Jump to content

Αγορά κινητού dual sim dual active

nikana3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά Καλησπέρα,

Θα ήθελα τα φώτα σας. Θέλω να αγοράσω ενα κινητο το οποίο να έχει τα εξης χαρακτηριστικά:

1. μεγαλη μπαταρία

2. μεγαλη οθονη

3. 2 SIM (η μια μονο για κλήσεις και viber και η 2η αποκλειστικά για internet - οχι ομιλια, ουτε sms).

4. 32 GB και πάνω σαν ROM.

Ευχαριστώ

Παιδιά Καλησπέρα,

Θα ήθελα τα φώτα σας. Θέλω να αγοράσω ενα κινητο το οποίο να έχει τα εξης χαρακτηριστικά:

1. μεγαλη μπαταρία

2. μεγαλη οθονη

3. 2 SIM (η μια μονο για κλήσεις και viber και η 2η αποκλειστικά για internet - οχι ομιλια, ουτε sms).

Ευχαριστώ

Εφόσον τη μία κάρτα την θες για ομιλία και την άλλη γι ίντερνετ, τί το θες το dual active ? Ξέρεις τί είναι το dual active ?

Mate 8 ή Mate 9

Ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι dual active. Είναι και τα 2 dual standby.

"V" for V10

"Greek LG V10 community" FB forum

Καλημερα,

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το dual active από όσο γνωρίζω είναι να είναι και οι 2 κάρτες ταυτόχρονα σε χρήση. Το θέλω γιατί στην κάρτα που έχω την ομιλία έχω και viber (οπότε θα υπάρχουν έστω και λίγα δεδομένα) και στην άλλη κάρτα έχω 10 gb/ month οπότε θέλω να ειμαι online στο Internet.

Ευχαριστω

Καλημερα,

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το dual active από όσο γνωρίζω είναι να είναι και οι 2 κάρτες ταυτόχρονα σε χρήση. Το θέλω γιατί στην κάρτα που έχω την ομιλία έχω και viber (οπότε θα υπάρχουν έστω και λίγα δεδομένα) και στην άλλη κάρτα έχω 10 gb/ month οπότε θέλω να ειμαι online στο Internet.

Ευχαριστω

Δώσε βάση να σου εξηγήσω τί συμβαίνει γιατί δεν το έχεις καταλάβει σωστά :

Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα τηλέφωνο με 2 SIM, το τηλέφωνο είναι dual active, και έχεις και στις 2 SIM υπηρεσίες φωνής. Δηλαδή μιλάς και από τις 2 κάρτες (η μια SIM η νόμιμη που σε καλεί η γυναίκα σου, και η δεύτερη SIM η παράνομη που θα καλεί το γκομενάκι).

Αν εσύ τώρα σε αυτό το τηλέφωνο μιλάς με τη γυναίκα σου και την ίδια ώρα θα καλέσει το γκομενάκι, τότε θα ακούσεις την εισερχόμενη κλήση, αλλά το τηλέφωνο θα την βάλει σε αναμονή μέχρι να την απαντήσεις. Ο,τι γίνεται και αν είχες πχ 1 SIM και μιλούσες και σε καλούσαν εκείνη τη στιγμή δεύτερη γραμμή.

Όλα αυτά σε dual active τηλέφωνο.

Αν όμως το τηλέφωνο σου ήταν dual standby (που είναι τα περισσότερα), όταν μιλάς με τη γυναίκα σου από τη SIM 1 και σε καλέσει το γκομενάκι στον άλλο σου αριθμό, θα ακούσει μήνυμα ότι "Ο συνδρομητής που καλέσατε έχει πιθανώς το τηλέφωνο του απενεργοποιημένο και θα ενημερωθεί μόλις μπει εντός δικτύου." Είναι δηλαδή απενεργοποιημένη η κάθε SIM όταν μιλάς στην άλλη στο τηλέφωνο.

Έχε το αυτό στο μυαλό σου.

Τώρα στην περίπτωση σου που δεν έχεις 2 τηλεφωνικές γραμμές, αλλά τηλέφωνο και ίντερνετ, η διαφορά θα είναι ότι σε dual standby τηλέφωνο όταν μιλάς από τη SIM 1, για όση ώρα μιλάς δε θα έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ από τη SIM 2 γιατί θα είναι απενεργοποιημένη. Μόλις όμως σταματήσεις να μιλάς θα συνδεθείς πάλι στο ίντερνετ.

Σε κατάσταση αναμονής όμως, δηλαδή όταν δε μιλάς στο τηλέφωνο, θα έχεις ΚΑΙ ίντερνετ από τη SIM 2, αλλά και το τηλέφωνο σου διαθέσιμο να σε καλέσουν.

