Jump to content

[Άποψη] Πότε έγιναν τόσο σημαντικά τα bezels;


ZZW30
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λίγο ψιλοάσχετο με το δημοσίευμα, αλλά το μέλλον στα κινητά φαίνεται στη σειρά Westworld... σε λίγα χρόνια
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά συμφωνώ να μαζευτούν τα bezels αλλά παράλληλα με αυτό ως δικαιολογία να μην μειωθεί υπερβολικά το πλάτος των συσκευών.Χρησιμοποιώ καθημερινά ένα doogee x5 pro που έχει 5" οθόνη και ένα doogee y6 max που έχει 6.5" οθόνη.Για άριστο πιάσιμο στο χέρι μου και να φτάνει άνετα ο αντίχειρας απο άκρη σε άκρη οι 5" είναι ιδανικές.Αλλά μέχρι εκεί.Αν θεωρητικά σβήσουμε τελείως τα bezels και το τεντώσουμε 2 δάκτυλα σχεδόν ώστε να φτάνει σε ύψος το 6.5" κινητό για να έχουμε πχ 6" οθόνη αλλά πιο στενό για να φτάνει ο αντίχειρας και να δουλεύεται με το ένα χέρι,συνειδητοποιώ ότι πάλι δεν μπορεί να δουλευτεί άνετα με το ένα χέρι λόγω ύψους (αφού πάλι ο αντίχειρας δε θα μπορεί να φτάνει τέρμα πάνω ή κάτω χωρίς να μετακινείς συνεχώς το κινητό μέσα στην παλάμη αλλά αυτό το κάνω και τώρα) και ταυτόχρονα λόγω μειωμένου πλάτους,εγώ προσωπικά βλέπω ότι χρειάζεται να παίζουν περισσότερο τα μάτια πάνω-κάτω για να πάρεις την ίδια ποσότητα πληροφορίας σε σχέση με το πλατύτερο 16/9 κινητό.Δηλαδή αν είχα δίπλα-διπλα το 16/9 y6 max και παράλληλα ένα 18/9 κινητό με το ίδιο ύψος αλλά στενόμακρο πιστεύω ότι θα διάλεγα το 16/9.Το x5 pro αυτή την στιγμή δε μου φαίνεται μικρό,μου φαίνεται στενό σε σχέση με το 6.5αρι.. Edited by bbbb
Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταξυ το μεγεθος ενος τηλεφωνου που μπορεί να κρατήσει ο καθένας μας με το ένα χέρι και να το δουλέψει με τον αντίχειρα είναι πεπερασμενο.

Σε αντίθεση με τις γνωμες των μελων στα forum που είναι απειρες.

 

Αυτονομία, καμερα, ταχυτητα, και να μη χαλάει.

(έβαλα και την κάμερα όχι επειδή ενδιαφερει εμένα αλλά επειδή τα smartphones μας γλυτωσαν από μια δεύτερη συσκευή με τα παρελκόμενα της που θα έπρεπε να κουβαλούσαμε)

Τα υπολοιπα είναι θεμα αισθητικής.

____________________________________________

the more you ignore me the closer I get

____________________________________________

Link to comment
Share on other sites

Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου, και συμφωνώ!

Ενα πράγμα ζηταμε όλοι μα όλοι μας και αυτό είναι η αυτονομία...!

Και αυτό έχει γίνει σε μερικά μοντέλα κατασκευαστών (oukitel, meizu κ.α), και απορώ (και μάλλον θα απορώ για πολύ ακόμα) γιατί δεν βαζουν μεγαλύτερες μπαταρίες, λες και δεν είναι εφικτό. Και έρχονται και τα ηλι..ια review (καποιων μοντέλων )να μας λένε με την πανίσχυρη μπαταρία των 2850mah και μπλα μπλα μπλα! Πολύ θα ήθελα να έχω ενα τηλέφωνο που να μην χρειάζεται φόρτιση κατα την διάρκεια της μέρας (λόγω της φύσης της δουλείας μου), και να με βγάζει άνετα μέχρι το βράδυ που γυρνάω σπίτι! Οσο για τα bezels μου αρέσει να υπάρχουν (για πολλούς λόγους), αλλά να είναι μικρά στυλ G6 - iPhone 7, πανω σε μια το πολύ 5.2 οθόνη όπου θα ηταν το ιδανικό για εμένα!

 

τη στιγμη που θα βαλουν μεγαλυτερες μπαταριες θα δουν οι προγραμματιστες οτι εχουν περιθωριο και θα βγαλουν πιο ενεργοβορες εφαρμογες. Ακομα και οι ιδιοι οι κατασκευαστες θα κανουν πιο ενεργοβορες τις συσκευες τους.

 

Ας το παρουμε αποφαση, ο στοχχος των εταιριων ειναι ενεργεια για μια μερα (πρωι-βραδι, ουτε καν 24ωρο).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά θα πω ότι αντί να κοιτάνε να ελαχιστοποιήσουν τα πάνω-κάτω bezels κοιτάνε τα πλαΐνα! Τι να το κάνω το ανύπαρκτο πλαΐνό π.χ σε ένα iphone όταν έχει πάνω και κάτω 2 τεράστια Bezel άνευ λόγου και αιτίας! Που το χαλάνε και αισθητικά.(προσωπική άποψη πάντα). Το ίδιο και μετα νέα Pixel της Google. Μετά το 6P, τον επόμενο χρόνο περίμενα να το βελτιώσουν αυτό το κομμάτι! Και όπως απέτυχαν!!! Και μάλιστα χωρίς την αιτιολογία όπως στο 6P του ηχείου που βρίσκεται εκει.

Για μένα αυτό είναι που πρέπει να βελτιώσουν και η αρχή φαίνεται να γίνεται με τα s8 και s8+.

Edited by djkostas20

Google Pixel 6 Pro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...