Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ευχαριστω για τις απαντησεις φιλοι,δεν εχω αποφασισει ακομα απο οσα βλεπω για vaio με αξιολογα χαρ/κα η τιμη ανεβαινει πολυ.toshiba sat εχει ενας κολλητος μου και μου λεει να παρω HP !!!!! μπερδεμα

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

από πότε θεωρούνται τα Asus στο ίδιο επίπεδο με τα hp και τα toshiba? μην τρελαθούμε τελείως.

ennoeis oti ta asus einai anotera h katotera? giati den katalava !!

από πότε θεωρούνται τα Asus στο ίδιο επίπεδο με τα hp και τα toshiba? μην τρελαθούμε τελείως.
Χμ... η Asus είναι ένας από τους 2-3 μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Βασικά αυτή κατασκευάζει φορητά για πολλούς άλλους π.χ. Apple. Γιατί απλούστατα οι κατασκευαστές που έχουν δικά τους εργοστάσια που παράγουν laptops είναι ελάχιστοι. Οι περισσότεροι τα αγοράζουν από άλλους με δικές τους προδιαγραφές κλπ. H ποιότητα κατασκευής αυτών την Asus είναι πάρα πολύ καλή γι'αυτό και έχει επιβιώσει μαζί με μερικούς άλλους σε μία τόσο δύσκολη αγορά. Επίσης -καλώς ή κακώς- ό,τι πληρωνεις παίρνεις ειδικά στα φορητά. Τα Toshiba ας πούμε είναι καλά, εφόσον ενδιαφέρεσαι να κινηθείς στην κατηγορία των €1000-€1200, όχι παραπάνω.

πριν κάποιο καιρό (όχι πάνω από 6 μήνες) είχα δουλέψει για λίγο ένα Asus (AMD cpu) και το σύγκρινα με ένα thinkpad (t43) αλλά και ένα compaq (tc series).

όχι δεν είναι άριστη ποιότητα κατασκευής. όχι δεν είναι το καλύτερο πληκτρολόγιο. όχι δεν έχει τα καλύτερα hw buttons.

για software δε μιλάω επειδή δεν έχω γνώση.

αλλά αν κάποιος μπορεί να πάρει κάτι ποιοτικότερο θα το πάρει.

Υ.Γ. και η HTC έφτιαχνε τα μισά ppc και τα άλλα η compal χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα hp ή τα dell που είχαν μέρη των παραπάνω είχαν και την ίδια ποιότητα... μάλλον ανώτερα ήταν.

Υ.Γ. 2) δεν έβρισα ούτε μίλησα άσχημα για τα Asus, απλά μου φάνηκε περίεργο που θεωρούνται ανώτερα από toshiba & hp (compaq)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Μα και εσυ Αλεξ το συγκρινες με το καλυτερο πληκτρολογιο ever, των thinkpad. Δεν εχει ανταγωνισμο εκει. Οποιος εχει να πληρωσει thinkpad, το παιρνει αβλεπι.

Μα και εσυ Αλεξ το συγκρινες με το καλυτερο πληκτρολογιο ever, των thinkpad. Δεν εχει ανταγωνισμο εκει. Οποιος εχει να πληρωσει thinkpad, το παιρνει αβλεπι.

:lol:

τώρα πια αγοράζεις ένα R60 με λιγότερα από 1200 ευρώ και ένα R50 με λιγότερα από 1000 και ΔΕΝ υστερούν σε τπτ από την σειρά Τ και Χ (πέρα από διαστάσεις και κάποια άλλα features).

η σειρά Ζ μαζί με την T - wide είναι για αυτούς που θέλουν thinkpad για να βλέπουν βίντεο... (έλεος...)

Alex = the best!

η σειρά Ζ μαζί με την T - wide είναι για αυτούς που θέλουν thinkpad για να βλέπουν βίντεο... (έλεος...)
Η σειρά Ζ ξεκίνησε ως η προσιτή multimedia σειρά των thinkpad. Στη σειρά Τ μπήκαν οθόνες wide, διότι πλέον αυτές είναι ο κανόνας στις οθόνες των φορητών, καλώς ή κακώς. Η IBM/Lenovo αναγκάστηκε από τις εξελίξεις να βάλει τέτοιες οθόνες γιατί τέτοιες έχει και η κουτσή μαρία πλέον και αυτό είχε γίνει σοβαρό μειονέκτημα για αυτούς. Μια οθόνη wide, με την κατάλληλη ανάλυση προσφέρει πολύ περισσότερο χώρο, κάτι που είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Δεν τις βάζουν αυτές τις οθόνες μόνο για να εντυπωσιάσουν, όπως πιστεύεις.

