Jump to content

Επιλογή κινητού μέχρι 200€ βαριά

ObiGoSu
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα!! Σκέφτομαι να αγοράσω καινούργιο κινητό και θα ήθελα τα φώτα σας.

1) μεχρι 200€ μαξ

2) 5-5.5"

3) Το θελουμε απο Ελλαδα ή και απο Κινα/Ευρωπη; Δεν ειχα θεμα, μεχρι πρότινος που αρχισαν να σταματανε τα πακετα αβερτα απο εξω. Οποτε μαλλον θα προτιμουσα απο Ελλαδα. Για εγγυηση δεν με ενδιαφερει και τοσο.

4) 800αρα θα ηθελα να εχει αν και δεν ξερω αν ειναι απαραιτητη για την πολη που ειμαι (Καβαλα με vodafone).

5) δεν μου ειναι απαραιτητο το dual καθως θα μπει sd κατα πασα πιθανοτητα.

6) δεν ειναι απαραιτητο το ελληνικο μενου αλλα θα ηθελα να υπαρχει η δυνατοτητα. Με φλασαρισματα δεν εχω θεμα, εχω συνηθίσει.

7) θα ηθελα να εχει τιμια οθονη χρωματα, με σημαντικοτερο ισως να εχει ωραιο ηχο σε ακουστικα γιατι ακουω πολυ μουσικη μεσω κινητου.

8) Βαλτε σε σειρα προτεραιοτητας τα εξης: ταχυτητα, βαρυ gaming, αυτονομια, καμερα

9) αυτη τη στιγμη παιζω με ενα Coolpad f1.

Το συγκεκριμενο το εχω για 3 χρονια και με εχει βγαλει ασπροπροσωπο! Εχω μαθει λογω αυτου κιολας να φλασαρω οποτε γι αυτο δεν πιστευω να εχω θεματα με οποιοδηποτε. Ο λογος που το αλλαζω ειναι για την μικρη εσωτερικη του μνημη που με εχει βασανισει λογω του οτι παιζω παιχνιδια και δεν μπορω να τα μεταφερω στην εξωτερικη, οποτε ο χωρος δεν ειναι επαρκης.

Αυτα που εχω δει ειναι κυριως xiaomi rn4x το οποιο βρηκα και σε προσφορα και θα ηθελα τη γνωμη σας γι αυτην http://www.e-shop.gr/kinito-xiaomi-redmi-note-4x-64gb-4gb-dual-sim-lte-gold-p-TEL.090913 αλλιως παμε στο 3/32 μοντελο με snapdragon/mediatek αντιστοιχα. Λογω του οτι τωρα εχω μεντιατεκ δεν μπορω να καταλαβω γιατι λενε οτι ο σναπ ειναι καλυτερος, οποτε θα ηθελα μια διαφώτιση.

Και επισης ειδα οτι παιζει σε προσφορα απο leagoo t5 https://deals.banggood.com/deals/edm/topic/LEAGOOT520170710.html το οποιο παιζει στα 150 αλλα απο Κινα που οπως προειπα ψιλοφοβαμαι να παρω μιας και εχουμε πολλα στοπ τωρα τελευταια.

Συγνωμη για το μακαρονι και αν κουρασα! Περιμενω προτασεις και συμβουλες, ευχαριστω εκ των προτερων!

Επεξεργαστης mediatek και gaming δεν πανε μαζι. Αν θες δες το αντιστοιχο αδερφακι του με snapdragon https://www.skroutz.gr/s/10864013/Xiaomi-Redmi-Note-4-Snapdragon-3GB-32GB.html

Καλημερα, σαν κατοχος του rn4 3/32 global ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θα σε καλυψει. Το σχεδον ειναι για το gaming γιατι δεν εχω ασχοληθει με gaming στο κινητο οποτε δεν ξερω. Στα υπολοιπα ειναι παρα πολυ καλο και δεν θα εχεις θεμα.

Καποια πλεονεκτηματα του snapdragon ειναι η καλυτερη αυτονομια, υποστηριζει την 800αρα μπαντα για 4G (η global version του κινητου), εχει ποικιλια σε custom rom και γενικα απο οτι εχω δει μεγαλυτερη υποστηριξη απο το community!

Καλημερα. Αυτο ειναι που λετε http://www.e-shop.gr/kinito-xiaomi-redmi-note-4x-32gb-3gb-dual-sim-lte-black-p-TEL.090757 ? Απλως λεω οτι για 20€ παραπανω παιρνω 1gb ram + διπλασια εσωτερικη. Γι αυτο αναρωτιομουν αν αξιζει. Οσο για gaming αναφερομαι στο hearthstone κυριως. Αυτο με το μεντιατεκ δεν υποστηριζει την 800αρα? Και τελος αυτο με τον σναπ δεν λεει πουθενα οτι υποστηριζει την 800αρα...

Ευχαριστω για τις απαντησεις

Αν γραφει global version στο πλαι και πισω model 2016102 εχει κανονικα 800αρα η εκδοση με snapdragon.

Κοιτα επειδη τον ειχα το συγκεκριμενο soc χανει αρκετα σε gaming. Ασε που εχει την μιση αυτονομια, κατωτερη καμερα και δεν θα παρει nougat. Και δεν ειναι 20 ευρω η διαφορα αλλα περισσοτερο αν το παρεις απο τα καταστηματα που σου στειλα. Δεν υπαρχει λογος να το παρεις απο eshop αφου δινει μονο 1 ετος εγγυηση ενω καποια σκρουτζομαγαζα δινουν 2.

Αλλωστε απο την στιγμη που θα βαλεις sd δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι παραπανω απο 32. Στην 8αρα σου αφηνε διαθεσιμα 2,5 gb ενω τα 32αρια συνηθως αφηνουν διαθεσιμα καπου στα 24 gb. Πιστευω οτι θα εισαι οκ.

Edited by Antretng

Οκ με καλυψες!! Το μοντελο στο πλαι που μπορουμε να το δουμε? http://www.cityshop.gr/index.php?target=products&product_id=41925 αυτο ειναι το σωστο μοντελο? Για το συγκεκριμενο μαγαζι καμια αποψη? Αξιοπιστο?

Υπαρχει κανενα στα ιδια λεφτα που να κοντραρει το χιαομι η δεν αξιζει καν να μπω στη διαδικασια συγκρισης με αλλο?

Το ασφαλεστερο ειναι να τους παρεις τηλεφωνο και να ρωτησεις αυτα τα 2 πραγματακια που σου ειπα και κατα τη παραλαβη το ελεγχεις και ο ιδιος. Οσον αφορα το καταστημα δεν γνωριζω.

Απο τη στιγμη που μου εχεις τελευταια μοιρα την καμερα, δεν αξιζει να κοιταξεις κατι αλλο. Οχι οτι τα παει ασχημα (για τα λεφτα του) αλλα πχ το moto g5 τα παει καλυτερα (χανει ομως σε επεξεργαστη, μπαταρια, ποιοτητα κατσκευης και μεγεθος οθονης).

Καταλαβα. Θα τους παρω να ρωτησω! Η καμερα οντως ειναι η τελευταια προτεραιοτητα, αλλα πιστευω πως θα ειναι μακραν καλυτερη απο του f1 που εχω τωρα, κανω λαθος?

Δεν την γνωριζω τη καμερα του κινητου σου. Γενικα το redmi note 4 για τα λεφτα του σημερα θεωρειτε αξιοπρεπη καμερα (στο βιντεο μας τα χαλαει). Οποτε εκτος και αν ηταν κατι δυνατο σε φωτογραφικη οταν βγηκε το f1 (3 χρονια πισω) πιστευω θα ειναι αναβαθμιση.

