dimxr Δημοσιεύτηκε July 26, 2016 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 26, 2016 (edited) Ένας φίλος ήθελε να πάρει το Oneplus X, αλλά είναι παντού out of stock. Υπάρχει στα Public στα 260€, αλλά νομίζω ότι αν κάποιος ανέβει τόσο, μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο; Οπότε έχετε κάποια πρόταση; Τα χαρακτηριστικά που θα ήταν καλό να υπάρχουν είναι τα εξής: - απροβλημάτιστη ROM (δεν υπάρχει δυνατότητα χακαρισμάτων και λοιπών "προχωρημένων" ρυθμίσεων) - παρόμοιες αν όχι καλύτερες επιδόσεις με το OnePlus X - δίκαρτο - amoled οθόνη (όχι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά επιθυμητό) Αν γενικά έχετε και να προτείνετε και κάτι καλύτερο που να μην έχει π.χ. amoled, πείτε το... Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει... Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους. Edited July 27, 2016 by dimxr Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikele123 Δημ. July 26, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2016 Απο Ελλαδα μερια το καλυτερο με βαση τον επεξεργαστη/καρτα γραφικων/καμερα/λογισμικο/αναβαθμισεις ειναι το nexus 5x με διαφορα !! Αμολεντ δεν εχει,αν θελει αμολεντ ας δει το samsung A52016 το οποιο παιρνει και επεκταση μνημης και εχει καλυτερη αυτονομια, αλλα μεχρι εκει..Σε ολα τα αλλα ειναι πολυ κατωτερο To nexus 5x με τα 32gb εχει 250ευρω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. July 27, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2016 Άρα έχουμε Oneplus X vs Samsung A5 2016 vs Nexus 5x Υπάρχουν διάφορα στα υπέρ και κατά. Συνολικά (ναι, θα το πω) το Samsung έχει τις περισσότερες δυνατότητες (sd, fingerprint sensor κλπ), το Nexus αξίζει μιας και δεν έχει sd, άμα πάρεις την 32Gb έκδοση (δεν έχει και amoled), ενώ το Oneplus X, δεν έχει NFC ούτε fingerprint sensor, αλλά είναι το πιο ισχυρό σε χαρακτηριστικά, αλλά μάλλον έχει και τη χειρότερη μπαταρία. Γενικά δύσκολη απόφαση όπως το κόβω... Εσείς που θα καταληγατε σε αυτό το δίλημμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasgr86 Δημ. July 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2016 HTC One m8 στα 230€ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. July 27, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2016 HTC One m8 στα 230€ Κρατάει τόσο καλά ακόμη μετά από 2 χρόνια στην αγορά, ε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2016 Άρα έχουμε Oneplus X vs Samsung A5 2016 vs Nexus 5x Υπάρχουν διάφορα στα υπέρ και κατά. Συνολικά (ναι, θα το πω) το Samsung έχει τις περισσότερες δυνατότητες (sd, fingerprint sensor κλπ), το Nexus αξίζει μιας και δεν έχει sd, άμα πάρεις την 32Gb έκδοση (δεν έχει και amoled), ενώ το Oneplus X, δεν έχει NFC ούτε fingerprint sensor, αλλά είναι το πιο ισχυρό σε χαρακτηριστικά, αλλά μάλλον έχει και τη χειρότερη μπαταρία. Γενικά δύσκολη απόφαση όπως το κόβω... Εσείς που θα καταληγατε σε αυτό το δίλημμα; Το 5Χ έχει όμως την καλύτερη κάμερα, το καλύτερο ίσως fingerprint sensor και σίγουρα είναι το πιο δυνατό σε cpu/gpu. Επίσης το θέμα amoled μόνο αν είναι samsung συσκευή θα έδινα σημασία. Σε μη samsung και μάλιστα όχι και ναυαρχίδα δεν θα περίμενα πολλά.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
x_vagos_x Δημ. July 27, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2016 Nexus 5X κι από εμένα. Ειδικά αν δεν τον πειράζει η απουσία microSD και αρκείται στα 32gb αποτελεί την ιδανικότερη και πιο smooth συσκευή με την πιο καλή κάμερα σε αυτή την κατηγορία τιμών. Παράθεση Instagram Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. July 27, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2016 Νομίζω ότι τελικά θα πρέπει να λάβουμε κι άλλον ένα παράγοντα υπόψιν... Να υποστηρίζει 2 sim... Οπότε αν μπει στο παιχνίδι και αυτή η παράμετρος, αποκλείεται το Nexus 5x και ουσιαστικά και το A5 2016 γιατί η τιμή του ανεβαίνει στα +80 ευρώ... Άρα μένει μόνο το Oneplus X; Μήπως όντως τελικά είναι μονόδρομος στα λεφτά αυτά; (ακόμη και με 30€+ που παίρνει το public...) Μετά το τελευταίο (και οριστικό) update έχουμε τα εξής χαρακτηριστικά: - απροβλημάτιστη ROM (δεν υπάρχει δυνατότητα χακαρισμάτων και λοιπών "προχωρημένων" ρυθμίσεων) - παρόμοιες αν όχι καλύτερες επιδόσεις με το OnePlus X - δίκαρτο - amoled οθόνη (όχι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά επιθυμητό) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kozi0 