Jump to content

Περί μπαταρίας & αυτονομίας

m4rvel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πριν 2 μέρες άλλαξα μπαταρία και όντως βλέπω διάφορα. Η παλιά μου είχε πέσει αρκετά.

iPhone 4s εχω πρέπει να είναι 2 χρόνων η συσκευή μου.

Η άλλη είχε 300 φορτίσεις από ότι είδα.

-Ετσι από περιέργεια, ποιά είχε πρίν?

Εμένα είχε την 616-0581 και έβαλα τηνν ίδια...

• Απαντήσεις 292
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

-Ετσι από περιέργεια, ποιά είχε πρίν?

Εμένα είχε την 616-0581 και έβαλα τηνν ίδια...

Δεν έδωσα σημασία.

20€ από eBay την πήρα.

Nokia 8800 Scirocco

εκανες μονος σου την αντικατασταση?

Ναι.

Γενικότερα επισκευάσω τηλέφωνα σαν χόμπι

Nokia 8800 Scirocco

οταν αλλαξω μπαταρια θα σε χρειαστω :P

Από Πτολεμαΐδα είμαι ότι χρειαστείς πολύ ευχαρίστως.

Ποια συσκευή έχεις και πόσο καιρό?

Nokia 8800 Scirocco

το 5s.. 2 μηνες αλλα εχω πει για την μπαταρια 12 ωριτσες μου βγαζει ολες κια ολες.

2 χρόνια θα σε πάει η μπαταρία δεν έχει πρόβλημα.

Μάλλον το χρησιμοποιεις κι εσύ πολύ.

Nokia 8800 Scirocco

5 ωρες χρηση μου βγαζει και 12 ωρες αναμονη και κλειστα ολα εκτος wifi h 3G οταν δεν εχω wifi. χωρις παιχνιδια.

5 ωρες χρηση μου βγαζει και 12 ωρες αναμονη και κλειστα ολα εκτος wifi h 3G οταν δεν εχω wifi. χωρις παιχνιδια.

Έχεις μέσα το Facebook η το Messenger?

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε έτσι και πολλά πράγματα. Η χρήση μπορεί να ανεβαίνει ενώ εσύ δεν το χρησιμοποιείς εάν κάποια εφαρμογή δεν αφήνει την συσκευή να μπει σε deep sleep και έτσι εσύ μπορεί να το χρησιμοποιήσεις πχ 3 ώρες ενώ αυτό να έγραψε 5.

Δες μέσα στην χρήση πόσο λέει αυτή την στιγμή. Με όλα ανοιχτά κλείδωσε την συσκευή και μετά από κανά 20λεπτο δες πάλι την χρήση.

Κανονικά θα πρέπει να έχει αυξηθεί 2-4 λεπτά περίπου.

Αν είναι παραπάνω κάτι παει στραβά.

Nokia 8800 Scirocco

Αν ειναι ετσι οπως τα λες "υποννοεις" οτι μου κραταει ακομα λιγοτερο η μπαταρια χαχαχα

.Ναι εχω και facebook και messenger.

Kαι ολα λειτουργουν μια χαρα στην χρηση και στην αναμονη.

(Εδω σου λεω οτι εχω μικρη αυτονομια,λες να μου γραφει και περισσοτερο απο οσο το χρησιμοποιω?Καταστραφηκαμε ετσι.)

και btw ετσι οπως το λες η χρηση δεν θα πρεπει να αυξηθει καθολου αν το κανω αυτο που λες..αντε 1 λεπτο αν το πετυχα πανω στην αλλαγη.γιατι λες 2-4 λεπτα εσυ?

Edited by m4rvel

Αν ειναι ετσι οπως τα λες "υποννοεις" οτι μου κραταει ακομα λιγοτερο η μπαταρια χαχαχα

.Ναι εχω και facebook και messenger.

Kαι ολα λειτουργουν μια χαρα στην χρηση και στην αναμονη.

(Εδω σου λεω οτι εχω μικρη αυτονομια,λες να μου γραφει και περισσοτερο απο οσο το χρησιμοποιω?Καταστραφηκαμε ετσι.)

και btw ετσι οπως το λες η χρηση δεν θα πρεπει να αυξηθει καθολου αν το κανω αυτο που λες..αντε 1 λεπτο αν το πετυχα πανω στην αλλαγη.γιατι λες 2-4 λεπτα εσυ?

Ανάλογα με τα push notifications που έχεις ανοιχτά.

Εντάξει αφού εισαι καλά τοτε κανεις πολύ χρήση δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Nokia 8800 Scirocco

• 2 years later...
Συμφωνώ και εγώ, σαφώς καλύτερο από το 6s που είχα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τα πήγαινε καλά.

Επειδή ο Τάσος παραπάνω αναφέρεται σε μένα και επειδή με ενδιαφέρει. Πείτε ρε παίδες.. είναι πάνω από 6s plus η αυτονομία του όπως ισχυρίζεται μεταξύ μας ? Επίσης το να βγάζεις 2 μέρες με μια συσκευή δεν είναι αδύνατο άν κάνεις χαλαρή χρήση χωρίς fb κτλ.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Νικόλα συνολικά δεν είναι, αλλά για κάποιον που δεν κάνει βαριά χρήση ορίστε:

Anandtech

ff69023fccd7a7e43cd58e76caf3ec27.jpg

93927099e6229a7c6b2d8a0d7bc9e6dc.jpg

Όταν μπουν τα παιχνίδια στο iPhone, και γενικά η χρήση GPU, η μπαταρία καταρρέει

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by dgeorge4

Νικόλα συνολικά δεν είναι, αλλά για κάποιον που δεν κάνει βαριά χρήση ορίστε:

Anandtech

ff69023fccd7a7e43cd58e76caf3ec27.jpg

93927099e6229a7c6b2d8a0d7bc9e6dc.jpg

Όταν μπουν τα παιχνίδια στο iPhone, και γενικά η χρήση GPU, η μπαταρία καταρρέει

Δεν μίλησα για παιχνίδια ποτέ. Αλλά smartphone χωρίς mails fb instagram viber κτλ κτλ δεν ξέρω πολύ κόσμο να έχει. Με όλα αυτά ανοιχτά και χρήση data/wifi ρωτώ..

Και αν είναι ισάξιο το 7 με 6s plus . Όχι καλύτερο που είπα πριν.

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Κοίτα αν κρίνω απο το 6s και το s7(E8890) που έχω δουλέψει πολύ, τα παραπάνω νούμερα όντως πρέπει να αντιστοιχούν. Στο 7ρι δοκίμασα ένα 10λεπτο βίντεο YouTube σε 4G και έχασε 6% ενώ το 6s 10%.

P.S στο γειτονικό forum πάντως όσοι είχαν 6 plus, τώρα με το 7ρι βγάζουν πάνω κάτω τα ίδια

Sent from my iPad using Tapatalk

Edited by dgeorge4

Κοίτα αν κρίνω απο το 6s και το s7(E8890) που έχω δουλέψει πολύ, τα παραπάνω νούμερα όντως πρέπει να αντιστοιχούν. Στο 7ρι δοκίμασα ένα 10λεπτο βίντεο YouTube σε 4G και έχασε 6% ενώ το 6s 10%.

P.S στο γειτονικό forum πάντως όσοι είχαν 6 plus, τώρα με το 7ρι βγάζουν πάνω κάτω τα ίδια

Οκ λοιπόν. Τότε μάλλον όσοι έχουν τώρα το 7 που μιλάω έχουν πρόβλημα ή όσοι είχαν το 6s plus μου έλεγαν υπερβολές.

Επαναλαμβάνω, στα android η κατανάλωση ειναι flat, ό,τι και να κανεις το εύρος διαφοράς της κατανάλωσης ειναι μικρό. Στο iOS πάλι λόγω πανίσχυρης GPU, λίγο YouTube, λίγο Skype ή FaceTime, λίγο παιχνίδι, λίγο βίντεο... η μπαταρία κατεβαίνει νερό σε σχέση με απλό browsing

Επαναλαμβάνω, στα android η κατανάλωση ειναι flat, ό,τι και να κανεις το εύρος διαφοράς της κατανάλωσης ειναι μικρό. Στο iOS πάλι λόγω πανίσχυρης GPU, λίγο YouTube, λίγο Skype ή FaceTime, λίγο παιχνίδι, λίγο βίντεο... η μπαταρία κατεβαίνει νερό σε σχέση με απλό browsing

Οκ. Απλά και έτσι να δούμε το fb insta κτλ τραβάνε gpu θεωρώ..αν κάνω λάθος, πάσο..

Οκ. Απλά και έτσι να δούμε το fb insta κτλ τραβάνε gpu θεωρώ..αν κάνω λάθος, πάσο..

Φίλε Facebook δεν χρησιμοποιώ. Τα υπόλοιπα τα βλέπεις

Μόνιμα έχω ανοιχτό wifi και τα δεδομένα σήμερα τα είχα ανοιχτά για 4-5 ώρες σίγουρα.

Ανεβάζω 2 screenshot και οποίος μπορεί ας καταλάβει

Δεν ειπα ότι η συσκευή μου θα βγάζει στον καθένα σας αυτά τα νούμερα.

Πάντως με την δίκη μου χρήση που κάνω πάνω κάτω σε όλες τις συσκευές το iPhone 7 μαζί με το iPhone 6 Plus μου έχουν βγάλει τα μεγαλύτερα νούμερα.

Παιχνίδια δεν παίζω. pmDfNYaFp

pld5ChoSp

Υπόψην ότι μου έχει μείνει ακόμα 40% μπαταρία

Δηλαδή τι άλλο να κάνω με το τηλέφωνο; Κάποιες μέρες έχω παραπάνω χρήση του Safari. Λίγο πολύ όμως αυτή είναι η χρήση που κάνω

Ποτέ όμως 4g. Μόνο 3G τα δεδομένα

Επίσης ποτέ δεν πειράζω εφαρμογές από το multitask. Όλες είναι εκεί κανονικά δεν κλείνω τίποτα καμία φορά

Edited by Tasos19s
Nokia 8800 Scirocco

Φίλε Facebook δεν χρησιμοποιώ. Τα υπόλοιπα τα βλέπεις

Μόνιμα έχω ανοιχτό wifi και τα δεδομένα σήμερα τα είχα ανοιχτά για 4-5 ώρες σίγουρα.

Ανεβάζω 2 screenshot και οποίος μπορεί ας καταλάβει

Δεν ειπα ότι η συσκευή μου θα βγάζει στον καθένα σας αυτά τα νούμερα.

Πάντως με την δίκη μου χρήση που κάνω πάνω κάτω σε όλες τις συσκευές το iPhone 7 μαζί με το iPhone 6 Plus μου έχουν βγάλει τα μεγαλύτερα νούμερα.

Παιχνίδια δεν παίζω. pmDfNYaFp

pld5ChoSp

Υπόψην ότι μου έχει μείνει ακόμα 40% μπαταρία

Δηλαδή τι άλλο να κάνω με το τηλέφωνο; Κάποιες μέρες έχω παραπάνω χρήση του Safari. Λίγο πολύ όμως αυτή είναι η χρήση που κάνω

Ποτέ όμως 4g. Μόνο 3G τα δεδομένα

Επίσης ποτέ δεν πειράζω εφαρμογές από το multitask. Όλες είναι εκεί κανονικά δεν κλείνω τίποτα καμία φορά

Τάσο , πολύ καλή αυτονομία..

Και εγώ δεν χρησιμοποιώ Facebook ( αλλά έχω μόνιμα δεδομένα ανοικτά ), αλλά και πάλι θεωρώ ότι έχει σημαντική διαφορά από το 6s σε αυτονομία...

Θανάσης

Μέχρι πέρσι που το Facebook έκανε ότι ήθελε στο VoIP και προσπερναγε τις ρυθμίσεις του background refresh, έτρωγε πολύ μπαταρία. Πλέον δε νομίζω ότι είναι το ίδιο, για κάποιον που το χρησιμοποιεί πολύ, ότι τρώει μπαταρία όπως τότε

Τάσο , πολύ καλή αυτονομία..

Και εγώ δεν χρησιμοποιώ Facebook ( αλλά έχω μόνιμα δεδομένα ανοικτά ), αλλά και πάλι θεωρώ ότι έχει σημαντική διαφορά από το 6s σε αυτονομία...

Τρώει κάτι κολλήματα το viber και σίγουρα μου τρώει και αρκετή μπαταρία

Σήμερα που είδα έβγαλα 7,1 ώρες χρήσης. Άνετα πιστεύω αν διορθωθούν μερικές εφαρμογές φτάνει παραπάνω ώρες

Νομίζω είναι πολύ καλά

Nokia 8800 Scirocco

Μακαρι να ειναι τοσο βελτιωμενο το 7 ωστε να περναει το 6 plus παντως.

Απο εκει και περα, απο τις μετρησεις, καταλαβαινω οτι αν αθροισεις ολες τις ωρες/λεπτα οθονης που εχει καθε εφαρμογη, ισως να μπορεις να βγαλεις τη συνολικη χρηση οθονης που δινει και το ανδροιδ, για να εχεις ενα μετρο συγκρισης.

Αν ειναι ετσι, βλεπω μια συνολικη διαρκεια οθονης 3,5-4 ωρες οθονης και καθολου κλησεις, μονο 12 λεπτα..

Δεν ξερω αν ειναι σωστος ο συλογισμος μου αλλα αυτοι οι χρονοι δεν ειναι κατι τρομερο, σε σχεση με αλλες συσκευες. Τωρα αν το 6s plus ηταν τοσο κατω και ολοι μου ελεγαν οτι βγαζει 2 μερες εντονης χρησης, οκ παω πασο.

Εγω μιλαω γυρω στις 2-4 ωρες στις 2 ημερες, και εχω οθονη απο 3- 5 ωρες, ολα ανοιχτα και ολες οι κλασσικες εφαρμογες σε χρηση με ομαδικες συνομολιες να βαρανε συνεχεια σε whasapp.

Αν με ολα αυτα το αι φον 7 βγαζει ανετα τη μερα ισως το δοκιμασω καποια στιγμη, γιατι με τις συσκευες του '17 δε βλεπω να ψωνιζω τιποτα απο ο,τι ερχεται.

• The title was changed to iPhone και θέματα μπαταρίας / αυτονομίας