Δεν τις βάζουν αυτές τις οθόνες μόνο για να εντυπωσιάσουν, όπως πιστεύεις.

prejudice??? :X

τέσπα. η Lenovo δεν αναγκάστηκε. η σειρά c βγήκε για αυτόν τον λόγο. αντιθέτως τα thinkpad έχουν στάνταρ αγοραστικό κοινό ;) (που δεν χρειάζεται wide-screen, κάμερες κλπ) τώρα επειδή είδαν ότι πουλάει ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? έβαλαν και στην σειρά Τ πλατιά οθόνη για να μην πάρει κάποιο ένα toshiba και να πάρει το thinkpad.

μόνο μπράβο μπορεί κάποιος να τους πει :)

Υ.Γ. το "έλεος" πήγαινε για τους χρήστες thinkpad που θέλουν wide-screen.

Υ.Γ. 2) η σειρά Ζ βγει ως η Multimedia σειρά των thinkpad και όχι ως η προσιτή (δεν υπήρχε και άλλη, μιας και η R δεν είναι για "πολυμέσα"). προσιτή δεν είναι καθόλου. μάλιστα το T60 wide κάνει λιγότερο από το αντίστοιχο (νεώτερο) Ζ ;)

Alex = the best!

na po thn alitheia ego lenovo den exo doulepsei pote !! asus ,hp ,compaq ,acer,sony ,fujitsu, toshiba exo doulepsei kai sunexizo na douleuo para polu !! to kalutero plhktrologio to vrhka sta compaq !! alla pisteuo oti apo apopsi poiothtas kai ulikon pou xrhsimopoioun se hardware ta asus einai kalutera !!:) auto einai dikia mou apopsi !!

na po thn alitheia ego lenovo den exo doulepsei pote !! asus ,hp ,compaq ,acer,sony ,fujitsu, toshiba exo doulepsei kai sunexizo na douleuo para polu !! to kalutero plhktrologio to vrhka sta compaq !! alla pisteuo oti apo apopsi poiothtas kai ulikon pou xrhsimopoioun se hardware ta asus einai kalutera !!:) auto einai dikia mou apopsi !!

Η ποιοτητα του πληκτρολογιου εχει να κανει και με αλλα πραγματα εκτος της ποιοτητας. Διαταξη, μεγεθος πληκτρων, επαναφορα, αισθηση πατηματος, διαδρομη βυθισης, σχημα, ανθεκτικοτητα, κλπ. Και σε αυτο τα thinkpad ειναι μια κατηγορια μονα τους. Καλα λοιπον ειπες, το ΗΡ εχει το καλυτερο, αλλα απο αυτα που ανεφερες.

Θα ηθελα την βοηθεια σας για το εξης προβλημα (αν ειναι προβλημα)

Εχω ενα HP DV6144EA τριων περιπου μηνων και παρατηρησα οτι οταν το δουλευω με ρευμα και μετα το αφησω για μια-δυο μερες οταν το ανοιξω παλι η μπαταρια εχει πεσει λιγο. Ειναι φυσιολογικο αυτο?

ευχαριστω

ΕΙΤΕ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΕΙΤΕ ΒΡΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΛΕΥΚΟ ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ...

Θα ηθελα την βοηθεια σας για το εξης προβλημα (αν ειναι προβλημα)

Εχω ενα HP DV6144EA τριων περιπου μηνων και παρατηρησα οτι οταν το δουλευω με ρευμα και μετα το αφησω για μια-δυο μερες οταν το ανοιξω παλι η μπαταρια εχει πεσει λιγο. Ειναι φυσιολογικο αυτο?

ευχαριστω

Ολα ετσι κανουν, μην ανησυχεις.

Επειδη προτιθεμαι να κανω μια αγορα φορητου(με οθονη 15αρα ή 17αρα) θα ηθελα τη βοηθεια-φωτα σας.

Τον θελω κυριως για εργασιες,dvd,tv(απλη και δορυφορικη),internet ασυρματο ή και δορυφορικο,games ελαχιστα,να μη χρειαζεται αναβαθμιση συντομα και περιπου στα 1300 ευρω.