Επανέρχομαι και πάλι με μια αμφιβολία. Καταρχάς ρώτησα το κατάστημα, αν είναι αυτό με το global στα πλάγια και αν γράφει model 2016102 πίσω, και μου είπαν ότι είναι αυτό ακριβώς. Οπότε είμαστε σίγουροι για το κινητό. Θα ήθελα όμως για μια ακόμα φορά, να κάνω την εξής ερώτηση: καταλαβαίνω πως ο SD έχει καλύτερη αυτονομία και θα αντέχει περισσότερο το κινητό, αλλά δεν θεωρείτε πως με τον helio, θα ήταν καλύτερα σε παιχνίδια, καθώς έχει καλύτερη επεξεργαστική δύναμη? Ή τον helio τον απορρίπτουμε μόνο και μόνο επειδή δεν έρχεται με την 800άρα και δεν έχει fast charge? Η απορία μου γεννήθηκε από αυτό το άρθρο, που λέει αυτό ακριβώς που αναρωτιέμαι!

Επανέρχομαι και πάλι με μια αμφιβολία. Καταρχάς ρώτησα το κατάστημα, αν είναι αυτό με το global στα πλάγια και αν γράφει model 2016102 πίσω, και μου είπαν ότι είναι αυτό ακριβώς. Οπότε είμαστε σίγουροι για το κινητό. Θα ήθελα όμως για μια ακόμα φορά, να κάνω την εξής ερώτηση: καταλαβαίνω πως ο SD έχει καλύτερη αυτονομία και θα αντέχει περισσότερο το κινητό, αλλά δεν θεωρείτε πως με τον helio, θα ήταν καλύτερα σε παιχνίδια, καθώς έχει καλύτερη επεξεργαστική δύναμη? Ή τον helio τον απορρίπτουμε μόνο και μόνο επειδή δεν έρχεται με την 800άρα και δεν έχει fast charge? Η απορία μου γεννήθηκε από αυτό το άρθρο, που λέει αυτό ακριβώς που αναρωτιέμαι!
Αν θες παιχνίδια ξεχνάς το χρηματικό όριο που έβαλες έτσι στα λεφτά που όρισες πάρε με sd για καλύτερη αυτονομία και σταθερότητα

Εγώ θα στο πω ακόμα πιο απλά... Αν το F1 που έχεις (και όντως για την εποχή του ήταν εξαιρετικό-είχα το 7320 και ξέρω) σε καλύπτει και απλά έχεις θέμα με τον χώρο, το RN4X είναι πολλά βήματα μπροστά και πραγματικά θα σε καλύψει απόλυτα... Όσον αφορά το δίλημμα μεταξύ Mediatek και SD προχώρα ξεκάθαρα στο SD για τους λόγους που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω... Κάποιες μονάδες παραπάνω σε benchmark κλπ δε λένε απολύτως τίποτα μπροστά στην εμπειρία χρήσης, την αυτονομία, την υποστήριξη που θα έχεις με roms κλπ...

Αν θες παιχνίδια ξεχνάς το χρηματικό όριο που έβαλες έτσι στα λεφτά που όρισες πάρε με sd για καλύτερη αυτονομία και σταθερότητα

Γιατί αν επιτρέπεις?

Εγώ θα στο πω ακόμα πιο απλά... Αν το F1 που έχεις (και όντως για την εποχή του ήταν εξαιρετικό-είχα το 7320 και ξέρω) σε καλύπτει και απλά έχεις θέμα με τον χώρο, το RN4X είναι πολλά βήματα μπροστά και πραγματικά θα σε καλύψει απόλυτα... Όσον αφορά το δίλημμα μεταξύ Mediatek και SD προχώρα ξεκάθαρα στο SD για τους λόγους που σου είπαν τα παιδιά παραπάνω... Κάποιες μονάδες παραπάνω σε benchmark κλπ δε λένε απολύτως τίποτα μπροστά στην εμπειρία χρήσης, την αυτονομία, την υποστήριξη που θα έχεις με roms κλπ...

