεύεται με αυτό.

Ένα παράδειγμα εταιριών που (με τα χίλια ζόρια πολλές φορές) έχουν repositories με τους πηγαίους κώδικες είναι η Huawei και η Samsung. Δεν έχω ασχοληθεί με άλλες και γνωρίζω ότι ακόμα και αυτές που ανέφερα είτε αργούν είτε δεν δημοσιοποιούν καθόλου για αρκετά μοντέλα τους...

Επίσης, σχετικά με την κάμερα, θα μου άρεσε να έχει μια καλή. Δεν ασχολούμαι πολυ με την φωτογραφία, αλλά θα ήθελα να έχω κάτι που να τραβάει καλές φωτογραφίες. Δεν ξέρω τι ιδιότητες στην κάμερα αυτό προαπαιτεί, θα με βοηθήσετε εσείς.

Κάτι τελευταίο: Δεν θέλω να βάζω tempered glass, θήκες κλπ. Θέλω το κινητό να είναι ανθεκτικό χωρίς πρόσθετες προστασίες.

Όλο και κάτι ακόμα θα μου έρθει στην πορεία και θα το θυμηθώ οπότε και θα το προσθέσω σε παρακάτω post.

Αυτά!

Edited by kgeorgeg7

Δεν μου αρέσουν σχεδόν καθόλου εμφανισιακά τα Motorola (τα περιθώρια - bezel ; - γύρω από την οθόνη μου φαίνονται ατελείωτα). Έχει και μιά φίλη ένα Moto G4 (που της το είχα προτείνει εγώ κάποτε) και δεν μου αρέσει τόσο και σαν ποιότητα. Τα πλαϊνά κουμπάκια του Z play μοιάζουν ίδια με το G4 και της έχουν βγει 2 φορές, χωρίς να της έχει πέσει.

Το Moto Z Play το βρίσκω στα 300ευρώ από amazon που θεωρώ ότι είναι καλή τιμή, αλλά και με καλή τιμή, δυσκολεύομαι να το επιλέξω :/

Τα Huawei P9 και P10 τι λένε; Φαίνονται εξαιρετικά και λογικά το budget φτάνει και για τα 2 εάν τα πάρω από κανένα φθηνό skroutzομάγαζο. Ε δεν νομίζω να με κρεμάσουν με το τιμολόγιο όπως είπα παραπάνω...

Edited by kgeorgeg7
Huawei - ερώτηση

Τα Huawei είναι εξαιρετικά, απλά ξεχνάς το στοκ android και πας σε κάτι πιο κοντά στο ios, από roms δεν ξέρω τι παίζει. Κοίταξε, ούτε εμένα μου αρέσουν εμφανισιακά τα moto αλλά αν θες στοκ android και να παίζεις με roms δεν υπάρχουν πολλές επιλογές ;)

Σκεφτόμουν μήπως έπαιρνα κανένα Huawei, και την έβγαζα με Google Launcher χωρίς να δίνω πολύ έμφαση στο ότι οι ρυθμίσεις θα έχουν το 'στυλ' της Huawei.

Το Huawei P9 βλέπω ότι έχει και TWRP αλλά και αρκετές μεθόδους root. Ίσως γίνει έτσι και μελλοντικά για το P10.

Τέσπα, θα το σκεφτώ για το Moto Z Play και θα αποφασίσω.

Πάντως δεν φαίνεται να έχει και κανένα cpu (Snapdragon 625) που να αποδίδει ανάλογα με την τιμή του κινητού.

Edited by kgeorgeg7

Αααα, ξέχασα να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό που χρειάζομαι!

VoWiFi !

Έχω Vodafone φοιτητικό αυτή τη στιγμή, αλλά δεν θα με ένοιαζε να άλλαζα εταιρία και να πήγαινα Cosmote αν ήταν να έχω κατευθείαν αυτή την λειτουργία.

Θα καταλήξω στο Huawei P9 τελικά, μιάς και έχει αρκετή κίνηση στο community όπως βλέπω.

Θα περάσω αύριο από ένα κατάστημα να το τσεκάρω και από κοντά.

Μόνο δυο πράγματα με ξινίζουν, το ότι δείχνει να έχει υψηλό SAR και το ότι έχει 3GB RAM. Γενικά πάντως δεν είμαι και πολύ ενεργός με τα κινητά οπότε δεν νομίζω να έχω θέμα (σε σχέση με κάποιο μικρότερου SAR). (καλά, θέμα δεν νομίζω να είχα γενικότερα :ρ)

Το Huawei P8/P9 Lite 2017 δεν θεωρώ ότι αξίζει, γιατί source code δεν υπάρχει και γιατί δεν θεωρώ αρκετά μεγάλη τη διαφορά τιμής από το P10 Lite για να το προτιμήσω αντί του τελευταίου. Όπως βλέπετε, κοστολογώ το source code κανά 70άρι ευρώ!

Το Huawei P10 Lite από την άλλη, μου φαίνεται αρκετά όμορφο και ας έχει τσιμπημένη τιμή, όμως και πάλι - όπως πριν - δεν το θεωρώ αρκετά φθηνότερο του Huawei P9 δεδομένης της μεγάλης διαφοράς που έχουν σε επιδόσεις.

Τέλος, το Huawei P10 το απέκλεισα γιατί δεν βλέπω να ασχολείται πολύ το community μαζί του, δεν μου άρεσε τόσο το μπροστινό fingerprint reader και επίσης δεν το βρίσκω σε κατάστημα που να με βολεύει ( και από άποψης τιμής, και 'ονόματος'/ποιότητας του καταστήματος αλλά και περιοχής που βρίσκεται ).

Πάντως, μέχρι και Galaxy S8 σκεφτόμουν να τσιμπήσω (εάν ανέβαζα αρκετά το κασέ) και είχα ψηθεί αρκετά μάλιστα, αλλά έφαγα μια ξενέρα με ένα τεστ βίντεο συγκεκριμένα, που έπεσε το κινητό από ύψος τσέπης και έγινε θρύψαλα το πίσω 'τζαμάκι'...

EDIT:

Θα θυσιάσω το VoWiFi, αλλά δεν πειράζει. Εξ'αλλου μόνο η Cosmote το έδινε μέχρι στιγμής, και μόνο σε συγκεκριμένα (πανάκριβα) κινητά.

Τουλάχιστον υποστηρίζει VoLTE (όχι ότι με νοιάζει) https://www.t-mobile.pl/pl/volte-i-vowifi/

Edited by kgeorgeg7

Δες και το honor 8. Ιδιο κινητο με το p9 αλλα με 4gb ram. Υστερει βεβαια στο οτι δεν εχει gorilla glass και ειναι κατωτερο το μεγαλο ηχειο.

Ούτε που μου περνάει από το μυαλό να πάρω κινητό χωρίς (τουλάχιστον στα χαρτιά) προστασία οθόνης

Το ζύγισα πολύ το Honor8, αλλά πραγματικά, αν ήταν να πάω σε τέτοιου στυλ κινητό (γυαλί μπρος-πίσω) θα πήγαινα στο Galaxy S8. Αλλά όπως είπα παραπάνω, δεν θα ήθελα να καταλήξει θρύψαλα :/

Παντως τωρα που κοιταξα λιγο καλυτερα τις απαιτησεις σου, βλεπω οτι ασχολεισαι με custom roms. Αξιοπρεπη υποστηριξη σε custom roms με kirin επεξεργαστη δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο. Ισως να κοιταζες καλυτερα κατι με snapdragon επεξεργαστη.

Το παρέλαβα σήμερα. Πολύ όμορφο και μοιάζει να έχει πολύ ποιοτική κατασκευή.

Το EMUI πάντως... αχώνευτο. Με την πρώτη ευκαιρία θα του περάσω twrp και LineageOS.