Jump to content

Κινητό όσο το δυνατόν συντομότερα!

Zep
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα mi3 και ένα mi4 τα οποία χρησιμοποιούσα ταυτόχρονα γιατί το Mi4 μου είχε εξαρχής αισχρή μπαταρία και χάλια GPS. Το Mi3 δε φορτίζει πλέον και δε γίνεται δουλίτσα.

Ψάχνομαι να πάρω κάτι dual sim, για να τζάσω το Mi4, που να είναι δοκιμασμένο και απροβλημάτιστο. Θέλω να κάνω τα πάντα άνετα με μεγάλη μπαταρία. Θέλω ο ήχος όταν τραβάω βίντεο να μην είναι απογοητευτικός (είχα ακούσει αυτό για το Redmi 4 Prime) και θα βόλευε απίστευτα αν ήταν στις 5" η οθόνη. Έχετε κάτι στο μυαλό σας;

Είδα ότι έχει μπαταρία 3000 mah. Τόση είναι και του mi3 και του mi4. Έχεις άποψη για το πώς τα πάει στο θέμα αυτό;

Επίσης, βγαίνει μόνο σε 16GB;

Είδα ότι έχει μπαταρία 3000 mah. Τόση είναι και του mi3 και του mi4. Έχεις άποψη για το πώς τα πάει στο θέμα αυτό;

Επίσης, βγαίνει μόνο σε 16GB;

Εχει καλυτερη αυτονομια απο mi4. Εναλλακτικα με 10 ευρω κατω παιρνεις το αρκετα παρομοιο αλλα νεοτερο p8 lite (2017) https://www.skroutz.gr/s/10822530/Huawei-P8-Lite-Dual-2017-16GB.html

Τελος, για κινητο στις 5 ιντσες με πολυ καλυτερη αυτονομια (εχει 14nm soc) και αρκετα καλυτερη καμερα πας εδω https://www.skroutz.gr/s/9815037/Huawei-Nova-Dual-32GB.html Αλλα οπως βλεπεις ανεβηκαμε αρκετα σε τιμη. Αν θες ομως 5 ιντσες, καλη αυτονομια και καλη καμερα ειναι ισως η καλυτερη επιλογη.

Edited by Antretng

Από το δικό μου Mi4 ναι λογικά θα έχει καλύτερη :p

Θα προτιμούσα πράγματι συσκευή που να μην έχει μόνο 16GB rom, όπως το Nova. Δε θέλω να καταφεύγω σε κάρτες μνήμης.

Αν κάνουμε "θυσία" τις 5" και πάμε σε 5,5", η καλύτερη επιλογή είναι Xiaomi?

Από το δικό μου Mi4 ναι λογικά θα έχει καλύτερη :p

Θα προτιμούσα πράγματι συσκευή που να μην έχει μόνο 16GB rom, όπως το Nova. Δε θέλω να καταφεύγω σε κάρτες μνήμης.

Αν κάνουμε "θυσία" τις 5" και πάμε σε 5,5", η καλύτερη επιλογή είναι Xiaomi?

Ναι και συγκεκριμένα το Redmi NOTE 4X

Κρίνεις ότι υπάρχει λόγος να πας στην έκδοση με SnapDragon? Δεδομένου ότι εδώ αυτή τη στιγμή νομίζω πως κυκλοφορεί με τον Helio, που από όσο καταλαβαίνω έχει τρελή αυτονομία.

Κρίνεις ότι υπάρχει λόγος να πας στην έκδοση με SnapDragon? Δεδομένου ότι εδώ αυτή τη στιγμή νομίζω πως κυκλοφορεί με τον Helio, που από όσο καταλαβαίνω έχει τρελή αυτονομία.