Καταλαβαίνω για τα benchmarks που λες, και συμφωνώ απόλυτα, απλώς διαβάζω πως ο mediatek, είναι γενικά πιο ισχυρός γι' αυτό η ερώτηση. Οπότε θα πάω σε SD και θα τελειώνω, γιατί πολύ το σκάλισα. Αυτό που λες ακριβώς, από το F1 πιστεύω θα δω αρκετές διαφορές και αναβάθμιση και στα υπόλοιπα πέραν του χώρου, οπότε τζάμπα το σκαλίζω τόσο.

Ευχαριστώ και πάλι!

Γιατί αν επιτρέπεις?

Καταλαβαίνω για τα benchmarks που λες, και συμφωνώ απόλυτα, απλώς διαβάζω πως ο mediatek, είναι γενικά πιο ισχυρός γι' αυτό η ερώτηση. Οπότε θα πάω σε SD και θα τελειώνω, γιατί πολύ το σκάλισα. Αυτό που λες ακριβώς, από το F1 πιστεύω θα δω αρκετές διαφορές και αναβάθμιση και στα υπόλοιπα πέραν του χώρου, οπότε τζάμπα το σκαλίζω τόσο.

Ευχαριστώ και πάλι!

Gaming = μπόλικη ram + τελευταίο και ποιο καλό socket = ναυαρχίδα = πολλά €€

Εκτός αν μήλας για games τύπου candy crush Τότε γράψε λάθος

Ευχαριστώ και πάλι!

Nαι αυτό ακριβώς λέω... Με όρους benchmark και αριθμών στο Antuntu κλπ, ο Mtk είναι πιο ισχυρός... Το θέμα είναι ότι σε καθημερινή χρήση ο SD 625 αποδίδει πολύ καλά (δεν είναι αδύναμος επεξεργαστής) και σε συνάρτηση με την πολύ καλύτερη αυτονομία, την πολύ μεγαλύτερη ποικιλία roms (future proof της υπόθεσης), τη global edition κ.α. μάλλον είναι καλύτερη επιλογή... Επίσης δεν ξέρω πως τα πάνε πλέον και με το GPS οι ΜΤΚ, παλιότερες γενιές είχαν θεματάκια... Για ~160 που βρίσκεις αυτή τη στιγμή το RN4X είναι σούπερ επιλογή και σίγουρα μεγάλο upgrade σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα... Εγώ άφησα το Coolpad 7320 (το αναφέρω μιας και έχεις και εσύ Coopad) και πήγα σε Redmi 4 Prime (οχι Note) και η διαφορά στην εμπειρία χρήσης και την καθημερινότητα είναι χαοτική και 6 μήνες που το έχω είμαι υπερκαλυμμένος. Προχώρα άφοβα στο SD και θα το ευχαριστηθείς και σίγουρα θα σε καλύψει...

Gaming = μπόλικη ram + τελευταίο και ποιο καλό socket = ναυαρχίδα = πολλά €€

Εκτός αν μήλας για games τύπου candy crush Τότε γράψε λάθος

Μιλάω για παιχνίδια τύπου Hearthstone. Μπόλικη ραμ εννοείς 4+ ?

Nαι αυτό ακριβώς λέω... Με όρους benchmark και αριθμών στο Antuntu κλπ, ο Mtk είναι πιο ισχυρός... Το θέμα είναι ότι σε καθημερινή χρήση ο SD 625 αποδίδει πολύ καλά (δεν είναι αδύναμος επεξεργαστής) και σε συνάρτηση με την πολύ καλύτερη αυτονομία, την πολύ μεγαλύτερη ποικιλία roms (future proof της υπόθεσης), τη global edition κ.α. μάλλον είναι καλύτερη επιλογή... Επίσης δεν ξέρω πως τα πάνε πλέον και με το GPS οι ΜΤΚ, παλιότερες γενιές είχαν θεματάκια... Για ~160 που βρίσκεις αυτή τη στιγμή το RN4X είναι σούπερ επιλογή και σίγουρα μεγάλο upgrade σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα... Εγώ άφησα το Coolpad 7320 (το αναφέρω μιας και έχεις και εσύ Coopad) και πήγα σε Redmi 4 Prime (οχι Note) και η διαφορά στην εμπειρία χρήσης και την καθημερινότητα είναι χαοτική και 6 μήνες που το έχω είμαι υπερκαλυμμένος. Προχώρα άφοβα στο SD και θα το ευχαριστηθείς και σίγουρα θα σε καλύψει...

