Jump to content

Smartphone έως 150E, Huawei P8 lite ή άλλο?

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Ψάχνω κινητό για τους γονείς μου με ταβάνι στα 150 με προτίμηση ακόμα και για λιγότερα. Εγώ έχω ένα P8 lite και είμαι ικανοποιημένος πλήρως από άποψη ποιότητας και χαρακτηριστικών, αυτή τη στιγμή το βρίσκω στα 135 σε διάφορα ιντερνετομάγαζα.

Οι απαιτήσεις που υπάρχουν είναι φωτογραφική, να σηκώνει 1-2 εφαρμογές, gps και κανένα παιχνιδάκι, συνεπώς απλά πράγματα.

Υπάρχει κάτι άλλο όμως σε αυτήν την κλίμακα τιμών, από Ελλάδα, που αξίζει να κοιτάξουμε?

Ποσο βαρια ειναι τα παιχνιδια που παιζεις

Εφοσον θες καμερα πας ειτε moto g4 που εχει ωραια χορταστικη οθονη 5.5 ιντσων ειτε honor 7 lite που εχει καλυτερο soc (οποτε τα βαρια παιχνιδια θα ρολαρουν καλυτερα).

Από παιχνίδια δεν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις ούτε και πολλές εφαρμογές θα φορτωθούν μέσα.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να χαζολογούν στο νετ απροβλημάτιστα, το gps να ανταποκρίνεται χωρίς να κολλάει. Άντε και κανένα candy crash. Ο προβληματισμός έγκειται στο ότι το κινητό θα το κρατήσουν αρκετά χρόνια μέχρι να τα φτύσει, συνεπώς η καλή τώρα επιλογή θα κάνει απόσβεση με τον χρόνο.

Στο σκρουτζ γράφουν αναφορές ότι το g4 κολλάει πάρα πολύ με μέση χρήση, ποια είναι η γνώμη σου?

Ωραίο το honor 7, ξεφεύγει λίγο σε λεφτά αλλά είναι πολύ καλό διαβάζοντας και τα διάφορα sites/παρουσιάσεις.

Από παιχνίδια δεν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις ούτε και πολλές εφαρμογές θα φορτωθούν μέσα.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να χαζολογούν στο νετ απροβλημάτιστα, το gps να ανταποκρίνεται χωρίς να κολλάει. Άντε και κανένα candy crash. Ο προβληματισμός έγκειται στο ότι το κινητό θα το κρατήσουν αρκετά χρόνια μέχρι να τα φτύσει, συνεπώς η καλή τώρα επιλογή θα κάνει απόσβεση με τον χρόνο.

Στο σκρουτζ γράφουν αναφορές ότι το g4 κολλάει πάρα πολύ με μέση χρήση, ποια είναι η γνώμη σου?

Ωραίο το honor 7, ξεφεύγει λίγο σε λεφτά αλλά είναι πολύ καλό διαβάζοντας και τα διάφορα sites/παρουσιάσεις.

Αμα εισαι light χρηστης δεν παιζει να κολλαει. Και απο αυτα που λες light χρηστες ειναι. Αλλωστε για το p8 lite μιλαγες που δεν ειναι γρηγοροτερο ;)

Το honor 7 lite αν εξαιρεσουμε την μικροτερη οθονη ειναι γενικα καλυτερη συσκευη αλλα εχει και κανα 10αρη ευρω παραπανω.

Το Redmi 4a που λεει ο φιλος ειναι επισης εξαιρετικη επιλογη αλλα χανει σε καμερα.

Εννοείται ότι είναι light χρήστες για αυτό και βάζω στην συζήτηση την μακροημέρευση της συσκευής.

Μεταξύ των 2 είδα ότι η διαφορά είναι στη σελφοκάμερα 5ΜΡ στο Redmi 4a και 8ΜΡ στο Honor 7 lite και ότι κάπως καλύτερο στην μπαταρία είναι το Xiaomi.

Με αντίστοιχη κάμερα στο δικό μου(5ΜΡ-Huawei P8 lite) δεν έχω θέμα, φαντάζομαι ότι θα είναι η ίδια ποιότητα.

Νομίζω ότι για τα 50 ευρώ που έχουν διαφορά θα κινηθώ προς αγορά 2 Redmi για να τους βγεις και πιο οικονομικά.

Εννοείται ότι είναι light χρήστες για αυτό και βάζω στην συζήτηση την μακροημέρευση της συσκευής.

Μεταξύ των 2 είδα ότι η διαφορά είναι στη σελφοκάμερα 5ΜΡ στο Redmi 4a και 8ΜΡ στο Honor 7 lite και ότι κάπως καλύτερο στην μπαταρία είναι το Xiaomi.

Με αντίστοιχη κάμερα στο δικό μου(5ΜΡ-Huawei P8 lite) δεν έχω θέμα, φαντάζομαι ότι θα είναι η ίδια ποιότητα.

Νομίζω ότι για τα 50 ευρώ που έχουν διαφορά θα κινηθώ προς αγορά 2 Redmi για να τους βγεις και πιο οικονομικά.

Οχι ειναι καλυτερη. Το honor 7 lite ουσιαστηκα ειναι το p9 lite με κατωτερο panel οθονης και διαφορετικη εξωτερικη κατασκευη.

• 2 weeks later...

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα ,κι εγώ σε παρόμοια αναζήτηση είμαι για τους γονείς.

Mε ταβάνι τα 150€,Κάμερα-βιντεοκλήση και σερφάρισμα,από παιχνίδια δεν το έχουν......ακόμα :D

Τείνω προς το P8 lite που είναι δοκιμασμένη λύση,αλλά με μια πρόχειρη αναζήτηση,βρήκα το samsung j5(2016) και το Sony xperia xa.

Από μπαταρία που δεν είναι προτεραιότητα κάτι λένε παραπάνω,αλλά από κάμερα και ευκρίνεια οθόνης έχουν σημεία που να υπερτερούν και να μην καταλήξω στο P8?

Ο,τι εχω απαντησει και στο φιλο παραπανω.

Το j5 (2016) το θεωρω λιγο overpriced αφου εχει πολυ αδυναμο soc (πιο αδυναμο απο το παλιο p8 lite).

Ναι συμφωνώ για το Samsung, το απέκλεισα κι εγώ.

Θέλω να δω και το Sony για να αποφασίσω μεταξύ των 2.

Σε καμερα το xa παιζει να ναι και χειροτερο απο το P8 lite. Μην το μπερδευεις με το xa1 που εχει οντως καλη καμερα.

Απο την αλλη εχει γρηγοροτερο soc.

Edited by Antretng

Λες λόγω του περιορισμένου software που ακολουθεί πολλές συσκευές της sony?

Απλώς το σκέφτηκα επειδή έχουν ήδη ένα Ζ3 compact και δεν θα πάθαιναν....... σοκ με το διαφορετικό interface....

Μα δεν ειπα κατι για το software ή interface. Απλα μην τυχον ειδες δειγματα της καμερας του xa1 και νομιζεις οτι το xa εχει ιδια καμερα.