Jump to content

Απορία για πτυχίο απο Βρετανικό Πανεπιστήμιο

shearer4
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

δες εδω...

http://www.oe-e.gr

mετα απο καποια χρονια με αδεια Γ ταξης και με εξετασεις πας Β ταξη και αναλογα και Α ταξη.

Το site του επιμελητηριου θα σε βοηθησει πολυ...

Μιλάς για βιβλία α,β,γ κατηγορίας;; Αν ναι τα έχεις πάρει ανάποδα...

• Απαντήσεις 56
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Φιλε μου σου παραθετω το κειμενο της Ελευθεροτυπιας για το επιπεδο των Ελληνικων ΑΕΙ.

Της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (που είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που λειτούργησε στη χώρα μας) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συγκαταλέγονται ανάμεσα στα 500 καλύτερα ανώτατα ιδρύματα στον κόσμο.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε ένα από τα αρχαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου, το Πανεπιστήμιο της Κίνας Shangai jiao Tong ( που ιδρύθηκε το 1896), τα δύο ελληνικά ιδρύματα βρέθηκαν και φέτος μέσα στις 500 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά σε θέσεις πιο χαμηλά από αυτές που κατείχαν στον αντίστοιχο περσινό κατάλογο.

Συγκεκριμένα, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εντάχθηκε φέτος στις θέσεις 302-403, ενώ πέρσι κατείχε τις θέσεις 252-300. Το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατέλαβε επίσης φέτος τις θέσεις 302-403 ενώ στον κατάλογο των 500 πρώτων θέσεων δεν μπήκε φέτος το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο πέρσι βρέθηκε μέσα, και συγκεκριμένα στην τελευταία πενηντάδα, στις θέσεις 451-500.

Η έρευνα αυτή, που γίνεται κάθε χρόνο από το κινεζικό πανεπιστήμιο, έχει μεγάλη απήχηση στον επιστημονικό χώρο καθώς διεξάγεται με υψηλά στάνταρ και τα ιδρύματα αξιολογούνται με βάση μια σειρά κριτηρίων, όπως ο αριθμός των υψηλού επιπέδου ερευνητών που έχουν, ο αριθμός του εκπαιδευτικού προσωπικού που έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε επιστημονικά συνέδρια ή άλλες εργασίες, ο αριθμός των επιστημονικών άρθρων που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Από τη σειρά των παραπάνω κριτηρίων, αυτό που απουσιάζει από τα ελληνικά ιδρύματα είναι οι διακρίσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε αυτόν τον τομέα τα δικά μας ιδρύματα υστερούν.

Στις πρώτες εκατό θέσεις της λίστας βρέθηκαν φέτος πολλά φημισμένα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία. Στην κορυφή όμως της λίστας, δηλαδή στις τρεις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκαν φέτος τα παγκοσμίου φήμης πανεπιστήμια, της Αμερικής Χάρβαρντ και Στάνφορντ και στην τρίτη θέση βρέθηκε το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Από τα πλέον φημισμένα τμήματα του Χάρβαρντ -που θεωρείται το κορυφαίο σύμβολο της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο της γνώσης- είναι το τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Φημισμένες είναι επίσης, οι σχολές βιοϊατρικών επιστημών και κλάδοι σχετικοί με τις οικονομικές σπουδές. Ενα από χαρακτηριστικά στοιχεία που κάνουν το ίδρυμα να ξεχωρίζει είναι η μέθοδος διδασκαλίας. Στα περισσότερα τμήματά του συγκροτούνται ολιγάριθμες τάξεις και η διδασκαλία γίνεται σε στενή συνεργασία φοιτητών και καθηγητών.

Από ακαδημαϊκή τελειότητα χαρακτηρίζεται επίσης στην έρευνα και το κορυφαίο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Από τα πιο φημισμένα τμήματά του είναι τα τμήματα των οικονομικών σπουδών, των πολιτικών επιστημών, το τμήμα Ιστορίας και Ψυχολογίας.

Το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ συγκαταλέγεται στην έρευνα ανάμεσα στα παλαιότερα και πιο γνωστά ιδρύματα του κόσμου. Η φήμη του αποδίδεται κυρίως σε δύο λόγους: στα υψηλά στάνταρ των σπουδών του και στις πάρα πολλές ειδικότητες που καλύπτουν τα κολέγιά του. Το πανεπιστήμιο αυτό, που έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τους υποψήφιους, επιλέγεται από τους καλύτερους φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου.

Το δικό μας αρχαιότερο Ιδρυμα, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με 35 τμήματα σήμερα, καλύπτει όλους τους τομείς των θεωρητικών και θετικών επιστημών και είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε ζήτηση ανάμεσα στους Ελληνες υποψήφιους. Με λίγο περισσότερα τμήματα (αν συμπεριλάβει κανείς και τα στρατιωτικά) λειτουργεί σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο φημίζεται για το επίπεδο των θεωρητικών σπουδών του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/10/2004

Αυτα προς ενημερωση σου.

