Jump to content

Αγορά συσκευής χωρίς συγκεκριμένο budget...

kabel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

θελω τις επόμενες ημέρες να προχωρήσω στην αγορά νέας συσκευής γιατί με το lumia 640 που έχω αυτή τη στιγμή στα χέρια είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Όπως αναφέρω και στον τίτλο συγκεκριμένο budget δεν υπάρχει.Με ενδιαφέρει μόνο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μου.Γι αυτό και έχω μπερδευτεί περισσότερο.Εντάξει προφανώς και το vfm ενδιαφέρει πάντα.

Τι θέλω λοιπόν από ένα κινητό?

1)Να λειτουργεί απροβλημάτιστα χωρις lag κτλ κτλ.

2)Να έχει πολυ καλή κάμερα

3)Να έχει αξιόλογη μπαταρία.Να βγάζει δηλ την ημέρα άνετα.

4)Να το κρατήσω για 2-3 χρόνια και να μην ξανασχοληθώ μαζί του (βλπ. custom roms,kernel κτλ κτλ κτλ)

5)Να είναι max 5-5,2 inches.Τα 5.5'' αποκλείονται.Μου φαίνονται τεράστια.

Γενικά παιχνίδια δεν παίζω.Κυρίως χαζεύω σε forum και σερφάρω.Εφαρμογές που θα τρέχουν ειναι κυρίως αυτές των social media,viber,whatsapp κτλ .

Επειδή λοιπόν με ενδιαφέρει περισσότερο απ όλα να λειτουργεί απροβλημάτιστα (έχω ξενερώσει φουλ με τα windows) και επειδή δεν μπορώ και δεν θέλω για τα επόμενα 2-3 χρόνια να ξανασχοληθώ με το κινητό μου (εννοώ με προβλήματα του) θέλω να με βοηθήσετε να κάνω την πιο σωστή επιλογή.

Με τις γνώσεις που έχω και με την έρευνα που έχω κάνει μέχρι στιγμής κοιτάω τα nexus 5x και iphone 6s.Γι αυτό και αναφέρω εξ αρχής ότι δεν με ενδιαφέρει το budget.

To nexus 5x λόγω stock android και καλή κάμερας αλλά με πρόβλημα στην μπαταρία (όντως είναι τόσο κακό σε αυτονομία??) και το 6s γιατί φίλοι και γνωστοί μου λένε και επιμένουν ότι όλα τρέχουν ''νεράκι''...Για το 6s προβληματίζομαι γιατί δεν είχα ποτέ iphone και φοβάμαι μην ξενερώσω με τους περιορισμούς της apple (πχ. που χρειάζεσαι apple tv να δεις μια φωτό στην tv κτλ)

Γνωρίζω επίσης ότι σε λίγες ημέρες θα βγουν τα iphone 7 και nexus 5 P οπότε δεν με χαλάει να περιμένω λίγο μήπως και υπάρξει πτώση των τιμών στα 6s και 5Χ.

Γενικά έχω μπερδευτεί και περιμένω τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ.

Καλησπέρα παιδιά,

θελω τις επόμενες ημέρες να προχωρήσω στην αγορά νέας συσκευής γιατί με το lumia 640 που έχω αυτή τη στιγμή στα χέρια είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Όπως αναφέρω και στον τίτλο συγκεκριμένο budget δεν υπάρχει.Με ενδιαφέρει μόνο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες μου.Γι αυτό και έχω μπερδευτεί περισσότερο.Εντάξει προφανώς και το vfm ενδιαφέρει πάντα.

Τι θέλω λοιπόν από ένα κινητό?

1)Να λειτουργεί απροβλημάτιστα χωρις lag κτλ κτλ.

2)Να έχει πολυ καλή κάμερα

3)Να έχει αξιόλογη μπαταρία.Να βγάζει δηλ την ημέρα άνετα.

4)Να το κρατήσω για 2-3 χρόνια και να μην ξανασχοληθώ μαζί του (βλπ. custom roms,kernel κτλ κτλ κτλ)

5)Να είναι max 5-5,2 inches.Τα 5.5'' αποκλείονται.Μου φαίνονται τεράστια.

Γενικά παιχνίδια δεν παίζω.Κυρίως χαζεύω σε forum και σερφάρω.Εφαρμογές που θα τρέχουν ειναι κυρίως αυτές των social media,viber,whatsapp κτλ .

Επειδή λοιπόν με ενδιαφέρει περισσότερο απ όλα να λειτουργεί απροβλημάτιστα (έχω ξενερώσει φουλ με τα windows) και επειδή δεν μπορώ και δεν θέλω για τα επόμενα 2-3 χρόνια να ξανασχοληθώ με το κινητό μου (εννοώ με προβλήματα του) θέλω να με βοηθήσετε να κάνω την πιο σωστή επιλογή.

Με τις γνώσεις που έχω και με την έρευνα που έχω κάνει μέχρι στιγμής κοιτάω τα nexus 5x και iphone 6s.Γι αυτό και αναφέρω εξ αρχής ότι δεν με ενδιαφέρει το budget.

To nexus 5x λόγω stock android και καλή κάμερας αλλά με πρόβλημα στην μπαταρία (όντως είναι τόσο κακό σε αυτονομία??) και το 6s γιατί φίλοι και γνωστοί μου λένε και επιμένουν ότι όλα τρέχουν ''νεράκι''...Για το 6s προβληματίζομαι γιατί δεν είχα ποτέ iphone και φοβάμαι μην ξενερώσω με τους περιορισμούς της apple (πχ. που χρειάζεσαι apple tv να δεις μια φωτό στην tv κτλ)

Γνωρίζω επίσης ότι σε λίγες ημέρες θα βγουν τα iphone 7 και nexus 5 P οπότε δεν με χαλάει να περιμένω λίγο μήπως και υπάρξει πτώση των τιμών στα 6s και 5Χ.

Γενικά έχω μπερδευτεί και περιμένω τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ.

Οσο για iPhone,επειδη εκανα μεταβαση απο Lumia 535 σε iPhone 5s. Καλη μεταβαση αλλα για να περασεις αρχεια απο το pc,θελει να εχεις βαλει το itunes και να τα περνας απο εκει.Ευκολο ειναι παρολα αυτα.Η εμπειρια μου με το iOS ειναι καλη,ειναι σαν τα Windows αλλα λιγο πιο κλειστα σε συνδεσιμοτητα.Το bluetooth ενος iPhone δουλευει μονο για να βαζεις μουσικη απο ηχεια ή στο αυτοκινητο.Επισης απο τα iPhone 5

και μετα υπαρχει το airdrop και επικοινωνουν μεσω bluetooth.

Για εμενα αμα θελεις να εχεις ενα κινητο με εμπειρια χρησης Windows και να ειναι απροβληματιστο πανε στο 6s.Οσο για εφαρμογες ειναι ported απο iOS στα Windows 10.Facebook,Viber,Instagram,Messenger ειναι μερικες απο αυτες.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Από τη μία λοιπόν έχουμε την περιορισμένη συνδεσιμότητα του 6s και από την άλλη την κακή μπαταρία του 5Χ.

Όταν λέμε περιορισμένη συνδεσιμότητα πχ δεν θα μπορώ και να εκτυπώσω στον HP εκτυπωτή μου ασύρματα?

Καμία άλλη πρόταση σε android υπάρχει??

Ευχαριστώ.

πιστευω οτι το 5χ σε καλυπτει πολυ ανετα.

οσο για τη μπαταρια, κανα power bank δε παιζει σαν λυση?

γιατι κανει ολα οσα θες ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Powerbank παίζει αλλά δεν το θεωρείς τραγικό εν έτη 2016 το κινητό που θα αγοράσεις να μην μπορεί να βγάλει μία μέρα λειτουργίας?

Εμένα μου φαίνεται ξενέρωμα γι αυτό ψάχνω.Διαφορετικά θα είχα πάρει το 5χ με κλειστά μάτια.

Επίσης όπως έγραψα στο πρώτο ποστ θέλω μέχρι 5 το πολύ 5.2 ιντσες και γι αυτό έχω μπερδευτεί ( και δεν κοιτάω καν το 6P πχ.)

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου.

To nexus 5x λόγω stock android

Από όσο γνωρίζω και όχι από εμπειρία το IOS τρέχει καλύτερα και είναι πιο smooth να το πω σαν SW και δεν θα δεις lags και freezes.

Το stock android τι να το κάνεις αν δεν θες να ασχοληθείς μαζί του?

Θέλω να πω ότι το Stock Android το θέλουν αυτοί που θα βάλουν χέρι και θα ρουτάρουν. Εσύ που δεν θες να μπλεχτείς δεν το χρειάζεσαι.

Στη θέση σου θα περίμενα να δω το απλό Iphone 7 που θα βγει σε λίγο καιρό.

Πιστεύω πως το stock android θα με κάλυπτε χώρις ''σκάλισμα''.

Και μόνο που δεν έχει bloatware και lags νομίζω θα με ικανοποιήσει.

Φοβάμαι bloatware και lag.

Το s7 είναι σίγουρο ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα αρχίσει τα κολλήματα;

οχι και λαγκ το σ7!!!

φυσικο και επομενο ειναι, οσο το φορτώνεις να βαραίνει, οχι ομως να κολλαει!!!!!

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

S7 κι από μένα.

Τι lag και ιστορίες.

Υπάρχει τηλέφωνο πού να μην εχει έστω και στο ελάχιστο lag?οχι.

Το s7 είναι διαμάντι φιλέ μου

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• 1 month later...

Ενημερωτικά κατέληξα στο nexus 5x που γλυκοκοιτούσα από την αρχή.

Για να δούμε αν έκανα σωστή επιλογή....

σωστος!!! πες και εντυπωσεις!!!!

προσωπικο μου: LeEco pro3 x722

εργασιας : Bluboo Picasso

Alfa Romeo 156 - Gibson Thunderbird

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Από τη μία λοιπόν έχουμε την περιορισμένη συνδεσιμότητα του 6s και από την άλλη την κακή μπαταρία του 5Χ.

Όταν λέμε περιορισμένη συνδεσιμότητα πχ δεν θα μπορώ και να εκτυπώσω στον HP εκτυπωτή μου ασύρματα?

Καμία άλλη πρόταση σε android υπάρχει??

Ευχαριστώ.

Για την μπαταρία του 5x τα έχω ξαναπει.Πιο πολύ το λέμε για.να το λέμε παρά ειναι πραγματικότητα...Εμένα βγάζει χαλαρά 4,5 ώρες sot ,με Wi Fi,bluetooth,δ δεδομένα.κινητης....Με την 7 έχει φτιάξει ή μπαταρία...

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ενημερωτικά κατέληξα στο nexus 5x που γλυκοκοιτούσα από την αρχή.

Για να δούμε αν έκανα σωστή επιλογή....

Και πολύ καλά έκανες.Η καλύτερη επιλογή..

Παιδιά καλησπέρα,

Προσανατολίζομαι τον επόμενο μηνα να προβώ στην αγορα του Νότε 4 είτε ως καινουργιο είτε ως μεταχειρισμένο.Επειδη βλέπω διαφορετικέ μόντελα ποιο κατά την γνώμη σας θα πρέπει να επιλέξω κ γιατί! Σας ευχαριστώ πολύ.

Φιλικά,

Γιάννης