Jump to content

Φθηνό smartphone + VR?

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω να αγοράσω νέο οικονομικό κινητό και γενικά θα ήθελα τις συμβουλές σας για το πιο μοντέλο να επιλέξω, ως 150€.

Σκέφτομαι μήπως έπαιρνα κάποιο που να έχει gyroscope και να δοκιμάσω επιτέλους τις "VR" (και καλά) δυνατότητες που μπορεί να έχει ένα android τέτοιας τιμής.

Δεν καίγομαι κιόλας όμως αν δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο με αυτά τα χρήματα.

Τώρα περί κινητού και οι χρήσεις που το θέλω:

Θα χρησιμοποιώ πολύ το GPS, οπότε κάτι αξιόπιστο, γιατί τα τελευταία κινητά που είχα είχαν θέμα και δεν αναγνώριζε το σήμα αρκετές φορές.

Να βγάζει την ημέρα η μπαταρία του με φυσιολογική χρήση.

Να είναι Dual Sim.

Να αντέξει/υποστηρίξει 1-2 επόμενες αναβαθμίσεις του firmware.

Να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο bloated γίνεται!

Δεν με ενδιαφέρουν οι κάμερες κλπ.

Οπότε όσο πιο VFM.

Μερικά από αυτά που είδα, πιο πολύ επειδή είναι και FHD:

http://www.skroutz.gr/s/10551073/Lenovo-K6-Dual-16GB.html

http://www.skroutz.gr/s/9177791/Motorola-Moto-G4-Dual-16GB.html

http://www.skroutz.gr/s/7509017/Xiaomi-Redmi-Note-2-16GB.html

Για πείτε γνώμες...

Σας ευχαριστώ :)

Edited by Cyberdemon87

Meizu m5s

Meizu m3 note

Meizu m5 note

Και τα τρία βρίσκονται περίπου στα ίδια λεφτά. Από gps όλα τα Meizu είναι κορυφή, τη μέρα θα την βγάζεις σίγουρα, όλα είναι dual sim, αναβαθμίσεις η Meizu δίνει σταθερά και για το bloat δεν είναι πρόβλημα γιατί η Meizu σε αφήνει να κάνεις root εντός εγγύησης (μέσα από τις ρυθμίσεις) οπότε ότι δεν θες το βγάζεις με το titanium.

Xiaomi redmi 4x

Και αυτό στα ίδια λεφτά περίπου, gps χειρότερο από τα Meizu, αυτονομία καλύτερη από τα Meizu, επίσης dual sim, αναβαθμίσεις δίνει που και που, bloat δεν ξέρω αν υπάρχει πάντως αν θες να βγάλεις κάτι αναγκαστικά πρέπει να ξεκλειδώσεις τον bootloader (κάτι που είναι μια ταλαιπωρία στα Xiaomi)

Τώρα για vr δεν νομίζω πως θα βρεις κινητό που θα το αντέχει σε αυτά τα λεφτά.

Edited by _Alexandros37

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να προτιμήσεις snapdragon γιατί συνήθως τα πάνε καλύτερα με το gps και έχουν πιο efficient gpu. Τώρα με αυτά τα λεφτά μόνο κάνα snapdragon 430 βλέπω να παίρνεις από Ελλάδα (πχ redmi 4x) αλλά δυστυχώς είναι hd ready η ανάλυση.

Ίσως αν ανεβαινες στα 160 να κοίταζες το honor 7 lite αλλά δεν εχω ιδέα πως πάει από gps

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις προτάσεις.

Το φαντάστηκα ότι σε αυτό το budget δεν θα έχει νόημα να κοιτάω και για vr αλλά είπα μήπως...

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε και μερικά ακόμη, θα προτιμούσα να έχουν FHD οθόνη αν γίνεται.

Πάνω από 150 ευρώ δυστυχώς δεν μπορώ να διαθέσω.

Έφτιαξα τα links στο αρχικό ποστ γιατί δεν δούλευαν.

Lenovo K6 τοτε https://www.skroutz.gr/s/12123890/Lenovo-K6-16GB.html Ουσιαστικα ειναι ενα redmi 4x με μεγαλυτερη αναλυση αλλα μικροτερη μπαταρια και μικροτερη Ram.

