Jump to content

Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)

celtic1453
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχεις κάνει καλιμπράρισμα της πυξίδας; Στο gmpas συνηθως σε προτρέπει να το κάνεις τη πρώτη φορά που μπαίνεις.

έχω κάνει άπειρες φορές.

και παρατήρησα κάτι που δεν το έχω ξανά δει σε κινητό σε πλοηγηση. όταν είμαι σε έναν πχ φαρδύ δρόμο εάν στριψω λίγο αριστερά ή δεξιά (πχ να αποφύγω μια λακκούβα) στρίβει και ο χάρτης αναλόγως! ακόμα και για έναν μικρό ελιγμό! και μόνο στο gmaps!

τόσο ευαισθησία στην κατεύθυνση έχει αυτό το κινητό! λοιπόν θα αγοράσω άλλο ένα ίδιο εάν το κάνει και αυτό θα το πουλήσω όπως είναι καινούργιο.

να το πάω στο σκρουτζομαγαζο θα με κοιτάνε σαν ούφο μέχρι να καταλάβουν τι λέω ως πρόβλημα! οπότε είτε και το καινούριο θα κάνει τα ίδια άρα θα είναι θέμα gmaps η το καινούργιο δεν θα το κάνει οπότε τότε θα μπορώ να τους εξηγήσω το πρόβλημα δεδομένου ότι το νέο δεν θα το κάνει

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εμένα προσωπικά δεν μου το κάνει. Δεν ξέρω βέβαια αν έχεις τυχόν μαγνητικά παράσιτα (πχ έχεις θήκη με μαγνητάκι ή μαγνητική βάση)

Πάντως αν το πουλήσεις καλό θα ήταν να έγραφες και το πρόβλημα. ;)

δεν θα πουλήσω αυτό που έχω τώρα! εάν το καινούριο (που θα το πάρω απ το ίδιο κατάστημα) δεν το κάνει θα τους δείξω την διαφορά και στα πλαίσια της εγγύησης θα τους το δώσω για φτιάξιμο η αλλαγη!

δεν έχω βάση με μαγνητακι μια απλή είναι.

εσένα όταν οδηγας δοκίμασε έναν ελιγμό και δες τον χάρτη εάν θα "ακολουθήσει" τον ελιγμό σε παρακαλώ και πες μου μπας και βγάλω άκρη πλιζ!

Edited by ilka71

Το έκανα δώρο στον αδερφό μου οπότε δεν το έχω πια στα χέρια μου. Αλλά θυμάμαι ότι όταν έστριβα μια χαρά με ακολουθούσε. Και έχουν περάσει και 3 συσκευές από τα χέρια μου (στο τέλος με βλέπω και για τέταρτη :P )

Εσένα δηλαδή όταν πχ στρίβεις σε μια κάθετη διασταύρωση οπότε μιλάμε για περιστρογή 90 μοιρών, ο χάρτης δεν περιστρέφεται αντίστοιχα και αυτός 90 μοίρες;

Υ.Γ. Σε άλλο αμάξι το έχεις δοκιμάσει μην τυχον έχει από κάπου παρεμβολές;

Το έκανα δώρο στον αδερφό μου οπότε δεν το έχω πια στα χέρια μου. Αλλά θυμάμαι ότι όταν έστριβα μια χαρά με ακολουθούσε. Και έχουν περάσει και 3 συσκευές από τα χέρια μου (στο τέλος με βλέπω και για τέταρτη :P )

Εσένα δηλαδή όταν πχ στρίβεις σε μια κάθετη διασταύρωση οπότε μιλάμε για περιστρογή 90 μοιρών, ο χάρτης δεν περιστρέφεται αντίστοιχα και αυτός 90 μοίρες;

Υ.Γ. Σε άλλο αμάξι το έχεις δοκιμάσει μην τυχον έχει από κάπου παρεμβολές;

άλλο λέω! σε ΕΥΘΕΙΑ όταν σε έναν φαρδύ δρόμο κάνω έναν μικρό ελιγμό πχ δεξιά και επαναφορά στην ευθεία σε όλα τα gps ΔΕΝ κινείται ο χάρτης γιατί δεν καταλαβαίνει αυτόν τον ανεπαίσθητο ελιγμό. κι όμως στο gmaps τον καταλαβαίνει! γιαυτό λέω ότι μήπως είναι υπερευαισθητη η πυξιδα του κινητού η το gmaps πλέον βασίζεται πολύ στην πυξιδα. πιο πολύ από άλλα προγράμματα. δεν ξέρω, λέω.

