Jump to content

iPhone 7 - Απενεργοποιήστε τη λειτουργία Live Photos, εύκολα


DINFUN
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Με την έλευση κάθε νέας έκδοσης iPhone, η Apple εισαγάγει κι ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή της κάμερας. Το νέο χαρακτηριστικό της τωρινής έκδοσης, αποκαλείται ως “Live Photos”. Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν συνδυασμό 1,5 δευτερολέπτου video πριν τη λήψη, τη φωτογραφία και στη συνέχεια επιπλέον video 1,5 δευτερολέπτου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι με μία πρώτη ματιά μία τυπική φωτογραφία. Αν όμως την αγγίξετε η φωτογραφία “ζωντανεύει” για περίπου 3 δευτερόλεπτα.

 

Η λειτουργία “Live Photos”, από προεπιλογή είναι ενεργοποιημένη, αλλά η απενεργοποίησή της είναι εύκολη υπόθεση.

 

Απενεργοποίηση λειτουργίας “Live Photos”

 

Ανοίξτε την προεγκατεστημένη εφαρμογή “Κάμερα” κι εντοπίστε το εικονίδιο Live Photo το οποίο αποτελείται από τρεις ομόκεντρους κύκλους, στο πάνω μέρος της οθόνης σας. Εάν το εικονίδιο έχει κίτρινη απόχρωση, τότε η λειτουργία “Live Photos” είναι ενεργοποιημένη. Για να την απενεργοποιήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αγγίξτε το εικονίδιο. Φυσικά η ενέργειά σας είναι αναστρέψιμη εάν το αγγίξετε εκ νέου.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62546/live-photos-01.jpg

 

Εδώ υπάρχει ένα θέμα καθώς σε κάθε απενεργοποίηση της εφαρμογής, η λειτουργία “Live Photos” ενεργοποιείται ξανά. Τι παρατηρήσαμε όμως; Η Apple σε μία από τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού της και συγκεκριμένα στην έκδοση iOS 10.2 το προέβλεψε και δίνει τη δυνατότητα να διατηρούνται οι ρυθμίσεις κάμερας της συσκευής σας.

 

Έτσι εάν στην συσκευή σας iPhone έχετε εγκατεστημένη έκδοση λειτουργικού iOS ή νεότερη, ακολουθήστε την παρακάτω διαδρομή:

 

Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και κάμερα > Διατήρηση ρυθμίσεων κι επιλέξτε εάν επιθυμείτε να αποθηκεύσει την επιλογής σας, για τη λειτουργία Live Photos ως “ενεργοποιημένη” ή “απενεργοποιημένη”.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/62545/live-photos-02.jpg

 

Στη περίπτωση που κάνετε λήψη με ενεργοποιημένη τη λειτουργία Live Photos και επιθυμείτε μία τυπική λήψη, έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία και να απενεργοποιήσετε τα video.

 

Προβάλλετε μία Live φωτογραφία και στη συνέχεια από τη γραμμή εργαλείων επιλέξτε το εικονίδιο επεξεργασίας. Αγγίξτε τους ομόκεντρους κύκλους πάνω αριστερά για να απενεργοποιήσετε την κίνησή της. Με αυτό τον τρόπο θα τη μετατρέψετε σε μία τυπική έκδοση της Live Photo χωρίς την ανάγκη διαγραφή της. Εννοείται πως ο διαμοιρασμός στη συνέχεια γίνεται κανονικά στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

Εάν επιθυμείτε περισσότερες λεπτομέρειες επί της διαδικασίας ή επιθυμείτε διευκρινίσεις, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

Edited by DINFUN
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...