Παντως εφοσον εχεις οριο 150 ευρω, ειναι κριμα να μην δωσεις αλλα 10 ευρω να παρεις το απειρως ανωτερο honor 7 lite

Lenovo K6 τοτε https://www.skroutz.gr/s/12123890/Lenovo-K6-16GB.html Ουσιαστικα ειναι ενα redmi 4x με μεγαλυτερη αναλυση αλλα μικροτερη μπαταρια και μικροτερη Ram.

Παντως εφοσον εχεις οριο 150 ευρω, ειναι κριμα να μην δωσεις αλλα 10 ευρω να παρεις το απειρως ανωτερο honor 7 lite

Συμφωνώ σε όλα εκτός από ένα: αν είναι να πάει στα 160 γιατί να μην πάρει το meizu m5 note που είναι καλύτερο από το honor 7 lite; ειδικά αφού θέλει gps όπου τα meizu είναι πολύ καλά.

Edited by _Alexandros37

Αν είναι τόσο καλύτερα δεν με πειράζει να δώσω 10 ευρώ παραπάνω, οπότε περιμένω και άλλες προτάσεις.

Συμφωνώ σε όλα εκτός από ένα: αν είναι να πάει στα 160 γιατί να μην πάρει το meizu m5 note που είναι καλύτερο από το honor 7 lite; ειδικά αφού θέλει gps όπου τα meizu είναι πολύ καλά.

Μα ο helio p10 ειναι αρκετα κατωτερος απο το kirin 650. Εχει βεβαια μεγαλυτερης οθονη και Ram. Οποτε δεν θα το λεγα ουτε καλυτερο ουτε χειροτερο αλλα διαφορετικο δεδομενου οτι το honor 7 lite εχει και καλυτερη καμερα (παιζει ρολο τι προτιμαει στο ποιο θα επιλεξει). Στο VR παντως περισσοτερο θα βοηθησει ο soc παρα η Ram. Επιπλεον νομιζω οτι στα 160 που εχει το meizu m5 note δεν εχει εγγυηση αντιπροσωπειας. (διορθωσε με αν κανω λαθος)

Edited by Antretng

Μα ο helio p10 ειναι αρκετα κατωτερος απο το kirin 650. Εχει βεβαια μεγαλυτερης οθονη και Ram. Οποτε δεν θα το λεγα ακριβως καλυτερο αλλα διαφορετικο δεδομενου οτι το honor 7 lite εχει και καλυτερη καμερα (παιζει ρολο τι προτιμαει στο ποιο θα επιλεξει). Στο vr παντως περισσοτερο θα βοηθησει ο soc παρα η Ram.

Στο vr όμως θα παίξει ρόλο και η μπαταρία όπου το honor έχει 3000mAh ενώ το Meizu 4000mAh+fast charge. Για το soc δεν νομίζω ότι η διαφορά είναι αισθητή. Για τις μνήμες από τη στιγμή που του δίνει περισσότερο στα ίδια λεφτά γιατί να διαλέξει κάτι με λιγότερο; η κάμερα του honor είναι καλύτερη αλλά το παιδί στις προτεραιότητές του δεν γράφει την κάμερα. Αντιθέτως γράφει το gps και για λιγότερο bloated όπου το Meizu είναι καλύτερο.

Edit : ξέχασα να αναφέρω ότι το Meizu έχει και δακτυλικό αποτύπωμα.

Edited by _Alexandros37

Στο vr όμως θα παίξει ρόλο και η μπαταρία όπου το honor έχει 3000mAh ενώ το Meizu 4000mAh+fast charge. Για το soc δεν νομίζω ότι η διαφορά είναι αισθητή. Για τις μνήμες από τη στιγμή που του δίνει περισσότερο στα ίδια λεφτά γιατί να διαλέξει κάτι με λιγότερο; η κάμερα του honor είναι καλύτερη αλλά το παιδί στις προτεραιότητές του δεν γράφει την κάμερα. Αντιθέτως γράφει το gps και για λιγότερο bloated όπου το Meizu είναι καλύτερο.