Απ'όσο γνωρίζω ο 625 κάνει τέλεια διαχείριση της μπαταρίας

Ναι και συγκεκριμένα το Redmi NOTE 4X

Συμφωνω. Πολυ καλη συσκευη και τη γλυκοκοιταζω και για μενα... αλλα επειδη ειπε οτι τον ενδιαφερει η ποιοτητα του βιντεο γενικα τη σειρα redmi την ξεχναει. Παντα σε σχεση με τη σειρα Mi εχουν χοντρο θεμα στο βιντεο (κακο noise cancelation, μικρο frame rate απο τεχνητο φωτισμο και κατω κλπ)

Edited by Antretng

Αξίζει περισσότερο το 4X από το 4;

Το θέμα βίντεο με ενδιαφέρει μόνο γιατί τραβάω βιντεάκια από πρόβες :P Με Mi3 και Μi4 η φωνή μου ακούγεται μέσα στα ντραμς σχετικά ικανοποιητικά τις περισσότερες φορές. Για το Redmi 4 Prime είχα δει ότι κάνει τρελό θόρυβο και για αυτό ρώτησα.

Αλλά παιδιά η μπαταρία είναι το SOS :p Χρησιμοποιούσα το Mi3 για ίντερνετ και GPS και το Mi4 για κλήσεις και SMS για να μη μείνω :lol:

Το θέμα βίντεο με ενδιαφέρει μόνο γιατί τραβάω βιντεάκια από πρόβες :P Με Mi3 και Μi4 η φωνή μου ακούγεται μέσα στα ντραμς σχετικά ικανοποιητικά τις περισσότερες φορές. Για το Redmi 4 Prime είχα δει ότι κάνει τρελό θόρυβο και για αυτό ρώτησα.

Αλλά παιδιά η μπαταρία είναι το SOS :p Χρησιμοποιούσα το Mi3 για ίντερνετ και GPS και το Mi4 για κλήσεις και SMS για να μη μείνω :lol:

Το 4 με το helio δεν υπαρχει λογος να το συζηταμε οταν υπαρχει το 4X (οπως το λεει infoquest με 800αρα) ή Note 4 GLOBAL (οπως το λενε στα κινεζομαγαζα παλι με 800αρα). Αν μαλιστα δεν σε νοιαζει 800αρα γλυτωνεις και λιγα ευρω ακομα (αν και προσωπικα θα ελεγα να μην το κανεις). Σε καθε περιπτωση πας για snapdragon 625 που εχει απο οτι εχω δει εχει σχεδον την διπλασια αυτονομια απο το helio x20.

Μην παρεις redmi αν τραβας βιντεακια. Για να καταλαβεις σε σαλονι ή υπνοδωματιο με ανοιχτο φως ριχνουν καρε. Μονο σε φωτισμο εμπορικου κεντρου και πανω ειναι smooth. Χωρια οτι εχουν κακο noise cancelation. Για να καταλαβεις σου εχω ενα συγκριτικο απο βιντεο mi4c και rn3pro. Ισως στο 4 να χει καλυτερη λεπτομερια αλλα το frame rate και ηχος θα ειναι ο ιδιος μιας και σε ολα τα redmi ριχνει το frame rate οσο θα ριχνε και το shutter σε φωτογραφια (δηλαδη κοντα στο 1/10)

Αλλα σε μπαταρια τοσο το nova οσο και το το 4X θα σε αφησουν ικανοποιημενο. Και τα 2 εχουν τον ιδιο 14nm soc με το nova να εχει μεν μικροτερη μπαταρια αλλα απο την αλλη εχει και μικροτερη οθονη οποτε δεν πρεπει να διαφερουν ιδιαιτερα μεταξυ τους. Οπως και να χει, για οποιοδηποτε απο τα 2 υπολογιζε τουλαχιστον το διπλασιο με τριπλασιο sot απο το πολυ κακο σε αυτονομια Mi4... Απο εκει και περα διαβασε και κανα review για να καταληξεις ;)

Edited by Antretng

Τότε μακριά από την σειρά Redmi. Κάνε στροφή προς το Huawei Nova που πρότεινε ο φίλος από πάνω(είναι και 5 ίντσες νταν :P )

Κάποιοι αναφέρουν για οθόνη 6 ώρες με Helio αν διάβασα σωστά. Δηλαδή πας σε 12 με τον 625? Επίσης, αξίζει να περιμένει κάποιος την έκδοση με τα 4GB ram και 64GB rom? Τα 64GB θα τα ήθελα είναι η αλήθεια.

Εντάξει πού και πού τραβάω, δεν το καίω κιόλας :D Δεν είμαι τόσο εξειδικευμένος χρήστης όπως ίσως να φάνηκε χαχα Θα διαβάσω και reviews εννοείται.

Είναι και οι 5" θεματάκι, αλλά σκέφτομαι ότι για παράδειγμα το One plus Three είναι ίδιο σε μήκος με το Xiaomi Mi3. Το πρώτο έχει 5,5" οθόνη και το δικό μου 5". Ίδιο μέγεθος όμως. Οπότε, εκεί τη δίνω τη μισή ίντσα παραπάνω. Πρέπει να ψάξω να δω πιο αναλυτικά και τις διαστάσεις των συσκευών μου φαίνεται.

Απλα βιντεο πιθανοτατα να ειναι χειροτερο ακομα και απο αυτο που εχεις μιας και μιλας για ληψεις σε εσωτερικο χωρο. Απο εκει και περα εσυ ξερεις καλυτερα τις απαιτησεις σου και τις αναγκες σου. Ισως επειδη εισαι xiaomakias προσπαθεις να παραμεινεις xiaomi :D

Μας περιοριζει λιγο το οτι θες δικαρτο. Αλλιως θα σου λεγα να παρεις το mi5 (που για την ιστορια εχει χειροτερη καμερα, βιντεο, μπαταρια απο Nova αλλα ειναι τουλαχιστον εταιρεια που προτιμας :) )

χαχαχα πράγματι προσπαθώ να εξαντλήσω τις πιθανότητες. Ο λόγος που ψάχνω δίκαρτο είναι για να έχω δύο φοιτητικά νούμερα μέσα και yolo :P για ποιο λόγο θα πρότεινες mi5? μόνο επειδή είναι xiaomi ή επειδή είναι ανεκτή η κάμερά του σε σχέση με τα Redmi?

χαχαχα πράγματι προσπαθώ να εξαντλήσω τις πιθανότητες. Ο λόγος που ψάχνω δίκαρτο είναι για να έχω δύο φοιτητικά νούμερα μέσα και yolo :P για ποιο λόγο θα πρότεινες mi5? μόνο επειδή είναι xiaomi ή επειδή είναι ανεκτή η κάμερά του σε σχέση με τα Redmi?

Επειδη ειναι ανεκτη η καμερα σε σχεση με redmi (οχι ομως τρελες διαφορες... αλλα τουλαχιστον εχει καλη μπροστινη και στο video δεν ριχνει καρε) και κοντυνοτερο στις ιντσες που θες. Στα συν οτι εχει φωτεινοτερη οθονη και δυνατοτερο soc απο redmi αλλα αν δεν παιζεις βαρια παιχνιδια δεν θα καταλαβεις διαφορα. Στα μειον εχει μικροτερη αυτονομια τοσο απο το note 4x οσο και απο το nova (αλλα τιμια... σαν του p9 lite θα λεγα)

Καταλαβαινω το καημο σου. Xiaomakias και γω... αλλα δυστυχως αυτα που ζητας δηλαδη δικαρτο, 5 ιντσες, καλη μπαταρια και καλο βιντεο (αυτο που τραβας δεν ειναι ευκολο... εσωτερικος χωρος με δυσκολο ηχο) μονο το nova τα εχει χωρις να ξεφυγει σε τιμη.

Edited by Antretng

Εκεί μας κατάντησαν δηλαδή οι αλήτες? Να θέλουμε xiaomi και να μη μπορούμε? εεεε? χαχαχα

Σκέφτομαι μετά από δύο παραγγελίες Κίνας, να πάρω κάτι από εδώ για εγγύηση και ταχύτητα μεταφοράς.

Οπότε, θα πάω να διαβάσω το θέμα του Nova να δω τι λένε οι κάτοχοι και μετά θα πρέπει να δω τι λένε για το Redmi Note 4. Το δεύτερο, για την έκδοση που μου ανέφερες με το SnapDragon υπάρχει εδώ αυτή τη στιγμή;

Ναι. Το φερνει infoquest στα 249 ευρω σε καταστηματα τυπου κωτσοβολος. Στα σκρουτζομαγαζα νομιζω εχουν μονο την εκδοση χωρις 800αρα μπαντα στα 200 ευρω. Ισως αργοτερα να το φερουν και αυτα με 800αρα μπαντα.