Jump to content

Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)

celtic1453
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαχαχαχαχα ξαναδιάβασα το θέμα. Μπάχαλο....

Οσο και να το παλεύετε με υποθέσεις δεν υπάρχει καμία λογική. Επίσης μπορεί το mygad να κοτσαρε μια 800ρα μπάντα επειδή έτσι του αρέσει. Μόνο με root να δούμε τις πραγματικές μπάντες θα λειξει το μπέρδεμα. Πάντως αν ισχύει ίδιο product id ίδια συσκευασία και το ένα να έχει β20 και το άλλο όχι, ειναι κινέζικη πρωτοπορία. Και γιαυτό το λόγο οι Κινέζοι παραμένουν Κινέζοι :)

Καμία αντίρρηση.

Αν αγοράσεις από οπουδήποτε αλλού εκτός infoquest μόνο με root διαπιστώνεις την ύπαρξη της Β20.

Αλλά τουλάχιστον στο mygad αν δεν την έχει μπορείς να το επιστρέψεις η και να τους κάνεις και μήνυση ακόμα επειδή διαφημίζουν οτι έχει την Β20.

Στους άλλους που τους παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε οτι η συσκευή που πωλούν δεν έχει Β20 πως και για ποιο λόγο να το επιστρέψεις ?

Αλλά τουλάχιστον στο mygad αν δεν την έχει μπορείς να το επιστρέψεις η και να τους κάνεις και μήνυση ακόμα επειδή διαφημίζουν οτι έχει την Β20.

Στους άλλους που τους παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε οτι η συσκευή που πωλούν δεν έχει Β20 πως και για ποιο λόγο να το επιστρέψεις ?

Αυτο ακριβως. Πολυς λογος για το τιποτα δηλαδη... :)

Ρε παιδιά ας κάνει κάποιος που το πήρε από skroutz (mygad) root να τσεκάρουμε τις μπάντες. Έλεος δηλαδή, στις τελευταίες 15 σελίδες ανακυκλώνουμε ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα. Μην βασίζεστε στο τι λέει ο κάθε μαγαζάτορας....
Άλλωστε το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι που στην ουσία δεν έχεις ιδέα τι είναι, και να έχεις το θράσος να έχεις και άποψη.

Και το δεύτερο κακό είναι ότι πρέπει να βρεις και κάποιον πρόθυμο που να καταλαβαίνει κιόλας, να ξεκλειδώσει bootloader να περάσει twrp να φλασαρει supersu να τσεκαρει μπάντες, παίρνοντας ετσικαι το ανάλογο ρίσκο.

Καλή επιτυχία παιδιά στο να βγάλετε άκρη :p

Και το δεύτερο κακό είναι ότι πρέπει να βρεις και κάποιον πρόθυμο που να καταλαβαίνει κιόλας, να ξεκλειδώσει bootloader να περάσει twrp να φλασαρει supersu να τσεκαρει μπάντες, παίρνοντας ετσικαι το ανάλογο ρίσκο.

Δεν πρόκειται να βγει άκρη... Γιατί ακόμα και να τσεκαρουμε ενα τηλέφωνο απο mygad και να δουμε ότι όντως έχει b20, μετα απο λίγο θα έρθει ένας και θα πει "μάγκες αγορασα συσκευή απο kaizershop, εχει αυτοκολητο global. έχει β20?"

γιαυτο λέω, όποιος θέλει β20 παει σε επίσημο πωλητή με 249€

όλα τα άλλα... τρέχα γύρευε

Άλλωστε το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλάς για κάτι που στην ουσία δεν έχεις ιδέα τι είναι, και να έχεις το θράσος να έχεις και άποψη.

Στα χιαομι δεν υπάρχει κάνα κρυφό service menu που να φαίνονται οι μπάντες; μόνο με ρουτ; η κάνα διαγνωστικο εργαλείο των snapdragon που να φαίνονται οι μπάντες; μόνο έτσι θα βρεθεί άκρη. Νομίζω παλιότερα είχα δει software πιυ δούλευε σεsnapdragon και σου έλεγε τις μπάντες που υποστηρίζει χωρίς ρουτ. Αλλά βαριέμαι να ψάξω να το βρω...