To coolpad f1 είναι αρκετά διαφορετικό από το 7320 που αναφέρεις βέβαια αλλά και πάλι φαντάζομαι ότι θα καλύψει το RN4. Θα πάω για SD λοιπόν! Θα επιστρέψω με εντυπώσεις όταν το έχω στα χέρια μου :)

Μιλάω για παιχνίδια τύπου Hearthstone. Μπόλικη ραμ εννοείς 4+ ?

δεν τα ξερω διστιχος να σου πω ναι η οχι

και οχι απλα μπολικη ιδιαιτερα σε gaming παιζει μεγαλο ρολο ταχυτιτα της ram και ταχυτιτα του bus

Στο gaming το σημαντικοτερο ειναι η GPU και η υλοποιηση. Μπορει στα benchmarks να χτυπας ταβανι (πχ mtk x25) αλλα στο gaming να σερνεται το συμπαν.

Στο gaming το σημαντικοτερο ειναι η GPU και η υλοποιηση. Μπορει στα benchmarks να χτυπας ταβανι (πχ mtk x25) αλλα στο gaming να σερνεται το συμπαν.
+10000 gpu σε συνδιασμο με γρήγορη ram + γρήγορο storage + καλή υλοποίηση όλον αυτόν σαν σύνολο

Δυστυχώς μόνο ναυαρχιδες και κάποιες λίγες εξαιρέσεις με ~400 ευρώ

Καλησπέρα σας! Το θηρίο κατέφτασε!!! Δευτέρα έπεσε η παραγγελία, χθες το απόγευμα το είχα στα χέρια μου!

Καταρχάς να ξεκινήσω ότι έχουμε το σωστό μοντέλο με το global version πισω και τον αριθμό 2016102 πίσω.

Στη συνέχεια θα ήθελα να ρωτήσω για τον φορτιστή. Μέσα στη συσκευασία είχε τον μαύρο, και απ' έξω είχε τον άσπρο σαν αντάπτορα, οπότε η ερώτησή μου είναι η εξής: έτσι έρχεται το πακέτο, με τον κινέζικο φορτιστή και ευρωπαικό αντάπτορα, ή εξαρχής με ευρωπαικό (ελληνικό) φορτιστή ?

Τέλος, ήδη από το λίγο που έχω στην κατοχή μου το κινητό, φαίνεται ότι πετάει πολύ ψηλά!

Edited by ObiGoSu

Καλησπερα. Ο φορτιστης σου δηλαδη ειναι κινεζικος ή απλα σου ειχαν και ανταπτορα; Κανονικα επρεπε να εχει ευρωπαικο φορτιστη εφοσον ειναι το Global.

Το αυτοκολλητο στη πλατη του κινητο τι Model number γραφει;

Φαίνεται παραπάνω στην εικόνα πως είναι ο φορτιστής, το έχω παραθέσει. Είναι κινέζικος, και μου έχουν αντάπτορα. Το αυτοκόλλητο στην πλάτη γράφει τον σωστό κωδικό. Επίσης, το tempered glass που πήρα, αντί να φαίνεται όπως εδώ, αυτό που μου έστειλαν, δεν έχει capacitive buttons πάνω του. Edited by ObiGoSu

Τωρα τις ειδα τις φωτογραφιες. Καλο θα ηταν να τις κατεβασεις γιατι φαινεται το imei σου.

Ο φορτιστης ειναι του κινεζικου 4X και οχι του global. Καποιο λαθος εχει γινει. Αναρωτιεμαι αν η συσκευη που σου στειλαν εχει την 800αρα μπαντα ή οχι. Αυτο μονο με ρουτ μπορεις να το δεις.