Jump to content

ΤΟ XIAOMI ΜΟΥ ΑΠΕΒΙΩΣΕ!- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΕΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ

NXONTZ
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μετά από 3 χρόνια και σκληρή καθημερινή χρήση το xiaomi redmi note 3g ( 5,5 inch) 1ης γενιάς πνέει τα ....λοίσθια! Από χθές δεν ανάβει απλά όταν πατάω το on φωτίζονται τα κάτω πλήκτρα και αχνοφαίνεται η οθόνη αλλά δεν ανοίγει. Βάζω βγάζω και την 2η μπαταρία αλλά γιόκ. Επίσης όταν πατάω συγχρόνως κουμπί ον-οφφ και volume κάνει ήχο σαν να βγάζει φωτο αλλά μέχρι εκεί.

Κρίσιμες ερωτήσεις από τους ειδήμονες ( είμαι άσχετος σε επικίνδυνο βαθμό.. :wacko:Δεν ξέρω τι ρομ είχε απλά πριν ένα χρόνο το πήγα σε κάποιον σχετικό και έβαλε μία καινούρια ρομ)

1) Θα το πάω αύριο για service ( επιδιορθώνεται από αυτά που λέω ή τσού;)

2) Μάλλον θα πάω για αγορά νέου.Budget γύρω στα 150 ευρωπαϊκά! Συμβουλές για αγορά από Ελλάδα ( λόγω χρόνου παράδοσης) με αντίστοιχα ή καλύτερα χαρακτηριστικά από το xiaomi που είχα με απαραίτητη προυπόθεση οθόνη 5,5 . Παιχνίδια δεν παίζω , μόνο τηλέφωνο , μουσική και αρκετό Internet

3) Δυστυχώς ..βιάζομαι..

XIAOMI REDMI NOTE 5

ο ηχος σας φωτο ειναι του σκρινσοτ λογικά.

1. θα φανεί

2. δες το μοτο g4 ή κανα χιαομι απο skroutz

3. οποιος βιάζεται σκοντάφτει :lol:

Sent from my Le X829 using Tapatalk

eglobalcentral.eu τριγωνική αποστολή χωρίς φόβο τελωνείου. Όσο για το κινητό σου βάλε το σε πρίζα τοίχου και άφησε το για 6-8 ώρες να φορτίσει. Μετά προσπάθησε να μπεις σε fastboot. Συνδέσεις το με τον υπολογιστή και δες αν το αναγνώριζει.

Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εφοσον δεν παιζεις παιχνιδια, απο Ελλαδα μπορεις να κοιταξεις το moto g4 που ναι μεν δεν εχει 2 gb ram αλλα ειναι stock android. Επιπλεον εχει και καλη καμερα (για τα λεφτα του). Μετα απο ευρωπαικη αποθηκη πας κανα redmi note 3 pro special edition. Αν μπορεις να ανεβεις λιγο σε χρηματα κοιτα και το εξαιρετικο redmi note 4 snapdragon (ακομα και σκρουτζ το βρισκεις 190 ευρω). Εισαι επαρχια; Αν ναι προσεξε να παρεις το Global Edition με την 800αρα μπαντα. Edited by Antretng

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας.

Εφτιαξε το κινητό ( είχε ξεκολλήσει μία ταινία από μέσα και επισκευάστηκε ) αλλά έχει πρόβλημα software μου είπανε ( δεν μπαίνει στο internet). Kαμμία ιδέα;

Ενναλακτικά έχω σκεφτεί το Samsung j7 στα 177€ από Ελλάδα το οποίο νομίζω με καλύπτει για τις μικρές μου απαιτήσεις:)

XIAOMI REDMI NOTE 5

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας.

Εφτιαξε το κινητό ( είχε ξεκολλήσει μία ταινία από μέσα και επισκευάστηκε ) αλλά έχει πρόβλημα software μου είπανε ( δεν μπαίνει στο internet). Kαμμία ιδέα;

Ενναλακτικά έχω σκεφτεί το Samsung j7 στα 177€ από Ελλάδα το οποίο νομίζω με καλύπτει για τις μικρές μου απαιτήσεις:)

j7 πας μονο αν θες amoled οθονη. Διαφορετικα γιατι να μην παρεις το moto g4 μου θα σου ρθει και φτηνοτερα; Μην υποτιμας τα οφελη απο ελαφρυ λογισμικο.

Αν ειναι λογισμικο καθαρα, τοτε με ενα φλασαρισμα μιας rom λογικα θα στρωσει.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη ν γνώμη σας και το ενδιαφέρον σας.

Η αλήθεια είναι ότι το j7 που το είδα από κοντά μου άρεσε πολύ ( γούστα είναι αυτά.... )

Εχετε όμως να προτείνετε κάποιο link σε xiaomi note 4 - που επίσης μου αρέσει -σε ευρωπαική αποθήκη;

( Με την εγγύηση της τι γίνεται; πρέπει να σταλεί στην Κίνα;:wacko:)

Το moto g4 το έχω δεί και το΄'χω στα υπόψιν!

XIAOMI REDMI NOTE 5

Απο ευρωπαικη αποθηκη δεν συμφερει. Θα σου ρθει ισως ακριβοτερα και απο σκρουτζ. Για μενα καλυτερα ελληνικο καταστημα να εχεις εστω support απο αυτο.

Έχω 1gb ram τηλέφωνο με Mokee rom Lollipop (σαν CM ένα πράγμα) και δεν πάει βήμα. Δεν ξέρω αν κάνει τόσο καλή διαχείριση η Moto αλλά και εγώ δεν είμαι άμπαλος, έχω ρυθμίσει lowmemkiller κτλ και δεν πάει βήμα. Με τον Snapdragon 400 βέβαια, αλλά η ραμ φταίει και όχι ο επεξεργαστής, είμαι σίγουρος. Οπότε το μίνιμουμ είναι 2gb πλέον, ειδικά αν θες να το κρατήσεις κανα χρόνο.

Πάρε ένα Redmi Note 4 (το 4/64 αν μπορέσεις να περιμένεις αλλιώς το 3/32) ή ένα Redmi Note 3 αν θες να έχεις πιο πολύ παιχνίδι με custom roms και kernels και θα έχεις τηλέφωνο για τα επόμενα δύο χρόνια. Πλέον το σημαντικότερο πράγμα σε ένα κινητό για να είναι future proof είναι η ram. Οι εφαρμογές μεγαλώνουν αλλά δεν γίνονται απαραίτητα και πιο ενεργοβόρες (cpu intesive εννοώ). Είδες και την Xiaomi, από 650 soc πήγε σε 625. Πιο αδύναμο soc αλλά λιγότερο ενεργοβόρο. Την ραμ δεν την πήγε 2gb όμως. :lol:

Έχω 1gb ram τηλέφωνο με Mokee rom Lollipop (σαν CM ένα πράγμα) και δεν πάει βήμα. Δεν ξέρω αν κάνει τόσο καλή διαχείριση η Moto αλλά και εγώ δεν είμαι άμπαλος, έχω ρυθμίσει lowmemkiller κτλ και δεν πάει βήμα. Με τον Snapdragon 400 βέβαια, αλλά η ραμ φταίει και όχι ο επεξεργαστής, είμαι σίγουρος. Οπότε το μίνιμουμ είναι 2gb πλέον, ειδικά αν θες να το κρατήσεις κανα χρόνο.

Πάρε ένα Redmi Note 4 (το 4/64 αν μπορέσεις να περιμένεις αλλιώς το 3/32) ή ένα Redmi Note 3 αν θες να έχεις πιο πολύ παιχνίδι με custom roms και kernels και θα έχεις τηλέφωνο για τα επόμενα δύο χρόνια. Πλέον το σημαντικότερο πράγμα σε ένα κινητό για να είναι future proof είναι η ram. Οι εφαρμογές μεγαλώνουν αλλά δεν γίνονται απαραίτητα και πιο ενεργοβόρες (cpu intesive εννοώ). Είδες και την Xiaomi, από 650 soc πήγε σε 625. Πιο αδύναμο soc αλλά λιγότερο ενεργοβόρο. Την ραμ δεν την πήγε 2gb όμως. :lol:

Το moto g4 εχει 2gb Ram.

Έχω 1gb ram τηλέφωνο με Mokee rom Lollipop (σαν CM ένα πράγμα) και δεν πάει βήμα. Δεν ξέρω αν κάνει τόσο καλή διαχείριση η Moto αλλά και εγώ δεν είμαι άμπαλος, έχω ρυθμίσει lowmemkiller κτλ και δεν πάει βήμα. Με τον Snapdragon 400 βέβαια, αλλά η ραμ φταίει και όχι ο επεξεργαστής, είμαι σίγουρος. Οπότε το μίνιμουμ είναι 2gb πλέον, ειδικά αν θες να το κρατήσεις κανα χρόνο. Eγώ αν μιλάμε για midrange θα πήγαινα (όπως και πήγα) στα 3 τουλάχιστον...

Kάπως έτσι τα έχω και εγώ στο μυαλό μου φίλε... 2gb είναι ελάχιστο πλέον και αυτό με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για stock Android και ότι δε θα είναι ιδιαίτερα future proof...

Συμφωνώ επίσης σε αυτό που αναφέρεις για τους επεξεργαστές και ότι η Ram είναι πιο σημαντική... Για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών οι επεξεργαστές που υπάρχουν (οχι μόνο οι καινούργιοι, αλλά και αρκετά παλαιότεροι) αρκούν, το θέμα είναι η Ram και φυσικά το optimization και integration του software...

Eγώ χαλαρά θα κρατούσα το απροβλημάτιστο Coolpad 7320 (mid range του 2014) που είχα κάνα χρόνο ακόμα τουλάχιστον αν είχε updates και 2gb ram, καθώς ο ταπεινός 8 core MTK του μια χαρά πήγαινε για τα δεδομένα μου, ακόμα και τώρα... Αλλά που να πας με 1gb ram... ;)

Edited by SpyrosR

Kάπως έτσι τα έχω και εγώ στο μυαλό μου φίλε... 2gb είναι ελάχιστο πλέον και αυτό με την προϋπόθεση ότι μιλάμε για stock Android και ότι δε θα είναι ιδιαίτερα future proof...

Συμφωνώ επίσης σε αυτό που αναφέρεις για τους επεξεργαστές και ότι η Ram είναι πιο σημαντική... Για τη μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών οι επεξεργαστές που υπάρχουν (οχι μόνο οι καινούργιοι, αλλά και αρκετά παλαιότεροι) αρκούν, το θέμα είναι η Ram και φυσικά το optimization και integration του software...

Eγώ χαλαρά θα κρατούσα το απροβλημάτιστο Coolpad 7320 (mid range του 2014) που είχα κάνα χρόνο ακόμα τουλάχιστον αν είχε updates και 2gb ram, καθώς ο ταπεινός 8 core MTK του μια χαρά πήγαινε για τα δεδομένα μου, ακόμα και τώρα... Αλλά που να πας με 1gb ram... ;)

Εγω σε μια συσκευη s advance που εχω (768 Ram) δεν μπορεις να φανταστεις τι ξηλωμα εχω ριξει για να δουλευει :lol:

Του χω και messenger και shazam!!! (lite βεβαια) Το λυπαμαι και το συντηρω οσο μπορω το κινητακι μου :)

Εγω σε μια συσκευη s advance που εχω (768 Ram) δεν μπορεις να φανταστεις τι ξηλωμα εχω ριξει για να δουλευει :lol:

Του χω και messenger και shazam!!! (lite βεβαια)

Μπορώ να φανταστώ... :lol: Είμαστε λίγο offtopic αλλά δεν πειράζει, είχα και εγώ ένα S Duos με 768 νομίζω Ram, το κράτησα κάνα 5μήνο γιατί από κάποιο σημείο και μετά κολλούσε ακόμα και στο σύρσιμο για την απάντηση της κλήσης... Εννοείται δεν ασχολήθηκα παραπάνω, πήρα το Coolpad 130 ευρώ τότε και για 2μίση χρόνια με έβγαλε απροβλημάτιστα και η εμπερία χρήσης πολύ ανώτερη και σου λεώ θα το κρατούσα αν είχε 1gb επιπλέον + και κάνα update ή έστω custom rom...

Εσείς είστε large. Εγώ παίζω και με ένα u8800 pro με 512 ραμ (300κάτι μένουν αφού φάει και η gpu τα δικά της) με CM 12. :lol:

Εσείς είστε large. Εγώ παίζω και με ένα u8800 pro με 512 ραμ (300κάτι μένουν αφού φάει και η gpu τα δικά της) με CM 12. :lol:

CM11 του χω εγω, custom kernel με overclock απο 1000 Mhz σε 1200, προσεχτικα διαλεγμενο το καθε app και με app ops εχω κλεισει οτιδηποτε δεν θελω να τρεχει συνεχεια. Ιδανικη καβατζα την οποια οταν την δανειζω σε φιλους που ξεμειναν και μετα την επιστρεφουν δεν το πιστευουν οταν τους λεω τα specs. Die hard!!! :lol:

Δεν θα συμφωνήσω στο ότι φταίει η ram. Δίπλα μου έχω ένα galaxy s3 i9300 με custom rom 5.0.1 (Resurrection Remix), που έχει Exynos 4412 Quad και 1gb Ram. Γίνεται multitasking ομαλά με facebook,messenger,viber,instagram χωρίς να κλείνει κάποια εφαρμογή και χωρίς να είναι οι lite εκδόσεις. Μόνο καθυστερεί λίγο όταν πρωτο-ανοίγεις τις εφαρμογές, μετά τις κρατά στη μνήμη και όλα καλά. Σίγουρα παίζει ρόλο και σε τί κατάσταση και τί ποιότητας είναι η emmc...

Θα συμφωνησω ότι κάτω από 2gb (και 1,5gb αν είναι vfm) Ram δεν αξίζει να πας, δεν είναι καθόλου future-proof.

και επειδή είχα το u8800 με lollipop, δεν πάει μία :p Αντίθετα, με kitkat ήταν μια χαρά.

Edited by Brousko
Όλες οι γενικεύσεις είναι λάθος,όπως και αυτή εδώ :X

CM11 του χω εγω, custom kernel με overclock απο 1000 Mhz σε 1200, προσεχτικα διαλεγμενο το καθε app και με app ops εχω κλεισει οτιδηποτε δεν θελω να τρεχει συνεχεια. Ιδανικη καβατζα την οποια οταν την δανειζω σε φιλους που ξεμειναν και μετα την επιστρεφουν δεν το πιστευουν οταν τους λεω τα specs. Die hard!!! :lol:

Στείλε αν έχεις όρεξη μια λίστα με τα apps σου. Σε φάση lightning browser, red reader, newspipe κτλ θα εννοείς φαντάζομαι. Πάντα με ενδιαφέρει να έχω καλές light εναλλακτικές.

u8800 pro master race. :)