Jump to content

Ηχοσύστημα αυτοκινήτου: Τι προτείνετε; (RadioCD/MP3/DVD)

stavrosbiologos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιατί όπως είπα και πιο πρίν, δεν ξέρω την τύφλα μου και άνθρωπος που μου τα έβαλε πάει να με κλέψει.

Πλήκτρα: Nokia 3310 > 3510i > 7250i > 7610 > Sony Ericsson W580 > W595

Πλήκτρα / Αφή: HTC Touch Diamond > Sony Ericsson Xperia mini pro

Πλήκτρα: Nokia 113 > Samsung C3530 > E1182 > Nokia 114

Αφή: LG G2 > Samsung Galaxy S7 Edge > S8+ > Huawei Mate 20 Pro > Samsung Galaxy S21 Ultra > S23 Ultra

Smart Watch: Samsung Gear S2 Classic > S3 Classic > Samsung Galaxy Watch4 Classic

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ισχυει αυτο. πανε σε ενισχυτη απο ESX, Helix, impact, audison, dls, ground zero, kicker, rockford fosgate... ζητα καποια απο αυτες τις μαρκες.

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

ta sony se autokinito einai oti to xeiroterose autokinita ta korufaia kata tin gnwmi mou einai ta JVC ta alpine kai ta kenwood!!!sou lew jvc giati kai egw exw edw kai ena xrono ena jvc MP3/WMA/USB kai apla einai korufaio san poiotita ixou

τα kenwood οχι και τοσο. 1000 φορες pioneer παρα kenwood...

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

• 4 weeks later...

Θέλω να αγοράσω το Blaupunkt Hambourg MP 57 πια είναι η γνώμη σας για αυτό?

Η Blaupunkt είναι καλή μάρκα ??

Έχετε τίποτα άλλο να μου προτείνετε με Usb και ενσωματωμένο Bluetooth?

Ευχαριστώ

pioneer deh-p700bt!!! ΚΟΡΥΦΑΙΟ!

JVC KD-BT1E...επισης πολυ καλο!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Δεν το βρήκα το συγκεκριμένο μοντέλο, βρήκα κάτι παραπλήσια αλλά πάνω από 200 ευρώ. Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 200 ευρώ. Γενικά η Blaupunkt αξίζει σαν μάρκα??? Γιατί αυτά που δίνει στην τιμή που τα δίνει ακούγονται πολύ καλά…

ασχολουμαι αρκετο καιρο με το car audio και τη blaupunkt δεν την εχω σε τοσο εκτιμηση. κυριως βεβαια σε ηχεια, ενισχυτες και subwoofer. τωρα στις πηγες παλευεται λιγακι.. αν δε σε νοιαζει και τοσο η αποδοση του συστηματος, χτυπα το αφου σου αρεσει. στη θεση σου θα πηγαινα για το JVC. ειναι καινουργιο μοντελο...

Γεια σας παιδιά.

Θα ήθελα κάποιος να με συμβουλέψει πάνω σε κάνα δυο θεματάκια που αφορούν τον ήχο του αυτοκινήτου μας.

Μία φίλη μου πρόσφατα με ρώτησε σχετικά και ψιλοψάχτηκα χωρίς να καταλήξω κάπουΚάθε ένας έλεγε άλλα...

Αυτό που σκεφτόμαστε είναι για ένα καλό ζευγαράκι ηχεία μπροστά,με ένα δικάναλο καλό ενισχυτή,ένα sub με δικό του ενισχυτή μέτριο,φύλλα dynamat και πισσόχαρτο για μόνωση και μείωση απώλειας ήχου.Πίσω απλά ηχειάκια με την πηγή απεύθειας.Ο ήχος δεν με ενδιαφέρει να ακούγεται για τους έξω αλλά για τους επιβαίνοντες του τουτου!:D

Λοιπόν:Α.Δικάναλο ενισχυτη ή 4κάναλο?πόσα rms watt?πρόταση μάρκας για καθαρό ηχο?

B.Μπροστινά ηχεία 3way ή διαιρούμενα?πόσα rms watt?(ανάλογα με τον ενισχυτή-δηλαδη πχ ένας ενισχυτής 2χ200rms πόσα watt ηχεία θέλει?

Γ.Αν μπορεί κάποιος να μου κάνει ένα πρόχειρο σχεδιαγραμματάκι (jpeg) για την τοποθέτηση αυτών και των υπολοίπων...(πηνία?πυκνωτές?) γιατί εδώ στα Χανιά δεν είδα και καμμία δουλειά της προκοπής:!: και λέω τουλάχιστον την καλωδίωση να την περάσω εγώ και να πάω από εκει που θα τα πάρω να κάνουν τις συνδέσεις...