Και επειδη διακρινω εναν επιθετικο τονο αγαπητε μου φιλε δεν εχω αναγκη την αναγνωριση απο κανεναν γιατι απλα δεν εχω αναγκη το ελληνικο δημοσιο και στην τελικη ειμαι υπερευχαριστημενος απο την σχολη μου και δεν με ενδιαφερει το αν καποιοι εχουν κολληματα με τα ιδιωτικα ΑΕΙ.

Απλα σου λεω οτι θα πληρωσει η Ελλαδα μεγαλο προστιμο αν δεν τα αναγνωρισει.

χρηστης:9210i,3650,GD87,8310,3510i,

P800

παλαιοτερα : 768,V50,Τ28S,T68,7650

πρώτον δεν είμαι κολλημένος με τίποτα.δεύτερον είναι γεγονός πως σε τέτοιου είδους ιδρύματα πάνε όσοι απέτυχαν να περάσουν σε ελληνικό αει-ή μήπως κάνω λάθος και είχες σαν πρώτο στόχο το συκεκριμένο που είσαι??τρίτον όσο για την αναγνώριση που λές απο το δημόσιο -δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται- θεωρείσαι σαν απόφοιτος λυκείου.όσο για τον ιδιωτικό τομέα απόφοιτοι τέτοιων κολλεγίων στελεχώνουν ως συνήθως κατώτατες θέσεις επιχειρήσεων και είναι γεγονός οτι είναι χαμηλόμισθοι και δεν προάγονται όπως οι αντίστοιχοι απο ελληνικά αει.και δε τα λέω εγώ αυτά.κάνε μι έρευνα στη σχολή σου και δες που δουλεύουν όσοι τέλειωσαν το τμήμα σου τα τελευταία 3 χρόνια.και να στο εξηγήσω γιατί. υπάρχει τεράστια προσέλευση απο πανεπιστήμια του εξωτερικού και αναγκαστικά τα ελληνικά γίνονται όλο και πιο ανταγωνιστικά αφού έχουν αρχίσει να αξιολογούνται,πράγμα που σημαίνει οτι σε πανεπιστήμιο με αποφοίτους ανέργους να χτυπάνε μύγες κόβονται τα κονδύλια και οι επιδοτήσεις με σκοπό την επάνδρωση και υποδομή αντίστοιχων ελληνικών αει με μεγάλο βαθμό απορόφησης των πτυχιούχων τους.και μη μου πείς οτι συγκρίνεται η υποδομή-εξοπλισμός-επάνδρωση-στελέχωση ενός ελληνικού αει με ένα κολλέγιο.

όσο για τον ιδιωτικό τομέα απόφοιτοι τέτοιων κολλεγίων στελεχώνουν ως συνήθως κατώτατες θέσεις επιχειρήσεων και είναι γεγονός οτι είναι χαμηλόμισθοι και δεν προάγονται όπως οι αντίστοιχοι απο ελληνικά αει

Χαιρομαι που εστειλες ενα πολιτισμενο ποστ. Ειναι αληθεια οτι αλλιως μετραει ενα πτυχιο απο ενα πανεπιστημιο και αλλιως απο ενα κολεγιο. Αλλα δεν δουλευουν και στη παραγωγη οι αποφοιτοι κολεγιων,μη τα ισοπεδωνουμε ολα. Κατωτερες θεσεις λοιπον,οχι κατωτατες :)

όταν λέω κατώτατες το εννοώ.δε θα πάει να δουλέψει εργάτης στην παραγωγή όπως λές.οι κατώτατες θέσεις σε μια επιχείρηση είναι ώς συνήθως είναι βοηθός χ τμήματος.δε μίλησα για εργοστάσιο ή πρωτογενή παραγωγή.μάλλον ΄΄εχεις μπερδέψει λίγο τις έννοιες.

όταν λέω κατώτατες το εννοώ.δε θα πάει να δουλέψει εργάτης στην παραγωγή όπως λές.οι κατώτατες θέσεις σε μια επιχείρηση είναι ώς συνήθως είναι βοηθός χ τμήματος.δε μίλησα για εργοστάσιο ή πρωτογενή παραγωγή.μάλλον ΄΄εχεις μπερδέψει λίγο τις έννοιες.

Ακομα και ετσι υπαρχουν και οι γραμματεις, κλπ κλπ :p .Anyway καταλαβα τι θες να πεις,και εσυ εμενα απλα νομιζω υπερβαλεις λιγο. :)

...τα ιδρύματα αξιολογούνται με βάση μια σειρά κριτηρίων, όπως ο αριθμός των υψηλού επιπέδου ερευνητών που έχουν, ο αριθμός του εκπαιδευτικού προσωπικού που έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε επιστημονικά συνέδρια ή άλλες εργασίες, ο αριθμός των επιστημονικών άρθρων που έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Από τη σειρά των παραπάνω κριτηρίων, αυτό που απουσιάζει από τα ελληνικά ιδρύματα είναι οι διακρίσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε αυτόν τον τομέα τα δικά μας ιδρύματα υστερούν.

Ειναι κοινως αποδεκτο οτι ο ερευνητικος τομεας στην ελλαδα υστερει (κατα τη γνωμη μου κυριως γι αυτο φταινε οι ελληνικες επιχειρησεις αλλα τελος παντων). Αλλα για το 'επιπεδο' του εκπαιδευτικου και ερευνητικου προσωπικου στο εξωτερικο εχω καποιες ενστασεις.

Απο προσωπικη εμπειρια σε πανεπιστημιο 5* στην ερευνα, ειδα καθηγητες ασχετους, και (πρωην) συναδελφους που συνεχισαν με phd να εχουν πανω απο 100 (!) δημοσιευσεις σε λιγοτερο απο 5 χρονια. Αν καποιος νομιζει οτι σοβαρος ερευνητης μπορει να κανει τοσες δημοσιευσεις, πασο. Ως γνωστον 'ουκ εν τω πολλω το ευ'.

Κατα τη γνωμη μου, εκει που δεν παιζονται στο εξωτερικο, ειναι στο marketing (οχι την σχολη marketing, στο marketing του εαυτου τους).

Επειδή είμαστε και συμφοιτητές, πιστεύεις ότι είσαι καλύτερος στο επάγγελμα του λογιστή φοροτέχνη από έναν απόφοιτο ΤΕΙ Λογιστικής; Ή από κάποιον που έχει σπουδάσει Λογιστική ή Χρηματοοικονομικά στην Αγγλία; Σε κόβω πολύ χλωμό, μην πετάς στα σκουπίδια τα ξένα πανεπιστήμια και ειδικά τα Αγγλικά γιατί τουλάχιστον εκεί είναι υποχρεωτική η παρουσία. Ξέρω πολλά παιδιά που πέρασαν ελλάδα σε πανεπιστήμια και έφυγαν αγγλία για να σπουδάσουν ακριβώς αυτό που θέλουν, τώρα πέρι κολλεγίων η άποψη ότι ειναι κατώτατοι δεν στέκει και τόσο, γιατί και εσύ στην αρχή κατώτατός θα είσαι, αν έχεις τα κότσια θα ανέβεις στην ιεραρχία, το ίδιο και ο απόφοιτος ΤΕΙ, Κολλεγίου, μην νομίζεις ότι έχεις καλύτερες πιθανότητες επειδή έχεις ένα χαρτί που γράφει επάνω Πα.Πει.

Ναι οι πιο πολλοι δεν μπαινουν καπου η μπαινουν καπου σε σχολες με πολυ χαμηλες βασεις.

Ομως απο περυσι βαση των στοιχειων πλεον πολλοι αρνουνται την δημοσια παιδεια προκειμενου να μπουν σε ενα κολεγιο.

Μην λες ουτε προκειται γιατι η ιδια η Υπουργος ειπε οτι θα δωθουν επαγγελματικα δικαιωματα αφου πρωτα υπαρξει ελεγκτικος μηχανισμος.

Μπορω να σου πω οτι το κολεγιο που ειμαι εγω εχει σχετικα καλο ονομα στην αγορα και το πτυχιο το δινει ενα καλο πανεπιστημιο απο τα καλυτερα ξενα πανεπιστημια που υπαρχουν στην Ελλαδα.

Μπορω να σου πω οτι πολλοι δεν θελουν να πληρωσουν πολλα λεφτα μπορουν να παρουν εναν αποφοιτο κολεγιο και ασφαλως μπορεις να ανεβεις.Εξαλλου μπορει να κανεις Μεταπτυχιακο για να εχεις καλυτερη θεση.

Ειδικα για το κολεγιο που ειμαι εγω απο οτι μου ειπαν μπορει να αποροφηθεις και απο το ιδιο το κολεγιο.

Μπορω να σου πω οτι ειμαι υπερηφανος για την σχολη που ειμαι και ειναι δοξα και καμαρι μου που ειμαι φοιτητης του Πανεπιστημιου της Ουαλιας εστω και σε κολεγιο εδω.

Μπορω να σου πω οτι με βαση την εμπειρια μου εως τωρα προτιμω να ειμαι φοιτητης κολεγιου παρα ελληνικου αει.

Μπορω να σου πω οτι δεν πιστευω οτι θα γινω πλουσιος αν τελειωσω την σχολη.

Απλα θα εχω ενα κωλοχαρτο ως τυπικο προσον και ευτυχως που μπορω να το παρω γρηγοροτερα απο ενα πτυχιο ελληνικης σχολης.

Τελος αν σπουδαζα Αγγλια φιλε μου δεν θα ελεγες τιποτα.Και μπορω να σου πω οτι εχω προσφορα θεσης για Αγγλια.Απλα δεν θα την αξιοποιησω.

P800

καλησπερα σε ολους, θα ηθελα να επεκτεινω λιγο και να ρωτησω για την δικη μου περιπτωση.κανω μεταπτυχιακο σε πανεπιστημιο του εξωτερικου, σε προγραμμα που αναλογο δεν υπαρχει στην ελλαδα.Ξερω οτι το πανεπιστημιο μου δεν αναγνωριζοταν απο το ΔΙΚΑΤΣΑ (κακιστα, αλλα βεβαια αυτο δεν με ενδιαφερει γιατι δεν εχω ονειρα να γινω δημοσιος υπαλληλος).μηπως ξερετε παντως τι γινεται σε αθτη την περιπτωση? που πρεπει να δω αν το πανεπιστημιο μου αναγνωριζεται στην ελλαδα?

επισης, για να προσθεσω και κατι στην συζητηση, να πω οτι εχω τελειωσει ενα απο τα καλυτερα πανεπιστημια στην ελλαδα (ΠΑ.ΜΑΚ), αλλα και παλι δεν μπορει να συγκριθει με το πανεπιστημιο που ειμαι τωρα.

επισης για τα πανεπιστημια της αγγλιας δεν εχω καλη αποψη, γιατι μου φαινεται εχουν καταντησει σκετες επιχειρησεις.σαν πειραμα ειχα κανει περισυ late application σε 2, με σχετικα απαραδεκτες αιτησεις και με δεχτηκαν και τα 2!!ενας φιλος μου που φετος πηγε εκει μου ειπε οτι ειναι 150 ατομα σε τμημα για master!και φυσικα παντα σε 1 χρονακι και τελειωσαμε.δεν θελω να γινω πικροχολος αλλα για να παρεις master σε σοβαρο πανεπιστημιο πρεπει να στρωσεις κ...λο.και στην Ελλαδα παντως εχουμε πολυ καλα μεταπτυχιακα πχ. ιστορικο Αριστοτελειου, MBA Mακεδονιας κα

φιλικα

Καλα σε ποιο πανεπιστημιο εισαι και δεν το αναγνωριζει το ΔΙΚΑΤΣΑ? :confused: Το οτι εκανες late application και σε δεχτηκαν δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν ειναι καλο πανεπιστημιο, ολα τα πανεπιστημια εχουν clearance Δες εδω για τα πανεπιστημια που αναγνωριζει το ΔΙΚΑΤΣΑ.

ειμαι εκτος ΕΕ

την λιστα την ξερω, δεν ειμαι μεσα...

απλα απο οτι καταλαβα απο ο,τι διαβασα το ΔΙΚΑΤΣΑ ψιλοεχει καταργηθει.

αυτο που λεω για τα αγγλικα πανεπιστημια, ειναι ενδεικτικο του γεγονοτος οτι δεν τους ενδιαφερει τοσο πολυ το επιπεδο των φοιτητων.ειναι επισης γνωστο οτι προτιμουν κυριως ασιατες φοιτητες γιαιτι πληρωνουν πιο πολλα ;)

για να προσθεσω και κατι στην συζητηση, να πω οτι εχω τελειωσει ενα απο τα καλυτερα πανεπιστημια στην ελλαδα (ΠΑ.ΜΑΚ)

Αντρέα έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν, αλλά τότε δεν θυμάμαι αν ήξερα ότι είσαι συνάδελφος :) .

Κι εγώ το Πα.Μακ έχω τελειώσει (Λ&Χ), αλλά όχι και από τα καλύτερα στην Ελλάδα... :X :O

Πάντα φιλικά,

:) :)

ειμαι εκτος ΕΕ

την λιστα την ξερω, δεν ειμαι μεσα...

απλα απο οτι καταλαβα απο ο,τι διαβασα το ΔΙΚΑΤΣΑ ψιλοεχει καταργηθει.

αυτο που λεω για τα αγγλικα πανεπιστημια, ειναι ενδεικτικο του γεγονοτος οτι δεν τους ενδιαφερει τοσο πολυ το επιπεδο των φοιτητων.ειναι επισης γνωστο οτι προτιμουν κυριως ασιατες φοιτητες γιαιτι πληρωνουν πιο πολλα ;)

Το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν εχει καταργηθει ακομα. Και να καταργηθει θα καταργηθει μονο για χωρες ΕΕ. Νομιζω πως γενικευεις,υπαρχουν πανεπιστημια καλα μετρια και κακα. Οποτε το καθε ενα εχει και τους αναλογους φοιτητες. Γενικα θα ελεγα οτι ειναι ευκολο (σχετικα) να μπεις και αρκετα δυσκολο να βγεις, ακριβως το αντιθετο με την Ελλαδα. Τελος,ειναι αληθεια οτι οι Ασιατες πληρωνουν πολυ περισσοτερα διδακτρα αλλα δεν νομιζω οτι θα προτιμησουν εναν Ασιατη απο εναν αλλο καλυτερο Ευρωπαιο φοιτητη επειδη πληρωνει παραπανω διδακτρα.

Δειχνεις να μην καταλαβαινεις και με τις 2 τοποθετησεις σου οτι το καθε πανεπιστημιο θελει να εχει την καλυτερη δυνατη φημη. Αυτο δεν γινεται αν δεν τους νοιαζει το επιπεδο των φοιτητων και προτιμουν αυτους που πληρωνουν παραπανω.

Γενικα θα ελεγα οτι ειναι ευκολο (σχετικα) να μπεις και αρκετα δυσκολο να βγεις, ακριβως το αντιθετο με την Ελλαδα.

E όχι ακριβώς :O

Εγώ πήρα μάστερ με καλό βαθμό και από καλό Πανεπιστήμιο (Nottingham) με λιγότερο διάβασμα (εξαιρείται η διπλωματική) από ότι στο 4ο έτος του πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Βασικά ας μη γενικεύουμε. Επειδή είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα δε σημαίνει κι ότι τα Πανεπιστήμια είναι δύσκολα.

δεν νομιζω οτι θα προτιμησουν εναν Ασιατη απο εναν αλλο καλυτερο Ευρωπαιο φοιτητη επειδη πληρωνει παραπανω διδακτρα.

Ότι το κάνουν αυτό είναι γνωστό, νομίζω έχει γραφτεί και στον αγγλικό τύπο για κάποια πανεπιστήμια.

E όχι ακριβώς :O

Εγώ πήρα μάστερ με καλό βαθμό και από καλό Πανεπιστήμιο (Nottingham) με λιγότερο διάβασμα (εξαιρείται η διπλωματική) από ότι στο 4ο έτος του πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Βασικά ας μη γενικεύουμε. Επειδή είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα δε σημαίνει κι ότι τα Πανεπιστήμια είναι δύσκολα.

Δεν εννοω οτι ειναι πιο δυσκολα απο αποψη διαβασματος, πως να το πω αλλοστε αφου δεν εχω παει και σε Ελληνικο πανεπιστημιο για να μπορω να συγκρινω. Ειναι πιο δυσκολα λογω συνθηκων. ΠΧ εγω εχω δικαιωμα να μην περασω μονο 1 μαθημα απο τα 12 ωστε να συνεχισω στο επομενο ετος. Και πολυ καλα κανουν βεβαια, γιατι δεν μπορει να μην εχω μαθει Στατικη 1,2 και να κανω 3! :w00t: :blink: κατι που γινεται κατα κορον στην Ελλαδα και ειλικρεινα δεν το καταλαβαινω! 2ο παραδειγμα που μπορω να σκεφτω ειναι η υποχρεωτικη παρακολουθηση σε ορισμενα πανεπιστημια.

Για το Master που λες οτι το πηρες με λιγοτερο διαβασμα απ'οτι στο 4ο ετος σκεψου οτι πλεον τα περισσοτερα πραγματα δεν σου ηταν καινουρια. Βεβαια μπορει και οντως να ηταν ευκολοτερο, δεν ξερω :)

Κι εγώ το Πα.Μακ έχω τελειώσει (Λ&Χ), αλλά όχι και από τα καλύτερα στην Ελλάδα

απο την αποψη και μονο οτι στις πανελληνιες θελει υψηλη βαθμολογια για να μπεις.Αρα τουλαχιστον ξεκιναει με καλες προυποθεσεις!!τωρα δεν εχω αλλα μετρα για να συγκρινω αλλα γενικα παντα το θεωρουσα καλο πανεπιστημιο το Μακ.

Δειχνεις να μην καταλαβαινεις και με τις 2 τοποθετησεις σου οτι το καθε πανεπιστημιο θελει να εχει την καλυτερη δυνατη φημη. Αυτο δεν γινεται αν δεν τους νοιαζει το επιπεδο των φοιτητων και προτιμουν αυτους που πληρωνουν παραπανω. 

κοιτα για εμενα υπαρχουν 2 τροποι για να βγαλει ενα πανεπιστημιο λεφτα.Τα διδακτρα και η Ερευνα.ειναι φανερο οτι τα περρισοτερα αγγλικα πανεπιστημια εχουν διαλεξει τον πρωτο δρομο.δεν λεω οτι δεν μπορεις να κανεις καλες σπουδες και στην αγγλια, αλλα γενικα πιστευω πως ειναι υπερεκτιμημενα τα πανεπιστημια της.

Γενικα θα ελεγα οτι ειναι ευκολο (σχετικα) να μπεις και αρκετα δυσκολο να βγεις, ακριβως το αντιθετο με την Ελλαδα

ξερω ατομα οι οποιοι ηταν οχι πολυ καλοι μαθητες και τελειωσαν χωρις προβλημα στην αγγλια.το ιδιο πανω κατω μετην ελλαδα νομιζω οτι ειναι ως προς την εξοδο...επειδη ομως εγω μιλουσα για master, νομιζω οτι το master στιν αγγλια ειναι γενικα ευκολο.ενας φιλος μου που ειναι εκει διαλεξε θεμα περιπου αυτες τις μερες....το οποιο ηταν πολυ γενικο με πολυ λιγους περιορισμους και φυσικα με ενα googlisma ειδα πως εχει ξαναερευνηθει αρκετες φορες.εγω εδω που ειμαι δεν μπορω να το κανω αυτο.ισως ομως να ειναι και απλα η διαφορα στον τροπο σκεψης.οτι οι αγγλοι δηλαδη το master δεν το βλεπουν ως κατι το ξεχωριστο αλλα ως μια απλη συνεχεια απο το bachelor.αλλα, πανεπιστημια, οπως ειναι τα ελληνικα θεωρουν το master πολυ διαφορετικο απο το πτυχιο.

εγω εχω δικαιωμα να μην περασω μονο 1 μαθημα απο τα 12 ωστε να συνεχισω στο επομενο ετος. Και πολυ καλα κανουν βεβαια, γιατι δεν μπορει να μην εχω μαθει Στατικη 1,2 και να κανω 3!   κατι που γινεται κατα κορον στην Ελλαδα και ειλικρεινα δεν το καταλαβαινω! 2ο παραδειγμα που μπορω να σκεφτω ειναι η υποχρεωτικη παρακολουθηση σε ορισμενα πανεπιστημια. 

το πρωτο συμβαινει και στην ελλαδα με τις αλυσιδες μαθηματων και το δευτερο με την εθελοντικη παρουσια συμβαινει ΜΟΝΟ στην ελλαδα :D

αλλα, και παλι δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να λεει οτι το προπτυχιακο επιπεδο στην ελλαδα ειναι καλο....ας παει στο εξωτερικο να δει διαφορα!εγω εξαρχης μιλουσα για master, αλλη ιστορια

επειδή το έχετε μπερδέψει αρκετά το θέμα,ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.εγω έδωσα πανελλήνιες το 99(δε πέρασα πουθενά)- πήγα αγγλία (north london univeristy- business administration) το επίπεδο ήταν πραγματικά γελοίο - καθώς υπήρχαν φοιτητές που δεν ήξεραν τι σημαίνει yes-no. οι περισσότεροι ήταν απο αραβικές χώρες και αγόραζαν το πτυχίο.δε ξέρω αν συμβαίνει και σε άλλα πανεπιστήμια αλλά εκεί έτσι ήταν.φέυγω απο το πανεπιστήμιο,γυρίζω ελλάδα,ξαναδίνω εξετάσεις -πέρασα στο τει λογιστικής (θεσσαλονίκη)- εκεί ήταν μ.π.ο.υ.ρ.δ.ε.λ.ο. εντελώς (για αυτόν που ανέφερε τει λογιστικής).ξαναδίνω την άλλη χρονιά -πάντα με το παλιό σύστημα.πέρασα πανεπιστήμιο πειραιά -ναυτιλιακές σπουδές, απο σπόντα -εκεί πέρασα ,εκεί πήγα.το επίπεδο δε λέω ότι ήταν τέλειο αλλά ήταν πάνω του μετρίου.με τα πολλά τέλειωσα σε 5 χρόνια.μετά πήγα για master χρηματοοικονομική ναυτιλιακή στο liverpool.σας λέω ενδεικτικά πα.πει τέλειωσα με 6,15 σε 5 χρόνια.το liverpool που ήταν υποχρεωτικές οι παρουσίες και υπήρχε όριο στα μαθήματα τέλειωσα σε 1 χρόνο χωρίς καμία δυσκολία.πολύ χαλαρά- δε κόπηκα πουθενά,όπως και οι περισσότεροι έλληνες με σκονάκια,αντιγραφές(όπου βρίσκαμε έλληνα καθηγητή ή επιτηρητή),εργασίες copy-paste απο internet όπως ήταν κτλ.τώρα είμαι πανεπιστήμιο πειραιά πάλι 2ο μεταπτυχιακό στη ναυτιλιακή οικονομική και πολιτική.κι εδώ πάλι όλα τα μαθήματα τα πέρασα στο α εξάμηνο χωρίς πολύ κόπο,με μηδέν εργασίες,αντιγραφές,σκονάκια,κ.τ.λ. να σας πώ τις εντυπώσεις μου, γενικά σε όποιο ίδρυμα κι αν είσαι αν θές να αντιγράψεις και να μην κουραστείς γίνεται χαλαρά, αν θές πάλι να καταρτιστείς σωστά και να γίνεις καλός επαγγελματίας ,κι αυτό γίνεται.δηλαδή θέλω να πώ ,τα πάντα εξαρτώνται απο τον φοιτητή.οι καθηγητές τη δουλέιά τους κα΄νουν και τα λεφτά τους θα τα πάρουν ούτως ή άλλως, άσχετα αν μάθεις ή όχι.και να σας πώ τώρα θα προτιμούσα να ήμουν αγγλία πάλι,απο πλευράς διασκέδασης και μόνο αφού όπου και να πάω ξέρω πως θα τα περάσω τα μαθήματα όσο το δυνατόν με πιο εύκολο τρόπο.και ένα τελευταίο ,όπως τα πανεπιστήμια στην αγγλία τείνουν να γίνουν επιχειρήσεις απόκτησης πτυχίου πληρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα- το ίδιο πάει να γίνει κι εδώ στην ελλάδα σε επίπεδο master προσελκύοντας όλο και περισσότερους φοιτητές στα μεταπτυχιακά προγράμματα με λιγότερες απαιτήσεις απο τα πανεπιστήμια ,μόνο και μόνο για να εισπράξουν τα χρήματα. p.s. ποιός σας είπε οτι το παν. μακ. είναι απο τα καλύτερα στην ελλάδα- με ποιά κριτήρια το συμπεράνατε αυτό??απο την φήμη στο εξωτερικο,το επίπεδο φοιτητών,τις έρευνες που κάνει,επίπεδο διαάσκοντων,υποδομή,εξοπλισμό,αποκατάσταση πτυχιούχων,κτιριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό???? εγώ πιστεύω οτι τα καλύτερα πανεπιστήμια είναι τα γερμανικά και ολλάνδικα ειδικά για οικονομικές και ιατρικές σπουδές. η μεγ΄βρετανία έχει καταντήσει ξευτίλα.ο κάθε αποτυχημένος έχει το εξής δίλημμα: αγγλία ή δεύτερη φορά εξετάσεις?? είναι κάτι που το συναντάω συνέχεια. να μη μιλήσω για τα κολλέγια - που έχω ήδη πεί- ότι όχι μόνο δεν είναι ανταγωνιστικά ,αλλά πιστεύω οτι λειτουργουν σαν παρηγοριά προς τους αποτυχημένους στην ερώτηση: που σπουδάζεις εσύ.

αυτά τα ολίγα

οι περισσότεροι ήταν απο αραβικές χώρες και αγόραζαν το πτυχίο.δε.μετά πήγα για master χρηματοοικονομική ναυτιλιακή στο liverpool.σας λέω ενδεικτικά πα.πει τέλειωσα με 6,15 σε 5 χρόνια.το liverpool που ήταν υποχρεωτικές οι παρουσίες και υπήρχε όριο στα μαθήματα τέλειωσα σε 1 χρόνο χωρίς καμία δυσκολία.πολύ χαλαρά- δε κόπηκα πουθενά,όπως και οι περισσότεροι έλληνες με σκονάκια,αντιγραφές(όπου βρίσκαμε έλληνα καθηγητή ή επιτηρητή),εργασίες copy-paste απο internet όπως ήταν κτλ.τώρα είμαι πανεπιστήμιο πειραιά πάλι 2ο μεταπτυχιακό στη ναυτιλιακή οικονομική και πολιτική.κι εδώ πάλι όλα τα μαθήματα τα πέρασα στο α εξάμηνο χωρίς πολύ κόπο,με μηδέν εργασίες,αντιγραφές,σκονάκια,κ.τ.λ. να σας πώ τις εντυπώσεις μου, γενικά σε όποιο ίδρυμα κι αν είσαι αν θές να αντιγράψεις και να μην κουραστείς γίνεται χαλαρά, αν θές πάλι να καταρτιστείς σωστά και να γίνεις καλός επαγγελματίας ,κι αυτό γίνεται.δηλαδή θέλω να πώ ,τα πάντα εξαρτώνται απο τον φοιτητή.οι καθηγητές τη δουλέιά τους κα΄νουν και τα λεφτά τους θα τα πάρουν ούτως ή άλλως, άσχετα αν μάθεις ή όχι.και να σας πώ τώρα θα προτιμούσα να ήμουν αγγλία πάλι,απο πλευράς διασκέδασης και μόνο αφού όπου και να πάω ξέρω πως θα τα περάσω τα μαθήματα όσο το δυνατόν με πιο εύκολο τρόπο.και ένα τελευταίο ,όπως τα πανεπιστήμια στην αγγλία τείνουν να γίνουν επιχειρήσεις απόκτησης πτυχίου πληρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα- το ίδιο πάει να γίνει κι εδώ στην ελλάδα σε επίπεδο master προσελκύοντας όλο και περισσότερους φοιτητές στα μεταπτυχιακά προγράμματα με λιγότερες απαιτήσεις απο τα πανεπιστήμια ,μόνο και μόνο για να εισπράξουν τα χρήματα. p.s. ποιός σας είπε οτι το παν. μακ. είναι απο τα καλύτερα στην ελλάδα- με ποιά κριτήρια το συμπεράνατε αυτό??απο την φήμη στο εξωτερικο,το επίπεδο φοιτητών,τις έρευνες που κάνει,επίπεδο διαάσκοντων,υποδομή,εξοπλισμό,αποκατάσταση πτυχιούχων,κτιριακό και τεχνολογικό εξοπλισμό???? εγώ πιστεύω οτι τα καλύτερα πανεπιστήμια είναι τα γερμανικά και ολλάνδικα ειδικά για οικονομικές και ιατρικές σπουδές. η μεγ΄βρετανία έχει καταντήσει ξευτίλα.ο κάθε αποτυχημένος έχει το εξής δίλημμα: αγγλία ή δεύτερη φορά εξετάσεις?? είναι κάτι που το συναντάω συνέχεια. να μη μιλήσω για τα κολλέγια - που έχω ήδη πεί- ότι όχι μόνο δεν είναι ανταγωνιστικά ,αλλά πιστεύω οτι λειτουργουν σαν παρηγοριά προς τους αποτυχημένους στην ερώτηση: που σπουδάζεις εσύ.

αυτά τα ολίγα

Ρε συ βαλε και καμια παραγραφο :wacko:

οι περισσότεροι ήταν απο αραβικές χώρες και αγόραζαν το πτυχίο.

Τι εννοεις ακριβως?

τέλειωσα σε 1 χρόνο χωρίς καμία δυσκολία.πολύ χαλαρά- δε κόπηκα πουθενά,όπως και οι περισσότεροι έλληνες με σκονάκια,αντιγραφές(όπου βρίσκαμε έλληνα καθηγητή ή επιτηρητή),εργασίες copy-paste απο internet όπως ήταν κτλ

Μηπως ησουν στο John Moores ? Αλλα και για εκει μου φαινονται απιστευτα αυτα. Βεβαια δεν μπορω να το αμφισβητησω καθως εσυ τα εχεις ζησει.

Μηπως ησουν στο John Moores ? Αλλα και για εκει μου φαινονται απιστευτα αυτα. Βεβαια δεν μπορω να το αμφισβητησω καθως εσυ τα εχεις ζησει.

Μάλλον για το John Moores πρόκειται. Το university of Liverpool δεν έχει τέτοιο course (χρηματοοικονομική ναυτιλιακή)

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

Braindead, και εγώ ναυτιλιακό ΠαΠει είμαι, και αυτό με τα ΤΕΙ θα επιμείνω, γιατί πέρασα έναν χρόνο από Τει Λογιστικής Πειραιά. Ε ναι φυσικά στην λογιστική είναι σαφώς καλύτεροι από μας, και αυτό είναι λογικότατο, αν σκεφτείς ότι αυτό σπουδάζουν. Τέσπα το όλο νόημα είναι κατα πόσο γίνεται δουλειά. Τα αγγλικά πανεπιστήμια - κολλέγια, επειδή έχουν κατευθείαν εξειδίκευση, έχουν και λιγότερα μαθήματα και είναι τελικά ποίο εύκολα. Φυσικά και στην Αγγλία όπως και στην Ελλάδα υπάρχουν πανεπιστήμια και πανεπιστήμια. Όπως αναφέρθηκε το North London (δεν υφίσταται πλέον), έτσι υπάρχει και το LSE, το Surrey, το Warwick και αρκετά άλλα πολύ καλά πανεπιστήμια. Ομοίως και στην Ελλάδα υπάρχουν διαβαθμίσεις. Θα συμφωνήσω ότι το θέμα "επίπεδο φοιτητών" , δίνει κάποια πλεονεκτήματα στα πανεπιστήμια. Όπως και το ότι δεν λειτουργούν με τους κανόνες marketing για να προσελκύσουν φοιτητές... Όπως είπε και ο Braindead τα ελληνικά πανεπιστήμια τα κρίνουμε (κακός), μόνο με βάση τα ωραία κτίρια και κατά πόσο υψηλές βάσεις είχαν όταν μπήκαμε φοιτητές.

ρε παιδια μην τρελαθουμε εντελως...οχι και αγοραζονται τα πτυχια στην αγγλια...και δεν καταλαβα...με ποια κριτηρια επιλεγετε ενα καλο απο ενα μαπα πανεπιστημιο???εγω στο sunderland που ημουν δεν ξεσκιστηκα στο διαβασμα αλλα δεν το πηρα και με κλειστα τα ματια...αμα ασχολουσουν και εισουν τυπικος τοτε ολα ηταν ενταξει...αν τα εγραφες στα τετεια σου τοτε σε εγραφε και το πανε...δεν ειναι και λιγοι οι ελληνες που ανεβηκαν στην αγγλια με την νοτροπια οτι το εχω στο τσεπακι το πτυχιο και μετα τον πρωτο χρονο κατεβηκαν κλοτσηδων...δεν ειδα και τους φοιτητες στα ελληνικα πενεπιστημια, ξεσκιζονται τα πουλακια μου στο διαβασμα...ειχαμε και φοιτητες με erasmus και μας ελεγαν και τη συνθηκες επικρατουσαν και στα ελληνικα πανε...παντου υπαρχουν και τα καλα και τα ασχημα...μην τα βαζουμε ολα σε ενα καλουπι

signomi alla den ine parigoria.Apla protimo na spoydaso ellada.den ksero giati exeis kakia me osoys spoydazoyn se kolegia.Ksereis oti kapoio parolo pou pernoyn se diafora tei pigenoyn sta kolegia gia na spoydasoyn ayto poy theloyn.ta kolegia soy prosferoyn na dialeksis esi tin eidikothta poy thes.oso gia to copy paste edo poy ime ego den to ekanan dekto kai moy tin girisan piso mia ergasia.

Den ksero giati apoklisis na iparxoyn kai kaloi fitites sta kolegia.

signomi diladi alla skonakia,antigrafes ktl mporoyn na ginoyn opoydipote den shmainei ayto oti to idrima den einai kalo i oxi.

Filika leo oti o fititis kathorizi tin poria toy.ego p.x. ayto to eksamhno perasa mathimata poy den iksera kai kopika se ayta poy iksera..thelo na po oti den ine problepsima.

P800

Προσωπικά εμένα, αυτό που με φοβίζει στα ιδιωτικά χωρίς ουσιώδη έλεγχο ιδρύματα (βλ. Ελλάδα, Ρουμανία από ιστορίες που έχω ακούσει και όποια άλλη χώρα γνωρίζετε), είναι ότι μπορεί κανείς να «αγοράσει» τα πτυχία. Και καλά να είναι καμιά Πληροφορική. Να είναι τίποτα πτυχία Πολιτικών Μηχανικών ή Γιατρών... Μπρρρ....

Όχι βέβαια ότι δεν μπορούν να τα τσιμπήσουν οι Έλληνες καθηγητές δημοσίων ιδρυμάτων... Αλλά εγώ μιλάω για ιδρύματα «βιομηχανίες» πτυχίων (βλ. και πρόσφατη ιστορία με Ιταλία).

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Εντελως πληροφοριακα γινεται ελεγχος σε τρια επιπεδα.

-Απο το ιδιο το Πανεπιστημιο

-Απο την Επιτροπη Ανωτατης Εκπαιδευσης

-Απο BAC

P800