kotetsi Δημοσιεύτηκε March 5, 2005 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 5, 2005 Καλημέρα. Πρόσφατα έκανα format τον Η/Υ μου με Αγγλικά WinXP και πέρασα κάποια βασικά προγράμματα για να μπορώ να κάνω δουλειά μέχρι να τον σετάρω πλήρως με όσα χρειάζομαι. Το πρόβλημα ξεκίνησε χτες με το άνοιγμα του Η/Υ, όπου μόλις εμφανίστηκε το desktop άνοιξε κι ένας φάκελος Common, του οποίου η διαδρομή είναι C:\Program Files\Common (όχι Common Files). Μέσα σε αυτόν εμφανίζεται ένας φάκελος ονόματι Bin και εντός αυτού υπάρχουν ως επί το πλείστον .dll και .ocx αρχεία, ενώ υπάρχει και η εφαρμογή Win Cinema Manager (του WinDVD). Αφαίρεσα ό,τι περιττό ξεκινούσε με το msconfig, το πρόβλημα όμως παραμένει. Αφαίρεσα το WinDVD, αλλά ο φάκελος επανεμφανίζεται (με σχεδόν κανένα αρχείο μέσα στο Bin πλέον). Προσπάθησα να βρω το κλειδάκι στη registry με regedit αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Μήπως να σβήσω τελείως το φάκελο Common ώστε να μην μπορεί να φορτώσει στην εκκίνηση? Φοβάμαι όμως μήπως παρουσιαστεί πρόβλημα όχι τόσο στην αναπαραγωγή ταινίας με το WinDVD αλλά σε μελλοντική απεγκατάστασή του. Έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος τέτοιο πρόβλημα? Τι προτείνετε? Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. March 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2005 σβηστον (η ακομα καλυτερα καντον cut-paste καπου αλλου) εχω το windvd, και φακελος common δεν υπαρχει Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. March 5, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. March 5, 2005 σβηστον (η ακομα καλυτερα καντον cut-paste καπου αλλου) εχω το windvd, και φακελος common δεν υπαρχει Το δοκίμασα κι αυτό αλλά μετά δε δούλευε το WinDVD. Τελικά το έσβησα και αν το επαναεγκαταστήσω και κάνει τα ίδια μάλλον θα αλλάξω DVD player. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yannisc Δημ. March 6, 2005 Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2005 Έλεγξε και για κανένα ιό, γιατί αυτή την συμπεριφορά πρώτη φορά την ακούω Παράθεση Κατασκευη και Προωθηση Ιστοσελιδων Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. March 6, 2005 Author Κοινοποίηση Δημ. March 6, 2005 Δεν προέρχεται από ιό γιατί το pc είναι φορμαρισμένο και την ίδια συμπεριφορά την παρατήρησα και σε άλλον Η/Υ που εγκατέστησα το WinDVD. Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι αφαίρεσα από το startup των Windows το Cinema Manager.exe (ή κάπως έτσι) του WinDVD και μου ανοίγει αυτόν το φάκελο, ο οποίος μεταξύ άλλων περιέχει αυτό το .exe αρχείο για να τρέχει το WinDVD μόνιμα στο system tray. Θα επαναεγκαταστήσω το WinDVD, θα δοκιμάσω αυτό που λέω και θα αποφανθώ. ;) Edit: Λοιπόν, αυτό που φοβόμουν ισχύει τελικά. Αν επιλέξεις μέσω msconfig να μην κάνει εκκίνηση το Win Cinema Manager του WinDVD στην έναρξη των Windows, τότε όταν φορτώνουν τα Windows ανοίγει αυτός ο φάκελος που μέσα περιέχει το εν λόγω .exe αρχείο. Δοκίμασα να εγκαταστήσω μια παλιότερη version του προγράμματος, έκανα τα ίδια βήματα και εμφάνισε το ίδιο "πρόβλημα". Είναι λοιπόν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα: ή πρέπει να φορτώνει αυτήν τη λειτουργία στην εκκίνηση ή να εμφανίζει το φάκελο προκειμένου να την ξεκινήσεις μόνος σου. Αρκετά ενοχλητικό (και κρυφοφασιστικό συνάμα :p ), δε νομίζετε κι εσείς? Πάντως μιας και βρέθηκε η λύση, πριν αρχίσετε μερικοί να κάνετε format στους Η/Υ φίλων σας που τυχαίνει να αντιμετωπίζουν το ίδιο φαινόμενο, δοκιμάστε να ξαναβάλετε στο startup των Windows να φορτώνει αυτήν την υπηρεσία. Φυσικά υπάρχει και η λύση της αλλαγής player... ;) Οι περισσότεροι γνωστοί μου όμως ισχυρίζονται ότι το καλύτερο πρόγραμμα για αναπαραγωγή DVD στον Η/Υ είναι η τελευταία έκδοση του WinDVD. Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts