Jump to content

samsung galaxy a5 2016 Η Lg nexus 5x H....

grigogr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα

Δωράκι για την κοπελιά μου εφόσον τα έφτυσε το 4s που είχε..

Budget ως 250.

Ενδιαφέρεται για καλή κάμερα , θέλει android και όχι άλλο iOS.

Για την μπαταρία μου είπε δεν έχει θέμα καθώς θα το φορτίζει πχ στη δουλειά ή θα παίζει κανα power bank.

Έχω διαβάσει και για τα 2 αυτά κινητά , και τείνω προς το nexus 5x λόγω της καλύτερης κάμερας , στοκ android και updates.

Από την άλλη το galaxy a5 ειναι πιο premium feel και καλύτερη πολύ μπαταρία..

Τι μου προτείνεται;

Μήπως κάποιο άλλο σε αυτά τα λεφτά;

Ευχαριστώ!

Edited by grigogr

Κοίτα, το 5X είναι αυτό που θα πρότεινα, εάν πρόκειται να ήταν όμως για σένα! Ή σειρά Α γενικά κάτι κάνει στις γυναίκες και ερωτεύονται. Δεν είναι κακό κινητό, τίμιο, απλά σε αυτά τα λεφτα είναι αρκετά κάτω στη λίστα επιδόσεων σε σχέση με άλλα, όπως πχ το Nexus.

Άρα,

Αν είναι γκαντζετακιας (μπράβο σου αρχικά) πας για 5χ

Αν όχι πας για Α5

Υ.Γ. ρίξε και μία ματιά στο P9 lite

Μόνο και μόνο λόγω της κάμερας , αποκλείω το p9 Lite , με βάση σχόλια που έχω διαβάσει σε ένα αλλο thread.

Οπότε κολλάω μόνο και μόνο στο εμφανισιακό και σε ότι είπες για το galaxy a5 και τις γυναίκες!!

Λογικά στο nexus θα προχωρήσω , για να έχει μια καλύτερη εμπειρία overall Και να μην υπάρχουν προβλήματα με κολλήματα κτλπ...

Γενικά κοιτάει το value for money !

Ευχαριστώ για την απάντησή σου!

εφυγες για νεξους!

εφοσον δεν εχει θεμα με τη μπαταρία, ειναι η καλυτερη επιλογη!

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Κι εγώ ψάχνω κινητό γύρω στα 250 € και ξεχώρισα τα κινητά του θέματος, αλλά και το HTC One A9... Δε μπορώ να αποφασίσω...

απλά τα πράγματα..γυναίκα=samsung

πάρε της ενα λευκό ή χρυσό Α5 και είσαι άρχοντας.

Ωραια λογικη..Επειδη ειναι γυναικα να της παρει ενα κινητο με χειροτερο soc,χειροτερη καμερα,χειροτερο λογισμικο,χειροτερες αναβαθμισεις :blink:

Και σιγα την ομορφια δλδ για να δωσει κανεις 250 για μια μετριοτητα

Ωραια λογικη..Επειδη ειναι γυναικα να της παρει ενα κινητο με χειροτερο soc,χειροτερη καμερα,χειροτερο λογισμικο,χειροτερες αναβαθμισεις :blink:

Και σιγα την ομορφια δλδ για να δωσει κανεις 250 για μια μετριοτητα

Δεν είναι λογική μου, είναι η πραγματικοτητα. Μπες σε μια καφετέρια ή κλαμπ και παρατήρησε 20 γυναίκες. Απο αυτές οι 10 θα έχουν iphone, οι 7 samsung και οι 3 λοιπές μάρκες. Στα δικά σου τα μάτια δεν ειναι ωραίο, στα μάτια των γυναικών όμως είναι.. αν δεν το αποδέχεσαι τότε εθελοτυφλείς

Δεν είναι λογική μου, είναι η πραγματικοτητα. Μπες σε μια καφετέρια ή κλαμπ και παρατήρησε 20 γυναίκες. Απο αυτές οι 10 θα έχουν iphone, οι 7 samsung και οι 3 λοιπές μάρκες. Στα δικά σου τα μάτια δεν ειναι ωραίο, στα μάτια των γυναικών όμως είναι.. αν δεν το αποδέχεσαι τότε εθελοτυφλείς

Υποτιθεται εδω μεσα ειμαστε τεχνολογικο φορουμ και ξερουμε 2 πραγματα και προτεινουμε το καλυτερο δυνατο με βαση τις δυνατοτητες και οχι με βαση το μαρκετινγκ και το τι παιζει στις καφετεριες..ΚΑι δεν τα παιρνουν επειδη τους αρεσει παντα, αλλα επειδη δεν ξερουν αλλες μαρκες κ τι ρολο βαρανε ..Θες να μου πεις οτι οποια κοπελα θα παρει ας πουμε ενα Α5 θα ξερει που υστερει σε σχεση με ενα nexus;;;

Eπισης αν μια κοπελα θελει τοσο πολυ καλη ποιοτητα ας παει να παρει xperia Z3 το οποιο και αυτο κανει πλακα στο σαπακι της samsung !!

Αν ειναι να μπαινει καποιος σε τεχνολογικο φορουν και να προτεινουμε με βαση τις καφετεριες τοτε μαλιστα

Πήγα σε "mainstream" μαγαζί και είδα το Α5 από κοντά, δυστυχώς το nexus δεν το είχε!

Οκ , από ποιότητα κατασκευής μου άρεσε πολύ, αλλά ..

άνοιξα το manager και είδα ότι χωρίς να τρέχει τίποτα( που να άνοιξα εγώ ) παρά μόνο το bloatware και τα βασικά, είχε δεσμευμένο το 65% της ram. Αναρωτιέμαι λοιπόν, (εύλογα?), αν έπαιρνα το Α5 δε θα έφτανε κάποια στιγμή σε σημείο που θα κόλλαγε , θα είχε spikes κτλπ λόγω του παραπάνω;

Προς το Nexus τείνω γενικότερα και αν δε θέλει το αλλάζει , το καταλαβαίνω, το samsung εξωτερικά είναι για τις γυναίκες ότι πρέπει , απλά τα κοιτάω διεξοδικά!

Πήγα σε "mainstream" μαγαζί και είδα το Α5 από κοντά, δυστυχώς το nexus δεν το είχε!

Οκ , από ποιότητα κατασκευής μου άρεσε πολύ, αλλά ..

άνοιξα το manager και είδα ότι χωρίς να τρέχει τίποτα( που να άνοιξα εγώ ) παρά μόνο το bloatware και τα βασικά, είχε δεσμευμένο το 65% της ram. Αναρωτιέμαι λοιπόν, (εύλογα?), αν έπαιρνα το Α5 δε θα έφτανε κάποια στιγμή σε σημείο που θα κόλλαγε , θα είχε spikes κτλπ λόγω του παραπάνω;

Προς το Nexus τείνω γενικότερα και αν δε θέλει το αλλάζει , το καταλαβαίνω, το samsung εξωτερικά είναι για τις γυναίκες ότι πρέπει , απλά τα κοιτάω διεξοδικά!

Αν θες τοσο πολυ μεταλλικο σασι,για εμενα δες το xperia z3 στα 270 απο κωτσοβολο με 3gb ram,πολυ καλυτερο επεξεργαστη/καρτα γραφικων απο το Α5,πολυ καλη αυτονομια,αδιαβροχο,εχει ραδιο,πιο ελαφρυ λογισμικο,στερεο ηχεια ...Μην ασχολεισαι με το Α5 !!

Αλλά το Z3 δε θα πάρει Nougat... Και υστερεί αρκετά στον τομέα της κάμερας σε σύγκριση με το Nexus 5X.

Προσωπικά φοβάμαι και τις γυάλινες πλάτες. Δεδομένου ότι μου πέφτουν συχνά τα κινητά από τα χέρια, θα προτιμούσα πλαστική ή μεταλλική.

Edited by DOOM_NX

Αλλά το Z3 δε θα πάρει Nougat...

Προσωπικά φοβάμαι και τις γυάλινες πλάτες. Δεδομένου ότι μου πέφτουν συχνά τα κινητά από τα χέρια, θα προτιμούσα πλαστική ή μεταλλική.