Πρακτικά, πόσες φορές τυχαίνει να μιλάς στο τηλέφωνο και να θες να ψάχνεις στο ίντερνετ ταυτόχρονα? Μάλλον ποτέ. Ίσως ούτε 1 φορά το μήνα. Τέλος πάντων δεν είναι κάτι το τόσο σοβαρό που να σε κάνει να ζητάς επίμονα dual active τηλέφωνο. Όταν τελειώσεις την συνομιλία σου, μπορείς εύκολα να κοιτάξεις στο ίντερνετ μέσω κινητής σύνδεσης (γιατί το Wi-Fi είναι έτσι γι αλλιώς ανοιχτό οπότε αν είναι σπίτι σου μπορείς να κάνεις και τα 2 ταυτόχρονα).

Ελπίζω να έλυσα την απορία σου για την ορθή λειτουργία των δίκαρτων τηλεφώνων dual active και dual standby. Ο,τι θες ρώτα.

ΥΓ : Αυτό πάντως με το Viber που έγραψες λειτουργεί κανονικά σε dual standby τηλέφωνα. Το Viber δεν κοιτάει SIM. Απλά θέλει ίντερνετ. Οπότε μπορεί εσύ να έχεις ίντερνετ στη 2η κάρτα και τον αριθμό σου στη 1η κάρτα (χωρίς ίντερνετ μιας και μόνο 1 κάρτα επιτρέπεται να έχει ίντερνετ), αλλά άμα σε καλέσουν στο Viber θα χτυπήσει κανονικά μέσω του ίντερνετ της 2ης κάρτας.

"V" for V10

Edited by MeddlingMageGR

Ευχαριστω φίλε για την απάντησή σου που ήταν πολυ διαφωτιστική και κατατοπιστική.

Ο βασικόις προβληματισμός μου ήταν το viber. Εφόσον μου λες οτι δεν θα έχω θέμα με εξυπηρετεί το dual standby.

Θα μπορούσες να μου προτείνεις και κάποια καλή συσκευή για αυτή τη δουλειά;

Με ενδιαφέρει να έχει τα εξής:

1. μεγαλη μπαταρία

2. μεγαλη οθονη

5. να είναι αξιόπιστη συσκευή.

Ευχαριστώ και πάλι

Θα συμφωνήσω και εγώ για mate 8. Απλώς να αναφέρω ότι το mate 8 μια χαρά dual active είναι. Ερώτηση: με dual standby όταν θα χρησιμοποιεί data στην SIM 2 και τον καλέσουν στην sim 1, θα χτυπήσει η θα φαίνεται κατειλημμένο?

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Φίλε τι λες για το Galaxy s7 edge duos;

την κάρτα που θα έχω για να μιλάω σε ποια υποδοχή πρέπει να την βάλω για να έχω 4G από την cosmote (2η καρτα - που ειναι μονο data)

Θα συμφωνήσω και εγώ για mate 8. Απλώς να αναφέρω ότι το mate 8 μια χαρά dual active είναι. Ερώτηση: με dual standby όταν θα χρησιμοποιεί data στην SIM 2 και τον καλέσουν στην sim 1, θα χτυπήσει η θα φαίνεται κατειλημμένο?

"Μια χαρά" dual active είναι στη φαντασία σου.

Το mate 7 ήταν dual active. Το mate 8 είναι dual standby.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161207/4d2bb083a09cfd52b31d289f02370662.jpg

Τώρα την ερώτηση τί την ήθελες? Δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργούν τα δίκαρτα τηλέφωνα.

"V" for V10

Edited by MeddlingMageGR

"Μια χαρά" dual active είναι στη φαντασία σου.

Το mate 7 ήταν dual active. Το mate 8 είναι dual standby.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161207/4d2bb083a09cfd52b31d289f02370662.jpg

Τώρα την ερώτηση τί την ήθελες? Δείχνεις ότι δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργούν τα δίκαρτα τηλέφωνα.

"V" for V10

Φίλος μπες να ρωτήσεις στο νήμα του mate 8 να σου επιβεβαιώσουν από πρώτο χέρι οι κάτοχοί αν είναι dual active ή όχι. Μην πιστεύεις και αναδημοσιεύεις ότι διαβάζεις από εδώ και εκεί χωρίς πρώτα να το επιβεβαιώσεις γιατί έτσι παραπληροφορείς τον κόσμο.

Γι' αυτό το λόγο δεν είναι κακό να ρωτάει κάποιος.

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Mate 8 είναι dual active.. επιβεβαίωση από κάτοχο. Γενικά να εμπιστεύεστε άτομα που έχουν στην κατοχή τους την εκάστοτε συσκευή. Ευχαριστώ

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Πρακτικά, πόσες φορές τυχαίνει να μιλάς στο τηλέφωνο και να θες να ψάχνεις στο ίντερνετ ταυτόχρονα? Μάλλον ποτέ. Ίσως ούτε 1 φορά το μήνα. Τέλος πάντων δεν είναι κάτι το τόσο σοβαρό που να σε κάνει να ζητάς επίμονα dual active τηλέφωνο. Όταν τελειώσεις την συνομιλία σου, μπορείς εύκολα να κοιτάξεις στο ίντερνετ μέσω κινητής σύνδεσης (γιατί το Wi-Fi είναι έτσι γι αλλιώς ανοιχτό οπότε αν είναι σπίτι σου μπορείς να κάνεις και τα 2 ταυτόχρονα).

