Jump to content

Ηχοσύστημα αυτοκινήτου: Τι προτείνετε; (RadioCD/MP3/DVD)

stavrosbiologos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

λεπον... εγω ειμαι audison-ακιας (εχω 4 audison LRx την προηγουμενη σειρα), αλλα λογω χαμηλου budget, θα σου προτεινα να αποφυγεις audison γιατι προφανως πας για τη σειρα SRx...αυτη η σειρα αν και ιδιαιτερα καλη, δεν εχει καλο value for money. ειναι δηλαδη καλη, αλλα κοστιζει αρκετα. μπορεις να πας σε DLS Classic, Impact, Macrom, Helix Dark Blue, ETON Crag, ESX Signum (φοβερη επιλογη), που μπορει να ειναι 1-2 κλικ πιο κατω σε ποιοτητα, ειναι ομως αρκετα πιο φτηνοι. οι DLS ειναι εξισου καλοι με τους Audison SRx...ισως και λιγο καλυτεροι. οποτε στο θεμα του ενισχυτη, νομιζω οτι εχεις εναλλακτικες να κοιταξεις..

στο θεμα των ηχειων. η Focal εχει πολυ μεγαλο ονομα και δικαιως. τα Access ομως ειναι η entry level σειρα της και παρολο που εχουν το ονομα της Focal θεωρω πως αλλα ηχειακια ειναι πιο αξιολογα. συγκεκριμενα στο μυαλο μου ερχονται κατευθειαν τα Peerless Definition6, η resolution 6 (τα ρεζολουσιον παιζουν ελαφρως πιο δυνατα). μπορεις επισης, αν επιλεξεις ETON για ενισχυτη, να πας και σε ΕΤΟΝ ηχεια, η Macrom (στα μακρομ θα εκτιμησεις το τουιτερ μαλακου θολου με τον πολυ γλυκο ηχο!), η DLS ακομα (αν και επισης τα DLS θα τα εβαζα στην ιδια μοιρα με τα Focal Access-entry level δηλαδη, οποτε λιγο ακριβα...). μπορεις επισης να πας σε Helix ηχεια τα οποια σε οσα αμαξια εχω ακουσει παιζουν πολυ καλα. οσον αφορα το subwoofer νομιζω αν θελεις κατι που να παιζει ωραια και σε λιγα λιτρα (μικρη κουτα), μονοδρομος ειναι τα Focal (ειδικα αν χτυπησεις ενα Polyglass V1)..

Καλωδιωση: προσεξε τα καλωδια RCA να παιρναν απο διαφορετικη πλευρα απο οτι τα καλωδια ρευματος. στο κορσα μου, εχω περασει απο τη δεξια πλευρα το ρευμα και απο την αριστερη τα RCA. επισης προσεξε τα καλωδια οπως θα πηγαινουν στον ενισχυτη, να μη συναντιουνται πουθενα. κατι αλλο: το καλωδιο της γειωσης να ειναι ΙΔΙΑΣ διατομης με το καλωδιο ρευματος του ενισχυτη. επισης το σημειο που θα πιανει η γειωση να ειναι καθαρισμενο καλα απο χρωματα κλπ (να πιανει απευθειας σιδερο). αυτα ειναι τα πρωτα που μου ερχονται στο μυαλο... αν σκεφτω κατι αλλο θα ποσταρω!

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

JVC εγγύηση, ειδίκα αν δεν περισευουν χρήματα...

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

7020029 σε ευχαριστω πολυ και παλι...

θα κοιτάξω αυτά που μου είπες σε συνδυασμό με μία μονωση στο αυτ/το...

πιστεύω θα φτιάξω κατι καλό...ΌΤΑΝ βρω χρόνο να ασχοληθώ,θα βγάλω και φωτό και θα σε ενημερώσω για το πως πήγε...

(συγγνωμη που δεν είχα απαντήσει τόσο καιρό αλλά έλλειπα ταξιδι και δεν είχα net...)

• 7 months later...
μια χαρα πηγουλες ειναι..

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

αν σκοπευεις να βαλεις στο μελλον και καποιον ενισχυτη, θα σου προτεινα να παρεις καποια πηγη με 3 εξοδους προενισχυσης..

αν σκοπευεις να βαλεις στο μελλον και καποιον ενισχυτη, θα σου προτεινα να παρεις καποια πηγη με 3 εξοδους προενισχυσης..

θα το εχω υποψην μου φιλε:D

paidia egw vsk 8a i8ela na rwtisw kai gia ekeines tis o8ones pou einai sto ma3ilari tou odigou kai sunodigou kai vlepoun oi epivates, poso exoun peripou?kai genika xreiazodai alo ixosustima i kai me ena kanoniko kanoun?

Συνήθως, οι οθόνες αυτές δεν χρησιμοποιούν εξωτερικά ηχεία αλλά ακουστικά τα οποία βρίσκονται συνδεδεμένα στις πλάτες των καθισμάτων. Σίγουρα δεν χρειάζεσαι άλλο ηχοσύστημα.

• 4 weeks later...
πηγή με USB, τι προτείνετε ως τα 100 ευρώ;

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

πηγή με USB, τι προτείνετε ως τα 100 ευρώ;

http://www.pixmania.gr/gr/gr/2264564/art/pioneer/naaeuouii-aooieei-oio-cd.html

Buy, Sell or Rent Properties Around The World! - Real Estate Listings

Λοιπόν τις απόψεις σας παίδες :) .Έβαλα στο Puntάκι μου πρίν απο κάποιες μέρες καινούργιο ΡαδιοCD/MP3/USB της Alpine (μοντέλο 102Ri),άλλαξα τα ηχεία στις μπροστά πόρτες (δε γνωρίζω τί μπήκε..) και προστέθηκαν 2 woofer στην εταζέρα της Polk Audio (μοντέλο GXR69).

Επειδή δε γνωρίζω και πολλά απο ήχο αυτοκινήτου και επειδή την όλη "εγκατάσταση" την ανέλαβε φίλος του πατέρα μου ο οποίος έχει κατάστημα -με τέτοια είδη φυσικά- ποιά η γνώμη σας για το σύνολο?

Προσωπικά δεν έχω ακούσει τα Polk Audio ποτέ μέχρι τώρα και μου φάνηκε λίγο περίεργο όταν είπε οτι δε θα βάλουμε πίσω woofer Alpine όπως είχαμε προγραμματίσει επειδή τα Polk είναι καλύτερα... :confused: Τί ισχύει?

η Polk Audio ειναι θυγατρικη της Polk που φτιαχνει styling αυτοκινητου..

τα ηχεια της Polk Audio δεν ειναι φτιαχτα, αλλα αγοραστα απο αλλον κατασκευαστη (δεν ξερω ποιον). γενικα δεν εχω και την καλυτερη γνωμη για αυτη τη μαρκα. και να σου πω την αληθεια ΟΥΤΕ για τα ηχεια της alpine εχω την καλυτερη γνωμη (μονο για τη σειρα Alpine F1 status που παλι δεν ειναι κατασκευη alpine αλλα αγορασμενα απο τη ScanSpeak).

θα σου προτεινα αλλες μαρκες, αλλα ειμαστε προ τετελεσμενων γεγονοτων (εχουν μπει).

η Polk Audio ειναι θυγατρικη της Polk που φτιαχνει styling αυτοκινητου..

τα ηχεια της Polk Audio δεν ειναι φτιαχτα, αλλα αγοραστα απο αλλον κατασκευαστη (δεν ξερω ποιον). γενικα δεν εχω και την καλυτερη γνωμη για αυτη τη μαρκα. και να σου πω την αληθεια ΟΥΤΕ για τα ηχεια της alpine εχω την καλυτερη γνωμη (μονο για τη σειρα Alpine F1 status που παλι δεν ειναι κατασκευη alpine αλλα αγορασμενα απο τη ScanSpeak).

θα σου προτεινα αλλες μαρκες, αλλα ειμαστε προ τετελεσμενων γεγονοτων (εχουν μπει).

η alpine δεν ειναι καλη μαρκα?? γιατι εγω νομιζα οτι ηταν;)

οπως ειπε ο γρεγορισβας, στα ηχεια οχι και τοσο. με εξαιρεση μια δυο σειρες απο subwoofer, δεν νομιζω οτι τα υπολοιπα ηχεια της αξιζουν και τοσο.

στις πηγες, dvd, κλπ ειναι παρα πολυ καλη!

• 1 month later...

kalispera,,,endiaferomai na ''xtiso'' ena ixosustima gia to amaksi mou,,,exo faei ena kollima me oti exei na kanei me alpine,,,anoiksa loipon ena site kai vrika 4 ixeia 60 watt to kathena 4 tweeter paketo me ta ixeia 1 woofer 12'', enan enisxuti 680 watt kai mia pigi alpine,,,,vgainoun sto sunolo 680 euro(den ksero an paizei kapoio rolo),,,eimai TELEIOS asxetos apo ixo se autokinita,,TELEIOS OMOS,,,,thelo ti gnomi kapoiou pou na gnorizei kala,,,thelo kurios katharo ixo arxika,,kai sti sunexeia tha ton kano kai dunato me anavathmiseis...den thelo na paramorfonei,oute kai na xanei sta psila,,episis thelo arxika na paro kati oikonomiko alla kalo antistoixa

,,,,kathe gnomi dekti,,,euxaristo polu

ntelas καλώς ήλθες...:)

ρίξε σε παρακλώ μια ματιά στους όρους πρόσβασης και χρήσης του φόρουμ, προκειμένου να ενημερωθείς για τον τρόπο λειτουργίας του.

έπειτα ρίξε και μια ματιά στο παρακάτω λινκ

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

τέλος, η κουβέντα για την απορία σου συνεχίζεται σε αυτό το τόπικ..

ευχαριστώ..:)

η alpine ειναι πολυ καλη στις πηγες και σε καποια μοντελα subwoofer. απο κει και περα αντι ηχειων alpine προτεινω αλλες μαρκες, πιο ειδικευμενες στο χωρο, που πιστευω εχουν πιο καλο ακουσμα! νομιζω ομως πως πριν απο ολα, πρεπει να καταληξεις στο setup που θα υλοιποιησεις, δηλαδη εαν θα εχει ηχεια μπρος-πισω, ποια ηχεια θα παιζονται απο ενισχυτη, εαν θα εχεις γουφερ, τι μουσικη ακους, τι αμαξι εχεις και μετα θα πεις παιρνω το Α η το Β προιον.

Πείτε ρε παιδιά καμιά καλή πηγή κοντά στο 200άρι. Θέλω να αλλάξω το alpine μου. Θέλω USB απαραίτητα. Προεξόδους δεν πιστεύω να μην έχουν. Είδα το Ρ6900 της pioneer έχει πέσει αρκετά στα 160 ευρώ και το κοιτάω. Καμιά πρόταση;

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Πείτε ρε παιδιά καμιά καλή πηγή κοντά στο 200άρι. Θέλω να αλλάξω το alpine μου. Θέλω USB απαραίτητα. Προεξόδους δεν πιστεύω να μην έχουν. Είδα το Ρ6900 της pioneer έχει πέσει αρκετά στα 160 ευρώ και το κοιτάω. Καμιά πρόταση;

http://www.pioneercenter.gr/displayITM2.asp?ITMID=314 http://www.pioneercenter.gr/displayITM2.asp?ITMID=316

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ,,,7020029 ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ BUILD ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ LINKAREIS? ΕΧΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ 6 ΗΧΕΙΑ MAGNAT ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 2 ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ 2 CROSSOVER 1 WOOFER ΚΑΙ ΚΑΤΙ TWEETERAKIA ΣΤΑ 4 ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ,,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΝΤΑ 2 ΧΡΟΝΩΝ,ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ,,ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 1ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΟΥΤΕΣ ΤΟΥΣ...(ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ?),,ΑΚΟΥΩ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΑ,,,ΑΥΤΑ,,,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