Αμα δεν παιξει ρολο ο soc σε VR gaming τοτε ποιος θα παιξει; Εννοεται πως ειναι καθαρα θεμα soc. Και η διαφορα σε efficiency της gpu ειναι σιγουρα αισθητη μιας και εκει παντα υστερουν οι mtk (ακομα και ο helio x20 χειροτερα τα παει σε γραφικα... και δεν θα τα παει χειροτερα ο p10; )

Η μπαταρια, μπορει να ειναι 4000 αλλα δεν θα περιμενα τοση μεγαλη διαφορα σε αυτονομια δεδομενου της μεγαλυτερης οθονης και του λιγοτερο efficient επεξεργαστη. Βεβαια το πιθανοτερο ειναι να τα παει οντως καλυτερα σε αυτονομια αλλα οχι οσο καλυτερα υπαινισσεται το μεγεθος της μπαταριας.

Για το gps δεν ειπα γνωμη γιατι πολυ απλα δεν τα χω δουλεψει για να τα συγκρινω. Εσυ τα χεις δουλεψει και τα 2; Ή εχεις εστω καποια review που να δειχνουν οτι τα παει χειροτερο το honor 7 lite απο το meizu m5 note? Αν εχεις, με ενδιαφερον θα ριχνα μια ματια (επειδη οντως δεν γνωριζω) αλλα η εμπειρια μου με mtk υλοποιησεις μου εχουν δειξει το αναποδο.

Κατα τα αλλα δεν ειπα ποτε οτι ειναι κατωτερο καποιο αλλα οτι ειναι διαφορετικα. Η ενσταση μου ηταν στη λεξη καλυτερο που σιγουρα δεν ειναι. Ειναι απλα διαφορετικα.

Edit: Δαχτυλικο εχει και το honor 7 lite ;) https://www.skroutz.gr/s/10036784/Huawei-Honor-7-Lite-Fingerprint-16GB.html

Edited by Antretng

Η κάμερα δεν με ενδιαφέρει πολύ, δεν είμαι της φωτογραφίας...

Όπως είπα, τα βασικά είναι:

Dual Sim

Να δουλεύει καλά το GPS γιατί θα το χρησιμοποιώ συνεχώς.

Να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία (μην μου κάνει drain σε μία μέρα σε idle).

Να τρέχει άνετα την τρέχουσα andorid version/firmware και να αντέξει καμιά δυο επόμενες αναβαθμίσεις χωρίς να γονατίσει.

Τέλος να μην είναι bloated όπως π.χ. τα Samsung, με χίλιαδυο άχρηστα προεγκατεστημένα πράγματα που δεν βγαίνουν.

Ωραίο και το Honor και το Meizu. Θα αντέχουν και VR δηλαδή λέτε;

Αν και σε εχω ανεβασει ηδη, αν φτασεις στα 170 ευρω μπορεις να κοιταξεις το Redmi Note 4 Global Edition https://www.skroutz.gr/s/10864013/Xiaomi-Redmi-Note-4-Snapdragon-3GB-32GB.html

Ξερω οτι ειναι 20 ευρω πανω απο οσο ελεγες αλλα στο βαζω μηπως και το σκεφτεις. Σε soc δεν βρισκεις καλυτερο σε αυτα τα λεφτα και αποτελει εξαιρετικο vfm. Απο εκει και περα εσυ ξερεις :)

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία (μην μου κάνει drain σε μία μέρα σε idle).

Νομιζα οτι ηθελες απλα να σου βγαζει τη μερα (να μην ειναι μικρη). Αν θες οσο το δυνατον μεγαλυτερη τοτε οντως το honor 7 lite εκει χανει (την μερα παντως την βγαζει ανετα).

Τσεκαρε και το αλλο που εβαλα. Τα κανει ολα οσα ζητας κατα πολυ παραπανω αν και εχει 170 ευρω.

----- προσθήκη μηνύματος 62 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ωραίο και το Honor και το Meizu. Θα αντέχουν και VR δηλαδή λέτε;

Το honor σιγουρα. Για το meizu δεν ξερω. Αναλογα και τι VR θα τρεξεις και ποσο διαδραστικο ειναι.

Ναι ανεβαίνουμε και δυστυχώς τα οικονομικά μου είναι πολύ δύσκολα, από ανάγκη είναι η αγορά.

Πάντως να πω πως δεν θέλω με τίποτα να δώσω χρήματα για ποιότητα κάμερας, δεν με ενδιαφέρει, γιατί ξέρω πως για τους περισσότερους είναι βασικό κριτήριο.

Αν είναι να πάω στα 160, τι να κάνει 161, 164, 169, θα τα δώσω.