Στα χιαομι δεν υπάρχει κάνα κρυφό service menu που να φαίνονται οι μπάντες; μόνο με ρουτ; η κάνα διαγνωστικο εργαλείο των snapdragon που να φαίνονται οι μπάντες; μόνο έτσι θα βρεθεί άκρη. Νομίζω παλιότερα είχα δει software πιυ δούλευε σεsnapdragon και σου έλεγε τις μπάντες που υποστηρίζει χωρίς ρουτ. Αλλά βαριέμαι να ψάξω να το βρω...

Στο note 3 εβλεπες kate ή kenzo (δεδομενου βεβαια οτι του χαν τη σωστη rom). Εδω ομως οχι, δεν υπαρχει αλλος τροπος.

Ενδεικτικο βεβαια ειναι να χει καποιος 4g επαρχια.

Πάντως με όλα αυτά που έχω διαβάσει η λογική μου λέει ότι πρόκειται τουλάχιστον για το ίδιο hardware με ενδεχομένως κάποια region locks.

Με μια πρόχειρη αναζήτηση πιυ έκανα αν κάποιος έχει όρεξη μπορεί να διαβάσει, να ενημερωθεί και να πειραματιστεί :)

https://www.google.gr/amp/s/www.xda-developers.com/add-frequency-bands-qualcomm/amp/

Θεωρητικά δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσεις boot loader. Ξεκλείδωτος boot loader σημαίνει ένα πράγμα: φλασάρισμα σε fast boot mode. Δεν μας ενδιαφέρει, έχουμε edl mode. Το μόνο που χρειάζεται είναι να περαστεί twrp. Στο 3άρι αυτό το κάνουμε φλασάροντας σε edl με το mi flash μια λίγο παλιά Dev ROM (στις πιο καινούργιες δεν γίνεται) έχοντας αλλάξει το recovery.img της με το twrp. Υπάρχει πιθανότητα να γίνεται και στο 4 αυτό.

Το να ξεκλειδώσεις bootloader και να βάλεις twrp και supersu ή εναλλακτικά την XTRV Dev που είναι prerooted δεν είναι και τόσο δύσκολο.

Και σιγά την εγγύηση του σκρουτζομάγαζου που τυχόν θα χάσεις χωρίς να είναι και σίγουρο οτι θα την χάσεις.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα ορισμένων πρέπει να πιστέψουμε ότι τα σκρουτζομάγαζα πληρώνουν παραπάνω χρήματα για να εισαγουν κινητό με την Β20 και τελικά το πωλούν ως το απλό επειδή δεν γνωρίζουν τι αγόρασαν και δεν εχουν ιδέα για τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου ενώ έχουν γνώσεις να διαπιστώσουν εάν μία συσκευή ξεκλειδώθηκε έγινε root και μετά προτού επιστρέψει σε αυτούς περάστηκε πάλι η official rom και κλείδωσε.

Αλήθεια τα πιστεύετε όλα αυτά.

Εγώ σκεφτόμουν να αγοράσω από ευρωπαϊκή αποθήκη όταν θα συγκέντρωνα τα χρήματα αλλά σε αυτή την τιμή θα πάρω απο mygad η από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα γράφει στα χαρακτηριστικά του ότι έχει Β20.

Φυσικά με την παραλαβή άμεσα root και έλεγχος.

....το πωλούν ως το απλό επειδή δεν γνωρίζουν τι αγόρασαν και δεν εχουν ιδέα για τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου ενώ έχουν γνώσεις να διαπιστώσουν εάν μία συσκευή ξεκλειδώθηκε έγινε root και μετά προτού επιστρέψει σε αυτούς περάστηκε πάλι η official rom και κλείδωσε.

:lol::lol::lol::lol:

Παιδια πραγματικα ακομα και counter να εχει σιγα μην μπορουν να το δουν τα σκρουτζομαγαζα... ειδικα αν ειναι οσο αμπαλοι λετε :p

Αντε επιτέλους vagd καντο να μας φύγει κι εμάς η απορία...

Και το ρίσκο που είπα δεν πρόκειται για την εγγύηση αλλά το να μπλέξει με όλα αυτά τα "περίεργα" που διαβάζει ενας νορμαλ χρήστης περί fastboot miflash edl custom recovery κλπ...

Edited by karlesg

μηπως βγηκε ο μηχανισμός απ τη θεση του?

Sent from my Le X829 using Tapatalk

ε πως να το ξερω αυτο ; Μια ερχεται μια χανεται ...περιεργο...

My Name Is George V.

Αρχισε να χανεται η δονηση πριν απο λιγο...τι παιζει ;

Μια λειτουργει μια οχι.

Εγω εχω δει μια μικρη διαφορα στη δονηση καθως πληκτρολογω (εχω ενεργο το haptic στο keyboard)

Δηλαδη εκει που γραφω μπορει να αλλαζει λιγο η δονηση και να χει λιγο πιο κοφτο και πιο "χρρρ" ηχο ανα πατημα σε σχεση με τη πρωτη βδομαδα. Την 8.2.4.0 εχεις;

Edited by Antretng

Εγω εχω δει μια μικρη διαφορα στη δονηση καθως πληκτρολογω (εχω ενεργο το haptic στο keyboard)

Δηλαδη εκει που γραφω μπορει να αλλαζει λιγο η δονηση και να χει λιγο πιο κοφτο και πιο "χρρρ" ηχο ανα πατημα σε σχεση με τη πρωτη βδομαδα. Την 8.2.4.0 εχεις;

ναι την 8.24.0 λες να την εκανε αυτην την ******* ; να τους στειλω email ;

My Name Is George V.

Τη πρωτη φορα που το προσεξα ηταν 1-2 μερες αφου εβαλα την 8.2.4.0 . Ενδεχομενως να το ξεκινησε αμεσως και απλα να μην το πηρα χαμπαρι.

Ας δουμε και οι υπολοιποι αν εχουν καταλαβει καποια διαφορα. Αλλα παιζει να ναι bug.

Τη πρωτη φορα που το προσεξα ηταν 1-2 μερες αφου εβαλα την 8.2.4.0 . Ενδεχομενως να το ξεκινησε αμεσως και απλα να μην το πηρα χαμπαρι.

Ας δουμε και οι υπολοιποι αν εχουν καταλαβει καποια διαφορα. Αλλα παιζει να ναι bug.

στανταρ ειναι...δεν γινεται να ερχεται και αν χανεται...η δουλευει η δεν δουλευει !!

Γ@μωτο αντε μια φορα να μην κανουν βλακεια σε μια εκδοση μια φορα!!

My Name Is George V.

Φίλε @Vagd66, αν βαρεσει πλακέτα το κινητό σου - όπως χτύπησε το δικό μου το asus - βρες τρόπο εσύ να ..περάσεις την official και να το στείλεις για σέρβις. Όποιος έχει καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι. Άσε που δεν έχω το χρόνο να διαβάζω για ξεκλείδωμα bootloadet και flashing GR rom πως τα λέτε, αφού παιρνω ΟΤΑ updates και λογικά κάποια στιγμή θα πάρω και Nougat σε stable global rom. Εάν τώρα σε κανένα 1-1.5 χρονο που θα τρέχει στις διάφορες συσκευές το android 8, ενώ η xiaomi μας έχει στην ΜΜ ακόμη, ε ναι υπάρχει λόγος να ξεκλειδώσω bootloader και να περάσω custom rom, αφού θα είμαι και κοντά στη λήξη της εγγυησης.

Xiaomi Redmi Note 4 Global

Edited by Polis4

Αμα καει πλακετα πως θα βρουν οτι ειναι ξεκλειδωτο;

Απο την αλλη αν δεν θες πασο. Δικο σου το κινητο οτι θες κανεις :) Ομως πως μπορεις να επιβεβαιωνεις και να λες "οντως εχει παιδια" χωρις να το χεις τεσταρει στην ουσια;

Αμα καει πλακετα πως θα βρουν οτι ειναι ξεκλειδωτο;

Όποια άλλη βλάβη τέλος πάντων που δεν θα σου επιτρέπει σύνδεση με pc σε fastboot mode για να κάνεις την επαναφορά. Στο asus έτσι κι αλλιώς είχε λήξει η εγγύηση του κινέζου (6μηνη).

Κοιτα, οταν δεν μπορεις να μπεις σε fastboot τοτε ουτε και αυτοι μπορουν να δουν τι εχεις κανει στο bootloader. Το μονο πραγμα που σε προδιδει ειναι κανενας counter... και στα σκρουτζομαγαζα το βρισκω εξαιρετικα απιστευτο να μπορουν να δουν τετοια πληροφορια.

Οποτε σε παιδια απο infoquest θα ελεγα να το ψαξουν πρωτα πριν ξεκλειδωσουν (αν τυχον θελουν αλλη ρομ). Αλλα σε σκρουτζομαγαζα δεν θα δινα σημασια... εδω καποια σου φερνουν με μαιμουδορομ που ειναι ηδη ξεκλειδωτο.

Ολα αυτα δεν στα λεω για να ξεκλειδωσεις, απλα σου εξηγω οτι αυτα που λες δεν ισχυουν. Αν το κινητο ειναι σε κατασταση που δεν μπορεις να ξανακλειδωσεις (πχ δεν ανοιγει ουτε καν για φλασαρισμα) τοτε πως θα δουν και αυτοι τι εκανες στη ρομ;

Παλιά λέγαμε αντε να το ρουταρω να του βάλω κανα adaway, να αφαιρέσω τη σαβούρα, να του βάλω κάνα xposed αντε και να παίξω με decompile κανενός system app. Τώρα θα λέτε αντε να το ρουταρω να δω αν θα έχω ίντερνετ και στο χωριό.. .

Ε ρε γλεντια!!

Ναι σωστα, τα ίδια προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και αυτοί στο σερβις. Όταν είχα το asus, έχανες την εγγύηση αυτομάτως με το που ξεκλειδώνες τον bootloader με την official εφαρμογή της asus. Κάτι ανάλογο θα ισχύει και στην xiaomi, αφού μάλιστα κανείς και αίτηση στα ..κεντρικα (!!)

----- προσθήκη μηνύματος 82 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Οπότε δεν χρειάζεται ούτε μετρητής κατ' εμε

Το οτι εκανες αιτηση δεν σημαινει οτι ξεκλειδωσες κιολας. Και η Xiaomi εχει αυτο το συστημα χρονια τωρα οπου στα κινεζομαγαζα αν εβαζες πισω την παλια rom δεν σου λεγαν τιποτα. Για την infoquest ομως δεν γνωριζω τι γινεται.

Αλλωστε η εγγυηση που εχεις ειναι του καταστηματος και οχι καποιας αντιπροσωπειας. Και επαναλαμβανω καποια σκρουτζομαγαζα πουλανε με μαιμου ρομ και φυικα ξεκλειδωτα. Και μπορει το ιδιο καταστημα το ενα που θα σου δωσει να ειναι official και το αλλο μαιμου. ;) Οποτε για τι πραγμα συζηταμε;

Ναι αλλά απέδειξε και συ ότι δεν το ξεκλειδώσες και στην τελική γιατί να την ενδιαφέρει την xiaomi από την στιγμή που αιτηθηκες το ξεκλείδωμα και εξέφρασες και τους λόγους μάλιστα που σε ώθησαν σε αυτο

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μουχαμπετι κάνουμε τώρα γιατί τα της xiaomi δεν τα ξέρω κιόλας προς το παρόν τουλάχιστον.

• The title was changed to Redmi Note 4 Global Edition (Redmi Note 4X)