Jump to content

USB 2.0 vs Firewire

mousi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και μπορεί να συνδεθεί με usb 2.0 και με Firewire. Απ' ότι ξέρω "USB 2.0"=480Mbps και "firewire"=400Mbps. Άρα εύλογα πιστεύω ότι είναι καλύτερη η σύνδεση USB 2.0. Έχω ακούσει όμως ότι είναι καλύτερο να τον συνδέω με Firewire.... :confused: Τι έχετε να πείτε; Παρακαλώ να δικιολογήσετε την απάντησή σας. Ο δίσκος παίρνει ρεύμα από πρίζα και όχι από τη MB ανεξάρτητα από τη σύνδεση (USB/Firewire)

Μεταφέρεται στο hardware.

Το firewire είναι στην πράξη πιο γρήγορο, πάντως οι διαφορές που έχω δει είναι μικρές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με usb πολλές φορές ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει σωστά τη συσκευή και εμφανίζεται μύνημα ότι είναι usb1.x ή ότι υπήρξε πρόβλημα και άλλα τέτοια. Με το firewire σπάνια συμβαίνουν τέτοια.

Firewire γιατί το USB2.0 μοιράζει το bandwidth μεταξύ των συσκευών. Το Firewire επικοινωνεί αποκλειστικά με κάθε συσκευή στα 400mbps. To έχω δοκιμάσει με αρκετές συσκευές και στην πράξη το firewire φαίνεται αρκετά πιο γρήγορο. Για να μη μιλήσω για το Firewire800 το οποίο πετάει κυριολεκτικά...
Phantom Of The Opera

Να ευχαριστήσω και εγώ για τις απαντήσεις σας...είχα ακριβώς το ίδιο ερώτημα!

...μία μέρα, ο Κινέζος Αυτοκράτορας διέταξε τον πρώτο ζωγράφο της αυλής να σβήσει τον καταρράκτη από μία τοιχογραφία του παλατιού, γιατί ο θόρυβος του νερού τον εμπόδιζε να κοιμηθεί...

Regis Debray: Vie et Mort de l' Image

Kαι μια παραπλήσια απορία μου. Πήρα μια web camera, που ειναι λέει για USB 2.0.

Ομως επειδή ο υπολογιστής μου έχει μόνο 2 usb θύρες, στην μια έχω βάλει την σύνδεση adsl και στην άλλη hub διακλαδωτή για να εχω άλλες 4. Το εν λόγο μηχανάκι ειναι της TRUST. Εκει επάνω λοιπόν σύνδεσα την κάμερα αυτή. Παρατειρώ όμως πως κάνει γραμμές κυλιόμενες προς τα κάτω. Παρ'όλες τις ρυθμίσεις που έκανα το πρόβλημα δεν σταμάτησε. Τι προτείνετε να κάνω; Πρέπει να βάλω την κάμερα σε κεντρική θύρα; Η adsl θα δουλέψει στο hub; Και κάτι τελευταίο και βασικό. Οι θύρες usb του πύργου μου, πως θα καταλάβω πως υποστηρίζουν το πρωτόκολλο USB2;

Αν έχεις το SP1 για τα Windows XP εγκαταστημένο στο PC σου τότε έχεις υποστήριξη USB 2.0 (υπο την προυπόθεση οτι το hardware σου είναι συμβατό βέβαια).

Kαι μια παραπλήσια απορία μου. Πήρα μια web camera, που ειναι λέει για USB 2.0.