Σε πιο κάτω τιμές τι παίζει, 130-140;

Edited by Cyberdemon87

Οι προτασεις που εκανα δεν ειχαν να κανουν με τη καμερα αλλα με το soc που απλα παρεμπιπτοντως το Honor 7 lite εχει και καλυτερη καμερα.

Το καταλαβαινω αλλα μηπως να κανες κανα μηνα υπομονη να μαζεψεις τα χρηματα που σου λειπουν; Γιατι πιο ακριβα θα σου ερθει να παρεις ενα κινητο που θα αναγκαστεις να αλλαξεις σε κανα χρονο. Ειναι κριμα για 10-20 ευρω να μην παρεις κατι που θα σου κανει και θα κρατησεις.

Οπότε εννοείς Xiaomi Redmi Note 4 δαγκωτό λοιπόν, από τις επιλογές που υπάρχουν σε αυτά τα χρήματα...;

Νομιζω πως ναι. Αλλα κατσε να δουμε μηπως και ο Αλεξανδρος ξερει καποιο καλο κινητο απο meizu που δεν την γνωριζω και τοσο την εταιρεια.

Παντως και στο gps ειναι απο τα πιο αξιοπιστα που εχω δουλεψει. Στο μονο που υστερει το Redmi Note 4 Global Edition σε σχεση με honor 7 lite ειναι η καμερα που απο οτι ειπες δεν σε ενδιαφερει. Προσοχη μιλαω για την snapdragon εκδοση και οχι mediatek. Και λεω global edition για να χει 800αρα μπαντα και ευρωπαικο φορτιστη.

Κοιτάζω λίγο τα σχόλια του skroutz για το Note4 και βλέπω πως παίζει ένα μπέρδεμα με τις εκδόσεις:

Xiaomi redmi note 4 snapdragon 625...Αγορά με global version χωρίς καμία κινεζια μέσα....να προτιμησετε αυτήν την έκδοση με global version και snapdragon...επεξεργαστής άριστος κάνει πολύ καλά την δουλειά του σε όλα...ήχος πολύ καλός...κατασκευή κινητού εξαιρετική δεν φενεται για 5.5 ιντσες το κινητό...μνήμη ραμ αρκετή και για πιο απαιτητικές εφαρμογές... Μπαταρία τέρας μιάμιση μέρα ανετα!!! τώρα κάμερα και βίντεο πολύ μέτριο αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν μπορούμε να τα έχουμε ολα!!!το προτινω ανεπιφύλακτα αξίζει!!!Προσοχή η έκδοση να είναι global version!!!!

Επειδή υπάρχουν πολλές παρεξηγήσεις με αυτό το μοντέλο μιας και η Xiaomi το'χει ξεφτιλίσει τελείως με τα ονόματα οι εκδόσεις είναι:

1) Redmi Note 4: Επεξεργαστής Helio x20, δεν εχει 800άρα Band (B20) χρήσιμη για 4g στην επαρχία

2) Redmi Note 4X: Επεξεργαστής Snapdragon 625 χωρίς 800άρα

3) Redmi Note 4 (snapdragon): Επεξεργαστής Snapdragon 625 χωρίς 800άρα

4) Redmi Note 4 Global Edition/ Redmi Note 4X της infoquest: Επεξεργαστής Snapdragon 625 με 800άρα

α) Προσοχή, γιατί πολλά μαγαζιά λένε global στο όνομα αλλά εννοούν την Rom)

β) Η infoquest (επίσημος αντιπρόσωπος Xiaomi στην Ελλάδα) βαπτίζει έτσι το global οπότε έχει την 800άρα

γ) Για να σιγουρευτείτε ότι είναι όντως με την 800άρα, στο πλάι το κουτί γράφει Global Edition με κόκκινα γράμματα και είναι το μοντέλο -> Model: 2016102

Επίσης το SAR(EU) της συσκευής για 10g ιστού όπως αναγράφεται στο κουτί είναι: Κεφάλι 0.724W/Kg και Σώμα 0.674W/Kg.

:blink:

Ποιο ακριβώς δηλαδή, μπορείς να βάλεις ένα skroutz link από αυτό που μου προτείνεις;

Αμα δεν παιξει ρολο ο soc στην επεξεργασια VR τοτε ποιος θα παιξει; Εννοεται πως ειναι καθαρα θεμα soc. Και η διαφορα σε efficiency της gpu ειναι σιγουρα αισθητη μιας και εκει παντα υστερουν οι mtk (ακομα και ο helio x20 χειροτερα τα παει σε γραφικα... και δεν θα τα παει χειροτερα ο p10; )

Η μπαταρια, μπορει να ειναι 4000 αλλα δεν θα περιμενα τοση μεγαλη διαφορα σε αυτονομια δεδομενου της μεγαλυτερης οθονης και του λιγοτερο efficient επεξεργαστη. Βεβαια το πιθανοτερο ειναι να τα παει οντως καλυτερα σε αυτονομια αλλα οχι οσο καλυτερα υπαινισσεται το μεγεθος της μπαταριας.

Για το gps δεν ειπα γνωμη γιατι πολυ απλα δεν τα χω δουλεψει για να τα συγκρινω. Εσυ τα χεις δουλεψει και τα 2; Ή εχεις εστω καποια review που να δειχνουν οτι τα παει χειροτερο το honor 7 lite απο το meizu m5 note? Αν εχεις, με ενδιαφερον θα ριχνα μια ματια (επειδη οντως δεν γνωριζω) αλλα η εμπειρια μου με mtk υλοποιησεις μου εχουν δειξει το αναποδο.

Κατα τα αλλα δεν ειπα ποτε οτι ειναι κατωτερο καποιο αλλα οτι ειναι διαφορετικα. Η ενσταση μου ηταν στη λεξη καλυτερο που σιγουρα δεν ειναι. Ειναι απλα διαφορετικα. Και οσν αφορα το οτι δεν ανεφερε τη καμερα... ουτε την αυτονομια ανεφερε. Αρα σημασια εχει τι προτιμαει ο ιδιος αφου δεν ανεφερε κανενα απο τα 2 αμφοτερα. Οποτε τα αναφερουμε και ας επιλεξει οποιο θελει.

Edit: Δαχτυλικο εχει και το honor 7 lite ;) https://www.skroutz.gr/s/10036784/Huawei-Honor-7-Lite-Fingerprint-16GB.html

Ο kirin 650 έχει gpu Mali-T830MP2 ενώ ο Helio P10 έχει gpu Mali-T860MP2

Για την αυτονομία μπορεί να έχει μεγαλύτερη οθόνη αλλά έχουν ίδια ανάλυση άρα και ίδια ποσότητα πίξελ.

Για το gps αν έχεις αμφιβολίες ρίξε μια ματιά στα αντίστοιχα thread των Meizu. Μέχρι και το m2 note που είχε πολλά προβλήματα στο gps ήταν τέλειο. (όντως τα mtk συνήθως δεν τα πάνε καλά αλλά η Meizu μάλλον κάτι έχει κάνει σ' αυτό το θέμα)

Δακτυλικό (σύμφωνα με το gsmarena) έχει μόνο η Asian version του honor με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Συμπερασματικά:

Το Meizu έχει καλύτερη gpu, καλύτερη αυτονομία+γρήγορη φόρτιση, καλύτερες μνήμες. Το μόνο που υστερεί εσθητά είναι η κάμερα οπότε γιατί να μην είναι καλύτερο κινητό;

Edit: τώρα είδα ότι συζητάτε για το redmi note 4 το οποίο είναι σαφώς ανώτερο. Δεν ξέρω πόσο έχει στο σκρουτζ πάντως στο vickmall από eu werehouse έχει 170€ και πιστεύω αξίζει.

Edited by _Alexandros37

Ο kirin 650 έχει gpu Mali-T830MP2 ενώ ο Helio P10 έχει gpu Mali-T860MP2

Για την αυτονομία μπορεί να έχει μεγαλύτερη οθόνη αλλά έχουν ίδια ανάλυση άρα και ίδια ποσότητα πίξελ.