Δημ. July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 (edited) Huawei P9 Lite και Motorola Moto G Plus μας κάνουν; Το Galaxy A5 2016 έχει πέσει και στα 249€ αλλά αφού δεν θέλουμε μονόκαρτο το βγάζουμε απ' έξω. Edited July 28, 2016 by Kozi0 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimxr Δημ. July 28, 2016 Author Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 Huawei P9 Lite και Motorola Moto G Plus μας κάνουν; Το Galaxy A5 2016 έχει πέσει και στα 249€ αλλά αφού δεν θέλουμε μονόκαρτο το βγάζουμε απ' έξω. Μιας και μιλάμε για άμεση αγορά, το Moto g4 plus ακόμη αναμένεται και δε βλέπω τιμή στο σκρουτζ... Οπότε αν όντως δεν υπάρχει στην αγορά ακόμη, απορρίπτεται... Το Huawei P9 Lite, μιας και μας ενδιαφέρει σε dual sim, είναι στα 283€. Δεν είναι τίποτα φοβερό, απλά ανεβαίνουμε άλλα 20 ευρώ πάνω... Αυτό που με προβληματίζει με αυτό το κινητό, είναι μήπως έχει τα κλασσικά ζητήματα των κινέζικων τηλεφώνων και των ΡΟΜ τους. Ότι για παράδειγμα θα πρέπει να κάνεις ρυθμίσεις σε κέντρα ασφαλείας για να σου έρχονται κανονικά οι ρυθμίσεις σε Instagram, WhatsApp κλπ. Αν ισχύει η υπόθεση αυτή, το άτομο που πάει δεν το έχει καθόλου με αυτά. Αν από την άλλη δουλεύει κατευθείαν out of the box, τότε είναι μια δυνατή πρόταση... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kozi0 Δημ. July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 Το Moto G4 Plus υπάρχει κανονικά στο skroutz και αυτή τη στιγμή ξεκινάει από τα 268,5€. Η έννοια του κινεζικού στην περίπτωση κάποιων Huawei απλά δεν υφίσταται. Έχω πάρει για την γυναίκα μου το Huawei P8 (αντί για το OPX που ήθελα τότε, ήμουν ανάμεσα στα 2). Το λειτουργικό τους απλά δεν υπάρχει. Ότι καλύτερο σε Android μετά τα Nexus. Και ειδικά για έναν άνθρωπο που θέλει απλά να ανοίξει το κινητό του και να δουλεύει είναι ότι καλύτερο. Απλό (σε στυλ iOS) και απροβλημάτιστο. Αν θεωρήσω λοιπόν ότι και στο P9 Lite θα είναι έτσι τότε για μένα είναι το καλύτερο για κάποιον που δεν θέλει να ασχοληθεί με πολλά πολλά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enigma84 Δημ. July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 Το Moto G4 Plus υπάρχει κανονικά στο skroutz και αυτή τη στιγμή ξεκινάει από τα 268,5€. Η έννοια του κινεζικού στην περίπτωση κάποιων Huawei απλά δεν υφίσταται. Έχω πάρει για την γυναίκα μου το Huawei P8 (αντί για το OPX που ήθελα τότε, ήμουν ανάμεσα στα 2). Το λειτουργικό τους απλά δεν υπάρχει. Ότι καλύτερο σε Android μετά τα Nexus. Και ειδικά για έναν άνθρωπο που θέλει απλά να ανοίξει το κινητό του και να δουλεύει είναι ότι καλύτερο. Απλό (σε στυλ iOS) και απροβλημάτιστο. Αν θεωρήσω λοιπόν ότι και στο P9 Lite θα είναι έτσι τότε για μένα είναι το καλύτερο για κάποιον που δεν θέλει να ασχοληθεί με πολλά πολλά. Αν το emui είναι τι αμέσως καλύτερο από τα nexus τότε τι να πουν sense και xperia.... Τέλος το p9 lite υστερεί έχω την εντύπωση σε cpu/gpu έναντι του op x. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Kozi0 Δημ. July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 Αν το emui είναι τι αμέσως καλύτερο από τα nexus τότε τι να πουν sense και xperia.... Τέλος το p9 lite υστερεί έχω την εντύπωση σε cpu/gpu έναντι του op x. Αυτή είναι η δική μου γνώμη με βάση τις εμπειρίες μου. Φυσικά και υπάρχουν άλλες γνώμες. Όσο για την δύναμη ενός επεξεργαστή, αν δεν γίνεται σωστά η χρήση του από το λογισμικό το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Έχω δει παιχνίδια να τρέχουν σε P8 καλύτερα και από S6. Δεν λέω ότι τα Huawei είναι τέλεια. Απλά είναι μία καλή περίπτωση στα λεφτά του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fotis_lyk Δημ. July 28, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2016 Και μενα το emui με εχει βολεψει πολυ περισσοτερο απο το κανονικο αντροιντ. Εχω το p9 lite τώρα και με καλυπτει απολυτα. Μεσος χρηστης θα ελεγα οτι ειμαι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giannis0 Δημ. July 29, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2016 Το OnePlus X έχει ήδη ή θα σταματήσει α υποστηρίζεται από την Oneplus όπου να ναι. Ήδη χρήστες του OnePlus 2 παραπονιούνται ότι παραμελείται η συσκευή τους, φαντάσου του X. Το Nexus θα έχει στάνταρντ υποστήριξη για τουλάχιστον ένα-ενάμιση χρόνο ακόμη (σημαίνει θα φοράει πάνω του το τελευταίο λογισμικό που υπάρχει). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts