Jump to content

Μεσημεριανός ύπνος

Ilias1908
 Κοινοποίηση

Κοιμαστε το μεσημερι;  

351 members have voted

1. 1. Κοιμαστε το μεσημερι;

• Ναι! (δικαιολογιστε)
      153
    • Οχι! (δικαιολογιστε)
      198

Recommended Posts

• Απαντήσεις 290
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Έχω να κοιμηθώ μεσημέρι από το Δημοτικό. Από το Γυμνάσιο και μετά ξεκίνησαν τα φροντιστήρια και τώρα όλη μέρα είμαι έξω σε δουλειές, οπότε ξεκούραση = 8 ώρες το πολύ ύπνος στην καλύτερη το βράδυ.
Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς ;)

ειναι καλο να κοιμασαι αν το χρειαζεσαι...εγω παροτι θελω, προσπαθω/παλευω να κοιμαμαι κανα μισαωρο ισα να ξεζαλιστω λιγο ...νομιζω ειναι το καλυτερο γιατι ετσι ξεκουραζομαι ενω αν κοιμηθω καμμια φορα 3 ωρες μετα το βραδυ ξενυχταω και αντε να ξυπνησεις το πρωι!

ειναι καλο να κοιμασαι αν το χρειαζεσαι...εγω παροτι θελω, προσπαθω/παλευω να κοιμαμαι κανα μισαωρο ισα να ξεζαλιστω λιγο ...νομιζω ειναι το καλυτερο γιατι ετσι ξεκουραζομαι ενω αν κοιμηθω καμμια φορα 3 ωρες μετα το βραδυ ξενυχταω και αντε να ξυπνησεις το πρωι!

Το να κοιμηθώ το μεσημέρι μετά από λίγες ώρες ύπνου το προηγούμενο βράδυ είναι βασανιστικό γιατί και μετά δεν μπορώ να ξυπνήσω εύκολα νωρίς το βράδυ για να τσιμπήσω κάτι και να ξαναπέσω, αλλά και μετά δεν μπορώ να κοιμηθώ νωρίς το βράδυ.

Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς ;)

Εάν δεν υπάρχει φόρτο εργασίας, το επιδιώκω να κοιμάσαι τουλάχιστον για 1 ώρα το μεσημέρι. Είναι ωφέλιμο όπως έχω διαπιστώσει, καθώς για το υπόλοιπο της ημέρας σου μένει απόθεμα ενέργειας.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Στο στρατο μου εγινε συνηθεια, 3-3.5 ωρες το μεσημερι. Πλεον αν τυχει να γυρισω νωρις απο τη δουλεια την πεφτω, τα σαββατοκυριακα παντως ο μεσημεριανος υπνος ειναι στανταρ.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

• 4 weeks later...

Ωραίο πράγμα ο ύπνος.μακάρι να μπορούσα να κοιμηθώ όσο ήθελα.αν είχα την ευκαιρία είμαι ικανός να κοιμηθώ τώρα και να ξυπνήσω μετά από κανένα μήνα.εγώ και τα ζώα της χειμερινής νάρκης.

Απεστάλη από LG-D802 μέσω Greek Forums, δημιουργήθηκε απο το appyet.com

• 2 weeks later...
Αν υπάρχει χρόνος (ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες) κοιμάμαι τα μεσημέρια. Σαββατοκύριακα, διακοπές, αργίες και σχόλες στάνταρ.

Το γύρισαν τώρα ότι δεν κάνει καλό σε κάποιους..

http://www.kathimerini.gr/763610/article/epikairothta/episthmh/endei3h-anapneystikwn-pa8hsewn-o-ka8hmerinos-meshmerianos-ypnos

"Η αιτία που ο μεσημεριανός ύπνος φαίνεται να σχετίζεται με λιγότερα χρόνια ζωής, τουλάχιστον σε μερικούς ανθρώπους, είναι άγνωστη, σύμφωνα με τους βρετανούς ερευνητές. Μια πιθανότητα, όπως αναφέρουν, είναι ότι δεν είναι ανθυγιεινή η ίδια η συγκεκριμένη συνήθεια, αλλά όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται αρκετά το μεσημέρι, έχουν κάποιες παθήσεις, που δεν έχουν ακόμη διαγνωστεί και οι οποίες τελικά μειώνουν τη διάρκεια ζωής τους."

Βασικα λενε πως οσοι κοιμουνται μεσημερι πανω απο ωρα(οσοι κοιμουνται λιγοτερο δεν εχουν θεμα,λεει) πιθανον ναχουν καποια αναπνευστικη,κυριως,παθηση.οχι πως ο υπνος το μεσημερι κανει κακο.και αυτη η συσχετιση ειναι κυριως σε ηλικιες 40-65 και οχι σε μεγαλυτερες.

Και φυσικα καταληγει πως πρεπει να γινουν και αλλες ερευνες και μπλα μπλα.οπως καταληγουν ολες οι ερευνες.

δως μοι πα στω και ταν γαν κινασω

:ninja:

αν δεν κοιτας εκει που θες να πας,θα πας εκει που κοιτας...

Έχω χρόνια σχέση με τον ύπνο :P Τωρα που μιλάμε, μπορώ να ξαπλώσω και να κοιμηθώ.. Μεσημέρια οπότε μπορώ κοιμάμαι για να ξεκουραστώ
:shoot: Galaxy s10e - Apple AirPods - Gear s3 watch !

Εγώ δυστηχώς δέν αντέχω αν δεν κοιμηθώ το μεσημέρι...αυτή την στιγμή που γράφω σχεδόν κοιμάμαι στο γραφείο...θα σηκωθώ θα φτιάξω ένα φραπέ να ξυπνήσω αλλά και πάλι δεν μου καλύπτει την ανάγκη του ύπνου.

Πολλές φορές μετά το γραφείο 17-18:00 ανάλογα την ώρα που φθάνω σπίτι την πέφτω γιατί είμαι ράκος από την ψυχολογική κυρίως πίεση.Αν κοιμηθώ ξυπνάω με ξυπνητήρι γιατί πρέπει να πάω να πάρω την γυναίκα από την δουλειά της,αλλιώς θα το έπαιρνα σερί μέχρι το επόμενο πρωί.:p

Edited by ioannis_m
Will keep updating....Galaxy S out of the box 2.1 Eclair JM5 Cos,2.2.1 Froyo JS3 + SPEEDMOD KERNEL-k13c-500hz + Clockwork Mod,Slim ICS + Semaphore Kernel + JVU modem,Slim Bean 4.1.2 + Semaphore 2.6.0.s,Cyanogen 10.1 + Semaphore 2.9.23 ....10.2 etc....,Cyanogenmod 11 snapshot M4 + Neo kernel cma 415mb. :shifty:

Ναι οταν ειμαι πτωμα και καλοκαιρινους μηνες ο μεσος ορος δουλειας Ιουνιο Ιουλιο Αυγουστο ειναι 200-210 ωρες μηνιαιος... εφοσον εχω ωρα ο υπνος επιβαλεται!

Άν κοιμηθώ το μεσημέρι τότε ξυπνάω σα ζόμπι και είμαι για την υπόλοιπη μέρα σε άλλη διάσταση.. Ο μόνος μεσημεριανός ύπνος που ευχαριστιέμαι είναι στη θάλασσα και στο χωριό.

http://mice.re4ction.org/wp-content/uploads/2015/10/asusrog.jpg

Το τέρας μου: ASUS ROG GL752VW T4108D Core i7 6700HQ / 4x 2.60GHz / NVIDIA GeForce GTX 960M / 8GB DDR4 / SSD 850 EVO mSATA 250GB

Μια από Τα ίδια.. Εδώ και δύο μέρες λέω δεν θα κοιμηθώ και απλώς ξαπλώνω.. Αλλά επειδή όλη τι μέρα καθαρίζω κήπους, μπαλκόνια, χαλιά με Πέρνει κατά της 5..σηκώνομαι 7 περίπου και μετά δεν παλευομαι με τίποτα.. Το καλοκαίρι, βέβαια μετά την δουλειά μια βουτιά και μετά τουφα

Φιλικά Γιώργος