Jump to content

καλή η ιδέα να χρησιμοποιούμε το κινητό αποκλειστικά για gps

tempo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπέρα,

να θέσω έναν προβληματισμό.....

αν διαθέτατε ένα ποσό 150 ευρώ και θέλατε να έχετε gps στο αυτοκίνητο τι θα ήταν προτιμότερο;

ένα κινητό που η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για gps στο αυτοκίνητο (δηλ. δεν θα είχε sim και δεν θα εξυπηρετεί κλήσεις κλπ)

ή

μια συσκευή gps (πχ garmin-tomtom κλπ);

η κάθε περίπτωση έχει τα πλεονεκτήματα της και τα μειονεκτήματά της (πχ το κινητό σου προσφέρει ένα καλό λειτουργικό android με ευκολία στην αλλαγή των προγραμμάτων gps ή και των χαρτών, καλύτερες οθόνες και αναλύσεις κλπ)

τι λέτε; ποιά η γνώμη σας; ποιά τα + και τα - της κάθε περίπτωσης;

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

καλησπέρα,

να θέσω έναν προβληματισμό.....

αν διαθέτατε ένα ποσό 150 ευρώ και θέλατε να έχετε gps στο αυτοκίνητο τι θα ήταν προτιμότερο;

ένα κινητό που η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για gps στο αυτοκίνητο (δηλ. δεν θα είχε sim και δεν θα εξυπηρετεί κλήσεις κλπ)

ή

μια συσκευή gps (πχ garmin-tomtom κλπ);

η κάθε περίπτωση έχει τα πλεονεκτήματα της και τα μειονεκτήματά της (πχ το κινητό σου προσφέρει ένα καλό λειτουργικό android με ευκολία στην αλλαγή των προγραμμάτων gps ή και των χαρτών, καλύτερες οθόνες και αναλύσεις κλπ)

τι λέτε; ποιά η γνώμη σας; ποιά τα + και τα - της κάθε περίπτωσης;

Το κινητό (των 150 ευρώ) σου "προσφέρει" και το ρίσκο να τα παίξει σύντομα, να έχει θέματα το software του, να μην έχει καλό δέκτη gps και χίλια άλλα πράγματα. Θες gps? Πάρε gps.

Το μόνο + ότι κάποια στιγμή αν θελήσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κινητό σαν δεύτερο.. Αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρεσαι για αυτό.. Πάρε GPS. Η δουλειά να γίνεται σωστά και σίγουρα και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Ακόμα και ανάλυση να έχει καλύτερη είναι "περιττό"

Sent from my Redmi Note 3

Edited by NickName98

καλησπερα

αν η συσκευη προοριζετε αποκλειστικα για χηση σαν gps θα ελεγα καλυτερα να παρεις μια αυτονομη συσκευη gps , σε αυτα τα λεφτα βρισκεις επωνυμες συσκευες (garmin, tomtom) που δινουν και δωρεαν αναβαθμισεις χαρτων και θεωριτικα εχουν και καλυτερο δεκτη .

προσωπικα παντως αν ηθελα συσκευη android σαν gps, θα προτιμουσα ενα tablet 7-8" παρα ενα κινητο

gps αυτόνομο κι από μένα. Αποφεύγεις και πιθανά κολλήματα κτλ μιας συσκευής με σύνθετο λειτουργικό.
Όλες οι γενικεύσεις είναι λάθος,όπως και αυτή εδώ :X

Προσωπικά θα έπαιρνα android κινητό ή android tablet αν ήθελα μεγαλύτερη οθόνη λόγω της πληθώρας των προγραμμάτων που υπάρχουν.Πράγματι μέχρι τα 150€ ενέχει ο κίνδυνος να πάρεις κινητό (βασικά κινέζικα κυρίως αν πάρεις) με κακό gps αν και πλέον τα περισσότερα κινητά έχουν καλό gps.πχ Εχω το doogee x5 pro που κοστίζει κάτω απο 100€ όσο δηλαδή θα βρεις πχ ένα gps pna με windows ce και έχει άριστο gps.Πέρα απο την πληθώρα των προγραμμάτων-χαρτών που υπάρχουν,το γεγονός ότι παίρνει και sim είναι μόνο θετικό.πχ μπορείς να βάλεις μια sim που να έχει μόνο data και αν χρειαστεί να βρεις κάτι στο νετ να πλοηγηθείς άμεσα εκεί ή να έχεις πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους μέσω internet σε κάποια προγράμματα gps