Γιατι θα παρει το Α5 νουγκατ;;;; Kαι να την επερνε την νουγκατ το Α5,θα γινοταν καλυτερο απο το Ζ3 επειδη πηρε αναβαθμιση;;:blink:

Mikele123 εδώ είναι τεχνολογικό φόρουμ συμφωνώ, αλλά τα κριτήρια που αναζητά κανείς συσκευή δεν είναι για όλους τα ίδια. Μπορεί κάποιος να θέλει να θυσιάσει μερικά κομμάτια hardware, για να έχει μία πιο όμορφη συσκευή. Άρα όταν λεμε ότι πολλές φορές ο γυναικείος πληθυσμός βάζει προτεραιότητα (ίσως) στην εμφάνιση δεν είναι μάρκετινγκ, είναι ή προτίμηση που εμφανίζεται. Ούτε είναι επίσης υποτιμητικό κατά κάποιο τρόπο. Απλά (μπορεί) να προτιμάνε αυτό

Αλλά το Z3 δε θα πάρει Nougat... Και υστερεί αρκετά στον τομέα της κάμερας σε σύγκριση με το Nexus 5X.

Δεν ειπα να παρει το Ζ3 αντι του νεξους..Του εειπα να παρει το Ζ3 σε περιπτωση που απορριψει το νεξους,για να μην παει στα α5

Γιατι θα παρει το Α5 νουγκατ;;;; Kαι να την επερνε την νουγκατ το Α5,θα γινοταν καλυτερο απο το Ζ3 επειδη πηρε αναβαθμιση;;:blink:

Έτσι γράφουν τα ξένα site, ότι τo A5 2016 κάποια στιγμή θα πάρει Nougat. Από 'κει και πέρα το αν θα γίνει καλύτερο, εξαρτάται από τα features του 7 που θα ενσωματώσει...

Δεν ειπα να παρει το Ζ3 αντι του νεξους..Του εειπα να παρει το Ζ3 σε περιπτωση που απορριψει το νεξους,για να μην παει στα α5

Δε σε κατηγόρησα για κάτι, συζήτηση κάνουμε. Κι εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο να πάρω! :)

Mikele123 εδώ είναι τεχνολογικό φόρουμ συμφωνώ, αλλά τα κριτήρια που αναζητά κανείς συσκευή δεν είναι για όλους τα ίδια. Μπορεί κάποιος να θέλει να θυσιάσει μερικά κομμάτια hardware, για να έχει μία πιο όμορφη συσκευή. Άρα όταν λεμε ότι πολλές φορές ο γυναικείος πληθυσμός βάζει προτεραιότητα (ίσως) στην εμφάνιση δεν είναι μάρκετινγκ, είναι ή προτίμηση που εμφανίζεται. Ούτε είναι επίσης υποτιμητικό κατά κάποιο τρόπο. Απλά (μπορεί) να προτιμάνε αυτό

Συμφωνω σε αυτο που λες και εχεις δικιο!! Αλλα δν πολυ κολλαει στην δικια μας περιπτωση και ουτε ειπα το αντιθετο απο αυτο που λες...Δεν κατηγορησα καποιον-α ο οποιος συνειδητα θυσιαζει καποια κομματια harware για καλυτερη ποιοτητα,κατι αλλο ειπα περι μαρκετιγκ..Τεσπα ο φιλος λεει ξεκαθαρα οτι ψαχνει για καλη καμερα στο αρχικο ποστ του και μαλιστα απεριψε το p9 lite γτ λεει δεν εχει τοσο καλη καμερα και μετα δειχνει τον προβληματισμο του στο θεμα αποδοσης στο δευτερο ποστ του για το Α5 (βεβαια το λεει ξανα και στο τριτο ποστ του) και λεει επισης οτι η κοπελα ψαχνει για το vfm..Ειναι vfm το Α5;;; Εχει αυτα που ζηταει ο φιλος για το κοριτσι του;; ΟΧΙ !! Αρα αλλο τι παιζει γενικα και αλλο τι παιζει στην περιπτωση του φιλου ..Το να βλεπω να λεει καποιος παρε το Α5 επειδη ειναι κοπελα ειναι αστειο !!

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έτσι γράφουν τα ξένα site, ότι τo A5 2016 κάποια στιγμή θα πάρει Nougat. Από 'κει και πέρα το αν θα γίνει καλύτερο, εξαρτάται από τα features του 7 που θα ενσωματώσει...

Δε σε κατηγόρησα για κάτι, συζήτηση κάνουμε. Κι εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο να πάρω! :)

ΟΧι βρε φιλε μου,δεν με κατηγορησες για τπτ και ουτε στο ειπα με ασχημο τροπο..Απλα σου ξεκαθαρισα οτι δεν αναφερθηκα στο νεξους αλλα στο Α5 :) ΠΑντως για το αν θα παρει το Α5 την νουγκατ εγω αμφιβαλω μιας και η samsung δεν συνηθιζει να δινει περα απο τις ναυαρχιδες της 2ρη αναβαθμιση

Edited by mikele123

Να προτείνω κάτι άλλο στον OP? Εφόσον το κινητό είναι κάτι τόσο προσωπικό και εγώ δε θα ήθελα με τίποτα να μου πάρουν κάτι που δε θα ήθελα να χρησιμοποιήσω, γιατί δε ρωτάς την ίδια την κοπέλα; Αφού έχεις καταλήξει σε 2-3 μοντέλα, πες της ότι αυτά είναι τα καλύτερα σ'αυτά τα χρήματα, τόνισέ της τα μειονεκτήματα κάθε συσκευής και άστην να επιλέξει. Σκοπός είναι να πληρώσεις για κάτι που θα θέλει.

Θα σου απαντήσω!

Αν ρωτήσω ξέρω ότι απλά θα αρνηθεί στο να της το κάνω δώρο , ενώ αν εμφανιστώ με το δώρο τα δεδομένα αλλάζουν.

Παρήγγειλα το nexus σε λευκό back , και φρόντισα το ηλ. κατάστημα να έχει και το A5 και κάποια άλλα κινητά του ίδιου βελινεκούς που είχα σκεφτεί σε τιμές ( ποικιλία ). Επίσης σιγούρεψα ότι μπορώ να το αλλάξω αν δεν πειραχθεί η εξωτερική ζελατίνα.

Οπότε έκανα την vfm απ'ότι λένε οι φίλοι εδώ επιλογή, και σε περίπτωση που δεν της αρέσει, ε δικό της είναι, το αλλάζει!

Ελπίζω να έκανα καλά !

..Το να βλεπω να λεει καποιος παρε το Α5 επειδη ειναι κοπελα ειναι αστειο !!

Εγω πάλι το να βλέπω κάποιον να λέει ενα κινητό σαπάκι χωρίς να το έχει πιάσει στα χέρια του το θεωρώ γελοίο :rolleyes:

Συμφωνώ σε όλα.

είναι και η χρήση που θα το κάνει, προφανώς και την ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα της φωτογραφίας

το Α5 έχει πολύ καλή κάμερα και καλύπτει με το παραπάνω τις απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη

η αισθητική είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας, μας αρέσει να βλέπουμε ωραία πράγματα και να βλέπουν ωραία πράγματα επάνω μας (οι γυναίκες το έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένο και ως κριτήριο)

νομίζω ότι με το Α5 θα ενθουσιαστεί και θα έχει άμεσο αντίκτυπο επάνω σου :)

και προς Θεού μην το υποτιμάμε είναι ένα πολύ καλό κινητό και τα δυο είναι, αλλά η επιλογή πρέπει να είναι στο πιο θα καλύψει περισσότερο τις ανάγκες της συνοδευόμενη πάντα από την απαραίτητη κομψότητα που θα ικανοποιήσει και την ανάγκη για καλαισθησία.

Ανάμεσα στο nexus 5x και το Α5 φυσικά και θα σου πρότεινα το nexus....Αλλά λόγο ότι πρόκειται για κοπέλα,που λογικά δεν κατέχει από κινητά,αλλιως θα είναι στα μάτια της το A5 και αλλιώς το nexus,κ αι δεν ξέρω αν μπορείς να τις.εξηγησεις τι ακριβώς είναι το nexus και τι αντιπροσωπεύει,αλλα ένα θετικό είναι ότι το φτιάχνει ή LG και όπως και να το κάνουμε είναι γνωστή εταιρία και μπορεί να το δεχτεί καλύτερα από π.χ να.το έφτιαχνε μία κινέζικη εταιρία(δεν έχω κάτι με τις κινεζικές προς θεού το 6P ,σπέρνει)πάντα μιλάμε για κοπέλα...

Αν τελικά όμως πάρεις το nexus να είναι το 32 GB....

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται παράξενα αλλά οι γυναίκες έχουν αλλά κριτήρια και επιλογές από εμάς....

παιδια η μπαταρια του νεχυς τοσο χαλια ειναι; για εναν χρηστη π το χρησιμοποιει για fb viber και κλησεις κυριως , δεν τη βγαζει τη μερα;