Ομως επειδή ο υπολογιστής μου έχει μόνο 2 usb θύρες, στην μια έχω βάλει την σύνδεση adsl και στην άλλη hub διακλαδωτή για να εχω άλλες 4. Το εν λόγο μηχανάκι ειναι της TRUST. Εκει επάνω λοιπόν σύνδεσα την κάμερα αυτή. Παρατειρώ όμως πως κάνει γραμμές κυλιόμενες προς τα κάτω. Παρ'όλες τις ρυθμίσεις που έκανα το πρόβλημα δεν σταμάτησε. Τι προτείνετε να κάνω; Πρέπει να βάλω την κάμερα σε κεντρική θύρα; Η adsl θα δουλέψει στο hub; Και κάτι τελευταίο και βασικό. Οι θύρες usb του πύργου μου, πως θα καταλάβω πως υποστηρίζουν το πρωτόκολλο USB2;

Το πιο πιθανό είναι το Hub το οποίο διαθέτεις να μην είναι USB 2.0 (τα περισσότερα δεν είναι και όσα είναι το αναφέρουν ξεκάθαρα).Η δική μου πρόταση είναι να συνδέσεις το ADSL στο Hub εφόσον η ταχύτητα που χρειάζεται είναι μικρότερη ακόμα και από USB 1.1 οπότε θα σου μείνει η άλλη για να συνδέεις την webcamera σου ;)

• 8 months later...

Γεια σας θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα επιλογής μεταξύ usb2 και firewire στην περίπτωση μεταφοράς video από βιντεοκάμερα στο pc. Το μοντέλο είναι

sony dcr-hc19 και υποστηρίζει και usb2 streaming το οποίο έχω δοκιμάσει στην μεταφορά video και δεν είδα κάποιο σημαντικό πρόβλημα. θα ήθελα να δοκιμάσω και με firewire αλλά θα πρέπει να αγοράσω κάρτα. Θα δω βελτίωση ή θα είναι χαμένα λεφτά; Ευχαριστώ

Firewire γιατί το USB2.0 μοιράζει το bandwidth μεταξύ των συσκευών. Το Firewire επικοινωνεί αποκλειστικά με κάθε συσκευή στα 400mbps. To έχω δοκιμάσει με αρκετές συσκευές και στην πράξη το firewire φαίνεται αρκετά πιο γρήγορο. Για να μη μιλήσω για το Firewire800 το οποίο πετάει κυριολεκτικά...

exw firewire 800 sto LAPTOP mou ;)

aaaaaaaaaaase aaaaaaaaase!

(ps. to firewire ypostirizei taytoxrono anebasma kai katebasma , enw to USB2 i stelnei i dexete)

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Για να μη μιλήσω για το Firewire800 το οποίο πετάει κυριολεκτικά...

:xmas_laugh::xmas_laugh::xmas_laugh:

έχει βγάλει κ φτεράτο καλώδιο;;:xmas_tongue:

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

Εχω δει στο πλαίσιο μια κάρτα με firewire στα 800 (1394b). θα δουλεύει όμως με την sony;
Οι περισσότερες κάμερες έχουν IEEE1394a οπότε μην περιμένεις να μπορεί να δουλέψει με το b.

• 2 weeks later...
Εχω δει στο πλαίσιο μια κάρτα με firewire στα 800 (1394b). θα δουλεύει όμως με την sony;

η διαφορά του 1394α με το 1394β είναι οτι το πρώτο είναι 400mpbs ενώ το δεύτερο 800mbps. Το 1394β μπορεί να δουλέψει και με συσκεύες 400mpbs αλλά και με 800mbps.

Επίσης το συν στο firewire connection είναι οτι μπορείς να συνδυάσεις αλυσιδωτά μέχρι πάρα πολλές συσκεύες ( ?μέχρι 64 νομίζω? ).

(πχ) έχεις 2 external HD και ένα external DVDrom τα οποία είναι τοποθετημένα σε εξωτερικά κουτιά με 2 in/out firewire θύρες το καθένα. Τα συνδέεις το ένα πίσω απο το άλλο και το πρώτο (ή τελευταίο εξωτερικό κουτί) το συνδέεις στο pc (ή macintosh) στην θύρα firewire. Δουλέυουν όλες μαζί οι συσκευές (ναι, χωρίς κάποιο firewire hub).

Καλύτερα η σύνδεση να γίνεται Η/Υ > external HD > external DVDrom και όχι o DVD οδηγός πριν τον σκληρό δίσκο.

Αυτό είναι το λεγόμενο chain connection.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία.