Jump to content

ka8arismos kefalwn printer

kage
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορείς να τις καθαρίσεις μόνος σου. Πρέπει να έχει στο software του εκτυπωτή μια επιλογή. Εμένα τουλάχιστον έτσι είναι. Ποιον εκτυπωτή έχεις;

Εγω αφου ακουσα πως πρέπει να πληρώσω 100€ για να μου αλλάξουν την κεφαλή αποφάσισα απλά να την βγαλω εγω να δω τι είχε. Απλα είχε συσσωρευθεί μελάνι να έβγαζε μερικα στιγματα. Την καθαρισα με μερικαλ χαρτομάντηλα και τωρα ο εκτυπωτής είναι σαν καινούριος.

Υπάρχουν και ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού για κεφαλές εκτυπωτών, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά.

Ναι, το "μαραφέτι" που κουμπώνουν πανω του τα μελάνια και παει "πέρα δωθε" κατα την εκτύπωση είναι η κεφαλή εκτύπωσης.

Απο την δικιά μου πείρα δύο είναι τα πιο κοινά προβλήματα:

1.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως στιγματα πάνω στο χαρτι τότε πιθανότατα θέλει καθαρισμό με ενα μαντηλάκι απο κατω η κεφαλή.

2.

Αν έχετε το κλασσικο πρόβλημα που μετα απο καποια χρόνια αν πας να τυπώσεις μια ενιαία περιοχή (πχ ένα μονοχρωμο κουτι) τότε εμφανιζονται λευκές μη εκτυπωμένες γραμμες (σαν περνωντας η κεφαλή να μην έχει ρυθμιστεί σωστα και να μην τυπώνει ενιαία) τότε θέλει ευθυγραμμιση η κεφαλή. Γίνεται μέσω των drivers του εκτυπωτη.

φίλε μου τα ξέρω όλα αυτά, αλλά... ΔΕΝ!

thanks anyway...

για πείτε μου ρε μάγκες, πως γίνεται η παλαιά κεφαλή να δουλεύει κανονικά και η καινούργια - ολοσωστα εγκατεστημένη - να μη θέλει να βγάλει χρώμα, με τα ίδια μελένια;

α, ξέχασα. ο εκτυπωτής είναι XEROX M750...

lambrosbouk όταν θέλεις να προσθέσεις ή να διορθώσεις κάτι σε υπάρχον post μπορείς να χρησιμοποιείς το http://www.myphone.gr/forum/images/buttons3/edit.gif

• 1 month later...
Αν έχετε το κλασσικο πρόβλημα που μετα απο καποια χρόνια αν πας να τυπώσεις μια ενιαία περιοχή (πχ ένα μονοχρωμο κουτι) τότε εμφανιζονται λευκές μη εκτυπωμένες γραμμες (σαν περνωντας η κεφαλή να μην έχει ρυθμιστεί σωστα και να μην τυπώνει ενιαία) τότε θέλει ευθυγραμμιση η κεφαλή. Γίνεται μέσω των drivers του εκτυπωτη.
Πως ακριβώς γίνεται η ευθυγράμμιση?

Στο software που συνοδεύει τους εκτυπωτές συνήθως υπάρχει ένα "κέντρο ελέγχου" του εκτυπωτή απ'όπου ελέγχεις τη σταθμή των μελανιών και κάνεις διάφορες εργασίες συντήρησης όπως καθαρισμό και ευθυγράμμιση (alignment) των κεφαλών.

Πως ακριβώς γίνεται η ευθυγράμμιση?

υπάρχει λογισμικό του εκτυπωτή. αν δεν το έχεις, μπορείς να κάνεις έναρξη- εκτυπωτές και φαξ- δεξί κλικ στον εκτυπωτή σου- ιδιότητες και εκεί θα βρεις συνήθως ένα τμήμα του λογισμικού συντήρησης.