Για το gps αν έχεις αμφιβολίες ρίξε μια ματιά στα αντίστοιχα thread των Meizu. Μέχρι και το m2 note που είχε πολλά προβλήματα στο gps ήταν τέλειο. (όντως τα mtk συνήθως δεν τα πάνε καλά αλλά η Meizu μάλλον κάτι έχει κάνει σ' αυτό το θέμα)

Δακτυλικό (σύμφωνα με το gsmarena) έχει μόνο η Asian version του honor με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Συμπερασματικά:

Το Meizu έχει καλύτερη gpu, καλύτερη αυτονομία+γρήγορη φόρτιση, καλύτερες μνήμες. Το μόνο που υστερεί εσθητά είναι η κάμερα οπότε γιατί να μην είναι καλύτερο κινητό;

Κατσε αδερφε περιμενε. Δαχτυλικο ειχε ακομα και του mediamarkt οποτε λιγο προσοχη. Μια χαρα ευρωπαικο ειναι. ;):)

Σε hardware δεν ξερω τι λενε ξερω ομως τι λενε απο kernels και sources. Οταν ειναι mediatek υλοποιηση, επειδη για την αναπτυξη του kernel ειναι στο ελεος της mediatek (την οποια φυσικα ποτε δεν θα πληρωσουν οι κινεζικες εταιρειες) δεν κανουν ποτε update και τελικα υστερουνε σε αποδοση. Δεν ειναι λοιπον μονο το hardware και για αυτο προτιμησα τη λεξη efficiency. Για αυτο και κοιταμε την υλοποιηση (πχ συγκριτικα video) και οχι μονο το hardware. Και εκει παντα οι mtk υλοποιησεις ειναι αδικαιολογητα πισω.

Δεν ειπα ποτε οτι εχει κακο gps το meizu m5 note αλλα οτι αν δεν εχουμε δουλεψει και τα 2 δεν μπορουμε να ξερουμε ποιο ειναι καλυτερο. Κατα τα αλλα αν ρωτησεις εμενα ποιο θα προτιμουσα θα λεγα μαλλον το m5 note μιας και οθονη και ram ειναι σημαντικοτερη για μενα.

----- προσθήκη μηνύματος 32 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Edit: τώρα είδα ότι συζητάτε για το redmi note 4 το οποίο είναι σαφώς ανώτερο. Δεν ξέρω πόσο έχει στο σκρουτζ πάντως στο vickmall από eu werehouse έχει 170€ και πιστεύω αξίζει.

Ιδια τιμη εχει και στο σκρουτζ οποτε μαλλον δεν συμφερει απο ευρωπη. Οποτε ισως καλυτερα σκρουτζ και να χει εστω μια καποια εγγυηση ελληνικου καταστηματος.

https://www.skroutz.gr/s/10864013/Xiaomi-Redmi-Note-4-Snapdragon-3GB-32GB.html

Edited by Antretng

Κατσε αδερφε περιμενε. Δαχτυλικο ειχε ακομα και του mediamarkt οποτε λιγο προσοχη. Μια χαρα ευρωπαικο ειναι. ;):)

Σε hardware δεν ξερω τι λενε ξερω ομως τι λενε απο kernels και sources. Οταν ειναι mediatek υλοποιηση, επειδη για την αναπτυξη του kernel ειναι στο ελεος της mediatek (την οποια φυσικα ποτε δεν θα πληρωσουν ποτε οι κινεζικες εταιρειες) δεν κανουν ποτε update και τελικα υστερουνε σε αποδοση. Δεν ειναι λοιπον μονο το hardware και για αυτο προτιμησα τη λεξη efficiency. Για αυτο και κοιταμε την υλοποιηση (πχ συγκριτικα video) και οχι μονο το hardware. Και εκει παντα οι mtk υλοποιησεις ειναι αδικαιολογητα πισω.

Δεν ειπα ποτε οτι εχει κακο gps το meizu m5 note αλλα οτι αν δεν εχουμε δουλεψει και τα 2 δεν μπορουμε να ξερουμε ποιο ειναι καλυτερο. Κατα τα αλλα αν ρωτησεις εμενα ποιο θα προτιμουσα θα λεγα μαλλον το m5 note μιας και οθονη και ram ειναι σημαντικοτερη για μενα.

----- προσθήκη μηνύματος 32 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ιδια τιμη εχει και στο σκρουτζ οποτε μαλλον δεν συμφερει απο ευρωπη. Οποτε ισως καλυτερα σκρουτζ και να χει εστω μια καποια εγγυηση ελληνικου καταστηματος.

Για το δακτυλικό σου έγραψα οτι γράφει το gsmarena.

Τώρα που κοίταξα και στο σκρουτζ όντως έχουν ίδια τιμή αλλά το vickmall φέρνει το international version ενώ στο σκρουτζ δεν γράφει κάτι τέτοιο.

Edited by _Alexandros37

Κοιτάζω λίγο τα σχόλια του skroutz για το Note4 και βλέπω πως παίζει ένα μπέρδεμα με τις εκδόσεις:

:blink:

Ποιο ακριβώς δηλαδή, μπορείς να βάλεις ένα skroutz link από αυτό που μου προτείνεις;

Το μεγαλυτερο μερος του μηνυματος ειναι copy paste απο δικο μου μηνυμα :lol: https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/23905-Redmi-note-4X-stable-global-version/?postID=390138#post390138

Παιρνεις τηλεφωνακι και ρωτας αν γραφει Global Edition στο πλαϊ και model number 2016102 πισω. Το πιθανοτερο ειναι οποιο γραφει EU να ειναι και το Global.

----- προσθήκη μηνύματος 111 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Για το δακτυλικό σου έγραψα οτι γράφει το gsmarena.

Τώρα που κοίταξα και στο σκρουτζ όντως έχουν ίδια τιμή αλλά το vickmall φέρνει το international version ενώ στο σκρουτζ δεν γράφει κάτι τέτοιο.

Λαθος γραφει. Ευρωπαικο ειναι ;) Και δεν ειναι η πρωτη φορα που γραφει κατι λαθος.

Μεγαλη ιστορια. Αν κοιταξεις στο αντιστοιχο θεμα για το κινητο θα δεις οτι ειχαμε "βασανιστει" αρκετα μεχρι να βγαλουμε ακρη. Τελικα το φερνουν οντως και απλα συνηθως το λενε EU αντι global. Εχει βεβαια τυχει να μην γραφουν καν EU και να ειναι το Global. Οποτε μονο με τηλεφωνημα βγαζεις ακρη οπου ρωτας αυτα που εγραψα.

Edited by Antretng

Το μεγαλυτερο μερος του μηνυματος ειναι copy paste απο δικο μου μηνυμα :lol: https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/23905-Redmi-note-4X-stable-global-version/?postID=390138#post390138

Παιρνεις τηλεφωνακι και ρωτας αν γραφει Global Edition στο πλαϊ και model number 2016102. Το πιθανοτερο ειναι οποιο γραφει EU να ειναι και το Global.

----- προσθήκη μηνύματος 111 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λαθος γραφει. Ευρωπαικο ειναι ;) Και δεν ειναι η πρωτη φορα που γραφει κατι λαθος.

Μεγαλη ιστορια. Αν κοιταξεις στο αντιστοιχο θεμα για το κινητο θα δεις οτι ειχαμε "βασανιστει" αρκετα μεχρι να βγαλουμε ακρη. Τελικα το φερνουν οντως και απλα συνηθως το λενε EU αντι global. Εχει βεβαια τυχει να μην γραφουν καν EU και να ειναι το Global. Οποτε μονο με τηλεφωνημα βγαζεις ακρη οπου ρωτας αυτα που εγραψα.

Οκ πάντως από τα μαγαζιά που το έχουν εγώ προσωπικά μόνο το mr. Mobi θα εμπιστευόμουν και αυτό γιατί το ξέρω πιο καλά από τα άλλα.

Edit : δεν ξέρω αν το πρόσεξες έγραψα κάτι για το δακτυλικό πριν.

Edited by _Alexandros37

Οκ πάντως από τα μαγαζιά που το έχουν εγώ προσωπικά μόνο το mr. Mobi θα εμπιστευόμουν και αυτό γιατί το ξέρω πιο καλά από τα άλλα.

Βασικα με εξαιρεση κανα 2-3 καταστηματα που δινουν διετη εγγυηση, δεν υπαρχει λογος να προτιμησει καποιο.

Προσωπικα αγορασα ενα απο εδω http://www.mytel.gr/index.php?route=product/product&product_id=9540 και μια χαρα καταστημα ηταν. Εξυπηρετικες και ευγενικες οι κοπελες. Ας παρει βεβαια τηλεφωνο τα καταστηματα να δει ποια το χουν σιγουρα και βλεπει απο που το παιρνει.

Λέτε να περιμένω λίγες μέρες μήπως παίξει καμιά προσφορά για το Redmi Note 4;

Έχετε κάποιο site που μαθαίνετε για προσφορές σε κινητά για να έχω το νου μου;