Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του

Alphaleader
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια sos. γνωριζει κανεις πως και αν υπαρχει καποιο προγραμμα να ξαναεπαναφερει μυνηματα που διαγραφηκαν απο adroid συσκευη (samsung grand 2)??

οποιος ξερει ας βοηθησει. ευχαριστω.

..κανεις???

Samsung a51-Huawei p smart z-xiaomi redmi note 8 pro-honor 8x - Samsung s7 edge-Xiaomi redmi note 4-Letv-lenovo p1-samsung note 4-Htc one m8 - lenovo z2 pro - lg g3 - samsung a5 - lenovo z2 - iphone 5s - samsung s5 - samsung grand 2 - lg g2 - asus zenfone 5 - samsung s3 - lumia 520 - samsung s4 mini - iphone 4s etc..

καλημερα ...θα ηθελα να κανω μια ερωτηση...η εφαρμογη top eleven δημιουργει φακελους με διαφορες εικονες (casche,surroundings και αλλα τετοια) στην γκαλερι του κινητου μου...αφου τα σβησω και ανοιξω την εφαρμογη δημιουργουνται παλι...υπαρχει τροπος να εμποδισω την εμφανιση αυτων των φακελων?????:wacko:

Εμένα δεν μου κάνει κάτι τέτοιο ...

Και μια που αναφερθηκες στο συγκεκριμένο παιχνίδι .

Στις ρυθμίσεις ,οι επιλογές "ειδοποιήσεις αγώνα" και "ειδοποιήσεις μεταγραφής" ειναι ενεργές ;

Εμένα μου τις έχει ανενεργές .

καλημερα ...θα ηθελα να κανω μια ερωτηση...η εφαρμογη top eleven δημιουργει φακελους με διαφορες εικονες (casche,surroundings και αλλα τετοια) στην γκαλερι του κινητου μου...αφου τα σβησω και ανοιξω την εφαρμογη δημιουργουνται παλι...υπαρχει τροπος να εμποδισω την εμφανιση αυτων των φακελων?????:wacko:

Φτιάξε ένα αρχείο μέσα στο φάκελο με όνομα .nomedia (για την δημιουργία μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Es εξερεύνηση). Κάνε επανεκκίνηση και είσαι έτοιμος

Θέλω να κάνω back up σε όλα τα αρχεία και δεδομένα στο τάμπλετ.

Πρέπει να πάω στις "μαζικές εκτελέσεις" και να επιλέξω την αντίστοιχη επιλογή (αντιγραφή αρχείων και δεδομένων);

Χρειάζεται να επιλέξω και τίποτα άλλο πέρα από αυτό;

Θέλω να κάνω back up σε όλα τα αρχεία και δεδομένα στο τάμπλετ.

Πρέπει να πάω στις "μαζικές εκτελέσεις" και να επιλέξω την αντίστοιχη επιλογή (αντιγραφή αρχείων και δεδομένων);

Χρειάζεται να επιλέξω και τίποτα άλλο πέρα από αυτό;

Ναι. Επίσης μπορείς να το ρυθμίσεις να παίρνει αυτόματα backup από μόνο του όποτε εσύ θες ώστε να είσαι πάντα καλυμμένος.

Απλά να υπενθυμίσω πως δεν συνιστάται επαναφορά εφαρμογών συστήματος, ούτε των δεδομένων τους.

Πως μπορώ να αλλάξω την φωτογραφία στην lock screen? Δεν με ενδιαφέρουν οι live lock screens

αν εχεις root, βαζεις gravitybox και Xposed και απο εκει το αλλαζεις.

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Ναι. Επίσης μπορείς να το ρυθμίσεις να παίρνει αυτόματα backup από μόνο του όποτε εσύ θες ώστε να είσαι πάντα καλυμμένος.

Απλά να υπενθυμίσω πως δεν συνιστάται επαναφορά εφαρμογών συστήματος, ούτε των δεδομένων τους.

Οκ, σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Γιατί λες όμως ότι δεν συνιστάται επαναφορά εφαρμογών συστήματος (ούτε και των δεδομένων τους);

Κάτι τέτοιο δεν είναι χρήσιμο στην περίπτωση, ας πούμε, που χρειαστεί να κάνεις hard reset; Φαντάζομαι ότι με την επαναφορά των εφαρμογών του συστήματος (και των δεδομένων τους), ξαναφέρνεις το τάμπλετ στην κατάσταση που το είχες πριν (εκτός κι αν εννοείς ότι ο λόγος που χρειάζεται να κάνεις το hard reset, "επανέρχεται" με την επαναφορά των εφαρμογών, άρα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό...Αν εννοείς κάτι τέτοιο, το καταλαβαίνω.

Γιατί λες όμως ότι δεν συνιστάται επαναφορά εφαρμογών συστήματος (ούτε και των δεδομένων τους);

Κάτι τέτοιο δεν είναι χρήσιμο στην περίπτωση, ας πούμε, που χρειαστεί να κάνεις hard reset; Φαντάζομαι ότι με την επαναφορά των εφαρμογών του συστήματος (και των δεδομένων τους), ξαναφέρνεις το τάμπλετ στην κατάσταση που το είχες πριν (εκτός κι αν εννοείς ότι ο λόγος που χρειάζεται να κάνεις το hard reset, "επανέρχεται" με την επαναφορά των εφαρμογών, άρα έχεις κάνει μια τρύπα στο νερό...Αν εννοείς κάτι τέτοιο, το καταλαβαίνω.

Ένα ειναι αυτο που λες .Επισης αν η rom που θα κανεις την επαναφορά ειναι άλλη απο αυτή που έκανες το backup ειναι πιθανό να εχεις προβλημα ...

αν η rom που θα κανεις την επαναφορά ειναι άλλη απο αυτή που έκανες το backup ειναι πιθανό να εχεις προβλημα ...

Αν η rom είναι διαφορετική τότε δεν σε αφήνει το titanium να κάνεις restore.

Σου δείχνει την όποια εφαρμογή που έχεις πάρει backup με μία γραμμή πάνω της και δεν σε αφήνει;)

Εγω παντως που τα σκαλισα πρόσφατα, το update.zip του Titanium ειτε με ειτε χωρις εφαρμογές συστήματος, για ιδια ρομ ανωτερη εκδοση, δεν εκανε εγκατάσταση με τπτ..

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Ναι κυρίως αυτό που αναφέρεις στο τέλος εννοώ. :)

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δυνατότητα για επαναφορά λογαριασμών και κωδικών Wi-Fi κλπ αλλά δεδομένα π.χ. της εφαρμογής των ρυθμίσεων δεν θα στο πρότεινα.

Προσωπικά δεν το έχω κάνει ποτέ για να έχω εμπειρία αλλά πάντα θυμάμαι να διαβάζω στο xda πως δεν συνιστάται.

Βέβαια αυτό όπως είπαν παρακάτω τα παιδιά ισχύει κατά κύριο λόγο σε περίπτωση που κάνεις μετάβαση από μια ρομ σε άλλη.

Ένα ειναι αυτο που λες .Επισης αν η rom που θα κανεις την επαναφορά ειναι άλλη απο αυτή που έκανες το backup ειναι πιθανό να εχεις προβλημα ...

Αυτό. :-)

Σου δείχνει την όποια εφαρμογή που έχεις πάρει backup με μία γραμμή πάνω της και δεν σε αφήνει;)

Αυτό δεν το γνώριζα ομολογώ.

Εγω παντως που τα σκαλισα πρόσφατα, το update.zip του Titanium ειτε με ειτε χωρις εφαρμογές συστήματος, για ιδια ρομ ανωτερη εκδοση, δεν εκανε εγκατάσταση με τπτ..