Θα το χα καταλάβει αν μου κανε τετοιο πρόβλημα. Μήπως απλά νομίζει ότι περιστρέφεις την συσκευή; Είναι απότομος ο ελιγμός; Πιο πολύ για θέμα του γυροσκοπίου μου φαίνεται παρά για πυξιδα.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την αυτόματη περιστροφή. Επίσης δοκίμασε και καλιμπράρισμα του γυροσκοπιου (υπάρχουν προγράμματα)

Edited by Antretng

Αν σε ΕΥΘΕΙΑ καταλαβαίνει αυτό το ζιγκ ζαγκ της πορείας,αυτο δε σημαίνει ότι η τοποθεσία σου όσον αφορά το συγκεκριμένο application είναι πάρα πολύ ακριβής?

Μήπως - λεω- πρέπει να αλλάξεις την επιλογή τοποθεσίας για το Google?

Μήπως έχει ρύθμιση μεγάλης ακριβειας που θα πρέπει να αλλάξεις?

Λογικό τα άλλα apps να μην ανταποκρίνονται τόσο καλά, αφού δεν είναι native.

Θα το δω και εγώ στο δικό μου και θα σου πω.

Σε δρόμο τριών λωρίδων δλδ αν πας από δεξιά αριστερά και πάλι δεξιά,συμβαίνει?

Θα το χα καταλάβει αν μου κανε τετοιο πρόβλημα. Μήπως απλά νομίζει ότι περιστρέφεις την συσκευή; Είναι απότομος ο ελιγμός; Πιο πολύ για θέμα του γυροσκοπίου μου φαίνεται παρά για πυξιδα.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την ααυτόματη περιστροφή. Επίσης δοκίμασε και καλιμπράρισμα του γυροσκοπιου (υπάρχουν προγράμματα)

την αυτόματη περιστροφή την έχω πάντα απενεργοποιημενη. χμμμμ για το γυροσκόπιο δεν το είχα σκεφτεί. η εφαρμογή gps status and toolbox έχει να το καλιμπραρει. αυτήν λες η να το κάνω με κάποια άλλη;

Το ίδιο κάνει και σε μένα Τώρα που το δοκίμασα.

Σαν να είναι πολύ ευαίσθητο το γυροσκοπιο.

Αλλά γιατί σε ενοχλεί τόσο αυτο;

Νικήτας

Το ίδιο κάνει και σε μένα Τώρα που το δοκίμασα.

Σαν να είναι πολύ ευαίσθητο το γυροσκοπιο.

Αλλά γιατί σε ενοχλεί τόσο αυτο;

αυτό με τον ελιγμό δεν με πειράζει αλλά το άλλο που πολλές φορές σε ευθεια πάλι στρίβει ο χάρτης δεξιά ή αριστερά και προχωράει στραβά μέχρι ξαφνικά να ισιώσει! αυτό είναι πρόβλημα ειδικά σε στενά που δείχνοντας σε στραβά είναι μπέρδεμα! 765afaa8e4c06a6f90b7306f0329289f.jpg9eff6dcc1f23bf909b1635e8904120eb.jpg

Έχω το 3/32 από Γερμανό τον Απρίλιο.

Μετά τη μεγάλη αναβάθμιση του Αυγούστου το κινητό λειτουργεί κανονικά πλην όμως μου έχει κάνει εντός ενός μήνα τρεις τέσσερις φορές εξαιρετικά μεγάλες φορτισεις που με προβληματισαν.

Συγκεκριμένα το έβαζα με 10% χωρίς να εκτελεί λειτουργίες και μετά από πχ 3 ώρες η φόρτιση πήγαινε στο 38% και έλεγε πως θέλει άλλες 6 ώρες για 100%.

Θα ήθελα τη γνώμη σας.

Έχω εγγύηση, να το στείλω στο σέρβις να το δούνε;

Παίζει κάτι άλλο;

Όταν πατάω το κουμπί ασφάλεια στην επιφάνεια του κινητού και μετά βελτίωση

φτάνει μέχρι 96% ενώ πριν έφτανε στο 98%, και μου λέει κάθε φορά πως λόγω αυξημένης θερμοκρασίας μπορεί να δημιουργηθεί βλάβη στη μπαταρία.

Πατάω πάνω του, το τσεκάρει, λέει όλα καλά και πηγαίνει +2% στο 98%.

Τα κλασσικά. Τσεκαρισμα με άλλο φορτιστή. Αν συνεχίζει hard reset. Αν συνεχίσει το στέλνεις service... Άλλωστε για αυτό τα εσκασες παραπάνω... για να έχεις εγγύηση ;)

Hard reset είναι η επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων;

Δηλαδή στο λειτουργικό που είχε τον Απρίλιο;

Αν είναι οκ το παλιό λειτουργικό θα παραμείνω με αυτό δηλαδή, θα αποφεύγω πλέον τις αναβαθμίσεις;

Hard reset είναι η επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων;

Δηλαδή στο λειτουργικό που είχε τον Απρίλιο;

Αν είναι οκ το παλιό λειτουργικό θα παραμείνω με αυτό δηλαδή, θα αποφεύγω πλέον τις αναβαθμίσεις;

με hard reset επανέρχεται στην έκδοση λογισμικού που έχεις ΤΏΡΑ. όχι προηγούμενη.

Ευχαριστώ.

Τι κερδίζω όμως με αυτό;

Δηλαδή αν φταίει το λειτουργικό που έχω τώρα γιατί να ξαναβάλω το ίδιο;

Πώς γίνεται το Hard reset;

Πρέπει να κάνω back up και μετά πάλι όλα από την αρχή;

Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Καθαρίζεις τη μνήμη, cache, σετάρισμα και apps που έχεις περάσει. Αυτό θα το κάναν και αυτοί με το που το λαμβάναν. Έτσι αν τυχόν διορθώνετε με αυτό το τρόπο γλυτώνεις το κόπο από το να το στέλνεις τσαμπα.

Αλλά για αρχή δοκίμασε και άλλο φορτιστή όπως σου ειπα.

Καθαρίζεις τη μνήμη, cache, σετάρισμα και apps που έχεις περάσει. Αυτό θα το κάναν και αυτοί με το που το λαμβάναν. Έτσι αν τυχόν διορθώνετε με αυτό το τρόπο γλυτώνεις το κόπο από το να το στέλνεις τσαμπα.

Αλλά για αρχή δοκίμασε και άλλο φορτιστή όπως σου ειπα.

Υ.Γ. Hard reset = επαναφορά εργοστασιακής κατάστασης (θα το βρεις ρυθμισεις->περισσότερα αν θυμάμαι καλα)

Έχω της συζύγου με 1Α του P9 lite.

Μία φορά το είχε κάνει κ με αυτό το φορτιστή.

Τον Ιούλιο είχε ρίξει ο μικρός με το ποτήρι του ενώ έπινε νερό μια μικρή ποσότητα υγρού στις κάτω τρύπες του κινητού στο ηχείο.

Το τιναξα το κινητό και βγήκαν οι σταγόνες , ενώ το ηχείο όλα οκ.

Υπάρχει περίπτωση να βγήκε εκτός εγγύησης το κινητό;

Βασικά αν φορτιζε σωστά ακόμα και με 1A γρηγορότερα θα ήταν. Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις έστω με αυτό.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται με την εγγύηση. Το στέλνεις και βλέπεις. Άλλωστε αν είναι χαλασμένο τι μπορείς να κάνεις; Αν δεν στο καλύψουν πάλι σε κάποιο service θα το πας.

οχι δεν δουλευει με gmail.Σε λιγα apps δουλευει.

----- προσθήκη μηνύματος 86 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

η miui τα χει σκατωσει εδω,το gmail εχει κανονικα τα κουμπια σε aosp

----- προσθήκη μηνύματος 11 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε αλλα νεα,εχω βαλει την miuipro εδω και μια βδομαδα (miui 9,nougat) https://miuipro.by/roms/

Πολυ καλη με παρα πολλες χρησιμες εξτρα ρυθμισεις και παραμετροποιησεις.

Πληρως καθαρισμενη απο κινεζικα πραγματα,pre-rooted,SuperSU,4k στην default camera και ο ηχος στο video recording αψογος.

Πολυ καλο πακετο,οποιος ειναι ξεκλειδωτος και ειναι για αλλη rom ας την δοκιμασει

Φίλε μου, με έπεισες. Την κατεβάζω... Ελπίζω να μην έχει το ίδιο θέμα με τα notifications...ε?

Εννοείται και Ελληνικά ε?

Edited by KOSTAS_K800_CRET

Θα το δώσω στο Γερμανό. Ρώτησα ήδη πως γίνεται η διαδικασία και μου είπε πως το στέλνουν στο δικό τους service, που είναι εξουσιοδοτημενο. Απλώς παίρνει 2 βδομάδες η όλη διαδικασία.

Λοιπόν, τα δικά μου δεδομένα (μαζί με κάποιες ερωτησούλες) όσον αφορά την μπαταρία.

Του φοράω δύο κάρτες. Τις περισσότερες ώρες της μέρας το λειτουργώ είτε με τη μία είτε με την άλλη. Πχ, 07.00-15.00, επειδή δεν πιάνει στη δουλειά η Wind, είμαι με Cosmote. Καμία κλήση, κανένα μήνυμα, μόνο WiFi (όταν είμαι WiFi παίζει να το έχω και σε airplane mode) ή 3G ή 4G. Ένα από τα τρία αλλά λίγο λόγω δουλειάς.

15.00 μέχρι να πέσω για ύπνο μόνο Wind (κλήσεις και sms) και πολύ WiFi.

Αν πάω έξω παίζω και με τις δύο κάρτες, την Wind για κλήσεις, sms, και την Cosmote για 4G.

Με αυτά τα δεδομένα, συνήθως έχω sot γύρω στις 4 ώρες (άλλες φορές λίγο πάνω, άλλες λίγο κάτω) μέχρι το 50% της μπαταρίας.

Σπάνια έχει πέσει κάτω από το 35% πριν πάω για ύπνο και πάντα το βάζω να φορτίσει τη νύχτα, είτε είναι 55-60% είτε 35-40%. Ποτέ δεν το έχω βάλει πχ στο 10%.

Οι ερωτήσεις μου:

1. Πώς βλέπετε την μπαταρία αν λάβετε υπόψη τα παραπάνω;

2. Αν πιστεύετε ότι θα μπορούσα να είχα καλύτερες αποδόσεις, έχετε να προτείνετε κάτι για περισσότερη αυτονομία ή/και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

3. Κάνω καλά με το να ενεργοποιώ/απενεργοποιώ τις κάρτες sim, όταν τις χρειάζομαι ή είναι καλύτερο να είναι εξαρχής ενεργοποιημένες, πάλι όσον αφορά την αυτονομία και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Να πω την αλήθεια, και μόνο ότι μου βγάζει άνετα τη μέρα, μου αρκεί. Αλλά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για να πράξω κι εγώ σύμφωνα με το τι είναι καλύτερο για την μπαταρία και τη συσκευή μου.

Ευχαριστώ.

Edited by enteka

Λοιπόν, τα δικά μου δεδομένα (μαζί με κάποιες ερωτησούλες) όσον αφορά την μπαταρία.

Του φοράω δύο κάρτες. Τις περισσότερες ώρες της μέρας το λειτουργώ είτε με τη μία είτε με την άλλη. Πχ, 07.00-15.00, επειδή δεν πιάνει στη δουλειά η Wind, είμαι με Cosmote. Καμία κλήση, κανένα μήνυμα, μόνο WiFi (όταν είμαι WiFi παίζει να το έχω και σε airplane mode) ή 3G ή 4G. Ένα από τα τρία αλλά λίγο λόγω δουλειάς.

15.00 μέχρι να πέσω για ύπνο μόνο Wind (κλήσεις και sms) και πολύ WiFi.

Αν πάω έξω παίζω και με τις δύο κάρτες, την Wind για κλήσεις, sms, και την Cosmote για 4G.

Με αυτά τα δεδομένα, συνήθως έχω sot γύρω στις 4 ώρες (άλλες φορές λίγο πάνω, άλλες λίγο κάτω) μέχρι το 50% της μπαταρίας.

Σπάνια έχει πέσει κάτω από το 35% πριν πάω για ύπνο και πάντα το βάζω να φορτίσει τη νύχτα, είτε είναι 55-60% είτε 35-40%. Ποτέ δεν το έχω βάλει πχ στο 10%.

Οι ερωτήσεις μου:

1. Πώς βλέπετε την μπαταρία αν λάβετε υπόψη τα παραπάνω;

2. Αν πιστεύετε ότι θα μπορούσα να είχα καλύτερες αποδόσεις, έχετε να προτείνετε κάτι για περισσότερη αυτονομία ή/και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

3. Κάνω καλά με το να ενεργοποιώ/απενεργοποιώ τις κάρτες sim, όταν τις χρειάζομαι ή είναι καλύτερο να είναι εξαρχής ενεργοποιημένες, πάλι όσον αφορά την αυτονομία και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

Να πω την αλήθεια, και μόνο ότι μου βγάζει άνετα τη μέρα, μου αρκεί. Αλλά θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας για να πράξω κι εγώ σύμφωνα με το τι είναι καλύτερο για την μπαταρία και τη συσκευή μου.

Ευχαριστώ.

ακριβώς έτσι είμαι και εγώ. παρότι ακούω για κάτι 10ωρα σοτ τελικά μου φτάνει που ότι και να κάνω το βράδυ κάτω από 35% δεν πέφτει!

• The title was changed to Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)