Ευχαριστώ εκ των προταίρων........

Καλησπέρα και απο μένα παιδιά.

Μία ερώτηση...Για ένα σχετικά καλό ηχο σκέφτομαι 2 ηχειάκια μπροστινά focal με εναν (4 ή 2?)καναλο ενισχυτή.Πόσα watt rms ηχεία θα πρέπει να βάλουμε πχ για ένα ενισχυτή 2χ60-2x80 watt rms?

Αντίστοιχα τιwatt sub ταιριάζει και ποσα watt ενισχυτης για αυτό?

Θα ηθελα σχετικά καλό ΄ήχο και με ενδιαφέρει να τον ακούω εγώ! όχι οι έξω

Buggdet 500-600 περιπου...

μη στεκεσεαι στα watt φιλε μου. υπαρχουν ηχεια της focal με 100watt rms που κανουν 4500ευρω, υπαρχουν και της audiobahn με 250watt rms που κανουν 200 ευρω. με 500-600 ευρω θα παιξεις σε αρκετα φτηνα πραγματα της Focal (για μπροστα δηλαδη μιλαμε σε σειρα Focal Access). απο ενισχυτη, αν σκοπευεις να παιξεις και sub, θα χρειαστεις 4καναλο (2 καναλια front για τα ηχεια και τα rear γεφυρωμενα για το sub). σε sub σου προτεινω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ focal, γιατι ειναι μικρα, παιζουν σε λιγα λιτρα, πολυ στρωτα, γρηγορα, με κοφτες ατακες και πολυ σωστα ποιοτικα! τι μουσικη ακους συνηθως?

Κατ'αρχην ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Μαλλον δεν διατυπωσα σωστα την ερώτηση.

1Διερινίζω λοιπόν.Αν βάλω πχ 2 focal μπροστά 100 watt rms πόσα watt πρέπει να είναι το κάθε κανάλι του ενισχυτή ώστε να παίζει ανετα και να μην κάψει το ηχείο?

Δηλαδή με λίγα λόγια μία πρόταση που θα ήθελα να μου πείτε είναι ένας τελικός ενισχυτής (μάλλον 4 κάναλος απ΄οτι κατάλαβα) και πόσα watt πρέπει να είναι τα ηχεία.ΠΧ ενισχυτής 4χ80 rms audison τάδε θα παίξει αρκετά ικανοποιητικά με τα focal τάδε 80-100 rms,και sub focal τάδε 150 watt rms.

2κι κάτι άλλο.Όταν λένε στα 2Ω η 4Ω εγώ τι πρέπει να κοιτάξω?Γιατί από οτι παρατήρησα στα 2Ω οι ενισχυτές παίζουν πολύ πιο δυνατά...Αλλά γίνεται να το καθορίσω εγώ αυτό?

3.πηνία που διάβασα κάπου , crossover κλπ χρειάζομαι ή είναι άσχετα με αυτά που ζητάω?

και από μουσική ακούω τα πάντα!!!

καλησπερα θελω να ρωτισω αν υπαρχει καποιο subwoofer αυτοκινητου αυτοενοισχηζομενο (λογο ελειψης χορου) μικρο για να κανει δουλεια εντος και οχι εκτος του αυτοκινητου

1. οσο πιο πολλα watt εχει ο ενισχυτης τοσο πιο ξεκουραστα παιζει το ηχειο. αυτο δε σημαινει πως θα ριξεις 1000watt σε ενα ηχειακι των 50 watt. το ηχειο καιγεται εκτος των αλλων απο 2 βασικους παραγοντες: παραμορφωση και λαθος συχνοτητα. μπορει φυσικα να καει και απο υπερβολικο ρευμα εννοειται..

2. για 100 watt ηχεια καλα ειναι να εχεις απο 80-180watt ενισχυσης απο τον τελικο. εγω για παραδειγμα επειδη ειμαι καφρος εχω εναν audison 2x80rms για να παιζει ΜΟΝΟ τα tweeter, που ειναι σαφως μικροτερης ισχυος. αντιστοιχα εχω εναν audison 2x200rms για να παιζει τα midbass που ειναι 80watt rms..τους παιζω ομως αρκετα κλειστους (δεν ειναι τερμα ανοιγμενοι απο το gain).

3. στα 2Ω εχεις διπλασια ισχυ, παιρνεις ομως περισσοτερη παραμορφωση (λιγοτερο καθαρο σημα). απεφυγε να παιξεις ηχεια φωνης (midbass, midrange, tweeter) στα 2Ω και προτιμησε κατι τετοιο για το subwoofer.

4. crossover θα εχει ο ενισχυτης σου σιγουρα καθως και τα ηχεια σου. ολα αυτα ενσωματωμενα. δεν χρειαζεται να αγορασεις τιποτα απο αυτα. πηνια θα αγοραζες αν ηθελες να cross-αρεις μονος σου τα ηχεια (δεν στο προτεινω).

ΥΓ: για ποια focal μιλας?

Σε ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις...

Για ενισχυτή σε κάτι τέτοιο τί θα έλεγες?

http://www.limnaios.gr/view.asp?productID=5144

Όσο αφορά τα focal μάλλον θα θέλουν ολόκληρη διαιδικασία γιατί διαπίστωσα από μια γρήγορη ματιά ότι δεν βγαίνουν για το fiat punto μου (3.5'')...

Μήπως πρέπει να εγκαταλείψω την ιδέα και να αλλάξω αμάξι???:lol:

3,5 ιντσων? μπα.. και να εβγαινε δεν θα αξιζε πιστευω! πρεπει να βρεις τροπο να μπουν 6,5ιντσων ηχεια μπροστα...μανικι! ισως θελει πολυεστεικο πανελακι στην πορτα για να μπει...

καλος ειναι, απλα αμα πας σε focal, παρε κατι πιο...προσεγμενο! πχ audison, ESX, impact. καλος ειναι κι αυτος δε λεω, απλα θα προτιμουσα κατι αλλο

7020029 σε ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις και τις συμβουλές σου...μάλλον σκεφτομαι να φτιάξω μια βάση δικιά μου να βάλω τα μπροστινά ηχεια.

Μόνο που επειδή σκέφτομαι να περάσω μόνος μου την καλωδίωση και να πάω απλά να μου κάνουν τις συνδέσεις μήπως θα μπορούσες να μου κάνεις ένα σχεδιάγραμμα με την εγκατάσταση για : 2 μπροστινά ηχεία-διαιρούμενα με tweeter,ενισχυτή 4κάναλο (στο πόρτ-μπαγκάζ) με τις δύο εξόδους γεφυρωμένες σε μία και ένα sub.Θα πάω σε κάποιον να κάνει τις ενώσεις,απλά δεν θέλω να βάλουν χέρι στο αυτ/το γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για τους εμπόρους εδώ στα Χανιά.Χώρια που θέλω να κάνω και μόνωση με πισσόχαρτο και φύλλο αλουμινίου...και να αλλάξω και κάποια πράγματα στο ταμπλώ επί της ευκαιρίας...:p

Στα ηλεκτρικά όμως (συνδέσεις)...μάλλον θα το αφήσω σε κάποιον πιο εξπέρ.

jvc kd-shx701 μου φαγαν την προσοψη...http://img.dooyoo.co.uk/GB_EN/175/audio-hifi/car-audio/jvc-kd-shx701.jpg

βρηκα προσοψη στο ebay 70ε θα λειτουργησει?κανει τιποτα επαληθευση σε s/n?

μου ζηταγε πριν κανα χρονο 300ε η αντ/πεια μονο για το μπροστα!

Λοιπόν,επανέρχομαι δριμύτερος...Μετά απο μια μικρή έρευνα κατέληξα ότι τα μπροστινά μου ηχεία είναι 165mm (6,5'').Έτσι λοιπόν σκέφτομαι για focal σειρά acces 165-A1 και έναν ενισχυτή μάλλον audison.Διάβασα κάπου να εμπιστευόμαστε όχι μόνο αυτά που γράφουν τα χαρακτηριστικά του προιόντος αλλά το ''όνομα'' της εταιρίας γιατί δεν γράφουν σε ποιο σημείο κάνουν τις μετρήσεις κτλ.Έλεγε δηλαδή ότι ένας τελικός ενισχυτής 4χ50 rms ,μπόρει να παίξει πιο δυνατά ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ από έναν 4x 150 rms άλλης εταιρίας στο 70% των δυνατοτήτων τους αντίστοιχα.Τό ίδιο και για τα ηχεία...

Και θα ήθελα προτάσεις για καλές μάρκες ηχείων και 4 κάναλων ενισχυτών (και καμμιά http δεν θα ,με χάλαγε)

Μάλλον το παιδεύω πολυ!!!:wacko:

7020029,τα φώτα σου...:)