Ειναι δηλαδή για μένα πιο all arround λύση το κινητό με καλό gps απο ότι το σκέτο gps.

Με τις συσκευές GPS, τις περισσότερες φορές "παντρεύεσαι" το πρόγραμμα που έχουν, ενώ σε μια android συσκευή, βάζεις όποιο θέλεις, όποτε θέλεις. Εγω ετοιμάζω υλοποίηση με tablet για το αυτοκίνητο, αντί να βάλω 2din, για να το έχω ως gps και ως media player. Το είδα σε άλλους που έχουν φτιάξει και μια ωραία custom βάση, το έχουν συνδέσει στο aux του radio-cd, και έχουν τα πάντα.

Με τις συσκευές GPS, τις περισσότερες φορές "παντρεύεσαι" το πρόγραμμα που έχουν, ενώ σε μια android συσκευή, βάζεις όποιο θέλεις, όποτε θέλεις. Εγω ετοιμάζω υλοποίηση με tablet για το αυτοκίνητο, αντί να βάλω 2din, για να το έχω ως gps και ως media player. Το είδα σε άλλους που έχουν φτιάξει και μια ωραία custom βάση, το έχουν συνδέσει στο aux του radio-cd, και έχουν τα πάντα.

πως ακριβώς είναι αυτή η βάση;

Είναι κατασκευή, είτε από πολύ ελαφρύ λεπτό ξύλο στο οποίο θηλακώνει το tablet και τοποθετείται μπροστά στο υπάρχον radio-cd χωρίς να προεξέχει πολύ, ή αλουμινένια. Στερεώνονται με πολύ δυνατή ταινία διπλής όψεως, η οποία σηκώνει μέχρι 7kg, στο κενό που συνήθως υπάρχει κάτω από τα 1din (εκεί που βάζουμε τσιγάρα/κινητό κλπ). Στην εσοχή αυτή εσωτερικά. Όταν τους συναντήσω και δεν τους πειράζει, θα ανεβάσω φωτογραφία. Μάλιστα έχουν αγοράσει κοντά minijack καλώδια τα οποία έχουν πολύ κοντό κεφάλι, από κατάστημα με ηλεκτρονικά, και έτσι δεν προεξέχουν καθόλου. Στην ουσία με αυτό τον τρόπο έχουν και handsfree τηλέφωνο από το tablet, το οποίο παίζει από τα ηχεία του αυτοκινήτου. Προσοχή όμως, γιατί κάποια tablet στη υποδοχή minijack βλέπουν το καλώδιο ως handsfree, ενώ άλλα ως καλώδιο ακουστικών. Αν το βλέπουν ως handsfree, δεν θα δουλεύει το μικρόφωνο του tablet για τηλεφωνία.

Κάτι τέτοιο:

Κι εδώ έτοιμη λύση, για όσα έχουν κενή υποδοχή 2din.

Υπάρχει όμως κι αυτό, και μπαίνει πανεύκολα, χωρίς μπελάδες:

https://www.chinavasion.com/china/wholesale/Car_DVD_Players/2_DIN_Car_DVD_Player/2-DIN-Android-4.4-Media-Player/

Edited by britgreek

Προσωπικά δεν θα το έκανα αυτό ποτε στο αυτοκίνητό μου, μου φαίνεται καπως....

Για το GPS τώρα, το κινητό σαφώς και είναι πιο all around λύση, αλλά το θέμα είναι κατα πόσο αντέχει να είναι σε λειτουργία gps + navigation για πολλές ώρες. Εκεί τα περισσότερα κινητά υπερθερμαίνονται και κάποια στιγμή σταματάνε να φορτίζουν, οποτε μπορεί να ξεμείνεις...και να περιμένεις να κρυώσει για να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Μια λύση σε αυτό μπορεί να είναι μια βάση αεραγωγού ώστε να ψυχεται απο τον κλιματισμό, όταν το έχουμε ανοιχτό. Όταν όμως δεν εχουμε κλιματισμό δυσκολεύουν τα πράγματα. Πιστεύω ότι τα αυτόνομα GPS έχουν άλλες προδιαγραφές λειτουργίας και αντεχουν πολυ περισσότερο σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις...

Προσωπικά δεν θα το έκανα αυτό ποτε στο αυτοκίνητό μου, μου φαίνεται καπως....

Για το GPS τώρα, το κινητό σαφώς και είναι πιο all around λύση, αλλά το θέμα είναι κατα πόσο αντέχει να είναι σε λειτουργία gps + navigation για πολλές ώρες. Εκεί τα περισσότερα κινητά υπερθερμαίνονται και κάποια στιγμή σταματάνε να φορτίζουν, οποτε μπορεί να ξεμείνεις...και να περιμένεις να κρυώσει για να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Μια λύση σε αυτό μπορεί να είναι μια βάση αεραγωγού ώστε να ψυχεται απο τον κλιματισμό, όταν το έχουμε ανοιχτό. Όταν όμως δεν εχουμε κλιματισμό δυσκολεύουν τα πράγματα. Πιστεύω ότι τα αυτόνομα GPS έχουν άλλες προδιαγραφές λειτουργίας και αντεχουν πολυ περισσότερο σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα ζυγίζεις και αποφασίζεις...

Πάντως όλοι πλέον οι οδηγοί ταξί έχουν τάμπλετ στο αυτοκίνητο, το οποίο τρέχει το πρόγραμμα GPS για ώρες ατελειώτες. Από πότε σταματούν τα κινητά να φορτίζουν όταν θερμαίνονται; Αυτό πρώτη φορά το ακούω, ειλικρινά. Τουλάχιστον το δικό μου που ζεματάει, δεν σταματάει να φορτίζει όσο το έχω σε φόρτιση.

Την τελευταία λύση με το android 2din που τα κάνει όλα και συμφέρει την είδες; Αντίστοιχα, λίγο πιο ακριβά, υπάρχουν στα αγγλικά και ιταλικά amazon (χωρίς τελωνείο).

σε εμένα πάντως το κινητό μετά απο αρκετή ώρα λειτουργίας gps (με έντονη ζέστη και ηλιοφάνεια) μου έβγαλε μήνυμα ότι θα κλείσει για να αυτοπροστατευθεί απο την υπερθέρμανση....και ξαφνικά στην μέση του ταξιδιού χωρίς gps και χωρίς κινητό (έπρεπε να περιμένω να κρυώσει!)

Πράγματι ισχύει αυτό αν το έχεις να το βλέπει απευθείας ο ήλιος για πολύ ώρα χωρίς κάποιο τρόπο ψύξης σε κάποια κινητά.Προσωπικά τα κινητά μου-gps (παλιότερα στην πριν android εποχή είχα και εγώ pna με windows ce και απο τότε που βγήκε το hd2 έχω αποκλειστικά κινητά με gps) τα βάζω στον κεντρικό αεραγωγό και με ανοιχτό a/c ψύχεται όσο χρειάζεται για να μην υπερθερμαίνεται.Απο την άλλη το σκέτο gps μπορεί να μην πετάξει μήνυμα υπερθέρμανσης αλλά μπορεί χαλαρά να φουσκώσει και να έχεις άλλα θέματα..εχω δει pna φουσκωμένα και παρόλο που συνέχιζε να λειτουργεί,προσωπικά δε θα εμπιστευόμουν να συνεχίσω να το συνδέω με ρεύμα.. Edited by bbbb