Jump to content

Φώτα Xenon

Dejan457
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι από περιέργεια.

Είδα στο carrefour ένα σετ από 2 λάμπες "Xenon" WRC.

Προφανώς δεν πρόκειται για κανονικό κιτ xenon. Τις έχει δοκιμάσει κανείς όμως; Αξίζουν τίποτε ή είναι μούφα;

Γράφουν ότι προσφέρουν 50% καλύτερο φως από τις απλές λάμπες.

• Απαντήσεις 657
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ναι, αν ειναι μονο λαμπες ειναι απλες λαμπες οι οποιες εχουν ενα πιο γαλαζιο κρυσταλο για να φαινεται το φως ασπρο!!

Ειναι αρκετα επικιδνυνες μιας και σε φωτεινοτητα ειναι αισθητα χειροτερες απο τις απλες λαμπες ενω πρεπει να προσεξεις και τα Watt τους! Εχουν αναφερθει λιωμενα φαναρια απο τις πολυ υψηλες θερμοκρασιες που αναπτυσουν!!!

Μακρυά κι αγαπημένοι τότε...:p Τα θέλω τα φαναράκια μου!:lol:

Όταν μπορέσω θα βάλω κανονικό κιτ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!:cool:

Θα πρεπει λογικα επανω στο κουτι τους να αναφερουν τα Watt... Αν γραφει οτιδηποτε πανω απο 55W (που ειναι και οι κανονικες λαμπες) τοτε δεν αξιζει τον κοπο!!

Υπαρχουν βεβαια και καλες λυσεις... Που φυσικα ειναι επωνυμες!! Πριν βαλω τα xenon ειχα φορεσει ενα ζευγαρι philips vision plus!! Συνολικα εδωσα 35€ αλλα τρελο αποτελεσμα δεν ειδα... Το φως ηταν μεν πιο λευκο αλλα καμια σχεση με τα xenon και οι λαμπες αντεξαν μολις ενα χρονο! Καηκαν με διαφορα 1 βδομαδας η καθε μια!

Λοιπον παιδια εβαλα και εγω στο ροβερακι μου xenon (Η4) στη μεσαια σκαλα.

Αυτο που θελω να μαθω τωρα ειναι αν οταν χρειαστει να αλλαξω λαμπες θα πρεπει να βαλω παλι 6000Κ η αν μπορω να βαλω και καποιες αλλες (5500Κ).

Επισης θελω να ξερω αν στη μεγαλη σκαλα που ειναι ξεχωριστο φαναρι ( αλλη λαμπα) μπορω να βαλω και εκει xenon η απλα να βαλω πιο δυνατη αλογονου, γιατι οπως ειναι τωρα οταν αλλαζω απο μεσαια σε μεγαλη ειναι σαν να .... σβηνω τα φωτα.

τι μου προτεινετε?

Μπορείς να βάλεις ότι λάμπα θέλεις από την στιγμή που έχεις το ballast στην μικρή σκάλα. Δε θα σου συνιστούσα να βάλεις xenon και στην μεγάλη σκάλα (αν και έχω βάλει εγώ) καλύτερα να βάλεις λάμπα με λευκό φως.

Μπορείς να βάλεις ότι λάμπα θέλεις από την στιγμή που έχεις το ballast στην μικρή σκάλα. Δε θα σου συνιστούσα να βάλεις xenon και στην μεγάλη σκάλα (αν και έχω βάλει εγώ) καλύτερα να βάλεις λάμπα με λευκό φως.

Και εγω σε αυτη την λυση προσανατολιζομαι, εχεις καμια καλη προτασ για λευκες λαμπες?

Θελω να ειναι αρκετα αξιοπιστες και φυσικα οσο πιο δυνατες γινετε.

Οι καλυτερες και ακριβοτερες πρεπει να ειναι της PIAA... Περισσοτερες λεπτομεριες ομως δεν γνωριζω!!

Παντως οποιαδηποτε λαμπα και να βαλεις παλι θα υπαρχει τεραστια διαφορα με τα xenon!!

Οι καλυτερες και ακριβοτερες πρεπει να ειναι της PIAA... Περισσοτερες λεπτομεριες ομως δεν γνωριζω!!

Παντως οποιαδηποτε λαμπα και να βαλεις παλι θα υπαρχει τεραστια διαφορα με τα xenon!!

Αυτο ειναι σιγουρο, αλλα απο την στιγμη που στη μεγαλη σκαλα δεν θα βαλω xenon ειναι σιγουρα καλυτερα απο τις μαμα λαμπες.

Εσυ μου προτεινεις να βαλω ΚΑΙ στη μεγαλη σκαλα xenon?

Γιατί οχι xenon και στην μεγάλη σκάλα?Που θα βρώ αυτές τις ''λευκές'' λάμπες?

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Παληκάρια να ρωτήσω γιατί ψάχνεστε για xenon λάμπα στη μεγάλη σκάλα??

Δηλαδή πού θα χρησιμεύει να σκάσετε άλλα 200+€?

Όποιον ξέρω που έχει βάλει xenon, τον καλύπτει και με το παραπάνω το φως που βγάζει η κανονική λάμπα στη μεσαία θέση.Και γω προσωπικά την έχω καταργήσει τη μεγάλη σκάλα.Τη χρησιμοποιώ μόνο για σινιάλο.

Μήπως γίνεστε λίγο υπερβολικοί?

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Παληκάρια να ρωτήσω γιατί ψάχνεστε για xenon λάμπα στη μεγάλη σκάλα??

Δηλαδή πού θα χρησιμεύει να σκάσετε άλλα 200+€?

Όποιον ξέρω που έχει βάλει xenon, τον καλύπτει και με το παραπάνω το φως που βγάζει η κανονική λάμπα στη μεσαία θέση.Και γω προσωπικά την έχω καταργήσει τη μεγάλη σκάλα.Τη χρησιμοποιώ μόνο για σινιάλο.

Μήπως γίνεστε λίγο υπερβολικοί?

+1

alfa μην βαλεις xenon και στην μεγαλη σκαλα... Δεν υπαρχει κανενας λογος!

paidia xenon fwta mporw na valw k stous provoleis tous mprosta tou autokinitou??Gt thewrw pws an valw mono sti mesaia skala meta otan tha anavw tous provoleis dn tha fenetai wraio na einai diaforetiko to fws..Exw ena Opel Corsa D

*Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να πέσει να σε κάψει-Bill !!! :!:

*Στην ευθεία όλοι γρήγοροι είναι...

paidia xenon fwta mporw na valw k stous provoleis tous mprosta tou autokinitou??Gt thewrw pws an valw mono sti mesaia skala meta otan tha anavw tous provoleis dn tha fenetai wraio na einai diaforetiko to fws..Exw ena Opel Corsa D

Αυτό ακριβώς συζητήθηκε στα προηγούμενα ποστς από το δικό σου!:confused:

Αυτό ακριβώς συζητήθηκε στα προηγούμενα ποστς από το δικό σου!:confused:

Otan lew provoleis dn ennow ti megali skala alla ta provolakia omixlis pou exei to amaxi sto katw meros tis maskas

*Αξιζει φιλε να υπαρχεις για ενα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να πέσει να σε κάψει-Bill !!! :!:

Παιδια αν εχετε λεφτα για "πεταμα" βαλτε και στην μεγαλη σκαλα και στα προβολακια ομιχλης, τι να σας πω,

Εγω με το κιτακι ξενον που εχω πολυ σπανια αναβω μεγαλη σκαλα, μονο και μονο για κανα σινιαλο...

Neo_Geo

Otan lew provoleis dn ennow ti megali skala alla ta provolakia omixlis pou exei to amaxi sto katw meros tis maskas

Γιατι? Αναβεις τα φωτα ομιχλης σου?!?!

Που μενεις και εχει τοση ομιχλη πια, που πρεπει να βαλεις και xenon στα προβολακια?!?!

Αν τα αναβεις μεσα στην πολη και θελεις να βαλεις και xenon τοτε εκτος απο παρανομος εισαι και λιγο καγκουρακος,ε?

+1

alfa μην βαλεις xenon και στην μεγαλη σκαλα... Δεν υπαρχει κανενας λογος!

Μα αυτο ακριβως λεω, δεν θα βαλω στην μεγαλη σκαλα xenon αλλα ασπρες λαμπες και αυτο για λογους αισθητικης:) οταν κανω σινιαλο η αν θελω και μεγαλη σκαλα ( σε μεγαλες ταχυτητες)

δειχνει ασχημο το κιτρινο φως...;) αν και σπανια χρειαζεται.

Μα αυτο ακριβως λεω, δεν θα βαλω στην μεγαλη σκαλα xenon αλλα ασπρες λαμπες και αυτο για λογους αισθητικης:) οταν κανω σινιαλο η αν θελω και μεγαλη σκαλα ( σε μεγαλες ταχυτητες)

Ποιές εννοείς ''άσπρες΄λάμπες''?

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

Ποιες μεγάλες ταχύτητες λες??

Υπάρχει περίπτωση να έρχεσαι με τα όσα με τα xenon αναμμένα (σε όποια σκάλα τα έχεις) και να μην τα δουν οι μπροστινοί να κάνουν άκρη?Αν δεν κάνουν άκρη, δικό τους θέμα, αλλά θα τα έχουν δει σίγουρα!:)

Amazon Fire stick 4k max

Πρώτη φορά γράφω εδώ.

Πήρα κάτι λάμπες Η1 για την μεγάλη σκαλα, Cool blue της OSRAM. Έχουν 4000κεριά. Είδα κάτι για λιωμένα φανάρια, μήπως θα έχω κανα πρόβλημα?

Δεν βλέπω μεγάλη διαφορά στην φωτινότητα ή στην θερμοκρασία, μόνο στον χρωματισμό.

Στην μεσαία έχω xenon.

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Οχι κανενα προβλημα... Γενικα ολες οι επωνυμες λαμπες (philips, osram, piaa) δεν δημιουργουν κανενα προβλημα! Δουλευουν στα 55W οπως και οι εργοστασιακες απλα εχουν λιγο πιο γαλαζιο κρυσταλλο για να αντισταθμιζουν το κιτρινο και το φως να βγαινει λιγο πιο γαλαζιο!

Το προβληματα με τα λιωμενα φαναρια ξεκινουν απο τις λαμπες με 100-110w!!

Γιατι? Αναβεις τα φωτα ομιχλης σου?!?!

Που μενεις και εχει τοση ομιχλη πια, που πρεπει να βαλεις και xenon στα προβολακια?!?!

Αν τα αναβεις μεσα στην πολη και θελεις να βαλεις και xenon τοτε εκτος απο παρανομος εισαι και λιγο καγκουρακος,ε?

Se ena Corsa profanws k oi provoleis omixlis mprosta iparxoun mono gia themata aisthitikis k tpt parapanw..Exallou oi kanonikoi provoleis omixlis ine kitrinou xrwmatos..

amelidis ευχαριστώ, ησύχασα! :)

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Se ena Corsa profanws k oi provoleis omixlis mprosta iparxoun mono gia themata aisthitikis k tpt parapanw..Exallou oi kanonikoi provoleis omixlis ine kitrinou xrwmatos..

Ενώ σε 1 Ferrari υπάρχουν για πιο πρακτικούς λόγους??:blink::blink:

Μήπως θες να πεις ότι όλο το αμάξι είναι για την πλάκα??

Amazon Fire stick 4k max