Ελπίζω να έλυσα την απορία σου για την ορθή λειτουργία των δίκαρτων τηλεφώνων dual active και dual standby. Ο,τι θες ρώτα.

ΥΓ : Αυτό πάντως με το Viber που έγραψες λειτουργεί κανονικά σε dual standby τηλέφωνα. Το Viber δεν κοιτάει SIM. Απλά θέλει ίντερνετ. Οπότε μπορεί εσύ να έχεις ίντερνετ στη 2η κάρτα και τον αριθμό σου στη 1η κάρτα (χωρίς ίντερνετ μιας και μόνο 1 κάρτα επιτρέπεται να έχει ίντερνετ), αλλά άμα σε καλέσουν στο Viber θα χτυπήσει κανονικά μέσω του ίντερνετ της 2ης κάρτας.

"V" for V10

Κατατοπιστικότατος. Αλλά επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα να σου εξηγήσω ΓΙΑΤΙ είναι MUST ορισμένες φορές να έχουμε ταυτόχρονα και ομιλία και Ιντερνετ στο κινητό μέσω χρήσης data. Πες ότι μιλάς με έναν πελάτη και δεν είσαι στο γραφείο σου μπροστά στον υπολογιστή σου να τον εξυπηρετήσεις και πρέπει να του μιλάς ταυτόχρονα αλλά και να χειριστείς απομακρυσμένα τον υπολογιστή του. Πώς θα το κάνεις αυτό όταν απενεργοποιείται το Internet όταν μιλας στο κινητό; Θα λες στον πελάτη για να δω μια στιγμή αυτό που μου είπες και με ξαναπαίρνεις σε 2 λεπτά και πάει λέγοντας; Δε νομίζω.

Εγώ έχω το xiaomi Redmin Note 4 με δύο SIM. Τη μία για κλήσεις φωνής μέσω Wind επαγγελματικού συμβολαίου και τη δεύτερη για Internet μέσω καρτοκινητής Cosmote/Frog. Δηλαδή έχω ρυθμίσει στη συσκευή μου τη sim της Wind μόνο ομιλία και τη sim της Frog μόνο Internet. Μπορώ να χρησιμοποιήσω και για φωνή την Cosmote/Frog αλλά δεν έχει νόημα τη στιγμή που πληρώνω τη wind για 1500 προς σταθερά και 1500 προς Wind. Όταν λοιπόν κάποιος με καλεί στο νούμερο της Wind (το άλλο δεν το χρησιμοποιώ παρά μόνο για Internet) και είμαι έξω με χρήση data και όχι σε χώρο με WiFi τότε τα δεδομένο κόβονται. Θα μπορούσα να κάνω το κινητό μου WiFi HotSpot και να συνδεθώ με ένα λαπτοπ στο Ιντερνετ και να κάνω τη δουλειά μου και να εξυπηρετώ και τον πελάτη μου. Αλλά από ότι φαίνεται δεν μπορώ να το κάνω και δεν ξέρω το λόγο που δεν γίνεται. Ας μην αναφέρω καθόλου την εξυπηρέτηση εταιρικών πελατών της Wind όταν τους ανέφερα αυτό το θέμα. Μου είπαν ότι το δίκτυό τους υποστηρίζει τέτοια δυνατότητα και ότι θα πρέπει να δοκιμάσω μόνο με 3G και όχι 4G και σε άλλη συσκευή. Μπούρδες δηλαδή. Δεν σχολιάζω άλλο τη Wind.

Αν υποθέσω ότι είναι dual standby το Redmi Note 4 τότε μάλλον θα χρειαστώ άλλη συσκευή ή θα πρέπει να ενεργοποιήσω το Internet στην Wind. Αν και έκανα και δοκιμή με άλλο τηλέφωνο Samsung Galaxy J7, με μία κάρτα Wind και πάλι απενεργοποίησε τα δεδομένα. Από την άλλη σε λίγο καιρό θα αλλάξω πάροχο και θα πάω cosmote με WhatsUP για ομιλία στην πρώτη κάρτα και Frog στη δεύτερη για Internet. Η Cosmote έχει δυνατότητα VoLTE που σημαίνει ότι μπορείς να έχεις Internet όταν μιλάς στο κινητό; Δεν ξέρω ποια η εφαρμογή του VoLTE εκτός από αυτό που λέει. Δηλαδή φωνή μέσω Internet αλλά μέσω 4G και άρα και δυνατότητα data όταν μιλάς.

Edited by leas