Μου ειπαν οτι για να μη χρειαστει αναβαθμιση πρεπει να εχει τα εξης:

1.Επεξεργαστής Intel Core 2 Duo(δε θυμαμαι στα ποσα GHz)

2.Μνήμη 1024MB(ακομα καλυτερα στα 2048 ειπαν για σιγουρια)

3.Σκληρός Δίσκος 120GB

4.Κάρτα Γραφικών πανω απο 256 νομιζω,αλλα δε θυμαμαι μαρκα

Συμφωνειτε με αυτα;τι αλλο πρεπει να προσεξω;

Επισης θα ηθελα να εχει καποια εξτρα οπως:Bluetooth,web camera

Οποια βοηθεια μου ειναι πολυτιμη και ευπροσδεκτη,καθως και προτασεις που καλυπτουν τα παραπανω κριτηρια.

Σας ευχαριστω.

Ούτε η Acer τη γλύτωσε, ανακαλεί και αυτή μπαταρίες.

γιατι δεν ανοίγει το λινκ?

deite auto !! einai to test apo to ram pou molis kukloforhse !! exei emsa kai ton diko mou forhto!!:) s96j http://www.in.gr/ram/xls/213Laptop.xls !! deuteros vghke !!

ego silvertaur sou proteino auton gia agora !! s96j !! me ton t7400 sta 2,16g 100stari disko stis 7200 strofes ati x1600 sta 256mb !! 1399 euro !!

deite auto !! einai to test apo to ram pou molis kukloforhse !! exei emsa kai ton diko mou forhto!!:) s96j http://www.in.gr/ram/xls/213Laptop.xls !! deuteros vghke !!

ego silvertaur sou proteino auton gia agora !! s96j !! me ton t7400 sta 2,16g 100stari disko stis 7200 strofes ati x1600 sta 256mb !! 1399 euro !!

Καλα θα μας τρελανουν η ειναι διαφημιστικο για καποιους φορητους? (Multirama)!!! δηλαδη σε μια κατηγοριαπου εχει καθε εταιρεια απο 2-3 μοντελα αυτη βαλανε 7 multirama 4hp και για τα ματια 1-2 απο sony toshiba turbo και κανεναν acer? Αν αυτο ειναι συγκριτικο να το χαιρονται, εγω δεν θα παρω ( αφου πηραν αυτη και μαλιστα αρκετα... €)

Καλα θα μας τρελανουν η ειναι διαφημιστικο για καποιους φορητους? (Multirama)!!! δηλαδη σε μια κατηγοριαπου εχει καθε εταιρεια απο 2-3 μοντελα αυτη βαλανε 7 multirama 4hp και για τα ματια 1-2 απο sony toshiba turbo και κανεναν acer? Αν αυτο ειναι συγκριτικο να το χαιρονται, εγω δεν θα παρω ( αφου πηραν αυτη και μαλιστα αρκετα... €)

xaxa!!:) pantos ta multirama pc parolo pou htan tosa polla den kataferan na vgoun prota !!:)

αυτά δεν είναι τεστ... είναι "αστεία"... (το λέω ευγενικά)

για πραγματικά τεστ τα 2 καλύτερα site στο χώρο είναι: http://www.notebookreview.com

http://www.notebookcheck.net (βάλτε επιλογή αγγλικά)

Alex = the best!

Μιας και μολις τωρα εμαθα οτι δικαιουμαι επιδοτησης για το "Δες την Ψηφιακα" θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο laptop: Αυτη τη στιγμη εχω εναν σχετικα δυνατο υπολογιστη (και με πολυ μεγαλο αποθηκευτικο χωρο), οποτε για hardcore δουλειες μπορω να χρησιμοποιω αυτον, ενω παραλληλα το laptop δεν προκειται να το αλλαξω συντομα (μιας και δεν εχω καποια πρακτικη αναγκη να εχω laptop).

Θα ηθελα, ομως, να ειναι αρκετα δυνατο να τρεχει Vista (αυτη τη στιγμη εχω νομιμα τα business, αλλα μαλλον δυσκολα θα βρεθει σχετικα φτηνο laptop να τα τρεχει :O ) Βασικο θα ειναι να μην ξοδεψω και παρα πολλα χρηματα για να το αγορασω, αφου οπως προαναφερα, ουσιαστικη αναγκη δεν εχω. (Πολλα χρηματα >= 500+350€ με ΦΠΑ)

Στο e-shop που εριξα μια ματι στις προσφορες του μου ψιλοαρεσε (αλλα με πολυ προχειρη ματια και ομολογωντας οτι δεν ειμαι εξπερ στα laptops) το εξης:

1) ACER ASPIRE 5612ZWLMI VISTA T2060

Υ.Γ: Σε περιπτωση που αποφασισω να "ξεφυγω" οικονομικα, το

2) ACER ASPIRE 5633WLMI T5500

αξιζει τα χρηματα του (τιμη/αποδοση) ; :)

Ευχαριστω! :D

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Μιας και μολις τωρα εμαθα οτι δικαιουμαι επιδοτησης για το "Δες την Ψηφιακα" θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο laptop:

Ευχαριστω! :D

Παρε κατι εκτος απο ACER! Για μενα ειναι "πεταμενα λεφτα" επιλεγωντας αυτη την εταιρια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

2 χρόνια 2 ACER, δουλεύουν συνέχεια, ΠΟΤΕ κάποιο πρόβλημα...

Ο συγκεκριμένος 5633 είναι καλή επιλογή, κάποιος φίλος τον βρήκε προσφορά πριν 2 εβδομάδες

σε πολύ καλή τιμή γύρω στα 850 αν θυμάμαι καλά και είναι αρκετά ευχαριστημένος...

Βέβαια αν εγώ διάλεγα τώρα θα κοιτούσα κάτι προς Vaio ή HP από τους καινούριους..

[sIGPIC][/sIGPIC]....a dozen summers against the world....

αυτά δεν είναι τεστ... είναι "αστεία"... (το λέω ευγενικά)

για πραγματικά τεστ τα 2 καλύτερα site στο χώρο είναι: http://www.notebookreview.com

http://www.notebookcheck.net (βάλτε επιλογή αγγλικά)

ontos to notebookreview exei polu kala reviews kai polu sosta !!:) gia to ram pou to sthrizeis oti einai gia gelia? den ta parakoloutho suxna ta test tou !! apla mono auto pou eixe kai ton diko mou mesa ithela na do !!:)

Παρε κατι εκτος απο ACER! Για μενα ειναι "πεταμενα λεφτα" επιλεγωντας αυτη την εταιρια.

2 χρόνια 2 ACER, δουλεύουν συνέχεια, ΠΟΤΕ κάποιο πρόβλημα...

Ο συγκεκριμένος 5633 είναι καλή επιλογή, κάποιος φίλος τον βρήκε προσφορά πριν 2 εβδομάδες

σε πολύ καλή τιμή γύρω στα 850 αν θυμάμαι καλά και είναι αρκετά ευχαριστημένος...

Βέβαια αν εγώ διάλεγα τώρα θα κοιτούσα κάτι προς Vaio ή HP από τους καινούριους..

Γενικα ομολογω οτι δεν μου αρεσει το "μην παρεις το ενα, το εχω δοκιμασει και δεν λεει", κτλ οχι γιατι δερν εμπιστευομαι οποιον το λεει, αλλα απλα γιατι νομιζω σε οποιαδηποτε εταιρια μπορει να συμβει το οτιδηποτε σε καποιο μεμονωμενο προιον. Αυτο που εμπιστευομαι ειναι η εξυπηρετηση οταν (και αν) κατι συμβει, γιατι αυτο δειχνει γενικοτερη σταση. :) Για την acer αυτο που μου εχει πει φιλος μου ειναι οτι ναι μεν εχει καποια προβληματα, αλλα οτι τους εχει ζητησει να του αλλαξουν, το εχουν κανει, και μαλιστα αμεσα σχεδον.

Παντως, ας μην κολλαμε (μονο) σε μαρκες, αλλα και στα χαρακτηριστικα των υπολογιστων. Δεν ειναι το θεμα δηλαδη Acer Vs Sony, ή οτιδηποτε τετοιο. :)

Τελος, και εγω αν ειχα χρηματα, θα επαιρνα ενα Vaio, αν και ξερω οτι δεν συμφερει τοσο στη σχεση αποδοση/τιμη, λογω ποιοτητας. Εφοσον ομως οι Vaio ξεκινουν απο σχετικα υψηλη τιμη, και αφου εγω ουτε διατεθειμενος ειμαι να ξοδεψω πολλα χρηματα, ουτε με ενδιαφερει η αριστη ποιοτητα, μαλλον δεν κλινω προς τα εκει. :cool:

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...