Με update.zip δεν έχω δοκιμάσει ποτέ οπότε και εδώ δεν μπορώ να έχω άποψη αλλά φαντάζομαι μπορείς να κάνεις extract τα δεδομένα σε ένα φάκελο τοπικά στο κινητό και να βάλεις την εφαρμογή να ψάξει να βρει τα αρχεία.

Edited by Sofos_5

Αυτό δεν το γνώριζα ομολογώ.

Στην πρώτη αλλαγή ρομ που έκανα στη ζωή μου το ανακάλυψα και από τότε δεν το χρησιμοποιώ.

Το θεωρώ αδυναμία του προγράμματος να πάρει σωστό backup που να δουλεύει τουλάχιστον στο ίδιο τηλέφωνο και στην ίδια έκδοση λογισμικού π,χ 4,2 ασχέτως ποιά ρομ βάζεις

Στην πρώτη αλλαγή ρομ που έκανα στη ζωή μου το ανακάλυψα και από τότε δεν το χρησιμοποιώ.

Το θεωρώ αδυναμία του προγράμματος να πάρει σωστό backup που να δουλεύει τουλάχιστον στο ίδιο τηλέφωνο και στην ίδια έκδοση λογισμικού π,χ 4,2 ασχέτως ποιά ρομ βάζεις

Προσωπικά είναι από τα λίγα προγράμματα που θεωρώ αναγκαία για κάθε root χρήστη.

Έχω στη συσκευή μου γύρω στις 50 εφαρμογές και άλλες 150 που ανά πάσα στιγμή αν χρειαστώ κάτι μπορώ να τις επαναφέρω μαζί με τα δεδομένα τους.

Επίσης δεν φοβάμαι μην χάσω κάτι μιας και μου δίνει τη δυνατότητα να παίρνει backup ότι ώρα του θέσω τα μεσάνυχτα π.χ. και να έχω πάντα τα πάντα σε ενημερωμένο backup χωρίς καν να ασχοληθώ.

Για μένα και αυτό από μόνο αποτελεί μεγάλη ευκολία μιας και την έχω πάθει μια φορά και έχασα σημαντικά δεδομένα.

Τώρα όσον αφορά τις εφαρμογές συστήματος θα συμφωνήσω εάν πρόκειται για ίδια ρομ απλά π.χ. άλλης χώρας.

Θα διαφωνήσω όμως αν πρόκειται για sense, tw κλπ βασισμένο λογισμικό από τη μια και aosp, Cm κλπ λογισμικό από την άλλη. Σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για χάσμα.

Edit: Βασικά αυτό που λες σχετικά με τη γραμμή και πως δεν σε αφήνει δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Μόλις επανεφερα π.χ. task manager από Samsung framework σε aosp based Rom (και το αστείο είναι πως δούλεψε..).

Η γραμμή που υπάρχει δείχνει πως η εφαρμογή έχει διαγραφεί και δεν υπάρχει στο σύστημα, εάν υπάρχει backup της εφαρμογής όμως και την επιλέξεις θα σε ρωτήσει εάν θες να την επαναφέρεις κανονικά μόνη της ή με τα δεδομένα της.

Edited by Sofos_5

Εγώ στο Xperia s είχα πάρει backup κάποιες εφαρμογές συστήματος και μετά από αναβάθμιση μού εμφανίζονταν κανονικά στο titanium.

Δεν δοκίμασα όμως να κάνω επαναφορά για να σού...

Προσωπικά είναι από τα λίγα προγράμματα που θεωρώ αναγκαία για κάθε root χρήστη.

Οκ όπως βολεύεται ο καθένας :)

Εγώ κάνω backup μέσω recovery (cwm) image κανονικό , και δεν έχω ποτέ πρόβλημα

Edit: Βασικά αυτό που λες σχετικά με τη γραμμή και πως δεν σε αφήνει δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Μόλις επανεφερα π.χ. task manager από Samsung framework σε aosp based Rom (και το αστείο είναι πως δούλεψε..).

Η γραμμή που υπάρχει δείχνει πως η εφαρμογή έχει διαγραφεί και δεν υπάρχει στο σύστημα, εάν υπάρχει backup της εφαρμογής όμως και την επιλέξεις θα σε ρωτήσει εάν θες να την επαναφέρεις κανονικά μόνη της ή με τα δεδομένα της.

Όσο γι' αυτό ίσως να έχεις δίκιο , κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω

Edited by tsiv

Οκ όπως βολεύεται ο καθένας :)

Εγώ κάνω backup μέσω recovery (cwm) image κανονικό , και δεν έχω ποτέ πρόβλημα

Ε πες μου ρε άρχοντα ότι είσαι σε προχωρημένο επίπεδο, μην κάθομαι και γράφω σεντόνια!

Ένα τελευταίο μιας και είπες cwm.. ενημερωτικά το titanium μπορεί να διαβάσει και να κάνει και extract μέσα από αρχείο image όποια εφαρμογή θες να επαναφέρεις μαζί με τα δεδομένα της :p

Και κάπου εδώ σταματάω το παραλήρημα μου με τη συγκεκριμένη εφαρμογή!..

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο:

όταν κάνεις back up στο titanium συχνά (κάθε 15 μέρες ας πούμε), το κάθε back up το σώζει σε διαφορετικό φάκελο ή σβήνει τον προηγούμενο και έχεις μόνο το τελευταίο back up κάθε φορά;

Αν τα κρατάει όλα στη μνήμη, φαντάζομαι ότι με κάποιο τρόπο είναι ευδιάκριτα (π.χ. back up βάση ημερομηνίας έτσι ώστε να ξέρεις που αντιστοιχεί ο κάθε φάκελος).

Kρατιεται μονο ενα backup απο καθε εφαρμογη (και σβηνεται το προηγουμενο), το γραφει και με μικρα γραμματακια

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο:

όταν κάνεις back up στο titanium συχνά (κάθε 15 μέρες ας πούμε), το κάθε back up το σώζει σε διαφορετικό φάκελο ή σβήνει τον προηγούμενο και έχεις μόνο το τελευταίο back up κάθε φορά;

Αν τα κρατάει όλα στη μνήμη, φαντάζομαι ότι με κάποιο τρόπο είναι ευδιάκριτα (π.χ. back up βάση ημερομηνίας έτσι ώστε να ξέρεις που αντιστοιχεί ο κάθε φάκελος).

Επίσης έχεις τη δυνατότητα να βάλεις εσύ όριο έως 50 backups όπως επίσης και να κλειδώσεις κάποιο εάν δεν θες να διαγραφεί από κάποιο καινούργιο.

Για να τα ξεχωρίσεις δες παρακάτω.

Όλα αυτά βέβαια στην επί πληρωμής έκδοση και με απαραίτητη προϋπόθεση το root.

καλησπέρα σε ολους.μπορει καποιος να μου πει καπια εφαρμογή από το play που να καταμετρα την ωρα που η συσκευη ,η οθονηκαι ολες οι εφαρμογες είναι ενεργοποιημένες.ευχαριστω

θελω να κανω στις κοπελας μου το κινητο αναβαθμιση και ενα hard reset αλλα δε θυμαμαι ουτε το mail ουτε τον κωδικο της

αν φτιαξω καινουργιο mail πως μπορω να περασω τις επαφες στις απο το παλιο mail στο καινουργιο ?η αν μπορω να της περασω στο κιν της και μετα στο mail γιατι θα της κανω αναβαθμιση μεσω wifi επειδη δε θα ειμαι σε pc

Θα κάνεις εξαγωγή της επαφές στη κάρτα sd και μετά στη νέα rom θα τις κάνει εισαγωγή και τέλος συγχρονισμό με το νέο mail

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για το Android OS και τις εφαρμογές του
  • The topic was pinned